Clickmed
programare rapida la medic

Sermion, comprimate filmate

Publicat la data de: 20 Februarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sermion, comprimate filmate

Indicatii:
Tulburari cerebrale vasculare sau metabolice acute si cronice (ATS cerebrala, tromboza si embolia cerebrala, ischemia cerebrala tranzitorie). Tulburari vasculare periferice acute si cronice (arteriopatie obliteranta a membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame de insuficienta circulatorie periferica). Cefalee. Adjuvant in trat. hipertensiune arteriala, iar pe cale parenterala si in crizele hipertensive.

Doze si mod de administrare:
Oral: Doza initiala uzuala: 30-60 mg/zi, in 1-3 prize. Doza de intretinere: 30 mg/zi. Inj. intramuscular: 2-4 mg de 2 ori/zi. Perf. intravenos lenta: 4-8 mg/doza in 100 ml ser fiziologic sau glucoza. Injectarea i.a.: 4 mg/doza in 10 ml ser fiziologic, adm. timp de 2 minute Se poate incepe tratamentul. pe cale parenterala si continua pe cale orala.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate. Hemoragii acute, infarct miocardic recent, hipertensiune arteriala severa. sarcina, alaptare.

Nu utilizati SERMION - daca sunteti hipersensibil la nicergolina, alti alcaloizi din ergot sau la oricare dintre celelalte componente ale SERMION; - daca ati avut infarct miocardic recent; - daca aveti hemoragii acute, tumori cerebrale asociate cu sindrom de hipertensiune intracraniana; bradicardie marcata (< 50 batai pe minut), hipotensiune ortostatica; - daca sunteti in tratament cu simpatomimetice α- sau β-adrenergice; - daca sunteti insarcinata sau alaptati nu trebuie sa utilizati SERMION.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Sarcina Nu exista date clinice adecvate privind utilizarea nicergolinei la femeile gravide. Riscul potential pentru om nu este cunoscut. SERMION nu este recomandat in timpul sarcinii si la femei aflate la varsta fertila care nu utilizeaza masuri contraceptive. Alaptarea Nu se cunoaste daca nicergolina se excreta in laptele matern. Trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe tratamentul cu SERMION, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
SERMION va poate afecta capacitatea de reactie, interferand cu activitati cum sunt conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca aveti ameteli sau stare de confuzie.

Atentionari:
Nicergolina poate sa potenteze efectul medicamentelor antihipertensive. Dupa administrarea parenterala este indicat ca pacientul sa ramana in repaus cateva minute, mai ales la debutul tratamentului, soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
Hipotensiune si vertij (dupa adm. parenterala), usoare tulburari gastrice, senzatie de caldura si roseata cutanata, somnolenta, insomnie.

Ca toate medicamentele, SERMION poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Au fost raportate in cazuri rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti) reactii adverse usoare, in general legate de actiunea vasculotropa a medicamentului: hipotensiune, ameteli, bradicardie, senzatie de caldura cu inrosirea brusca si temporara a fetei, tulburari gastrointestinale usoare (dispepsie, diaree, constipatie, greata), cefalee, stare de confuzie, somnolenta sau insomnie; pneumopatii interstitiale izolate sau asociate cu o atingere pleurala, atingere pleurala izolata, pneumopatie fibrozanta. Este posibila o crestere a concentratiei de acid uric sanguin, chiar daca acest fenomen nu pare a fi asociat nici dozei administrate, nici duratei tratamentului. Daca aveti urmatoarele semne si simptome de hipersensibilitate opriti tratamentul si contactati imediat medicul: - eruptie cutanata, prurit; - umflarea buzelor, a fetei, dificultati la inghitire, de respiratie (angioedem, bronhospasm). Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine SERMION
- Substanta activa este nicergolina. Fiecare comprimat contine nicergolina 30 mg. - Celelalte componente sunt: nucleu: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, carboximetilceluloza sodica; film: hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid galben de fer (E 172), emulsie antispumanta.

Cum arata SERMION si continutul ambalajului - SERMION se prezinta sub forma de comprimate filmate, rotunde, biconvexe, de culoare galben-opac. Medicamentul este disponibil in: - cutii cu 1 blister din PVC-PVdC/Al-PVC a cate 30 comprimate filmate. - cutii cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al-PVC a cate 15 comprimate filmate. - cutii cu 4 blistere din PVC-PVdC/Al-PVC a cate 15 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata PFIZER EUROPE MA EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT 13 9NJ, Marea Britanie Producatorul PFIZER ITALIA s.r.l. , Via del Commercio, 63046 Marino Del Tranto (Ascoli Piceno), Italia

Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2013

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Imunofix – un produs nou pentru...

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Comunitate

  • Bisogamma + Sermion ?

    Buna seara. Am o intrebare: se poate lua Bisogamma cu Sermion, nu in acelasi timp, intrucat Sermion-ul (1 tableta) il voi lua dimineata, iar Bisogamma (1/2 tableta) dupa amiaza. Au vreun efect advers, se anuleaza sau dau alte reactii?? Va rog mult daca m-ati putea ajuta cu ceva informatii....

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter