Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

valori ale colesterolului

3 semne ale prediabetului care ar trebui sa te trimita la medic

3 semne ale prediabetului care ar trebui sa te trimita la medic

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2024

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Ce este prediabetul Prediabetul este acea stare caracterizata prin valori crescute ale glicemiei, insa nu atat de mari incat sa ti se puna diagnosticul de diabet. O valoare a glicemiei  a jeun intre 100-125 mg/dl sau a hemoglobinei glicate intre 5,7-6,4 % corespund prediabetului. Daca am folosi testul de toleranta la glucoza orala ca si metoda de diagnostic, pentru o persoana adulta sau copil,  glicemia de la 2 ore ar trebui sa fie intre 140-199 mg/dl pentru a putea vorbi despre prediabet. Atentie ca aceste valori nu se aplica in cazul femeilor insarcinate! In Romania, conform studiului Predattor (Studiul Naional privind Prevalena Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitii, Dislipidemiei, Uricemiei si Bolii Cronice de Rinichi), unicul studiu de acest fel efectuat vreodat in Romania, 18.5% din populatie avea prediabet in urma cu 10 ani, ceea ce inseamna ca cifrele sunt diferite astazi (si, probabil, ca nu in bine, avand in vedere ca prevalenta obezitatii este in... [continuare]

Cum putem sa ne mentinem colesterolul la un nivel optim?

Cum putem sa ne mentinem colesterolul la un nivel optim?

Actualizat la data de: 21 Mai 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Mentinerea colesterolului in limite normale este o conditie esentiala pentru a preveni boli grave precum ateroscleroza si accidentul vascular cerebral. Colesterolul este o substanta lipidica care se gaseste in toate celulele organismului. Colesterolul provine din doua surse: 75% se sintetizeaza in ficat, in special din grasimile alimentare, iar 25% vine direct din alimente. Tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol: “colesterolul bun” (HDL) si “colesterolul rau” (LDL) . Ele functioneaza astfel: HDL-ul transporta colesterolul din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, ceea ce duce la inlaturarea lui din organism, si, in consecinta, la protejarea vasului de sange. In ceea ce priveste LDL-ul, acesta transporta cea mai mare parte a colesterolului in sange, contribuind astfel la formarea placilor aterosclerotice ce duc la ingustarea vasului de sange. Colesterolul marit sau hipercolesterolemia este unul dintre factorii de risc atunci cand... [continuare]

Care este nivelul normal al colesterolului?

Care este nivelul normal al colesterolului?

Actualizat la data de: 12 Iunie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Ateroscleroza este afectiunea principala responsabila de deces ca urmare a nivelelor crescute de colesterol si trigliceride in sange. Principalii factori care cauzeaza cresterea numarului persoanelor afectate de hipercolesterolemie sunt regimul alimentar bogat in grasimi si sedentarismul. Inca de la inceput trebuie subliniat faptul ca organismul uman are nevoie de colesterol, deoarece acesta prezinta un rol important in diverse procese biochimice. Tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Colesterolul „rau” (LDL), care se depune pe peretii vaselor de sange, si cel „bun” (HDL), pe care ficatul il proceseaza si ulterior il elimina din organism. Ce este LDL colesterol LDL colesterol se poate depune pe peretii arterelor, ducand la cresterea riscului de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. De aceea, cu cat valoarea acestuia este mai mica, cu atat riscul de a dezvolta astfel de probleme este mai scazut. Valorile normale si cele... [continuare]

Cum putem mentine colesterolul in limite normale?

Cum putem mentine colesterolul in limite normale?

Actualizat la data de: 05 Aprilie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Un stil de viata echilibrat este reprezentat de o alimentatie sanatoasa, cel putin 30 de minute de exercitii fizice pe zi, renuntarea la fumat si un consum moderat de alcool, de sare si de zahar; toate cele mentionate au rolul de a creste colesterolul bun si, implicit, sunt echivalente cu un organism sanatos. Valoarea colesterolului rau creste de regula din cauza stresului, a dietei nesanatoase, a sedentarismului. La femei, cresterea valorilor colesterolului se inregistreaza in special dupa menopauza. Important de retinut este faptul ca un colesterol marit este principala cauza de aparitie a bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral si infarctului miocardic. HDL vs LDL Concret, colesterolul este o substanta care contribuie la buna functionare a organismului, insa el trebuie sa fie in limite normale. HDL sau „colesterolul bun“ transporta grasimile din diverse parti ale organismului inapoi la ficat, care le metabolizeaza si le inlatura din organism,... [continuare]

Cum sa tii colesterolul sub control?

Cum sa tii colesterolul sub control?

Actualizat la data de: 25 Martie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat, foarte importanta pentru organism, intrucat este implicata in formarea membranei celulelor, a anumitor hormoni, a vitaminei D si a substantelor care ajuta la digerarea alimentelor. Organismul creeaza colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se gaseste, de asemenea, in alimente provenite din surse animale, cum ar fi oua, carne si branza. Un nivel optim este ideal pentru organism, intrucat nivelul prea ridicat de colesterol in sange poate forma placi, care se fixeaza pe peretii arterelor sanguine. Aceasta acumulare de placa este cunoscuta sub denumirea de ateroscleroza, care poate conduce la boala coronariana. Tipuri de colesterol HDL - lipoproteine cu densitate mare. Se numeste colesterolul "bun", deoarece transporta colesterolul din alte parti ale corpului inapoi in ficat. LDL - lipoproteine cu densitate scazuta. Se numeste colesterolul "rau" deoarece un nivel ridicat al LDL determina acumularea placii in... [continuare]

Consecintele valorilor scazute de testosteron

Consecintele valorilor scazute de testosteron

Actualizat la data de: 21 August 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Testosteronul este principalul hormon sexual la barbati si este produs in special in testicule. Cu toate acestea, si persoanele de sex feminin au cantitati mici din acest hormon. Rolul acestui hormon consta in ingrosarea vocii, cresterea pilozitatii corporale si faciale, dezvoltarea oaselor si a masei musculare, dar si productia de sperma. Astfel, un barbat cu un nivel scazut de testosteron poate experimenta disfunctia erectila, reducerea apetitului sexual sau reducerea masei musculare si osoase. Productia de testosteron poate sa se reduca odata cu imbatranirea unei persoane. Astfel, multi barbati cu varste inaintate pot avea simptome provocate de nivelul de testosteron scazut. Un nivel scazut de testosteron este definit ca o valoare mai mica de 300 nanograme de hormon pe decilitru (ng/dL). Cercetatorii au raportat, de asemenea, ca aproximativ 2 din 100 de barbati au niveluri scazute de testosteron. Consecinte Valorile scazute ale testosteronului la barbati pot... [continuare]

Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent

Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent

Actualizat la data de: 10 Noiembrie 2025

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Generalitati Diabetul non-insulino-dependent (diabet zaharat de tip II) apare in urma pierderii progresive a secretiei de insulina de catre celulele β din pancreas, pe fondul rezistentei la insulina. Insulina este un hormon care participa la reglarea nivelului de glucoza din sange,facilitand utilizarea eide catre celule. Cand secretia de insulina este insuficienta sau daca exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul glucozei din sange creste si valori mai mari de 126 mg/dl definesc diabetul zaharat. Valorile constant crescute ale glicemiei pot duce la aparitia complicatiilor micro sau macrovasculare ale diabetului. Complicatii Complicatiile microvasculare (adica afectarea vaselor mici) sunt reprezentate de afectarea la nivelul ochiului (retinopatie), la nivelul rinichilor (nefropatie sila nivelul nervilor periferici (neuropatie). Complicatiile macrovasculare (leziuni aparute la nivelul vaselor de calibru mai mare) sunt reprezentate de boala... [continuare]

