Coronavirus Update

Oculotect fluid, sol. oft.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Oculotect fluid, sol. oft.

Compozitie
Fiecare ml contine:
-substanta activa: polividon (greutate moleculara medie 29000) 50 mg; conservant: clorura de benzalconiu 0,05 mg; acid boric; clorura de calciu; clorura de magneziu; clorura de potasiu; clorura de sodiu; lactat de sodiu.

Prezentare
Flacon picurator de 10 ml.

Indicatii
Tratament simptomatic al "ochiului uscat" (lacrimi artificiale necesare in conditiile unui film lacrimal calitativ deficitar sau / si ale unei secretii lacrimale insuficiente). Umectant pentru lentilele de contact dure.

Proprietati
In cazul "ochilor uscati" insemnand insuficienta umectare a suprafetei oculare sau existenta unui film lacrimal calitativ deficitar, pot aparea tulburari de umectare care determina senzatie de arsura sau corp strain, fotofobie. Aceste tulburari pot fi ameliorate prin compensarea deficientelor calitative ale filmului lacrimal existent. Oculotect fluid, care contine polividon, este un apreciat inlocuitor al lacrimilor, formand o pelicula protectoare pe suprafata globului ocular, impiedicand aparitia leziunilor. Prin continutul in electroliti (magneziu, potasiu, sodiu), Oculotect fluid este foarte asemanator lacrimilor naturale si astfel este considerat ideal pentru terapia temporara de substitutie.

Contraindicatii
Contraindicatiile pot aparea sau deveni cunoscute abia dupa inceperea tratamentului cu Oculotect fluid.
Oculotect fluid nu trebuie folosit cand exista hipersensibilitate la unul din componenti (conservant).

Reactii adverse
Rar: reactii de hipersensibilitate (care apar, uneori, in cursul administrarii produselor ce contin polividon).
Pacientii a caror vedere se incetoseaza dupa administrarea produsului vor evita conducerea autovehiculelor.


sarcina si alaptarea
Desi studiile preclinice nu au evidentiat efecte toxice fetale dupa administrarea topica a netilmicinei, produsul se administreaza in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar si dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.
Deoarece nu se stie daca netilmicina administrata local se excreta in lapte si daca exista riscul unor reactii adverse severe la sugari se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii.
Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu exista date care sa sugereze ca netilmicina administrata topic influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Doze si mod de administrare
Doza uzuala este de 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival inferior de 3 ori pe zi, sau dupa sfatul medicului.
Mod de administrare
Se lasa capul pe spate, se indeparteaza pleoapele, se priveste in sus si se instileaza picaturilein sacul conjunctival; apoi ochii se tin inchisi timp de cateva secunde.
Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a solutiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete. Flaconul se pastreaza inchis intre administrari.
Nu se lasa la indemana copiilor.

Reactii adverse
Nettacin poate determina ocazional iritatii oculare trecatoare si usoare. Daca in timpul tratamentului apar fenomene de iritatie la locul aplicarii sau reactii alergice tratamentul trebuie intrerupt.


supradozaj
Nu au fost raportate pana in prezent cazuri de supradozaj.
Datorita concentratiei mici a substantei active si administrarii locale, supradozajul acut este putin probabil. In cazul ingestiei accidentale se instituie tratament simptomatic.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se utiliza dupa 28 zile de la prima deshidere a flaconului.
A se pastra la temperaturi sub 25 gradeC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un flacon a 5 ml solutie oftalmica.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Blastomicoza Blastomicoza

  Generalitati Blastomicoza este o boala determinata de infectarea organismului uman cu o ciuperca, Blastomyces dermatitis. Blastomicoza apare prin inhalarea sporilor de Blastomyces (acestia se gasesc in special in lemn si pe sol). Boala este foarte frecventa in...citeste mai mult

 • Patologie traumatica - plagi si contuzii Patologie traumatica - plagi si contuzii

  Generalitati Patologia traumatica este a treia cauza de deces, dupa cea cardiovasculara si neoplazica. Principala cauza de mortalitate prin traumatism o reprezinta accidentele rutiere. Traumatismul de orice natura ar trebui sa constituie principalul motiv de...citeste mai mult

 • Postul negru - beneficii pentru sanatate Postul negru - beneficii pentru sanatate

  Generalitati Postul este o perioada de abstinenta la toate produsele alimentare daca este vorba de postul negru sau doar la anumite alimente daca este vorba de postul obsinuit. Fluidele pot fi consumate in cantitati normale pentru a satisface setea si alte cerinte...citeste mai mult

 • Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Pericolul folosirii excesive a...

  Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul...citeste mai mult

Comunitate

 • dureri, senzatii de nisip in ochi, arsura, usturime

  Buna ziua, ma numesc Dan, sunt din Bucuresti si am aproape 23 de ani. Am doua mari probleme la ochi, nu sunt sigur daca au legatura intre ele: - simptome caracteristice sindromului de ochi uscat (senzatie de nisip in ochi foarte frecvent, uneori senzatie de arsura, usturime). Simptomele nu...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter