Migdalul (amygdalus communis)
Arbore care poate atinge peste 10 metri intaltime, cultivat in tara noastra in zonele cu clima blanda, in Oltenia, Banat si Dobrogea.
Florile au culoare de la roz deschis pana la alb. fructele de migdal cresc in ciorchini, au marimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovala, culoare galben-maronie, iar samburele este acoperit cu o coaja catifelata. migdalele au gust amar sau dulce. Migdalul infloreste in lunile martie sau aprilie.
Migdalul contine mucilagii, gliceride, proteine, colina, enzime, asparagina, vitamina c, tocoferol, riboflavina, acid pantotenic, acid folic, tiamina, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi,
In scop fitoterapeutic se utilizeaza frunzele, cojile de la semninte. Are efect antiinflamator, cicatrizant, emolient, antiseptic. Migdalele sunt utilizate in gastronomie (patiserie) dar si in industria cosmetica sau a parfumeriei.
Uz intern:
- tuse, ulcer gastric, astm, difterie, constipatie.
Uz extern:
- prurit, seboree, ulceratii bucale, micoze cutanate, arsuri.
Contraindicatii:
- Migdalele amare nu se consuma in stare crude, intrucat determina intoxicatii care pot duce la deces.
Citeste si
Arhiva-
MedLife atinge capitalizare de 1 miliard euro la BVB si dovedeste ca este cea mai valoroasa companie a sectorului de sanatate din Romania
MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania si singura companie cu capital romanesc din topul operatorilor de profil, anunta atingerea unei capitalizari bursiere de 1 miliard de euro la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), devenind astfel cea mai...citeste mai mult
-
De ce avem pofta de dulciuri in perioadele stresante
Pentru a satisface nevoile energetice ridicate ale creierului din anumite perioade, se poate fie sa se creasca consumul din toate alimentele, fie sa se consume doar alimente dulci. citeste mai mult
-
De ce migrenele afecteaza cu precadere femeile?
Migrenele sunt mai mult decat o simpla durere de cap puternica, reprezentand o tulburare complexa ce determina creierul sa proceseze anormal informatiile senzoriale. citeste mai mult


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter