sfecla rosie
Stomatita – ce este si cum o putem trata
Dr. Sebastian Bancu
Medic dentist Stomatologie generala
Ce este stomatita Stomatita este o afectiune care se dezvolta in cavitatea bucala sub forma unei inflamatii (ulceratie) de culoare rosie la nivelul gingiilor, a interiorului obrajilor, a limbii sau a buzelor. Frecvent, pacientul resimte durere locala. Care sunt cauzele aparitiei stomatitei? Cauzele locale care determina aparitia stomatitei pot include: - Infectii cu bacterii precum herpes simplex sau herpes zoster, boala gura-mana-picior (virusul Coxsackie), infectii micotice etc. - Traumatismele dentare din cauza fixarii si purtarii incorecte a protezelor dentare incorect sau chiar a aparatelor dentare sau retainere - Piele uscata din cauza respiratiei pe gura, cauzata de obstructie nazala - Mici rani provocate de o interventie stomatologica - Afectarea tesuturilor ca urmare a purtarii de aparate dentare cu brackets sau retainere Alte cauze sistemice pot include: - Stresul - Dieta alimentara deficitara (malnutritia) - Gingivita ulcerativa - Teren alergic sever -... [continuare]
Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumul zilnic de suc de sfecla poate participa la scaderea tensiunii arteriale, potrivit cercetatorilor londonezi. Motivul pentru care sfecla rosie influenteaza direct sanatatea sistemului cardiac este acela ca leguma are o concentratie crescuta de nitrati alimentari, care au o actiune directa asupra reglarii hipertensiunii arteriale, asadar contribuie la diminuarea riscului de dezvoltare a afectiunilor cardiace sau de aparitie a accidentului vascular cerebral. Beneficiile sucului de sfecla rosie Odata ajuns in organism, sucul de sfecla rosie stimuleaza circulatia sanguina si ajuta sangele sa patrunda mai bine prin artere. Continutul bogat de antioxidanti si nitrati naturali (diferiti de cei folositi in industria alimentara pentru procesarea hranei, cu impact negativ asupra sanatatii) din sfecla rosie stimuleaza secretia unei molecule (oxidul nitric), care largeste vasele de sange si contribuie astfel la scaderea tensiunii arteriale. Sucul de sflecla rosie... [continuare]
Sfecla rosie este benefica pentru ficat gatita sau cruda?
Tatal meu are hapatita C si ia tratamentul cel nou fara interferon si as vrea sa stiu daca pot sa-i fac salata de sfecla rosie sau daca aceasta trebuie consumata doar gatita. [continuare]
sfecl rosie este indicata la osteoporoza? de ce nu este buna pentru fixarea calciului, am lipsa foarte mare de vit.D. [continuare]
Sfecla rosie (beta vulgaris)
Planta bianuala, cultivata in majoritatea regiunilor tarii. Frunzele sunt mari si radacina conica, groasa. Florile apar din al doilea an de cultura. Fructul este o glomerula. Sfecla contine glucide, proteine, lipide, glucoza, fructoza, zaharoza, celuloza, acizi organici (malic, oxalic, citric, succinic), fenoli, vitamine (B, C), substante minerale (potasiu, sodiu, fosfor, calciu, magneziu, bor, fier, mangan). In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina. Planta este utilizata in gastronomie in prepararea salatelor, in forma cruda sau fiarta, in diverse combinatii cu alte legume. Uz intern: - hipertensiune, anemie, guta, gripa, leucemie, gastroduodenite, tuberculoza, bronsita, constipatie - se consuma radacina cruda, sub forma de suc. Uz extern: - leucoree, vaginite, traumatisme, contuzii, paradontoza - sub forma de cataplasma, bai sau spalaturi locale, gargara. Contraindicatii: - Planta este contraindicata in cantitati mari in diabet. Efecte... [continuare]
Bună ziua! Vin cu această întrebare pentru că sunt puțin îngrijorată. Am avut recent scaun aparent normal, însă după ce s-a depus pe fundul toaletei, în decurs de 3 minute a devenit ușor roșiatic, ca și cum s-ar dizolva ceva rosu din acesta. Forma și mirosul erau obișnuite, nimic nou. Precizez că am mâncat sfeclă acum 3 zile, însă deja am scăpat de urina specifică consumului de sfeclă. Dureri nu am, stări de rău nici atât. Am mai avut un caz în familie care a fost diagnosticat prea târziu și am pierdut persoana respectivă. Întreb pentru a nu sfârși în aceeași situație, însă nici nu vreau să terorizez cabinetele medicale pentru un rezid de la sfeclă, dacă acesta este cazul... Mulțumesc! [continuare]
Antioxidantii si imbatranirea Consumati alimente bogate in antioxidanti pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen ce contribuie la procesul de imbatranire. Antioxidantii pot fi gasiti in legume si fructe colorate precum fructe de padure, sfecla, rosii, etc. Pentru o dieta echilibrata si pentru a va ajuta sa reduceti riscul de a dezvolta cancer sau boli de inima, adaugati in dieta zilnica intre 5 si 9 portii de fructe si legume. Benefiicile uleiului de masline pentru sanatate Uleiul de masline este o grasime monosaturata gustoasa, care poate influenta memoria in sens pozitiv. In uleiul extra-virgin de masline se gaseste un compus numit oleocanthol, un antiinflamator natural ce produce efecte similare ibuprofenului si a altor antiinflamatoare nesteroidiene. In urma unui studiu s-a constatat ca subiectii care au consumat ulei de masline extra-virgin, aveau o crestere a HDL-ului, colesterolul bun ce curata grasimea de pe peretii... [continuare]
Generalitati Hematuria se defineste ca fiind eliminarea urinii ce contine sange provenit din aparatul urinar situat deasupra uretrei anterioare. In practica medicala intalnim hematurie microscopica in care hematiile variaza intre 1000ml/min si 1000000ml/min si hematurie macroscopica in care numarul de hematii sunt peste 1000000ml/min. Hematuria macroscopica determina aparitia urinii de culoare rosie sau bruna, insa sunt numeroase substante care pot modifica aspectul urinii, aceasta avand un aspect asemanator cu hematuria (rezultat fals pozitiv): - concentratie urinara crescuta de urocromi, apare in urina cu densitate crescuta - uratii, in acest caz culoarea urinii se normalizeaza prin incalzire - cresterea excretiei de bilirubina directa care apare predominant in icterele mecanice - eliminarea urinara crescuta de urobilina, apare in suferintele hepatocelulare - consumul de medicamente: rimfampicina, furazolidon, hidroxiclorochina, nitrofurantoin, aminofenazona,... [continuare]
Tratament naturist pentru anemia nutritionala
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Anemia nutritionala este determinata de absenta unor substante necesare hematopoiezei din cauza unor carente alimentare. Astfel, cantitatea de hemoglobina din globulele rosii este diminuata. Globule rosii, celulele care transporta oxigenul la tesuturi, constituie aproximativ jumatate din sangele care curge prin vene si artere, iar, zilnic, aproximativ 100 milioane de celule sanguine se formeaza in maduva osoasa. Materiile prime necesare pentru producerea unor noi globule rosii (eritrocite) sunt: fier, proteine si vitamine, dar mai ales acidul folic si vitamina B12. Dintre acestea fierul si proteinele sunt esentiale in construirea materiei colorata in rosu, numita hemoglobina. Durata medie de viata a unei globule rosii este de 120 zile, dupa care este distrusa si inlocuita. Fiecare persoana ar trebui sa aiba intre 12-15 g de hemoglobina la 1dL de sange (diferit in functie de sex, varsta si alti factori), iar in sistemul sanguin aproximativ 3.5 -... [continuare]
Stie cineva remedii naturiste pentru hirutism? Am inteles ca ajuta si sucul de morcov, telina(radacina) si sfecla rosie asa este? cine a incercat sau stie va rog dati-,-mi mai multe informatii legate de cat timp trebuie sa bau acest suc, cum se bea dimineata pe stomagul gol sau cum, de cate ori pe zi, si legumele trebuie combinate in aceeasi suc sau separat trebuie baute??? Multumesc! [continuare]
Cal-d-vita, comprimate
Ce este CAL-D-VITA si pentru ce se utilizeaza Indicatii Cal-D-Vita este folosit: - pentru prevenirea si tratamentul osteoporozei, afectiune in care oasele devin fragile si tind sa se fractureze usor. Femeile, varstnicii, fumatorii si consumatorii de alcool in cantitati mari sunt cei mai expusi la osteoporoza. - ca supliment in cazul unei nevoi crescute de calciu si vitamina D, ca de altfel si in prevenirea deficientelor (cure de slabire, vindecarea fracturilor). Mod de administrare Pentru stabilirea modului de administrare al produsului adresati-va medicului. Doza recomandata este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D-Vita pe zi. in cazul unei doze zilnice de 2 comprimate, acestea se administreaza in doua prize dimineata şi seara. Comprimatul se dizolva intr-un pahar cu apa umplut pe jumatate. Se administreaza pe cale orala, numai adultilor. In cazul in care considerati ca efectul este prea slab sau prea puternic, adresati-va medicului sau farmacistului. Daca ati utilizat... [continuare]
Alpha lipoic sustaintm
Ce este Alpha Lipoic SustainTM si pentru ce se utilizeaza Indicatii Protector cerebro si cardiovascular in insuficienta cardiaca congestiva, cardiomiopatie, angina pectorala, hipertensiune arteriala, prolaps de valva mitrala, infarct miocardic, cerebral. Regleaza nivelul si reduce fluctuatiile glicemiei: imbunatateste functia exocrina a pancreasului in diabetul zaharat tip I, in pancreatita cronica sau in cancer pancreatic, scade rezistenta celulara la insulina (in diabetul zaharat tip II), amelioreaza manifestarile afectiunilor conexe diabetului: neuropatii, retinopatii,parestezii, nefropatii, cardiomiopatii, etc. Protector in afectiuni oftalmologice: cataracta, degenerescenta maculara, glaucom, retinita pigmentoasa. Neuroprotector: reduce procesele de demielinizare si declinul cognitiv in boala Alzheimer, Parkinson, scleroza laterala amiotrofica, boala Huntington, boala Wilson, degenerescenta cerebrala. Mod de administrare Cate 1 tableta de 1-2 ori/zi la masa sau conform... [continuare]
Xotic, comprimate efervescente cu multivitamine
Indicatii Aport de vitamine, utilizat si in Diabetes mellitus in cadrul unui program dietetic in regimul hipocaloric. Compozitie Comprimate efervescente cu multivitamine si pantotenat de calciu, continand substante aromatizante naturale si natural identice de mar si maracuja, edulcoranti sintetici: ciclamat si zaharina. Un Xotic comprimat efervescent contine pe comprimat / pe 100 g. Vitamina B1 1,5 mg 4 2,5 mg Vitamina B2 1,8 mg 51,0 mg Vitamina B6 2,1 mg 59,5 mg Vitamina B12 5,0 mcg 142 mcg Vitamina C 100,0 mg 2,83 g Vitamina E 10 mg 283 mg Pantotenat de calciuc 8,7 mg 246 mg Nicotinamida 20 mg 566 mg Acid folic 160 mcg 4,53 mg Biotina 25 mcg 708 mcg Alte componente: acid citric, carbonat de calciu, vitamine, edulcoranti sintetici: ciclamat si zaharina, amidon de orez, extract de sfecla rosie, manitol, substante aromatizante naturale si natural identice. Doze si mod de administrare 1-3 comprimate pe zi dizolvate in 150 ml apa. [continuare]
Discofort in hipocondrul drept
De vreo 3 luni am o usoara durere in zona ficatului,scaun moale si balonari,la ekograf acum 8 luni mi s-a spus ca am nisip la rinichiu drept si ficatul gras,splina13 cm,imediat atunci am facut analize la ficat si erau la valori normale (mai putin GGT 76 ).Tot de atunci am renuntat la grasimi ,dulciuri,prajeli.... mananc multe fructe, legume ,sfecla rosie,morcov,ceaiuri,as dori sa stiu incotro sa apuc,ce analize ar fi necesare sau la ce medic ma indrumati sa merg pentru investigatii,ar fi ceva grav aceea durere ,s-a mai confruntat cineva cu asa ceva,Va multumesc pentru sfaturi. [continuare]
Stie cineva remedii naturiste pentru hirutism? Am inteles ca ajuta si sucul de morcov, telina(radacina) si sfecla rosie asa este? cine a incercat sau stie va rog dati-,-mi mai multe informatii legate de cat timp trebuie sa bau acest suc, cum se bea dimineata pe stomagul gol sau cum, de cate ori pe zi, si legumele trebuie combinate in aceeasi suc sau separat trebuie baute??? Multumesc! [continuare]
Piele si mucoase uscate, gat iritat iremediabil, psoriazis sau alta boala autoimuna?
Buna ziua! O sa o iau in ordine cronologica: - Undeva prin 2008-2009, am inceput sa am dishidroza palmara si o iritatie (roseata ingrosata) pe coate, cu mancarime. Initial nu stiam ce este, apoi, dupa cativa ani (cred ca prin 2010-2011) am fost la dermatolog si acesta a spus ca fie e eczema, fie psoriazis. Dupa ce mi-am schimbat dieta (explica mai incolo), mi-au aparut mai rar (am observat ca aparitia acestor iritatii sunt favorizate de caldura si frecarea hainelor in timpul verii si de consumul excesiv de zahar/miere). Au aparut mai rar, dar au aparut si in alte zone: pe abdomenul inferior si pe gambe. - De prin 2012 mi-am schimbat dieta treptat: din decembrie 2011, n-am mai consumat carne; din martie 2013, n-am mai consumat zahar tos (decat exceptional, de exemplu in medicamente/siropuri); din vara lui 2015 n-am mai consumat lactate; si din 2018 n-am mai conumat oua. - De ceva timp am o usoara uscaciune in gat (nu as putea stii exact de cand pentru ca am ignorat-o pana... [continuare]
Am facut zilele trecute un set de analize,si mi-au iesit foarte mici valorile.HGB-8.8;hematocritul29.7;volumul eritrocitar mediu 64,;MCH 19;MCHC 29.6;RDW-CV 19; DOAR MONOCITE 14.2 SUNT PESTE LIMITA NORMALA..Medicul de fam este in concediu.Nu am inceput nici-un tratament.As dori sa stiu ce fel de alimente ar trebui sa consum....Nu mananc deloc carne rosie.Asta ar fi problema?Acum 2 ani eram insarcinata si mi-au iesit la fel de mici analizele.Domnule DR Ionescu,puteti sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra? [continuare]
buna seara am o problema in legatura cu scaunul, sunt putin speriat deoarece de cateva saptamani am scaun cu pete de sange rosii deschis nu foarte multe si am si o mucuoasa si mai sunt si constipat uneori.Credeti ca este ceva grav? Tin sa mentionez ca am 16 ani. [continuare]
dar la mine a aparut altfel prima data in partea dreapta mai sus de ficat cu durere si pata rosie si atata dupa doua zile a aparut in partea stanga aceeasi poveste dar nu a aparut basici cu apa .vreau sa stiu am 23 de ani ar fi zona zoster. [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter