Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Mifepriston

medicament antigestational si antiprogestativ.
Mifepristonul este un steroid de sinteza capabil sa inhibe actiunea unui hormon, progesteronul fixandu-se pe receptorii sai celulari.

Indicatii - Asociat cu un analog sintetic al unei prostaglandine (substanta hormonala), mifepristonul este utilizat pe cale orala si intr-o priza unica, in timpul unei intreruperi voluntare a cursului sarcinii (I.V.S.) precoce (inainte de a 50-a zi de incetare a fluxului menstrual), pentru a accelera expulzia ovulara. Intreruperea de sarcina are, in general, loc intre 2 si 48 ore dupa absorbtia produsului. Daca nu are loc expulzia ovulara, este practicat un chiuretaj aspirativ.
Prescriptia si luarea medicamentului trebuie sa fie facute intr-o institutie spitaliceasca abilitata sa realizeze intreruperea voluntara a cursului sarcinii.

Efecte nedorite - Mifepristonul poate declansa o hemoragie (in 5% dintre cazuri), asociata sau nu intreruperii voluntare a sarcinii (I.V.S.). De altfel, durerile abdominale sau pelviene, starile de rau, durerile de cap pot fi constatate fara sa se stie daca aceste semne sunt legate de sarcina sau de intreruperea ei.

Perspective - Alte indicatii ar putea aparea in viitor, in particular declansarea travaliului la termen, contraceptia de a doua zi, intreruperile terapeutice ale sarcinii.
Sinonim: RU 486.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter