Coronavirus Update

Aerodin, fiole pt aerosoli sau instilatii

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aerodin, fiole pt aerosoli sau instilatii

Compozitie
Aerodinul este o suspensie bacteriana partial lizata, in solutie cloruro-sodica izotonica, cuprinzand 10 dintre speciile bacteriene mai frecvent intalnite in infectiile cailor respiratorii (streptococcus pyogenes, streptococcus faecalis, streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Neisseria catarrhalis, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus vulgaris). Densitatea finala este de 177 U.O.I.
Este livrat in cutii a 5 fiole de 5 ml pentru aerosoli; cutii a 12 fiole de 1 ml pentru instilatii. Prezervant: Mertiolat de sodiu 0,0025%.

Actiune terapeutica
Stimulator nespecific al rezistentei antiinfectioase.

Indicatii
Este indicat pentru prevenirea infectiilor nespecifice ale cailor respiratorii (rinite, sinuzite, amigdalite, faringite, laringite, bronsite) si pregatirea preoperatorie in interventiile chirurgicale O.R.L.

Mod de administrare

Se administreaza zilnic, prin pulverizari sau instilatii nazale (3 picaturi in fiecare narina, de 3-4 ori/zi, timp de 12 zile).
In perioada de incidenta crescuta a infectiilor respiratorii, administrarea se poate repeta dupa o pauza de 7-10 zile.
Fiolele se agita inainte de intrebuintare.

Contraindicatii

Bolile infectioase acute si convalescenta acestora, TBC evolutiv, reumatism poliarticular acut, cardiopatii decompensate, insuficienta hepatica, nefropatii, sarcina, diabet.

Conditii de pastrare
Se pastreaza la temperaturi cuprinse intre +4 - +14 grade Celsius.
Termen de valabilitate: 3 ani.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Ce este terapia cu aerosoli Ce este terapia cu aerosoli

  Generalitati Terapia cu aerosoli este o modalitate revolutionara de tratare a multor conditii, inclusiv boli obstructive ale cailor respiratorii. Aceasta forma de tratament implica introducerea medicamentelor in caile respiratorii inferioare prin intermediul...citeste mai mult

 • Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! Trateaza astmul natural cu aerosoli...

  Statisticile arata ca numarul persoanelor care sufera de astm este in continua crestere, la nivel mondial. De obicei, astmul apare in copilarie, dar poate afecta, pentru prima data, persoane de orice varsta. La copii, incidenta este mai mare in cazul baietilor, dar la...citeste mai mult

 • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Asistenta medicala a prescolarilor,...

  Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

 • Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci la medic Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci...

  Bolile de plamani cauzeaza 20% dintre decesele la nivel mondial si ucid in fiecare an peste patru milioane de oameni. Vestea buna este ca acum poti depista daca suferi de o boala pulmonara prin efecturea unei analize simple, cu biletul de trimitere de la medicul de...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter