Alimente care nu trebuie pastrate la frigider

Generalitati

Sus
Alimente care nu trebuie pastrate la frigider

Anumite alimente nu au nevoie sa fie pastrate la frigider, chiar daca in casa temperatura este ridicata. Astfel, rosiile, cartofii, bananele, busuiocul nu ar trebui tinute in frigider. Frigul poate modifica "structura" unui aliment, deteriorandu-i textura, consistenta si gustul.

Pentru evitarea greselilor trebuie retinuta o regula simpla - alimentele care nu sunt pastrate la rece in supermarketuri nu ar trebui sa fie pastrate astfel nici acasa.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Principalele alimente
  3. Articole similare

Principalele alimente

Sus

Rosiile. Este un mit faptul ca rosiile care sunt tinute la rece se vor pastra mai mult timp. In frigider, acestea isi vor pierde gustul si vor deveni fainoase, moi, zemoase.

Rosiile trebuie pastrate in casa si consumate inainte de a deveni moi, la cel mult 5 zile dupa ce au fost culese.

Painea. Daca va fi tinuta la frigider se va usca, intari si nu va fi mai fi suficient de frageda. Pentru a-i prelungi durata de valabilitate, aceasta poate sa fie pusa intr-o punga de hartie sau intr-o cutie din lemn si pastrata intr-un dulap, ferita de lumina soarelui.

Ciocolata. Atunci cand este tinuta la frigider, ciocolata va avea o pojghita fina, alba, intrucat grasimea ei iese la suprafata.

Se va putea consuma in continuare, doar ca isi va pierde din gust. Ciocolata se pastreaza la temperatura camerei, dar ferita de soare si de caldura.

Castravetii. La contactul cu temperatura scazuta din frigider, coaja castravetilor se va inmuia si acestia isi vor pierde gustul. Cel mai bine este sa-i depozitati intr-o ladita, intr-un dulap, feriti de lumina.

Busuiocul. Aceasta planta daca va fi tinuta la frigider va absorbi toate mirosurile si isi va pierde gustul. Busuiocul se pastreaza cel mai bine intr-o camara intunecata, in loc racoros.

Acelasi lucru este valabil si in cazul patrunjelului verde. Nu este recomandat sa fie pastrat in frigider, deoarece se va usca si-si va pierde din proprietati. Cel mai bine se pastreaza intr-un pahar cu apa.

Cartofii. Acestia se depoziteaza in casa si timp de cateva saptamani isi vor pastra proprietatile. Nu este recomandat sa fie stocati in frigider, intrucat amidonul se transforma in zahar, fapt ce duce la alterarea gustului si a texturii. Totusi, cartofii noi pot fi tinuti doua zile la frigider.

Ceapa. Daca va fi pastrata la rece se va inmuia si in cateva zile va mucegai. Cel mai bine se depoziteaza in casa, ferita de lumina. Acelasi lucru este valabil si pentru usturoi. Acesta trebuie pastrat in saculeti din panza de bumbac.

Cafeaua. Daca va fi tinuta la temperaturi scazute isi va pierde din aroma si din gust, absorbind, in acelasi timp, mirosurile din frigider. Cafeaua trebuie pastrata obligatoriu intr-o cutie inchisa ermetic.

Pepenii. Un pepene rece este foarte gustos si racoritor, dar gustul sau va fi si mai intens daca nu va fi tinut la frigider.

Pentru a pastra toata savoarea acestui fruct este bine sa fie lasat afara sau la temperatura camerei, in felul acesta pepenele isi va mentine gustul dulce si toate calitatile antioxidante.

Bananele. Acestea sub nicio forma nu trebuie sa fie pastrate la frigider nu numai pentru ca li se altereaza gustul, dar si pentru ca se vor innegri imediat.

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Mama aproape perfecta Mama aproape perfecta

    Introducere Este un lucru frumos sa vrem sa fim o mama buna, sa pastram ordinea in casa sau sa facem treaba buna la serviciu. A avea teluri inalte nu inseamna ca avem probleme psihice. Dar, daca pretentiile noastre sunt atat de inalte incat scad calitatea vietii si...citeste mai mult

  • Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii Rosiile: un aliat important in...

    Introducere Tomatele sau rosiile sunt unele din cele mai importante legume din alimentatia omului, care pot fi consumate in stare proaspata sau ca ingredient in diferite feluri de mancare. Acestea sunt printre legumele cel mai des consumate, dupa cartofi....citeste mai mult

  • Beneficiile busuiocului Beneficiile busuiocului

    Generalitati Busuiocul este o planta de mici dimensiuni a carei denumire in limba latina este Ocimum basilicum. Renumit pentru aroma sa proaspata si naturala, busuiocul este agreat de gurmanzi si cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, pentru beneficiile sale...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate