Clickmed
programare rapida la medic

Debridat , comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Debridat , comprimate

Ce este Debridat si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Debridat contine ca substanta activa maleat de trimebutina. Acesta este un medicament care reface motilitatea fiziologica (proprietate a unor organe cu musculatura neteda de a efectua miscari de contractie si de relaxare) in cazul bolilor digestive functionale legate de tulburari de motilitate.

Debridat este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburarilor functionale gastrointestinale si biliare, in special in cazul durerilor si crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei si/sau constipatiei.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Debridat exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Debridat se administreaza pe cale orala. Comprimatele se inghit intregi.

Doza uzuala este de 300 mg de trimebutina pe zi

In cazuri exceptionale, doza poate fi crescuta pana la 600 mg maleat de trimebutina pe zi (cum ar fi 1 comprimat filmat Debridat 200 mg de 3 ori pe zi).

Daca aveti impresia ca efectul Debridat este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului sau farmacistului.

Utilizarea la copii

Debridat 200 mg comprimate filmate nu este recomandat copiilor.

Daca ati utilizat mai mult Debridat decat trebuie

Daca luati mai multe comprimate filmate decat v-a fost prescris (sau daca altcineva ia comprimatele dumneavoastra), solicitati imediat consult medical sau adresati-va imediat celei mai apropiate unitati medicale.

Daca ati uitat sa utilizati Debridat

Daca uitati sa luati o doza, luati urmatoarea doza imediat ce va amintiti, daca momentul respectiv nu este prea apropiat de cel la care trebuie sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Debridat

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la maleatul de trimebutina sau la oricare dintre celelalte componente ale Debridat.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Debridat impreuna cu alimente si bauturi

Debridat poate fi luat in timpul meselor sau indiferent de acestea.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Debridat nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, decat la indicatia medicului. Debridat poate fi utilizat in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu a fost observata nicio influenta a acestui medicament asupra capacitatii dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Debridat

Debridat contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii dverse posibile

Ca toate medicamentele, Debridat poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse raportate au fost:

- presincopa, sincopa (stare de lesin cu sau fara pierderea constientei)
- rar, reactii la nivelul pielii.

Daca vreuna dintre reacţiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este maleat de trimebutina. Un comprimat filmat contine maleat de trimebutina 200 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu - lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, hipromeloza 6 mPa.s, amidonglicolat de sodiu (tip A), acid tartric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hipromeloza 15 mPa.s, lactoza monohidrat, Macrogol 4000, dioxid de titan (E171).

Ambalaj

Debridat se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare alba. Debridat este disponibil in cutii cu 3 blistere a cate 10 comprimate filmate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Pfizer Europe MA EEIG

Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT 13 9NJ

Marea Britanie

Fabricantul

Farmea,

10 rue Bouche Thomas - ZAC d'Orgemont, 49000 Angers, Franta

Acest prospect a fost aprobat in Decembrie 2012

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter