Clickmed
programare rapida la medic

Varicocel testicular ?

Boli genitale masculine
Intrebare postata de Utilizator11702753803 cu 3 luni in urma

Bună ziua domnilor doctorii am 36 de ani nu sunt însurat nu am copii am fost diagnosticat cu varicocel testicular gradul 2 mam internat în spital să vadă dacă trebuie să mă opereze miau făcut toate analizele și miau dat tratament venos cu antibiotice, supozitoare antiinflamator, algocalmin fiole și la ultimul control cu ecograful care mila făcut domnul doctor urolog am un varicocel testicular 1 mia zis că riscurile operației dacă o fac sunt să pierd testiculul stâng, și că mai bine o fac doar dacă durerile devin insuportabile sau nu mai sunt fertil sau spermograma ese negativ și nu pot avea copii pe mine acum nu mă doare ci doar mă jenează puțin am o jenă când stau în fund pe scaun sau în pat și eu am ales după cele spuse de domnul doctor am ales să i ascult sfatul dansului, și nu am făcut operația și iam zis domnului doctor că dacă am dureri insuportabile mă întorc înapoi să mă operez domnul doctor mia zis că nu osă se intanple așa, mia dat rețetă și mia zis să fac spermograma să văd dacă sunt fertil și mia făcut externarea, vreau să vă cer sfatul dumneavoastră e bine ce mia zis domnul doctor urolog în privința mea

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Varicocel testicular ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Varicocelul testicular este o dilatare a venelor din cordonul spermatic, asemanatoare venelor varicoase pe care le poti avea in picior. Acesta poate provoca disconfort, durere si infertilitate. Majoritatea specialistilor recomanda efectuarea unei interventii chirurgicale pe varicocel doar daca pacientul are simptome semnificative, cum ar fi durerea majora sau reducerea abilitatii de a avea copii.

Este corect sa incerci tratamentul medicamentos in primul rand si sa apelezi la tratamentul chirurgical doar daca durerea devine insuportabila sau daca analizele indica o problema de fertilitate. Este, de asemenea, perfect normal sa te simti putin discomfortabil in zona afectata.

Totusi, este important sa tii minte faptul ca decizia de a face sau nu o operatie este a ta. Daca durerea sau discomfortul pe care le simti iti afecteaza calitatea vietii, este perfect acceptabil sa vrei sa discuti din nou despre operatie cu medicul tau.

In ceea ce priveste temerile privind operatia pe care le-ai mentionat, pierderea testiculului stang este un risc foarte mic. Complicatiile grave ale operatiei de varicocel sunt foarte rare.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/urologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-masculine/varicocelul-afectiunea-testiculara-ce-poate-cauza-infertilitate_16680

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.