Clickmed
programare rapida la medic

Acnee provocată de stafilococ epidermidis ?

Boli de piele
Intrebare postata de Utilizator11609539656 cu 3 ani in urma

Salut, am 19 ani, acum un an mi-a fost depistat acnee vulgara facială provocată de stafilococ epidermidis. Plecam undeva 2-3 săptămâni pe luna la medicul cosmetolog si făceam proceduri, precum înghețarea cu azot, măști pe baza de Zinc si alte substanțe, la medicina fizică foloseama aparatul Darsonval si razele ultraviolete, respectiv medicul mi-a prescris un tratament timp de o luna pentru îmbunătățirea florei intestinale si pentru ridicarea imunității iar pentru îngrijirea tenului niște lotiuni care cu timpul și-au pierdut din efect. Odată la o lună sau două făceam curățire mecanică si la fel urmam aceleași procedee și laserul . După jumătate de an am dat analize si am fost depistată cu Helicobacter pylori slab pozitiv, am urmat un tratament de o luna si o alimentație sănătoasă si situația s-a îmbunătățit, timp de 2 luni nu-mi mai apărea acneea. Acum am reaparut iarăși, am folosit skinoren care a ajutat o lună iar apoi și-a pierdut din efect si acneea este mai gravă. Spuneti-mi va rog este necesară curățirea mecanică in fiecare luna? Ce-mi sugerati sa fac, cum ati scapat de astfel de problemă, ce tratament ati dus si cum va mențineți pe parcurs, ar trebui sa fac un test la produsele alimentare care mi-ar merge si care trebuie sa le exclud? Sunt foarte disperată si nu stiu ce sa mai fac.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Acnee provocată de stafilococ epidermidis ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Utilizator21631520581 (acum 2 ani)

buna. si eu am aceeasi problema, de mai bine de 10 ani, am incercat orice cu rezultate foarte slabe. nu stiu daca la mine a fost provocata initial de acest stafilococ, pentru ca la mine s-a manifestat diferit, dar l-am avut si eu si tratat cu doxiciclina si duac, un gel pe baza de antibiotic, ambele la recomandarea dermatologului. eu am mers si la proceduri cam 2 ani luna de luna, de la curatare obisnuita, la lampa cu laser, peeling chimic, dermapen pentru stimulare productie colagen si injectii cu acid hialuronic. prima data cand am mers la dermatolog mi-a dat antibiotic 30 de zile si un regim strict de ingrijire pe care il urmez si azi, schimbate produsele intre timp dar tot strict. doar produse dermato-cosmetice pe fata, curatat bine, si aplicate cremele/tratamentele prescrise si ma mentin asa, cu mici eruptii ocazionale. iau si contraceptiv impotriva unor chisturi ovariene, recomand deci sa faci si analize hormonale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21631520581
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21631520581
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Niko (acum un an)

Buna! Am exact aceeași situație ca și la tine. Dimineața folosesc gelul de curățare de la Roche Posay, Apa micelară Actipur și crema Effaclar Roche Posay, iar seara înlocuiesc crema cu cea de la Actipur. Însă acneea nu dispare. Alt tratament medicul nu-mi prescrie, spunând că acesta tot el bun, dar rezultat nu e. Nu pot toată viața la fiecare 2 săptămâni să-mi fac curățare mecanică, consider că ar trebui să fie și altă modalitate. Dacă sincer nu știu ce să fac. Cu analizele e tot normal... Ai putea să spui dacă ai scăpat și cum după atâta timp

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Niko
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Niko
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.