Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul

Generalitati

Ciocolata neagra detine o serie de beneficii pentru starea de sanatate a unui individ datorita antioxidantilor continuti. Un studiu recent a demonstrat ca acest aliment imbunatateste vederea mai eficient decat alte legume cu merite asemanatoare, precum morcovul.

Flavonoizii prezenti in boabele de cacao imbunatatesc circulatia sanguina catre cavitatea cerebrala, crescand astfel activitatea creierului si acuratetea perceptiei.

Constatarile cercetarii

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Litere din Anglia sustin ca ingerarea unei “doze ridicate” de ciocolata neagra a determinat participantii sa vada mai bine in situatii de constrast slab: subtitrari de culoare galbena pe un ecran alb, de pilda.

Rezultatele experimentelor arata ca administrarea alimentului amarui inainte de teste a condus catre o rata de succes mai mare cu 17 %, in comparatie cu rezultatele obtinute dupa consumul de ciocolata alba.

Actiunea concreta a ciocolatei negre

Cercetatorii presupun ca performantele crescute obtinute de subiecti la testele de vedere sunt un produs al circulatiei ameliorate a sangelui spre cap, implicit in retina.

Prin urmare, in cazul subiectilor studiului, ciocolata neagra a imbunatatit simtul vazului si totodata a crescut randamentul intelectual, permitandu-le acestora sa proceseze informatiile vizuale cu mai multa acuratete.

Consum recomandat

Consumul zilnic recomandat pentru ciocolata neagra este de aproximativ 100 de grame, din pricina continutului caloric semnificativ.

Este de preferat sa se evite acest desert in a doua parte a zilei, mai ales catre seara, pentru a evita eventualele insomnii ce pot surveni ca efect al cofeinei din continut.