Clickmed
programare rapida la medic

Arginina sorbitol, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Arginina sorbitol, solutie perfuzabila

Ce este Arginina Sorbitol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Stari grave de hiperamoniemie asociate cu suferinta hepatica, asigurand o cale alternativa de epurare a amoniacului; acidifiant in starile de alcaloza metabolica. Come hepatice sau encefalopatii hepatice. Se mai poate administra ca supliment in nutritia parenterala a copiilor cu deficit de crestere precum si in alte stari de denutritie.

Arginina este un aminoacid alifatic din ciclul de ureogeneza hepatica. In tulburari ale ciclului ureogenetic, se acumuleaza amoniac si sinteza acestui aminoacid se face deficitar. sorbitol este un alcool polihidroxilic care se metabolizeaza in principal in ficat pana la fructoza sau glucoza (in mai mica masura), furnizand substrat energetic celulelor hepatice.

Mod de administrare

200-800 mg arginina/kg corp in cazuri de hiperamoniemie, ca doza de incarcare in aprox. 4 ore, dupa care se administreaza 200-800 mg arginina/kg corp/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu se utilizeaza la bolnavii cu insuficienta renala si anurie, in starile de acidoza metabolica, in diselectrolitemii, in special hipercloremie. Nu se administreaza la pacienti cu intoleranta la fructoza.

Precautii

Arginina – Sorbitol se administreaza cu prudenta in caz de:

- insuficienta renala si anurie;
- dezechilibru electrolitic;
- afectiuni hepatice severe.
Arginina-Sorbitol nu figureaza pe lista produselor dopante interzise in competitiile sportive.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc interactiuni cu alte produse medicamentoase.

Sarcina si alaptarea

Nu sunt disponibile date in literatura de specialitate privind administrarea de Arginina – Sorbitol in timpul sarcinii si alaptarii.
Totusi, daca administrarea se impune, se recomanda evaluarea de catre medic a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Arginina-Sorbitol nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Greata, voma, eritem, cefalee, parestezii, iritatie venoasa locala, cresterea concentratiei plasmatice de potasiu, acidoza lactica, hiperuricemie.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un flacon de 250 ml contine 12,5 g de clorhidrat de arginina (50 mg/ml) si 25 g sorbitol (100 mg/ml), un flacon de 500 ml contine 25 g clorhidrat de arginina (50 mg/ml) si 50 g (100 mg/ml) sorbitol.

Ambalaj

Cutie cu 12 flacoane a 250 ml solutie perfuzabila
Cutie cu 6 flacoane a 500 ml solutie perfuzabila

Data ultimei revizuiri a prospectului - Mai 2005

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Peritonita bacteriana spontana Peritonita bacteriana spontana

  Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

 • Peelingul chimic Peelingul chimic

  Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

 • Primul ajutor in cazul febrei la copii Primul ajutor in cazul febrei la copii

  Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

 • Tratamentul febrei la copii Tratamentul febrei la copii

  Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

Comunitate

 • Arginina

  Buna , e adevArat ca Arginina ajuta la cresterea in inaltime ? Daca nu ..atunci care ?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter