Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Prezervativ

Rezervor cilindric, suplu si subtire, din latex, pus pe organul viril sau in vagin inaintea raporturilor sexuale ca masura contraceptiva sau igienica.?

- prezervativul masculin impiedica trecerea spermei in caile genitale feminine. Din cauza recrudescentei bolilor transmisibile pe cale sexuala (B.T.S.) si a amplificarii sida, folosirea prezervativului este azi indispensabila in timpul raporturilor sexuale: in fapt, el asigura o mai buna protectie impotriva transmisiei infectioase pe cale sexuala suprimand orice contact direct intre mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace, un prezervativ nu trebuie sa fi fost deja utilizat si trebuie sa fie aplicat corect pe penisul in erectie si inaintea oricarui contact sexual. O crema spermicida aplicata pe prezervativ poate fi utilizata pentru o protectie mai buna.
- Prezervativul feminin este un sac in forma de deget de manusa care se introduce in vagin. De fabricatie recenta, el este comercializat in cateva tari (SUA, Spania, Elvetia, Marea Britanie). Eficacitatea sa impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala (intre care si SIDA) este totala, indeosebi pentru partenerul masculin. Diafragma poate fi asimilata prezervativului feminin, deoarece impiedica inaintarea spermatozoizilor in colul uterin. diafragma este ineficace impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala.
Sinonim: condom.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter