Clickmed
programare rapida la medic

Tocanita de pui cu fasole si spanac

Actualizat la data de: 01 Octombrie 2014
  Tocanita de pui cu fasole si spanac

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Tocanita de pui cu fasole boabe si spanac este o optiune pentru orice persoana care sufera de boala celiaca sau care are o sensibilitate la produsele cu gluten, intrucat reteta nu contine ingrediente cu aceasta proteina.

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
1 ceapa medie, tocata marunt
4 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura de cimbru, proaspat tocat
500 g fasole boabe de la conserva
125 ml apa
4 rosii prunisoare
400 ml supa de pui
120 g frunze de spanac, tocate marunt
2 bucati de piept de pui fiert sau preparat la cuptor
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper masinat

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, si caleste ceapa timp de cinci minute, pana se inmoaie, avand grija sa amesteci continuu. Adauga usturoiul si cimbrul si lasa-le sa se caleasca impreuna cu ceapa. Dupa un minut, adauga fasolea, apa, rosiile decojite si supa. Da focul mai mare pana incepe sa fiarba, apoi revino la foc mediu. Lasa totul sa fiarba 5 minute si amesteca din cand in cand, pentru a faramita rosiile. Adauga spanacul si amesteca pana se inmoaie, iar ultima data, adauga puiul si mai lasa tocanita inca 2 minute pe foc. Asezoneaza preparatul cu sare si piper.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate