Coronavirus Update

Rimonef t, sol. ext.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Rimonef t, sol. ext.

Indicatii:

Tratamentul rinitelor acute si cronice, produse de bacterii gram-pozitiv si gram-negativ sensibile la neomicina, rinitelor alergice si edemelor aparute in urma interventiilor chirurgicale endonazale.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Risc de glaucom prin inchiderea unghiului. Risc de retentie urinara in cazul afectiunilor uretroprostatice. Copii sub 12 ani.

Administrare:

Copii peste 12 ani
Doza uzuala este de o picatura Rinonef-T instilata in fiecare nara de 2-4 ori pe zi, timp de 5 zile.

Adulti
Doza uzuala este de 1-2 picaturi Rinonef-T instilate in fiecare nara de 2-5 ori pe zi, timp de 5-7 zile.

Reactii adverse

Administrarea o perioada indelungata poate produce fenomene de iritatie locala a mucoasei nazale.

in cazul utilizarii prelungite si administrarii de doze mari pot sa apara cefalee, insomnie, palpitatii.

Compozitie:

10 ml picaturi nazale, solutie contin clorhidrat de efedrina 50 mg, sulfat de neomicina 50 mg si excipienti: hidroxietilceluloza, dihidrogenofosfat monosodic dihidrat, monohidrogenofosfat disodic dodecahidrat, clorura de sodiu, clorura de benzalconiu, apa purificata.

Precautii:

Administrarea prelungita determina tahifilaxie.
Administrarea medicamentului pe o perioada mai mare de 7 zile poate produce fenomene congestive ale mucoasei nazale, datorita actiunii iritante locale.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Rinonef-T nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Atentionari:

Sportivii trebuie avertizati ca acest medicament contine o substanta activa care poate determina pozitivarea testelor antidoping.

Se recomanda prudenta la pacientii cu hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace, hipertiroidie avand in vedere actiunea alfa-simpatomimetica a efedrinei.

Supradozaj:

Nu se cunosc cazuri de supradozaj cu Rinonef-T. in cazul utilizarii prelungite si administrarii de doze mari pot sa apara cefalee, insomnie, palpitatii.
Interactiuni cu alte medicamente:
Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea:

Rinonef-T poate fi utilizat in timpul sarcinii daca medicul considera necesar. Efedrina se excreta in laptele matern. Acest medicament nu este recomandat in timpul alaptarii, datorita riscului de reactii adverse cardiovasculare (tahicardie) la sugar.
Prezentare ambalaj:
Cutie cu un flacon picurator din polietilena continand 10 ml picaturi nazale, solutie.

Conditii de pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15 - 25C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Pericolul folosirii excesive a...

  Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul...citeste mai mult

 • Poluarea - consecinte medicale Poluarea - consecinte medicale

  Ce este poluarea? Zilnic, oamenii sunt expusi gazelor de esapament, fumului de tigara, apei contaminate de diferite substante chimice, alimentelor care contin conservanti si E-uri sau care provin dintr-un sol tratat cu ingrasaminte chimice. Deci, substantele...citeste mai mult

 • Blastomicoza Blastomicoza

  Generalitati Blastomicoza este o boala determinata de infectarea organismului uman cu o ciuperca, Blastomyces dermatitis. Blastomicoza apare prin inhalarea sporilor de Blastomyces (acestia se gasesc in special in lemn si pe sol). Boala este foarte frecventa in...citeste mai mult

 • Metilmercurul si sarcina Metilmercurul si sarcina

  Generalitati Articolul trateaza riscurile expunerii femeii insarcinate la metilmercur. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist. Ce...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter