Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

valori ale colesterolului

8 cauze ale colesterolului marit

8 cauze ale colesterolului marit

Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2018

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hipercolesterolemiei sunt variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Nivelul de colestrol este masurat printr-un test de sange efectuat fie in spital daca pacientul este internat,fie intr-un laborator de analize medicale la recomandarea medicului. Acest test se face cu conditia ca pacientul sa nu consume alimente grase in ultimele 12 ore si nici medicamente care pot influenta rezultatul. In acest fel se obtin 4 rezultate ce corespund urmatoarelor fractiuni: • LDL colesterolul(colesterolul rau) • HDL colesterolul(colesterolul bun) • trigliceridele • Colesterol total (sange) In cazul adultilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl; In cazul... [continuare]

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Actualizat la data de: 15 Mai 2025

Dr. SUATEAN DIANA-MARIA
Medic specialist Medicina Interna

Ce este colesterolul? Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Ce alimente scad colesterolul? Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de... [continuare]

Hipertensiunea - valori crescute ale presiunii arteriale

Hipertensiunea - valori crescute ale presiunii arteriale

Actualizat la data de: 07 Aprilie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Cand presiunea arteriala are valori crescute, afectiune numita hipertensiune, presiunea exercitata de fluxul sangvin asupra peretilor arteriali este prea mare. Valorile crescute ale presiunii arteriale pot produce leziuni la nivelul arterelor coronare, inimii,creierului, ochilor si rinichilor si determina accelerarea aterosclerozei. Hipertensiunea mai este numita un "ucigas silentios" deoarece nu produce simptome decat la valori foarte ridicate si, fara ca pacientul sa aiba la cunostinta acest lucru, poate duce la aparitia unor leziuni majore, organice, in cazul in care nu este tratata. In cadrul masurarii presiunii arteriale se pot distinge doua valori: sistolica si diastolica. Presiunea arteriala sistolica reprezinta presiunea exercitata de sange asupra peretilor arteriali, in momentul in care inima a terminat de pompat sangele in circulatia sistemica (la sfarsitul contractiei). Aceasta valoare reprezinta prima sau cea mai mare valoare in cadrul masurarii... [continuare]

Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei

Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Colesterolul ridicat este adesea denumit „ucigasul tacut” pentru pacienti. Asta pentru ca nu discrimineaza cand vine vorba pe cine afecteaza, barbate sau femei, tineri sau batrani. Exista totusi diferente in nivelurile de risc crescut de colesterol in functie de varsta si sex. O inima eficienta si functionala este una dintre fortele motrice din spatele unei vieti lungi si sanatoase. Atat barbatii, cat si femeile pot avea un nivel ridicat de colesterol, o substanta lipicioasa, asemanatoare grasimii, care poate infunda vasele de sange si poate limita fluxul de sange catre organe vitale precum inima si creierul. Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la un risc crescut de boli de inima, care se pot dezvolta si se pot agrava in timp ducand chiar la decesul persoanei. Riscurile crescute ale colesterolului sunt adesea legate de alte afectiuni medicale, cum ar fi diabetul si hipertensiunea arteriala, dar pot fi afectate si de varsta si sex. In timp ce barbatii pot... [continuare]

Colesterolul bun vs colesterolul rau

Colesterolul bun vs colesterolul rau

Actualizat la data de: 28 Septembrie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta asemanatoare grasimii, care se gaseste in toate celulele corpului. Organismul are nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si substante care ajuta la digestia alimentelor. Astfel, corpul uman produce tot colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se gasese si in alimente din surse animale, cum ar fi gaƒlbenusurile de ou, carnea si branza.Atunci cand nivelul colesterolului este crescut, acesta se poate combina cu alte substante din sange pentru a forma placa de aterom. Placa se lipeste de peretii arterelor, iar procesul este cunoscut sub numele de ateroscleroza. Poate duce la boala coronariana, in care arterele coronare devin inguste sau chiar blocate. Nu orice tip de colesterol este nociv pentru organism. Exista doua tipuri de colesterol - HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterol bun) si LDL (lipoproteine cu densitate mica sau colesterol rau). In timp ce colesterolul rau provoaca blocaje in... [continuare]

Consecintele depunerii de colesterol

Consecintele depunerii de colesterol

Actualizat la data de: 09 Iulie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul reprezinta o formula biochimica din clasa lipidelor, ce se gaseste in toate celulele corpului si are rol important in digestie, sinteza anumitor hormoni sau vit D. Pricipala sursa de colesterol o reprezinta ficatul, al carui rol in siteza colesterolului este foarte important. De asemenea, surse externe de colesterol  sunt reprezentate de produsele de origine animala(ou, carne rosie, lapte etc). Colesterolul este subimpartit in doua principale categorii si anume : LDL si HDL. HDL sau High density lipidoproteins si LDL sau Low density lipoproteins. O a treia categorie din clasa colesterolului este reprezentata de VLDL (Very low density Lipoproteins). Urmatoarele doua subcategorii sunt reprezentate de IDL (Intermediate) si de Chilomicroni. LDL LDL reprezinta 60-70% din colesterolul total si este implicat in transportul colesterolului prin circulatia sanguina. De la acest rol pleaca stransa corelare intre prezenta in exces a LDL in circulatia sanguina... [continuare]

O problema mai veche – colesterolul

O problema mai veche – colesterolul

Actualizat la data de: 03 Ianuarie 2022

Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident

Ce este colesterolul? Colesterolul, unul dintre parametrii frecvent dozati in cadrul analizelor de laborator, este o molecula de provenienta lipidica fara solubilitate in apa. In sange, acesta circula sub forma de agregate proteice de tipul HDL-C (High Density Lipoprotein) sau LDL (Low Density Lipoprotein). HDL ul are rolul de a transporta excesul de colesterol inapoi la ficat unde este procesat si eliminat din organism. La polul opus, molecula de LDL, provenita preponderent din sursa alimentara, ajunge la nivel tisular, in special la nivelul vaselor de sange, unde se poate depune constituind placile de aterom si cauzeaza obstructii ale arterelor, fapt care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare. Rolul colesterolului Aceasta molecula de natura lipidica, produsa in mare parte la nivelul ficatului in cantitate de 1-2 grame, este necesara organismului pentru functiile sale si are rol de precursor pentru anumiti hormoni cum ar fi hormonii stroizi din cadrul glandelor... [continuare]

Colesterolul crescut la copii si tineri – un fenomen in crestere

Colesterolul crescut la copii si tineri – un fenomen in crestere

Actualizat la data de: 30 Iunie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este colesterolul? Colesterolul reprezinta o substanta lipidica, produsa in principal de catre ficat, insa se poate obtine si in urma consumului alimentelor de origine animala (carne, produse lactate). In sange, colesterolul este transportat prin intermediul lipoproteinelor (LDL, HDL). Rolul colesterolului Organismul are nevoie de colesterol pentru a functiona corect, fiind necesar pentru anumite functii, precum sinteza vitaminei D, hormonilor steroizi si a acizilor biliari. HDL, numita si colesterolul bun, are rolul de a transporta colesterolul in exces catre ficat pentru a fi metabolizat, avand un rol protector impotriva afectiunilor cardiovasculare. LDL – colesterolul rau – realizeaza transportul in sens invers, mai exact din ficat catre celule, promovand astfel depunerea colesterolului in peretii arteriali, determinand aparitia aterosclerozei, ce este precursorul infarctului miocardic si al accidentului vascular cerebral. Colesterolul crescut este, in general, o... [continuare]

Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol

Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol

Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024

Dr. Baicu Ana Maria
Medic specialist Cardiologie

Generalitati Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare. Tipuri de colesterol Exista trei tipuri de colesterol: colesterol HDL (lipoproteine cu densitate mare),colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterol VLDL (lipoproteine cu densitate foarte mica) . Colesterolul HDL este deseori numit tipul „bun” de colesterol intrucat ajuta la eliminarea din organism a colesterolului celular in exces pe cale intestinala. LDL, sau colesterolul „rau”;... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este colesterolul Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low density lipoproteins) sunt alcatuite in cea mai mare parte din grasimi si o mica parte de proteine. LDL este tipul rau de colesterol, datorita faptului ca determina ateroscleroza (obstrueaza... [continuare]

Metode de reducere a colesterolului

Metode de reducere a colesterolului

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul marit este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, mai ales din cauza unui stil de viata haotic. Fiind un factor care poate duce la aparitia unor nenumarate afectiuni, in special cardiovasculare, este important sa tinem nivelul colesterolului in limite normale. Ce inseamna valori crescute ale colesterolului Valorile normale ale colesterolului total sunt mai mici de 200 mg/dl, iar daca depasesc aceasta valoare acest lucru poate insemna ca suferi de afectiuni precum diabet, hipotiroidism ori de afectiuni ale ficatului. In cazul LDL, cunoscut si drept colesterolu "rau" valorile normale sunt considerate cele mai mici de 150 mg/dl, in timp ce persoanele care au valoarea intre 150-199 mg/dl au nivelul crescut la limita, iar valoarea de peste 200 mg/dl este considerata foarte crescuta. Valorile mai mari pot semnala afectiuni precum diabetul zaharat, insuficienta renala, obezitate. Lipsa exercitiilor fizice si fumatul pot determina o... [continuare]

10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol

10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol

Actualizat la data de: 06 Martie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul este o substanta care are o consistenta ce se aseamana cu ceara, fabricata de ficat, dar si de alte celule ale corpului. Colesterolul poate fi asimilat prin consumul de produse alimentare care il contin, cum ar fi lactatele, ouale, carnea etc. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de colesterol. Membranele celulelor au nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si acizi biliari, care au un rol important in digestia grasimilor. Totusi, organismul are nevoie de o cantitate limitata de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand exista un surplus de colesterol, se vor dezvolta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare. Colesterolul joaca un rol important in digestie, intrucat sustine functia ficatului de producere a acizilor necesari digestiei. Informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti, despre colesterol - In timpul sarcinii, femeile insarcinate au in mod natural un nivel mai mare de... [continuare]

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru situatiile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii, grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea grasimilor se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din... [continuare]

10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului

10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Specialistii considera ca la persoanele care au o valoare a colesterolului total de 240 ml/dl exista o probabilitate de doua ori mai ridicata de a experimenta un atac de cord, comparativ cu cei care au nivelurile acestuia sub 200 mg/dl. Toti oamenii cu varsta de peste 20 de ani ar trebui sa isi verifice colesterolul cel putin o data la cinci ani. In cazul in care sunt prezenti si factori de risc, cum ar fi bolile cardiovasculare, de exemplu, aceasta analiza ar trebui realizata mai frecvent. In mod normal, din valoarea colesterolului total de 200 mg/dl, colesterolul rau nu ar trebui sa masoare peste 130, iar colesterolul bun trebuie sa fie peste 40. Vestea buna este ca nivelul colesterolului nu este dificil de controlat, chiar si fara medicatie. Chiar si in cazul celor care au valorile colesterolului, in partea superioara a intervalului considerat normal de catre medici, pot fi prezente acumulari de aterom in artere. Totusi, in incercarea lor de normalizare a... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale papadiei

Beneficiile pentru sanatate ale papadiei

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Chiar daca multi oameni cred ca papadia (Taraxacum officinale) este o buruiana fara nici o intrebuintare, specialistii considera ca aceasta este o planta valoroasa care poate fi folosita atat ca aliment, cat si ca medicament. Papadia este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc. Frunzele de papadie sunt utilizate la salate, sandwichuri si ceaiuri, pentru a le oferi aroma. Radacinile sunt folosite ca inlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice. Multi oameni trateaza unele boli de rinichi, inflamatia, afectiunile pielii, arsurile stomacale si diareea, cu infuzie si ceai de papadie. Papadia in medicina traditionala chineza In medicina traditionala chineza, papadia este adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, apendicitei si unora... [continuare]

Efectele secundare ale medicamentelor uzuale

Efectele secundare ale medicamentelor uzuale

Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Toate tratamentele medicale prezinta reactii adverse cu diferite grade de risc, si cu siguranta orice persoana se confrunta cu efectele secundare ale medicamentelor la un moment dat in viata. Acestea pot varia in severitate de la febra usoara pana la probleme grave de genul atacului de cord. Un efect secundar este considerat a fi reactia care apare in plus fata de actiunea terapeutica a unui medicament. Aceste reactii pot sa apara atunci cand se modifica doza medicamentului administrat sau cand se termina o anumita schema de tratament. Persoanele care urmeaza un tratament cu un medicament nou pot considera ca orice experienta neobisnuita ar putea fi un efect secundar. Alti factori care pot determina agravarea simptomelor unui pacient: • diagnosticul incorect; • reactie alergica la medicamente. In acest articol va vom prezenta efectele secundare ale medicamentelor uzuale dar si modalitatile prin care pot fi prevenite consecintele administrarii... [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Analizele medicale au valori ce se incadreaza in anumite limite normale. Cresterea acestor valori sau scaderea lor sub limitele normalului sunt considerate anormale sau patologice. Sunt frecvent intalnite situatiile, exceptand boala in sine, care pot modifica valorile normale ale analizelor. Cunoasterea acestor cauze in scopul eliminarii lor sunt de ajutor atat pacientului cat si medicului care executa sau interpreteaza analizele. Valorile normale ale analizelor trebuie interpretate si in raport de conditiile locale, de obiceiurile alimentare, de factori climatici si geografici si chiar in raport cu factorii genetici. Este foarte important de subliniat ca in majoritatea cazurilor analizele medicale singure nu pot servi la stabilirea unui diagnostic. Acestea sunt doar un instrument ajutator la indemana medicului care corelat cu alte investigatii conduce la stabilirea diagnosticului. In tabelele urmatoare sunt redate valorile normale, cantitative ale analizelor... [continuare]

Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului

Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul este o substanta lipidica, ceroasa, care se afla in fluxul sanguin si in toate celulele corpului. Este normal ca orice persoana sa aiba colesterol. Acesta este o parte importanta a unui organism sanatos intrucat participa la producerea membranelor celulare si a unor hormoi si sustine functiile necesare ale organismului. Totusi, un nivel crescut de colesterol in sange predispune la aparitia bolilor cardiovasculare dar si a accidentelor vasculare cerebrale. Hipercolesterolemia este termenul medical care defineste un nivelul ridicat de colesterol din sange. Surse de colesterol Colesterolul provine din doua surse: organism si alimente. Ficatul, dar si alte celule din organism, fabrica aproximativ 75% din colesterolul din sange. Restul de 25% de procente provine din alimentele consumate. Colesterolul LDL este colesterolul rau. Cand prea mult colesterol de acest tip circula prin sange, arterele se pot bloca, crescand riscul... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste

Actualizat la data de: 17 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cei care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc de aparitie al bolilor cardiovasculare. Suplimentele din ulei de peste s-au dovedit a fi unele din cele mai des utilizate medicamente dietetice din comert, in mare parte datorita cercetarilor medicale care au facut legatura intre dietele bogate in peste si posibilitatile scazute de dezvoltare a bolilor de inima. Studii clinice si cercetari Un nou raport de mare amploare, care grupeaza si analize din studii clinice, care implica mii de pacienti, a constatat ca administrarea de suplimente care contin acizi grasi omega-3 nu reduce riscul declansarii problemelor cardiovasculare ulterioare la bolnavii care sufera deja de afectiuni cardiovasculare. Cercetarile au implicat doar studiile de cea mai buna... [continuare]

Comunitate medicala

Colesterol scazut

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

STIE CINEVA CE E DE FACUT DACA VALORILE NORMALE ALE COLESTEROLULUI SUNT INTRE 150-200 mg / dL IAR EU AM 132 mg / dL ? SE FACE TRATAMENT CEVA?ESTE NEVOIE DE UN ANUMIT REGIM ALIMENTAR?CE SE INTAMPLA IN PRINCIPIU DACA AI COLESTEROLUL SCAZUT?MULTUMESC,O ZI BUNA [continuare]

Buna ziua, Se poate ca HDL colesterol sa fie prea mult avand 92.6? Care este limita superioara normala? Multumesc! [continuare]

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]

acum cateva zile, in urma analizelor a rezultat ca am colesterolul marit, peste 220, iar valorile transaminazelor foarte ridicate: TGO 48 si TGP 80. am depistat problema ficatului gras de jumatate de an dar nu am tratat-o. nu mananc grasimi sau dulciuri, nu depasesc 100 calorii pe zi, consum practic doar batoane de cereale, supe si fructe. care ar putea fi cauza acestor probleme ale ficatului si cum s-ar putea remedia? va multumesc [continuare]

buna seara,as vrea sa stiu si eu daca easte o reala problema ceea ce mi sa intamplat mie.astazi am fost la analize si mi sa spus ca am colesterolul scazut,valorile normale ale sale fiind de 150- 200 mg / dL ,iar eu am 132 ,ideea este ca eu nu stiu daca este colesterolul total pentru ca nu scrie .anul trecut am efectuaat analize la sange si mi-a iesit colesterol total de 121 .In ziua in care am fost la analize am alergat dupa RATB,este oare posibil sa fi scazut din cauza asta?va rog sa-mi da-ti si mie un rasp.sunt disperata [continuare]

Pagina 1 din 24 (692 rezultate)