Clickmed
programare rapida la medic

Tolazolin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tolazolin, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine 25 mg clorhidrat de tolazolina
Fiole a 1 ml solutie apoasa continand tolazolina hcl. 10 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica
Vasodilatator arteriolar si capilar cu efect relativ slab (actioneaza musculotrop si prin blocarea receptorilor alfa-adrenergici); are si actiune stimulanta beta-adrenergica, parasimpatomimetica si histaminica.

Doze si mod de administrare
Oral: 1-2 comprimate (25-50 mg) de 3-4 ori/zi.
Intramuscular sau intravenos: lent, 1-4 fiole (10-40 mg) o data, in cazurile grave de 3-4 ori/zi.
Intraarterial: 1-2 fiole de 2-3 ori/saptamana (cu prudenta, se incepe cu doza mica).

Indicatii
Boli vasculare functionale sau organice cu insuficienta circulatorie: stari vasospastice (boala raynaud, acrocianoza), ocluzie arteriala acuta prin embolie sau tromboza (se asociaza anticoagulantelor), boli arteriale ocluzive cronice (ateroscleroza obliteranta, trombangeita obliteranta, sindrom postdegeratura); pentru prevenirea gangrenei in cazul injectarii intraarteriale de tiopental.

Contraindicatii
Cardiopatii ischemice (stimuleaza inima), ulcer gastroduodenal (creste secretia gastrica), tumori cerebrale, copii, tromboembolism.

Masuri de precautie
Prudenta in stenoza mitrala (modifica presiunea arteriala pulmonara). Sarcina si alaptare: nu se administreaza in primul trimestru de sarcina (pericol de avort).

Reactii adverse
Tahicardie, aritmii ectopice, dureri anginoase, hipotensiune sau hipertensiune, agravarea ulcerului, greata, voma, diaree, piloerectie, frison. Injectarea intraarteriala poate provoca senzatia de caldura, furnicaturi sau senzatie de arsura locala, slabiciune, vertij postural, neliniste, palpitatii, rareori agravarea ischemiei.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter