Clickmed
programare rapida la medic

Fluorosindan , solutie perfuzabila/injectabila

Publicat la data de: 03 Ianuarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Fluorosindan , solutie perfuzabila/injectabila

Ce este Fluorosindan si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratament paleativ al tumorilor maligne, in special de rect, colon si san, dar si gastrice, pancreatice, hepatice (tumori primare), uterine (in special de cervix), ovariene si de vezica urinara. Local: tulburari de keratinizare, epitelioame bazo-celulare, boala Bowen.

Mod de administrare

Maxim 1 g/zi. tratament initial: perfuzare: 15 mg/kg sau 600 mg/m2 si zi in 4 ore. Injectare: 12 mg/kg sau 480 mg/m2 si zi, 3 zile consecutiv. tratament de intretinere: injectare: 5-10 mg/kg sau 200-400 mg/m2 intravenos, o data/saptamana tratament asociat cu alte citostatice: dozele recomandate trebuie reduse corespunzator. Local: 1-2 ori pe zi, in strat subtire. Suprafata tratata nu trebuie sa depaseasca 500 cm2. Daca suprafata e mai mare, se trateaza pe rand zonele afectate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Posibile infectii grave cu depresie a maduvei osoase, cu afectare grava a functiei hepatice, cu status hematologic grav afectat, hipersensibilizare la fluorouracil.

Precautii

Prudenta la pacientii cu risc, status nutritional inadecvat, IR, IH, afectarea functiei maduvei hematogene, istoric de iradiere pelvica crescuta sau folosire anterioara de agenti alchilanti, dupa interventii chirurgicale majore; supraveghere atenta, numaratoarea leucocitelor cu formula leucocitara; sindrom de eritrodisestezie palmo-plantara; interactiuni cu calciu leucovorin; copii, sarcina si alaptare. Expunerea la soare dupa tratamentul local.

Reactii adverse posibile

Stomatita si esofagofaringita, diaree, anorexie, greata si voma; leucopenie; alopecie si dermatita; pancitopenie, trombocitopenie, agranulocitoza, anemie; ischemie miocardica; reactii alergice; sindrom acut cerebelos, nistagmus, cefalee; piele uscata; fisuri; fotosensibilitate, pigmentare venoasa, sindrom de eritrodisestezie palmo-plantara, manifestata ca parestezii ale mainii si piciorului, urmate de durere, eritem si umflaturi; stenoza duct lacrimal, modificari vizuale, lacrimare si fotofobie; dezorientare, confuzie, euforie; afectare hepatica; tromboflebita, epistaxis, modificari ale unghiilor (inclusiv pierderea lor).

Informatii suplimentare

Ambalaj

Solutie perf./inj. 250 mg/5 ml; ct. x 1 fl. x 5 ml

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peelingul chimic Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

  • Peritonita bacteriana spontana Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter