Clickmed
programare rapida la medic

Medicul pediatru din Giurgiu prins in flagrant de luare de mita este cercetat in libertate

Publicat la data de: 13 Martie 2009

Magistratii Tribunalului Giurgiu au decis, joi, ca medicul pediatru Rodica Samoila, de la Spitalul Judetean Giurgiu, prins in flagrant de luare de mita, sa fie cercetat in stare de libertate, dar cadrul medical nu va mai practica meseria pe toata durata cercetarilor, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu, comisar Mirela Gheta, a declarat joi, corespondentului NewsIn, ca Tribunalul Giurgiu nu a emis mandat de arestare preventiva pe numele Rodicai Samoila.

"Magistratii Tribunalului Giurgiu nu au emis mandat de arestare preventiva, dar au dispus masura complementara de obligativate de a nu parasi localitatea si de a nu exercita profesia de medic pe timpul cercetarilor”, a declarat Mirela Gheta.

Politistii, procurorii giurgiuveni si Serviciul de Informatii si Protectie Interna au organizat, miercuri, un flagrant de luare de mita in cazul medicului pediatru Rodica Samoila. Prim-procurorul Gheorghe Albu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, declara miercuri, pentru NewsIn, ca medicul pediatru ar fi pretins si primit de la o persoana suma de 200 lei, pentru a acorda asistenta medicala unui copil de un an.

"Fata de Samoila Rodica, medic pediatru la Spitalul Judetean Giurgiu, a fost inceputa urmarirea penala si s-a dispus retinerea acesteia pe o durata de 24 de ore pentru infractiunea de luare de mita, prevazuta in articolul 254, alineatul I din Codul Penal, fapta care consta in aceea ca in calitate de medic la Spitalul Judetean, a pretins si a primit de la o persoana suma de 2 milioane de lei vechi pentru a-i acorda asistenta medicala necesara nepotului minor in varsta de un an, internat la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Giurgiu”, spunea Gheorge Albu.

Acesta a precizat ca, in urma flagrantului, asupra Rodicai Samoila au fost gasiti banii marcati si urme de cerneala fluorescenta pe mainile si in buzunarul medicului.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate