Clickmed
programare rapida la medic

Valvele cardiace

Cele 4 pliuri membroase care canalizeaza sangele in ineriorul inimii pentru ca el sa se scurga intr-o singura directie.

Diferite tipuri de valvule cardiace - Cele doua valvule auriculoventriculare, cea mitrala la stanga si cea tricuspida la dreapta, formate, respectiv, din 2 si 3 valve, sunt localizate la intrarea ventriculelor. Cele doua valvule arteriale, aortica la stanga si pulmonara la dreapta, formate fiecare din cate 3 valve sigmoide, la originea aortei si a arterei pulmonare.
- Valvula mitrala este deschisa in timpul umplerii ventriculului stang, lasand sa treaca nestingherit sangele care vine de la auriculul stang. In timpul contractiei ventriculare, ea se inchide in mod etans.
- Valvula tricuspida este deschisa in timpul umplerii ventriculului drept si se inchide in timpul contractiei ventriculare.
- Valvula aortica se deschide sub presiunea sangelui in timpul contractiei ventriculului stang (sistola) si se inchide in timpul relaxarii sale (diastola), o data sangele ejectat in aorta .
- Valvula pulmonara se deschide in cursul contractiei ventriculului drept, pentru a permite ejectarea sangelui spre plamani, apoi se inchide pentru a evita refluxul sangvin.

Patologie -
Valvulopatiile, atingeri ale valvulelor cardiace prin stenoza (ingustare) sau prin insuficienta (lipsa de etanseitate) valvulara, pot fi de origine infectioasa, inflamatorie sau degenerativa.

Citeste si

Arhiva
 • Anatomia inimii - Valvele cardiace Anatomia inimii - Valvele cardiace

  Generalitati - Valvele aortice; - Valvele mitrale; - Valvele pulmonare; - Valvele tricuspide. Valvele au o structura asemanatoare unor supape, care permit sangelui sa circule intr-o singura directie. Inima are doua tipuri de valve, atrioventriculare si...citeste mai mult

 • Stenoza Mitrala – abordare a patologiei valvulare cardiace Stenoza Mitrala – abordare a...

  Introducere Patologia valvelor cardiace pot fi impartite, din punct de vedere al fiziopatologiei, in patologii valvulare care obstructioneaza fluxul sanguin – stenoze valvulare (ex. stenoza mitrala, stenoza aortica, stenoza tricuspidiana, etc.) – si...citeste mai mult

 • Prevenirea si gestionarea insuficientei de valva pulmonara Prevenirea si gestionarea...

  Ce este insuficienta de valva pulmonara Insuficienta de valva pulmonara sau regurgitarea pulmonara este o valvulopatie, ceea ce inseamna ca este o patologie a unei valve cardiace. Valva pulmonara este situata intre ventriculul drept si artera pulmonara si se deschide...citeste mai mult

 • Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Activitatea sexuala nu prezinta...

  Generalitati Daca o persoana a suferit recent un atac de cord sau o operatie pe cord, ar putea fi ingrijorata de faptul ca bataile accelerate ale inimii, din timpul actului sexual, ar putea fi periculoase. Totusi, reluarea activitatii sexuale nu prezinta riscuri...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter