Coronavirus Update

Berocca calciu si magneziu, comprimate efervescente

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Berocca calciu si magneziu, comprimate efervescente

Ce este Berocca Calciu si Magneziu si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Vitaminele hidrosolubile ale complexului B si vitamina C sunt complementare in functiile pe care le au la nivelul metabolismului celular. Astfel, administrarea lor simultana este, din punct de vedere teoretic, judicioasa, si, in absenta unor carente vitaminice strict definite, mai rationala in comparatie cu priza izolata de diverse vitamine. Odata ce organismul nu poate, in mod practic, sa constituie rezerve de vitamine hidrosolubile, orice intrerupere sau restrictie alimentara, orice tulburare de absorbtie dar si necesitatile crescute pot antrena rapid un aport suboptimal. Berroca calciu si magneziu compenseaza un aport insuficient de vitamine in tulburarile de absorbtie ale elementelor nutritive si combate manifestarile de carenta ce pot aparea dupa eforturi fizice si in asociere cu bolile infectioase. Calciul este important nu numai pentru formarea oaselor si a dintilor, dar si pentru metabolism in ansamblu si pentru integritatea functionala a nervilor si a musculaturii. Magneziul este indispensabil pentru activarea mai multor enzime - si in asociere cu calciul - in transmiterea influxului nervos, de la nervi la muschi, ca si pentru mentinerea tonusului muscular. O carenta si un dezechilibru ale acestor minerale determina aparitia hiperexcitabilitatii si a crampelor. Ambele minerale sunt necesare pentru stocarea si eliberarea energiei din forma sa biologica de adenozin trifosfat (ATP). Comprimatele efervescente sunt indulcite cu aspartam pentru a proteja dintii si pentru a nu afecta metabolismul diabeticilor.

Carenta manifesta sau latenta de vitamine ale complexului B si vitamina C, in special in cazul situatiilor cu necesitati crescute - crestere, boli prelungite, anumite forme de tratament cu antibiotice sau agenti chimioterapeutici si ca adjuvant in tratamentul nevritei alcoolice.

Mod de administrare

1 - 2 comprimate efervescente, zilnic. Dizolvate intr-un pahar cu apa, comprimatele dau o bautura cu gust placut.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la unul sau mai multe ingrediente, sau in prezenta hipercalcemiei, calculilor urinari sau insuficientei renale severe.

Precautii

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu nu sunt recomandate copiilor sub 15 ani.

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu contin o sursa de fenilalanina (aspartam). Prin urmare, produsul nu trebuie administrat pacientilor cu fenilcetonurie.

Berocca Calciu si Magneziu nu contine vitamine liposolubile.

Colorarea in galben a urinei se datoreaza prezentei vitaminei B2 in acest produs.

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu contin doza maxima zilnica de vitamina B6 (piridoxina). Doza zilnica recomandata (1 comprimat efervescent Berocca Calciu si Magneziu pe zi) nu trebuie depasita.

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu pot fi folosite in cazul carentei de vitamina B12 numai daca aceasta are o cauza dietetica.

Datorita prezentei vitaminei B12 administrarea Berocca Calciu si Magneziu la un pacient cu anemie prin deficit de vitamina B12 poate masca simptomatologia si examenele paraclinice si intarzia diagnosticul.

Berocca Calciu si Magneziu nu este destinat folosirii de catre pacientii cu gastrita atrofica sau afectiuni ale ileonului sau pancreasului.

Deoarece produsul contine zaharoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, sindrom de malabsorbtie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactaza.

Datorita continutului in sodiu, Berocca Calciu si Magneziu comprimate efervescente nu se recomanda pacientilor cu dieta restrictionata in ceea ce priveste continutul de sodiu.

Pacientii care primesc alte medicamente, trebuie sa se adreseze medicului inainte de a lua acest medicament.

Tratamentul concomitent cu medicamente continand vitamine sau minerale poate duce la supradozaj.

Indulcirea artificiala si diabetul

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu sunt indulcite cu aspartam, si manitol, astfel neprezentand nici un risc de ordin stomatologic. Cantitatea de zaharoza din agentul de colorare (beta-caroten) este foarte mica. Prin urmare, Berocca Calciu si Magneziu se poate administra pacientilor cu diabet fara riscuri deosebite.

Pentru informatii suplimentare adresati-va medicului.

Puteti sa utilizati Berocca Calciu si Magneziu impreuna cu alte medicamente?

In diabet, vitamina C poate interfera cu testele pentru determinarea glucozei din urina, chiar daca nu afecteaza nivelul glicemiei. Administrarea vitaminei C trebuie intrerupta cu cateva zile inainte de efectuarea unui asemenea test.

In boala Parkinson, dozele care depasesc 5 mg de vitamina B6 (piridoxina) pot neutraliza activitatea levodopei. Cu toate acestea, nu se observa nici un antagonism atunci cand levodopa este administrata in combinatie cu un inhibitor de decarboxilaza cum ar fi benserazida sau carbidopa.

Astfel de combinatii medicamentoase se folosesc in prezent in tratamentul bolii Parkinson. Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului.

Antagonistii vitaminei B1, tiosemicarbazona si 5-fluorouracilul neutralizeaza efectul vitaminei B1.

Anitacizii inhiba resorbtia de vitamina B1.

Neomicina, acidul aminosalicilic si blocantii H2 reduc absorbtia gastrointestinala a vitaminei B12.

Acidul acetilsalicilic reduce absorbtia acidului ascorbic la o treime.

Contraceptivele orale pot reduce nivelele serice de vitamina B12, acid folic, piridoxina sau acid ascorbic.

Unii pacienti tratati zilnic cu deferoxamina si 500 mg vitamina C au prezentat o deteriorare in functionarea ventriculului stang (adesea tranzitorie).

Datorita prezentei calciului: sunt necesare masuri de precautie in cazul administrarii digitalicelor (risc de aparitie a tulburarilor de ritm- este necesara supraveghere medicala, controlul electrocardiogramei si al calcemiei; de asemenea poate avea loc diminuarea absorbtiei intestinale a ciclinelor, difosfonatilor, sarurilor de fer in cazul administrarii concomitente a acestor produse (se recomanda ca intre administrarea Berocca Calciu si Magneziu si a acestor medicamente sa existe un interval de minim 3 ore); in cazul administrarii concomitente a diureticelor tiazidice poate apare un risc de hipercalcemie prin diminuarea eliminarii urinare a calciului.

Sarcina si alaptarea

Nu exista date suficiente in privinta teratogenezei la animal.

Nu exista date suficiente care sa ateste un risc pentru fat / nou-nascut atunci cand Berocca Calciu si Magneziu este administrat la gravide in doza recomandata de o tableta pe zi. Berocca Calciu si Magneziu se recomanda in sarcina atunci cand este clinic indicata.

Vitaminele si mineralele din produsul Berocca Calciu si Magneziu sunt excretate in laptele matern. Nu exista date care sa ateste un risc pentru sugar in cazul acestor doze terapeutice.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Berocca Calciu si Magneziu nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Reactiile adverse cele mai intalnite sunt legate de posibilitatea intolerantei digestive a medicamentului.

Reactiile alergice sunt foarte rare. S-au raportat cazuri izolate de urticarie, edem glotic sau eritem.

Acidul ascorbic poate sa duca la aparitia anemiei hemolitice in cazul anumitor indivizi care prezinta o deficienta de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.

Datorita prezentei vitaminei B2 poate apare o colorare in galben a urinei fara semnificatie clinica.

Cereti sfatul medicului in cazul in care aveti suspiciunea ca anumite efecte nedorite au aparut din cauza Berocca Calciu si Magneziu.

Cum se pastreaza Berocca Calciu si Magneziu

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

In acest prospect nu sunt prezentate toate informatiile despre acest produs. Daca dupa citirea prospectului mai aveti intrebari sau daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat efervescent Berocca Calciu si Magneziu, conţine tiamina 15 mg sub forma de ester fosforic al clorhidratului de tiamina 18,54 mg, riboflavina 15 mg sub forma de fosfat sodic de riboflavina 20,51 mg, piridoxina 8,23 mg sub forma de clorhidrat de piridoxina 10 mg, ciancobalamina 0,01 mg sub forma de ciancobalamina 0,1% WS ) 10 mg, nicotinamida 50 mg, acid pantotenic 23 mg si calciu 2,31 mg sub forma de pantotenat de calciu 25 mg, biotina 0,15 mg, acid ascorbic 1000 mg, calciu 97,69 mg sub forma de carbonat de calciu 243,97 mg, magneziu 49 mg sub forma de carbonat de magneziu greu 198,81 mg si magneziu 51 mg sub forma de sulfat de magneziu dihidrat 328,2 mg.

Berocca Calciu si Magneziu se prezinta sub forma de comprimate efervescente.

Ambalaj

Cutie cu un flacon de aluminiu a 10 comprimate efervescente. Cutie cu un flacon de polipropilena a 10 comprimate efervescente.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Spasmofilie - cauze, simptome, tratament Spasmofilie - cauze, simptome, tratament

  Ce este spasmofilia Spasmofilia este o afectiune caracterizata prin spasme involuntare ale muschilor, tetanie, tremor si convulsii. Spasmofilia este o boala cauzata de deficitul de micronutrienti din organism, in special de calciu si magneziu. Deoarece femeile au o...citeste mai mult

 • Fructele oleaginoase Fructele oleaginoase

  Generalitati Fructele oleaginoase si-au castigat un loc important binemeritat in noua piramida nutritionala, fiind surse excelente de proteine, fibre si grasimi esentiale. Aceste alimente gustoase se numara printre cele mai complexe surse nutritive, furnizand o...citeste mai mult

 • Lucruri pe care nu le stiai despre lapte Lucruri pe care nu le stiai despre lapte

  Generalitati Consumat cu placere de catre milioane de oameni din intreaga lume, laptele prezinta foarte multe beneficii nu numai pentru sanatate, ci si pentru frumusete. Laptele este bogat in nutrienti si vitamine, oferind doza zilnica recomandata de calciu si...citeste mai mult

 • Fibrilatia ventriculara Fibrilatia ventriculara

  Generalitati Fibrilatia ventriculara reprezinta o tulburare foarte grava a ritmului normal al inimii (care pune adesea probleme vitale). Boala se caracterizeaza prin absenta coordonarii contractiei fibrelor miocardice ventriculare. In fibrilatia ventriculara...citeste mai mult

Comunitate

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter