Coronavirus Update

Interpretare analize

Intrebare postata de Alessia43 cu 9 ani in urma - 18 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Cancer Tiroidita limfocitara cronica

Va implor, un raspuns, altfel mama va face infarct daca nu o linistesc...va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor mamei mele care are 76 de ani, si a intrat in panica:
WBC-numar leucocite=15.37, Neutrofile(%)procent de neutrofile=12.4,Limfocite(%) procent limfocite=80.2, Neutrofile-numar=1.92, limfocite-numar=12.32

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (18)

Mama dvs are o infectie acuta a carei localizare nu poate fi facuta doar pe baza rezultatelor mentionate.
Functie de simptomatologia pe care o are se paote preciza si organul afectat

Te-a ajutat acest raspuns? + 1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Cancer.

Inscrie-te aici!
Alessia43 (cu 9 ani in urma)

inca o intrebare, poate fii cancer, leucemie?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
isa (cu 2 ani in urma)

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dv despre analizele fratelui meu.
a facut analize fara sa aiba probleme, doar durere de spate de la prea mult stat in picioare si candida orala. Pe asta a facut 2 saptamani tratament cu daktarin gel oral. A facut analize si dupa cateva ora l au sunat sa vina peste 3 zile si sa le repete, timp in care sa se hidrateze. Valorile sunt modificate dar ...tot nu sunt bune

Analize prima zi

hemoglobina concentrata 190 g-l
globule albe 15.7
hematocrit 60%
globule rosii 6,81
neutrofil 10,89
linfocite 3,51
monocite 1,00

analize a doua oara

hemoglobina concetrata 187
globule albe 21
hematocrit 56
globule rosii 6,5
neutrofil 16,94
linfocite in limite
monocite in limite
astept raspunsul dv.. multumesc din inima

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Din hemoleucograma efectuată se poate evidenţia o leucocitoză importantă datorită prezenţei limfocitozei. Cauzele care pot determina această limfocitoză sunt multiple, reprezentate de:
1. prezenţa unei boli infecţioase bacteriene (TBC)
2. prezenţa unei infecţii virale (ex: mononucleoza infecţioasă)
3. prezenţa unei infecţii parazitare (toxoplasmoză)
4. eventuale endocrinopatii (tireotoxicoză)
5. limfopatii (leucemii şi limfoame).
Pentru identificarea cauzei limfocitozei recomand consultul unui medic infecţionist şi al unui medic hematolog

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

buna ziua,

ne-ati putea scrie, daca stiti, pentru ce motive a efectuat aceste analize? au fost de control, sau dansa a prezentat anumite simptome care au facut-o sa apeleze la medic?
oricum ar fi, nu trebuie sa va panicati numai in urma acestor analize. de-a lungul vietii aceste modificari ale leucogramei apar de multe ori si nu semnifica decat raspunsul normal al organismului (cel mai frecvent in urma unei infectii respiratorii/urinare/digestive/etc.)

va urez o zi buna

Te-a ajutat acest raspuns? + 1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alessia43 (cu 9 ani in urma)

s-a consultat un specialist in hematologie, la Clinica din Cluj Napoca, si diagnosticul este leucemie limfatica cronica, nu s-a prescris nici un tratament, si eu sunt nelamurita, nu stiu ce inseamna asta, si cum s-ar remedia

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alessia43 (cu 9 ani in urma)

Va multumesc pentru raspunsuri.Mama a facut analize ale sangelui preventiv, sa vada cum mai sta cu ele, daca este ceva in neregula, nu a prezentat simptome deosebite, in afara de probleme de batranete, de altfel este o femeie foarte activa, a avut de curand o raceala, si o supara dureri de spate, spondiloza....insa dupa aflarea acestor analize i s-a ridicat tensiunea mult si imi este teama sa nu ii explodeze aceasta tensiune

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

În cazul acestei afecţiuni (leucemie limfatica cronica), bolnavii asimptomatici (cum este şi cazul mamei d-vs), nu urmează tratament. Tratamentul se începe doar în momentul apariţiei insuficienţei medulare şi constă în administrarea de Prednison şi de Clorambucil (Leukeran).
Se mai foloseşte şi radioterapia în cazul prezenţei unor adenopatii dureroase.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
busega mariana (cu 9 ani in urma)

ce inseamna
formtiune tumorala-endocol

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
busega mariana (cu 9 ani in urma)

as dori si eu raspuns

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Formţiune tumorală-endocol înseamnă prezenţa unei formaţiuni tumorale la nivelul endocolului (porţiunea internă a colului uterin, care face legatura între vagin si uter). Sub influenţa unor diverşi factori precum: vârsta, factori hormonali sau factori infecţiosi (virusul papilomatozei umane - HPV), se creeaza la acest nivel condiţii favorabile pentru apariţia unor formaţiuni tumorale

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Oana (cu 7 ani in urma)

Buna ziua,

Am 25 de ani, 50 kg, inaltime 1.54 si am decis in urma unor mici dureri in partea dreapta sa fac un buletin de analize medicale. Am urmat urmatorii pasi: 1. In prima faza, am facut o ecografie abdominala, din care a rezultat un singur aspect modificat si anume:'''' Ficat cu ecogenitate usor crescuta, ecostructura si dimensiuni in limite normale''''. 2. Am contiunat cu un consult ginecologic, rezultatul fiind: '''' Prezente:celule epiteliale plate, lactobacili, leucocite, coci Gram-pozitivi dispusi diplo si izolat. La antibiograma tulpina identificata fiind: E.coli si Enterococ spp''''. Iar in cele din urma: 3. Tot ceea ce tine de sange, factorii problema sunt urmatorii: * Hemoleucograma completa: '''' RBC-numar eritrocite - 5.87 - (3.8-5.1), MCV-Volum eritrocitar mediu - 70.4 - (81-100), MCH-Hemoglobina eritrocitara medie - 21.3 - (27-34), MCHC-Concentratia medie de hemoglobina/eritrocit - 30.3 - (32-36), MXD%-Celule mixte procentual - 17.5 - (1.7-9.3)''''. * Biochimia: '''' Bilirubina directa - 0.24 - (0-0.2), Calciu ionic - 3.80 - (3.82-4.82)''''. * Hormoni: '''' FREE T4 - 19.51 - (9-20) si TSH - 7.08 - (0.25-5)''''. In paranteze, am specificat valorile normale.
Acestea sunt rezultatele cu problema, intrebarea mea, este urmatoarea: Care sunt, factorii de risc si ce tratamente, ar trebui sa urmez pentru a scapa de cele doua bacterii si a aduce restul la valorile normale? Sunt foarte panicata, sa fie oare ceva grav? Va rog, astept un raspuns!
Multup***asc!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Din rezultatele analizelor dvs reiese ca aveti o infectie vaginala cu E. coli si Enterococ, pentru care trebuie sa va adresati, pentru tratament, medicului ginecolog care a efectuat consultul.
De asemenea se impune un consult endocrinologic ac***a in vedere TSH-ul crescut(tiroida).
nu luati medicamente dupa ureche.
Sanatate, Nu este nimic grav.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Oana (cu 7 ani in urma)

Multumesc din suflet pentru indicatii. Am vorbit cu medicul ginecolog si mi -a fost recomandat Zinnat 500mg timp de 7 zile dupa care Canesten Gyn 3 zile. Dar pentru restul analizelor efectuate ce tratament ar trebui sa iau, deoarece medicul de familie nu mi-a spus absolut nimic...doar atat sa iau vitamina C. Oare vitamina C, aduce restul la valori normale?
La endocrinologie o sa merg saptamana viitoare.
Acum as dori daca se poate sa ma ajutati la interpretarea analizelor subcontractate:
1. Hormonul foliculo-stimul : 6.93 mlU/ml; *Faza foliculara V.N. - 2.8-14.4 mlU/ml; *Faza ovulatorie V.N. - 5.8-21.0 mlU/ml; *Faza luteala V.N - 1.2-9.0 mlU/ml; *Menopauza V.N. - 9.7-111 mlU/ml.
2. Hormon luteinizant : 10.2 mlU/ml; *Faza foliculara V.N. - 2.8-14.4 mlU/ml; *Faza ovulatorie V.N. - 5.8-21.0 mlU/ml; *Faza luteala V.N. - 1.2-9.0 mlU/ml; *Menopauza V.N. - 9.7-111 mlU/ml.
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestor analize.
Va multumesac mult de tot.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Pentru interpretarea arezultatelor la analizele mentionate este nevoie de stiut in a cata zi a ciclului menstrual a fost recoltat sangele. Sunt mai multe aspecte de avut in vedere. Daca emdicul ginecolog nu v-a dat un raspuns, atunci o sa va lamureasca medicul endocrinolog. Asa par in limite normale.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Oana (cu 7 ani in urma)

In a 7-a zi a C.M. a fost recoltat sangele. Va multumesc tare mult pentru informatii!
Va doresc, multa sanatate si toate cele bune.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andrea (cu 7 ani in urma)

in urma unor analize facute la recomandarea medicului dermatolog pt bunica ,pt o eczema pe picioare .au iesit urmatoarele rezultate

leucocite 2,69
granulocite # 1,44
granulocite 53.7 sunt doua val la granulocite /ma poate ajuta cinva cu interperetarea acestor rezultate?e doar o infectie sau poate fi suspecta de leucemie ..multumesc anticipat

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
voicu constanta (cu 5 ani in urma)

BUNA SEARA, vreau sa va spun ca am 52 de ani si sunt in perioada de premenopauza.Am si un fibrom cam maricel si de citeva ori am avut hemoragie.Am ajuns la spital , chiuretaj biopsic cu rezultat bun. dar hemoglobina a scazut de citeva ori si la 7. am facut perfuzii cu fier, am luat folii intregi de tardyferon..acum am repetat analizele si am hemoglobina 12,7 dar leucocitele crescute 12,90 10^9/l...limfocite 19 % deci sunt scazute si neutrofile 78%, crescute.densitatea urinei 1,030. mentionez ca am consultat si un medic ginecolog bun din bucuresti si mi-a zis ca daca intru in menopauza , poate scap fara operatie.dvs ce parere aveti.va multumesc.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.