Clickmed
programare rapida la medic

Acidul hialuronic in infiltratiile intraarticulare?

Oase si articulatii
Intrebare postata de Medeea Natalia cu 4 luni in urma

In urma consultatiei cu medicul ortoped mi-a fost recomandat un RMN al genunchiului drept, pentru ca acuzam de aproximativ 3 ani dureri care treceau si reveneau mai ales in sezonul rece. Rezultatul RMN : gonartroza gr III. Mi-a fost sugerata o schema de tratament cu infiltratii intraarticulare cu acid hialuronic RegenVisc, in speranta anularii operatiei. Doresc sa stiu daca sunt membrii ai comunitatii care au efectuat acest tip de infiltratie si care a fost feedback-ul. Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Acidul hialuronic in infiltratiile intraarticulare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Infiltratiile intraarticulare cu acid hialuronic sunt utilizate pentru tratarea gonartrozei, o forma de artrita care afecteaza articulatia genunchiului. Acidul hialuronic este o substanta naturala gasita in mod normal in lichidul sinovial, care are rolul de a lubrifia si amortiza articulatia.

Aceste infiltratii cu acid hialuronic au scopul de a ameliora simptomele si de a imbunatati mobilitatea genunchiului, reducand astfel necesitatea unei eventuale interventii chirurgicale. In timpul infiltratiei, acidul hialuronic este injectat direct in articulatie, iar acesta actioneaza ca o solutie lubrifianta si antiinflamatoare.

Feedback-ul pacientilor care au facut aceste infiltratii poate varia. Unele persoane pot simti o ameliorare semnificativa a simptomelor, precum dureri mai reduse si imbunatatirea mobilitatii articulatiei genunchiului. Altele pot constata o ameliorare mai usoara sau chiar absenta rezultatelor dorite.

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre posibilele riscuri, beneficii si alternative pentru a lua o decizie informata. De asemenea, este esential sa respectati intocmai schema de tratament recomandata de catre medic, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Asigurati-va ca urmati si alte masuri de ingrijire, cum ar fi exercitii fizice regulate, reducerea greutatii corporale (daca este cazul) si administrarea de medicamente antiinflamatoare orale, conform recomandarilor medicului.

Va recomandam sa faceti o programare la un medic ortoped: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol de interes
sfatulmedicului.ro/Artrita/gonartroza-osteoartrita-genunchiului_4803































Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.