Coronavirus Update

Sinovectomie

Ablatie chirurgicala, partiala sau totala, a unei sinoviale (membrana care tapeteza cavitatea articulatiilor mobile) atinsa de o afectiune articulara.
Excizie chirurgicala totala sau partiala a sinovialei unei articulatii.
Se recurge la sinovectomie atunci cand alte metode terapeutice locale (corticosteroizi, izotopi radioactivi, antibiotice etc.) au facut dovada ineficacitatii lor si cand articulatia ramane dureroasa si invalidanta.

Tehnica - Sinovectomia se practica sub anestezie locoregionala sau generala dupa deschiderea chirurgicala larga a articulatiei si sub artroscopie. In ambele cazuri, bolnavul trebuie sa fie spitalizat. artroscopia nu permite o sinovectomie tot atat de completa ca si chirurgia conventionala, dar ea este mai putin grea ca act chirurgical si da posibilitatea, atunci cand operatia priveste o articulatie a membrului inferior, reluarii mai rapide a mersului.

Citeste si

Arhiva
 • Artrita reumatoida Artrita reumatoida

  Generalitati Artrita reumatoida este cea mai frecventa boala reumatica de tip inflamator, ce afecteaza in principalarticulatiile, dar nu numai, ea fiind o boala sistemica. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile...citeste mai mult

 • Artrita juvenila reumatoida Artrita juvenila reumatoida

  Generalitati Artrita reumatoida juvenila (ARJ) pe care o gasim cateodata sub denumirea de artrita juvenila cronica este o boala a copilariei ce duce la inflamarea si edematierea articulatiilor care sunt adesea intepenite si dureroase. ARJ afecteaza aproximativ...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter