Coronavirus Update

Axetine, pulbere injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Axetine, pulbere injectabila

Ce este Axetine si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Administrare interna: angine, faringite, amigdalite, otite medii acute la copii.
Administrare injectabila: infectii ale tractului respirator, tractului urinar, infectii ORL, infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, infectii osteo-articulare, infectii obstetricale si ginecologice, gonoree, septicemie, meningite produse de microorganisme sensibile. Profilaxia infectiilor chirurgicale.

Mod de administrare

Oral:
Copii si sugari mai mari de 3 luni: 20-30 mg/kg/zi (max. 500 mg/ zi) in doua prize; dupa mese. adulti: 250-500 mg la 12 ore. Injectabil: adulti si adolescenti (peste 12 ani): 750-1500 mg la intervale de 8 ore.
Injectabil intramuscular sau intravenos (solutia); max. 6 g zilnic. Sugari si copii: 30-240 mg/kg/zi, fractionat in 3-4 injectii. Nou-nascuti: 30-100 mg/kg/zi, fractionat in 2-3 adm.
Gonoree: Injectabil intramuscular o doza unica de 1500 mg. Tratament trebuie continuat cel putin 3 zile dupa scaderea febrei si disparitia celorlalte simptome. La pacientii cu insuficienta renala doza trebuie redusa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la cefalosporine.

Atentionari

Prudenta la pacientii alergici la peniciline. La bolnavii cu insuficienta renala doza se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei. Se recomanda supravegherea functiei renale cand se asociaza cu antibiotice aminoglicozidice, diuretice cu acaiune intensa sau cu alte medicamente cu potential nefrotoxic. Poate determina selecaionarea de tulpini bacteriene
rezistente. In timpul tratamentului poate sa apara diaree severa si persistenta (impune intreruperea administrarii); trebuie suspectata colita pseudomembranoasa. Prudenta la pacientii cu tendinta la retentie hidrosalina, la pacientii diabetici si la copii sub 3 luni. Poate modifica rezultatele dozarii glucozei in urina (prin metode reducatoare) si poate pozitiva testul Coombs. Precautie la femei insarcinate, in special in primul trimestru, si in perioada de alaptare.

Sarcina si alaptarea

Spuneti medicului inainte de a vi se administra Axetine:

-daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida
-daca alaptati
Medicul dumneavoastra va lua in considerare beneficiul administrarii tratamentului cu Axetine pentru dumneavoastra si riscul pentru copii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu conduceti vehiculesau nu folositi utilaje daca nu va simtiti bine.

Reactii adverse posibile

Manifestari alergice: eruptii papuloase, urticarie, prurit, febra, boala serului, soc anafilactic, eritem polimorf, exceptional sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell. Tulburari digestive: dureri abdominale, greata, varsaturi, inapetenta, diaree, rar colita pseudomembranoasa. tulburari hepatice si renale: cresterea transaminazelor, LDH, bilirubinemiei, fosfatazei alcaline, creatininemiei.
Manifestari hematologice: eozinofilie, anemie, leucopenie si neutropenie reversibile.
Nefrotoxicitate: afectarea functiei renale (mai ales in cazul asocierii cu antibiotice aminoglicozidice sau cu diuretice cu acaiune intensa).
Tulburari SNC: tulburari ale starii de constienta, miscari anormale, crize convulsive, stupoare.
Fenomene locale: flebita la locul Injectabil intravenos, durere si induratie la locul injectiei intramusculare.

Cum se pastreaza Axetine, pulbere injectabila

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius. in ambalajul original
A nu se lasa la indemana copiilor

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este cefuroxima sub forma de cefuroxim sare de sodiu.
Axetine 250 mg, pulbere pentru suspensie injectabila(i.m.) sau solutie injectabila (i.v.)
Un flacon cu pulbere pentru suspensie injectabila (i.m.) sau solutie injectabila (i.v.) contine 250 mg cefuroxim sub forma de cefuroxim sare de sodiu.
Axetine 750 mg, pulbere pentru suspensie injectabila (i.m.) sau solutie injectabila (i.v.)
Un flacon cu pulbere pentru suspensie injectabila (i.m.) sau solutie injectabila (i.v.) contine 750 mg cefuroxim sub forma de cefuroxim sare de sodiu.
Axetine 1,5 g, pulbere pentru solutie injectabila (i.v.)/perfuzabila
Un flacon cu pulbere pentru solutie injectabila (i.v.)/perfuzabila contine 1,5 g cefuroxim sub forma de cefuroxim sare de sodiu.

Ambalaj

AXETINE MEDOCHEMIE Ltd.; Pulb. pt. solutie Injectabil 250 mg, 750 mg, 1,5 g; ct. x 1, 10, 50 sau 100 fl. (S/P-RF).

Fabricant

Medochemie Ltd.,
1-10 Constantinopoleos, 3011 Limassol, Cipru

Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2016

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Preparatele injectabile cu botox Preparatele injectabile cu botox

  Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va...citeste mai mult

 • Contraceptivele injectabile Contraceptivele injectabile

  Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

 • Celulele stem si incontinenta urinara Celulele stem si incontinenta urinara

  Generalitati Studii recente si trialuri clinice au demonstrat rolul benefic pe care celulele stem il au in ameliorarea simptomatologiei pacientilor suferinzi de incontinenta urinara. Metoda de tratament folosind injectarea celulelor stem implica recoltarea de...citeste mai mult

 • Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Diabetul si scaderea in greutate: cea...

  Generalitati Pentru persoanele care sufera de diabet, scaderea in greutate poate insemna renuntarea la injectiile cu insulina si la alte medicamente. Construirea unui plan bun de pierdere in greutate pentru o persoana cu diabet se va face impreuna cu un expert. Nu...citeste mai mult

Comunitate

 • Intarziere menstruatie

  Buna ziua ! Mentionez ca am o menstruatie regulata,2-3 zile decalaj. In luna ianuarie mi-a venit ciclul pe 26, in februarie mi-a venit pe 20 (inainte cu 4 zile am inceput un tratament cu antibiotic pentru o raceala cu Axetin si Gentamicina), iar in martie intarzie sa-mi vina. In acest timp am...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter