Clickmed
programare rapida la medic

Welchol, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Welchol, comprimate

Actiune
Antihiperlipemic. Se leaga de acizii biliari, impiedicand absorbtia acestora. Nu este absorbit din tractul GI. Efect maxim in 2 saptamani.

Indicatii
Administrat singur sau cu inhibitor de hmg-CoA reductaza, impreuna cu dieta si exercitiile fizice, reduce valorile crescute ale LDL cholesterolului la cei cu hipercolesterolemie primara (Fredickson tip IIa) .

Doze si mod de administrare
Comprimate:
Hipercolesterolemie primara: monoterapie, initial: 3 comprimate de 2 ori/zi dupa masa sau 6 tablete o data/zi. Poate fi crescut de la 7 comprimate in functie de efectul dorit.
Terapia combinata: 3 comprimate de 2 ori/zi dupa mese sau 6 comprimate o data pe zi. Dozele de 4-6 comprimate/zi pot fi luate in siguranta cu inhibitori de hmg-CoA reductaza

Contraindicatii
Utilizarea in obstructia intestinala.

Masuri de precautie
Administrati cu precautie la pacientii cu nivel de trigliceride mai mare de 300 mg/dl si la cei susceptibili la deficitul de vitamina K sau de vitamine liposolubile. Siguranta si eficienta nu au fost determinate la copii sau la pacientii cu disfagie, tulburari de deglutitie, tulburari severe ale motilitatii gastrointestinale. Se depoziteaza la temperatura camerei si se fereste de umezeala.
Observatii pentru pacient:
Familie: luati dupa prescriptie cu lichid sau cu alimente cu continut scazut de grasime / colesterol. Continuati modificarea stilului de viata pentru reducerea factorilor de risc coronarieni, cum ar fi renuntarea la fumat, reducerea aportului de alcool, dieta fara grasimi / colesterol, exercitii zilnice, scaderea in greutate si reducerea stresului. Folositi metode contraceptive eficiente; intrerupeti administrarea daca se suspecteaza sarcina.
Evaluarea si controlul terapiei: inaintea inceperii terapiei trebuie excluse cauzele secundare de hipercolesterolemie (de ex. diabet prost controlat, hipotiroidism, sindrom nefrotic, disproteinemie, boala obstructiva hepatica, alcoolism). Evaluati profilul lipidic inaintea terapiei. Evitati / monitorizati cu atentie daca trigliceridele cresc peste 300.
Evaluati periodic colesterolul seric pentru a confirma raspunsul favorabil initial si cronic. Observati daca pacientul are deficit de vitamina K sau vitamine liposolubile, tulburari de motilitate gastrointestinal, sau interventii chirurgicale majore pe tractul gastrointestinale, deoarece pot periclita terapia.
Interactiuni medicamentoase: aveti in vedere monitorizarea nivelelor medicamentului sau efectele acestuia cand se administreaza cu alte medicamente pentru care modificarile constantelor sanguine ar putea avea o semnificatie clinica asupra sigurantei si eficacitatii.

Reactii adverse
Gastrointestinale: constipatie, diaree, greata, dispepsie. Respirator: sinuzita, rinita, tuse, faringita. Manifestari generale: infectii, cefalee, durere abdominala, sindrom gripal, leziuni accidentale, astenie, mialgie.  

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter