Clickmed
programare rapida la medic

Varicocel gradul 1 testicul stâng ?

Boli genitale masculine
Intrebare postata de Utilizator11702753803 cu 3 luni in urma

Bună ziua domnilor doctorii urologi am 36 de ani,nu sunt însurat, nu am copii, vreau să am copii, am fost tratat de orhita si epidimită la testiculul stâng de doctorul primar urolog unde am fost, după ce mam vindecat de orhita si epididimită domnul doctor primar urolog mia zis că am varicocel testicular gradul 1 la testiculul stâng și mia zis că acum în sitoatia mea nu este necesară operația pentru varicocel testicular gradul 1 la testiculul stâng, ca doar în cazul în care am dureri insuportabile sau dacă rezultatul spermogramei iese negativ (IPOTENT)
Dacă nu pot face copi atunci operația este necesară pentru mine, acuma eu nu am dureri mari ci doar o mica jenă și se vede cu ochiul liber venele pe testiculul ce sunt unflate și se simt și la palpare și testiculul stâng nu mai are aceiași consistență ca cel drept,testiculul stâng nu mai e cum era înainte de a fi afectat de orhita si epididimită , nu am făcut o spermogramă(test de fertilitate) până acum, este posibil ca acum în situația mea să fiu IPOTENT să nu pot face copi? Este posibil ca testiculul stâng care a fost tratat de orhita si epidimimită și acum are și un varicocel testicular gradul 1 să nu mai producă lichid seminal? Sunt de incredere testele de fertilitate ce le găsesc în farmacie și mi-l pot face eu singur acasă urmând instrucțiunile de utilizare ce sunt scrise pe prospect?
Domnul doctor primar urolog mia dat un sfat bun de a nu-l opera acum? Vă rog să mă ajutați cu un sfat, vă mulțumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Varicocel gradul 1 testicul stâng ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

In general, varicocelul gradul 1 reprezinta cea mai usoara forma de varicocel si in multe cazuri nu cauzeaza probleme inclusiv de fertilizare. Totusi, este posibil ca varicocelul sa afecteze calitatea spermei si sa reduca fertilitatea. Dar, de la acest aspect pana la impotenta este o diferenta mare.

Recomandarea medicului dumneavoastra pare rezonabila. In cazul varicocelului gradul 1, operatia este adesea considerata numai daca exista simptome severe, cum ar fi durerea, sau daca exista probleme de fertilitate. Daca durerea este minima, iar dumneavoastra nu ati incercat inca sa concepeti un copil, este posibil ca operatia sa nu fie necesara in acest moment.

In ceea ce priveste capacitatea testiculului stang de a produce lichid seminal, ar trebui sa discutati acest lucru cu medicul dumneavoastra. Orhita si epididimita pot afecta functia testiculului, insa nu inseamna neaparat ca acesta nu mai produce deloc sperma.

Testele de fertilitate disponibile in farmacii pot oferi o idee generala despre numarul de spermatozoizi, dar pentru o evaluare completa a sanatatii si functiei spermei, va trebui sa faceti o spermograma la un laborator specializat.

In concluzie, daca va ingrijoreaza posibilitatea de a fi infertil, cel mai bun curs de actiune ar fi sa faceti o spermograma pentru a verifica starea spermei si sa discutati rezultatul cu medicul.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/urologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-masculine/varicocelul-afectiunea-testiculara-ce-poate-cauza-infertilitate_16680


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.