Complicatii cardiovasculare ale diabetului zaharat

Complicatii cardiovasculare ale diabetului zaharat

Actualizat la data de: 09 Iulie 2024

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Diabetul zaharat este o afectiune cronica, netransmisibila, care presupune incapacitatea orgnismului de a produce sau utiliza corespunzator insulina. Diabetul nu este doar o problema cu raspandire larga la nivel global si national, ci si printre cele mai temute afectiuni, intrucat este progresiva si poate avea numeroase complicatii. Numarul pacientilor cu diabet zaharat s-a dublat Comparand cifrele din ultimii aproximativ 30 de ani, se observa pe parcursul unui deceniu o crestere spectaculoasa a numarului global al persoanelor afectate de diabet zaharat. In 1980 se inregistrau 153 de milioane de pacienti cu diabet zaharat, iar in 2000 cifrele se ridicau la 171 de milioane. In 2011 insa, Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta un total de 347 de milioane, de doua ori mai mult fata de datele inregistrate in urma cu doar aproximativ 10 ani. Trendul de ascensiune rapida a incidentei cazurilor de diabet se mentine si la nivel national. In anul 2006, in Romania erau... [continuare]

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colesterolul este asociat in general cu sursele alimentare nesanatoase, al caror consum creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Insa acest alcool organic se regaseste in membrana celulara si in tesuturile organismului, fiind transportat in sange si necesar proceselor metabolice de la nivel celular. Valorile colesterolului sunt un bun indicator al starii de sanatate, de aceea monitorizarea lor este foarte importanta, mai ales la varste inaintate. Informatiile esentiale despre rolul colesterolului in organism si situatiile in care aceste devine periculos ajuta la o mai buna intelegere a modului in care functioneaza organismul si a factorilor de risc asociati cu excesul de lipide in sange. Rolul colesterolului in organism Colesterolul este un compus lipidic, sterol, regasit in compozitia membranelor celulare ale corpului uman. Cea mai mare proportie a sa este sintetizata de ficat (aproximativ 75%), iar restul provine din alimentele consumate... [continuare]

Moduri surprinzatoare de a scadea colesterolul

Moduri surprinzatoare de a scadea colesterolul

Actualizat la data de: 23 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pentru a scadea colesterolul, exercitiile si consumul de alimente sarace in grasimi saturate sunt perfecte. De cate ori ati auzit aceste sfaturi? Cu totii am constatat ca o alimentatie ce contine alimente grase va bloca arterele cu colesterol. Cu siguranta ca ati auzit de multe ori ca zaharul poate afecta nivelul colesterolului. Si acest lucru este foarte adevarat. Zaharul poate afecta trigliceridele. Trigliceridele - ce sunt si cum ne afecteaza Cei mai multi dintre noi stim ca exista doua tipuri de colesterol, si anume: HDL (colesterolul bun) si LDL (colesterolul rau). In afara de acestea, sangele nostru contine o alta grasime, numita triglicerida. Aceste grasimi sunt stocate in celule pentru a va oferi energie intre mese. Un nivel normal este de 150 de mg/dl sau mai putin. Daca nivelul depaseste 200 de mg/dl, el este considerat ridicat. Aproape o treime din adulti au niveluri foarte ridicate de trigliceride, ceea ce inseamna ca se depaseste 500... [continuare]

Topul alimentelor care scad nivelul colesterolului

Topul alimentelor care scad nivelul colesterolului

Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In urma unui consum ridicat de grasimi animale, ficatul produce mai mult colesterol decat este necesar. Colesterolul in exces se depune pe artere, incetinind circulatia sangelui. De aceea, mentinerea colesterolului in limite normale este esentiala pentru prevenirea unor boli grave precum accidentul vascular cerebral si ateroscleroza. Renuntarea la alimentele grase si produsele de tip fast-food sau altfel spus, adoptarea unui diete sanatoase, practicarea sportului si tratamentul recomandat de medic, atunci cand este cazul, vor contribui la mentinerea in limite normale a colesterolului. Alimente care scad nivelul colesterolului In topul alimentelor care scad nivelul colesterolului se numara: • Soia . Este indicata persoanelor care au colesterolul marit, fiindca izoflanonii din soia au efect antioxidant si protejeaza vasele de sange. In plus, soia contine proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan si magneziu. • Iaurtul. ... [continuare]

Proprietati surprinzatoare ale mierii de albine asupra sanatatii

Proprietati surprinzatoare ale mierii de albine asupra sanatatii

Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2022

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Mierea de albine este folosita atat ca hrana, dar si ca medicament inca din cele mai vechi timpuri. Mierea are foarte multe beneficii asupra sanatatii organismului, avand un continut foarte mare de substante nutritive benefice din plante. Contine substante nutritive Mierea de albine este un lichid dulce, gros, facut de albine. Acestea colecteaza zahar, in special nectarul bogat in zahar din flori. Odata ajunse in stup, albinele consuma in mod repetat nectarul, digerandu-l si regurgitandu-l. Produsul final al acestui proces este mierea, ea servind ca hrana pentru albine. Mirosul, culoarea si gustul mierii de albine depind de tipurile de flori din care a fost cules nectarul. Din punct de vedere nutritional, o lingura de miere de albine (21 grame) contine 64 de calorii si 17 grame de zahar, incluzand fructoza, glucoza, maltoza si zaharoza. Practic, mierea nu contine fibre, grasimi sau proteine. De asemenea, mierea de albine contine cantitati foarte mici de vitamine... [continuare]

Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent

Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent

Actualizat la data de: 10 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Un pacient cu DZ de tip I poate dezvolta una sau mai multe complicatii cronice. Macrovasculopatia diabetica Hiperglicemia poate determina leziuni ale vaselor care iriga cordul si creierul. De asemenea pot fi afectate vasele periferice ale membrelor inferioare, fluxul sangvin de la acest nivel este blocat sau scade, producand boala arterelor periferice. In conditiile unei irigari deficitare pacientul cu diabet poate suferi atacuri cerebrale sau infarcte miocardice. Complicatii microvasculare - retinopatia diabetica duce la scaderea pana la pierderea vederii - nefropatia diabetica. Progresia leziunii vaselor sanguine renale duce la instalarea insuficientei renale, fiind necesara instituirea dializei sau realizarea transplantului renal - neuropatia diabetica duce la scaderea sensibilitatii tactile, termice si dureroase in special la nivelul picioarelor (laba piciorului si gambele). Neuropatia se poate instala si la nivelul unor nervi implicati in controlul... [continuare]

Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii

Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii

Actualizat la data de: 24 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pentru prima decada din viata, din punct de vedere nutritional nu exista multe diferente intre alimentatia fetelor si cea a baietilor de aceeasi varsta. Dar odata ce este atinsa varsta adolescentei, lucrurile incep sa se schimbe. Necesitatile nutritonale se modifica nu numai din punct de vedere cantitativ ca urmare a noii perioade, dar si calitativ, deosebind alimentatia fetelor de cea a baietilor de aceeasi varsta. Si aceste schimbari continua pe tot parcursul vietii. In cele ce urmeaza poti afla care sunt principiile nutritive care iti pot asigura o viata sanatoasa si mereu in forma, si in ce alimente se pot gasi acestea. Perioada fertila: Fier si acid folic Daca va simtiti obosita in majoritatea timpului, de vina poate fi lipsa fierului din alimentatie. Femeile au nevoie de mai mult fier in perioada fertila a vietii, datorita faptului ca acesta se pierde in fiecare luna prin ciclul menstrual. De asemenea, fierul este necesar si in timpul sarcinii. De-a lungul... [continuare]

Semne ale stresului fizic

Semne ale stresului fizic

Actualizat la data de: 29 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Stresul este o expresie instinctiva si naturala a organismului de a se proteja. Va poate afecta sanatatea fara sa constientizati acest lucru. Veti fi tentati sa credeti ca vreo boala este cauza durerii persistente de cap, a insomniilor dumneavoastra frecvente sau a productivitatii scazute de la locul de munca, insa vinovat ar putea fi stresul. Stresul fizic v-ar putea afecta atat corpul, gandurile, sentimentele, cat si comportamentul. Stresul prelungit este considerat o amenintare pentru organism, iar sistemul nervos simpatic lanseaza un raspuns de tipul lupta sau fugi. Acest lucru va declansa o serie de reactii fizice, cum ar fi accelerarea ritmului cardiac, constrictia vaselor de sange, incetinirea activitatii sistemului digestiv si cresterea tensiunii arteriale. Problemele de sanatate debuteaza atunci cand hormonii de stres, cortizolul si adrenalina, sunt eliberati in cantitati mari si acest proces nu poate fi suprimat cu usurinta. Efecte fizice ale stresului [continuare]

Beneficiile uimitoare ale semintelor de chia

Beneficiile uimitoare ale semintelor de chia

Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Semintele de chia sunt unele dintre alimentele cu cel mai valoros continut nutritional. Desi sunt destul de putin folosite in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia ar trebui consumate zilnic, intrucat au o concentratie mai mare de acizi grasi Omega 3 decat pestele, mai multe proteine decat soia si mai multe fibre decat semintele de in sau alte tipuri de produse. Semintele de chia provin de la planta numita Salvia hispanica, originara din America de Sud si consumata de azteci si mayasi timp de secole intregi. Astazi, din ce in ce mai multi nutritionisti si medici recomanda integrarea acestor seminte miraculoase pentru sanatate in dietele de slabit, dar si in regimurile alimentare pentru anumite afectiuni, datorita continutului bogat de nutrienti si antioxidanti extrem de valorosi pentru buna functionare a organismului. Semintele de chia au un gust asemanator nucilor si pot fi folosite intr-o multime de preparate pe care le consumati uzual. Fiind... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor

Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor

Actualizat la data de: 11 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Migdalele se pot numara printre alimentele preferate pe care le consumati in mod constant sau le puteti manca doar ocazional. Pe langa faptul ca sunt delicioase, migdalele ofera multiple beneficii sanatatii. Acestea sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, vitamine din grupul B, riboflavina, biotina, zinc. In plus, o portie de migdale contine aceeasi cantiate de antioxidanti ca o portie de broccoli. Rolul migdalelor in mentinerea sanatatii Printre calitatile pe care migdalele le ofera sanatatii se numara: - infrumusetarea pielii - daca in rutina de ingrijire a pielii introduceti masajul pielii cu ulei sau lapte de migdale, pielea dvs. va deveni mai moale, mai supla si mai frumoasa. Pentru ca laptele de migdale are proprietati antioxidante, va incetini procesul imbatranirii pielii si va ajuta la intinerirea pielii. - cresterea... [continuare]

Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate

Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Rosiile sunt originare din America de Sud si sunt cultivate pe continentul european de sute de ani, pentru gustul lor dulce, dar si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii. Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile mai sunt extrem de benefice in timpul verii, intrucat protejeaza pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Proprietatile nutritive ale rosiilor O portie de rosie coapta si proaspata de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic si potasiu. Aceste legume... [continuare]

Probleme de sanatate ale ochilor

Probleme de sanatate ale ochilor

Actualizat la data de: 02 Iunie 2011

Autor: SfatulMedicului

Miopia Aproximativ 26% din populatia lumii nu vede clar obiectele aflate la distanta. Aceasta afectiune se numeste miopie, iar din 1970, incidenta sa a crescut cu peste 25%. Factorii de risc includ: - istoricul familial al bolii (indiferent ca miopia este prezenta la unul sau la ambii parinti); - lecturarea la distanta mica de ochi. Miopia implica dificultati in a conduce, a desfasura activitati sportive, a vedea la tabla in timpul orelor sau la televizor. Simptomele includ dureri de cap, oboseala si vedere in crucis. Afectiunea poate fi tratata cu ochelari, lentile de contact, iar in unele cazuri tratamentul poate fi chirurgical. Miopia - ce se intampla De obicei, in cazul miopiei globul ocular este prea lung. Dar cauza poate fi si forma anormala a corneei sau cristalinului. Razele de lumina se focalizeaza in fata retinei ci nu pe retina asa cum ar fi normal. Nervul optic trimite semnale creierului, pe care acesta le transforma in imagini. In cazul miopiei, imaginea... [continuare]

7 beneficii ale sterolilor si stanolilor din plante

7 beneficii ale sterolilor si stanolilor din plante

Actualizat la data de: 27 Octombrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sterolii si stanolii, numiti si fitosteroli, sunt compusi care se regasesc in mod natural in plante. Desi ajung in organism in cantitati mici atunci cand sunt preluati din alimente de origine vegetala, ei aduc beneficii importante starii de sanatate, de la prevenirea bolilor cronice, pana la mentinerea greutatii corporale optime. Din punct de vedere structural, sterolii se aseamana cu colesterolul uman, insa odata ingerati, sunt extrem de eficienti in reducerea nivelului de colesterol rau LDL in organism. Sterolii saturati poarta numele de stanoli. Beneficii Sterolii si stanolii pot fi preluati din cereale integrale, legume, fructe, leguminoase, nuci, seminte si uleiuri vegetale. Cercetatorii au identificat peste 200 de tipuri distincte de steroli. Beta-sitosterolul, campesterolul si stigmasterolul se regasesc in cele mai mari cantitati in plantele consumate de om, insa multe dintre proprietatile acestora se pierd prin procesarea termica. Numeroase studii de... [continuare]

Avantajele pentru sanatate ale semintelor de chia

Avantajele pentru sanatate ale semintelor de chia

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Semintele de chia au devenit extrem de populare in ceea ce priveste sanatatea corpului. Ele sunt foarte usor de digerat, atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator si reprezinta un ingredient foarte versatil pe care il puteti adauga cu usurinta la diverse retete pe care le preparati. Semintele de chia sunt dense in nutrienti ce ajuta la stimularea energiei. Nu numai acest lucru este de luat in seama, dar unele studii recente au descoperit ca beneficiile semintelor de chia sunt chiar mai mari decat ne putem imagina. Mai nou, chia a fost asociata cu vindecarea diabetului. Beneficiile semintelor de chia Initial crescute in Mexic, semintele au fost foarte apreciate pentru proprietatile lor medicinale si datorita valorilor nutritive. Motivul pentru care semintele de chia sunt atat de benefice este faptul ca sunt bogate in fibre, grasimi omega-3, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi: - Fibre dietetice - 11g – 42% din valoarea recomandata in fiecare... [continuare]

Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]

Comunitate medicala

Colesterol mare

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Colesterol

Am colesterolul 345 si trigliceridele 1200 ce pot face imi este frica sa incep un tratament pentru toata viata.am doar 30 de ani si poate stie cineva un remediu in care pot sa scap fara tratament. [continuare]

Va rog sa imi spuneti daca problemele de la ficat, hepetita cronica ..TGP 135.. afecteaza valorile normale ale glicemieii ( 61mg/dl ) si colesteroluluii (118/mg/dl).Precizez ca nu urmez nici un tratament.Va multumesc. [continuare]

Comunitate medicala

E mare colesterolul meu

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Colesterol

am colesterolul total 266 , LDL 168, AHDL 84, , CK MG - 26, APP- 11.9, INR 0.95, APTT 22.2 SI FIBRINOGEN 356 CALCIU IONIC LA LIMITA INFERIOARA SI MAGNEZIU. PREZINT TENSIUNE MICA 8 SAU 9 CU 6 SAU 7 , MA INTEAPA USOR INIMA SI AM PERIOADA IN CARE AM AMORTELI PE TOATA PARTEA STANGA CAP, MEMBRE PRECUM SI UN CARCEL IN TALPA STANGA . CELELALTE ANALIZE AU IESIT NORMAL. [continuare]

la analize mi-au iesit urmatoarele valori: -trigliceride 178 -colesterol total 220 -HDL colesterol 42 as dori sa stiu,care ar fi valorile normale,si tratament in acest caz.multumesc. [continuare]

Am facut unele analize la sange si ma cam ingrijoreaza rezultatele! va rog daca ma puteti ajuta cu interpretarea! TGP - 55.08 UI\\L TGO - 22.31 UI/L GAMA GT 24.27 UI/L GLICEMIE 92.60 MG/DL COLESTEROL SERIC TOTAL - 158.88 MG /DL TRIGLICERIDE SERICE MG/DL BILIRUBINA TOTALA - 2.40 MG/DL BILIRUBINA DIRECTA 0.59 MG / DL La ecgografia facut in urma unoir usoare dureri in partea dreapta mi-a reiesit bila lenesa, dar ficatul in val normale! va multumesc [continuare]

Un atac cerebral poate fi pus pe seama diabetului(un diabet de tip 2)? [continuare]

mi-au iesit transaminazele 45 este ceva de speriat in buletin arata ca limita normala multumesc [continuare]

Pagina 2 din 24 (692 rezultate)