Ketchup-ul, pe lista alimentelor nerecomandate elevilor in Marea Britanie

Publicat la data de: 14 Octombrie 2008

Ketchup-ul a fost interzis in anumite scoli din Marea Britanie, fiind considerat daunator pentru copii, din cauza nivelurilor mari de sare si zahar pe care le contine, potrivit cotidianului britanic Dailymail.

Din cauza ca, in cantitati mari, sarea si zaharul din compozitia ketchup-ului pot fi daunatoare copiilor, directorii mai multor scoli din sudul Marii Britanii au hotarat interzicerea sosului de tomate din meniurile servite elevilor la cantine.

Excluderea ketchup-ului din meniul elevilor face parte din programul de asigurare a unei alimentatii sanatoasa pentru copiii. in schimbul ketchup-ului, elevii vor primi sos de tomate pregatit de bucatarii de la cantinele scolare.

"Guverul Marii Britanii nu le impune autoritatilor locale sa interzica ketchup-ul in scoli, insa este responsabilitatea acestora sa asigure elevilor o alimentatie echilibrata si sanatoasa", a precizat purtatorul de cuvant al Guverului.

In Romania, ketchup-ul nu se afla pe lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor. Ordinul privind lista de alimente nerecomandate copiilor, precum chipsuri-le, sucurile acidulate si produsele de tip fast food, a fost publicat in Monitorul Oficial pe 15 septembrie. Potrivit listei autohtone, in incinta scolilor si a gradinitelor nu vor mai putea fi vandute alimentele cu continut mare de zahar, grasimi si sare. Pentru sanatatea scolarilor si a prescolarilor, sunt interzise si alimentele care, prin continut, au peste 300 Kcal pe unitatea de vanzare, mai putin sandvisurile, care vor putea avea pana la 350 Kcal.

Sursa NewsIn



Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.



Citeste si

Arhiva
  • Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C Alimentele cu cel mai mare continut...

    Citricele sunt alimentele despre care se spune cel mai des ca au un continut bogat de vitamina C. Insa aceasta vitamina, numita si acid ascorbic, se gaseste si in alte produse. Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute dintre vitamine. Ea se consuma pentru a...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate