Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

nestle cereale orez cu roscove

Macrobiotic

Din Dictionar Termeni

Se spune despre un regim vegetarian compus, in principal, din cereale, legume si fructe. Macrobiotica provine din gandirea chineza, in conceptia careia, orice manifestare din lume este guvernata de ritmul a doi timpi, cel al timpului pasiv si cel al timpului activ (zi/noapte, vara/iarna), dupa legea lui yin si yang, yin reprezentand inertia, iar yang, forta. Pornind de aici, o metoda macrobiotica se vrea un mjloc de a gasi prin alimentatie un echilibru fizic si psihic si de a fi in armonie cu mediul. Hrana se imparte in alimente yang (cereale, mancaruri sarate) si alimente yin (fructe, mancaruri acide si dulci, potasiu): alimentatia macrobiotica cuprinde mai multe paliere care introduc restrictiile succesiv (eliminarea produselor animale, apoi a fructelor); un raport intre yin si yang de 5/1 constituie echilibrul perfect, regimul "ideal" (corespunzand ultimului palier) fiind compus exclusiv din cereale (orez brun). Acest tip de alimentatie, foarte carentata, este nerecomandabil. [continuare]

Buna ziua, Am o fetita care s a nascut cu 3200 gr si 49 cm. In prezent are 6 luni, 6400 gr si 67 cm. Am alaptat-o pana la 2 luni jumatate, in momentul in care nu am mai avut lapte la recomandarea pediatrului i am da lapte milupa.Dupa cateva zile a inceputa sa faca diaree, am fost internata in spital unde la cateva zile i a iesit la analiza infectia cu rotavirus ( pe care nu avea de unde sa il i a acasa, sunt sigura ca la dobandit in spital). In spital a refuzat lapte de acolo era nan fara lactoza pe care nu la vrut si au inceput sa ii aduca in biberon un anumit regim controlat asa ii ziceau, format din morcov,carne si glucoza, pe care il manca cu succes si lua si in greutate. Acasa am urmat 3 saptamani acest regim, dupa care am mers la un alt medic care mi a recomnadat sa fac analizele de mai jos pe care le atasez si care mi a dat un diagnostic: intoleranta la proteina laptelui de vaca. Mi a prescris ca regim alimentar : lapte lactopriv, cereale pe baza de orez, porumb,... [continuare]

Alimentatia si bolile metabolice

Alimentatia si bolile metabolice

Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2018

Dr. Trut Crina-Daniela
Medic Medicina Generala

Generalitati Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele tulburari induse de factori patogeni. Caracteristicile unei alimentatii sanatoase Alimentatia trebuie sa asigure: - mentinerea starii de sanatate; - cresterea, dezvoltarea fizica si intelectuala corespunzatoare; - o activitate fizica si intelectuala normala. Ratia alimentara este cantitatea de alimente exprimata in calorii care, consumata in 24 de ore, acopera necesitatile energetice si plastice ale organismului in aceasta perioada. Alcatuirea unei ratii alimentare implica: 1. Stabilirea nevoilor nutritive ale organismului; 2. Stabilirea modalitatii in care se poate realiza acoperirea acestor nevoi. Energia necesara proceselor vitale este furnizata de principiile nutritive... [continuare]

Ce ar trebui sa stim despre guta

Ce ar trebui sa stim despre guta

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Dr. Grama Mihaela
Medic primar medicina interna

Aceasta afectiune face parte din categoria bolilor articulare inflamatorii, fiind, de fapt, o poliartrita cu substrat metabolic. Cauza artritei gutoase este cresterea in sange a acidului uric, un deseu metabolic provenit din degradarea purinelor. Acidul uric este bine tolerat la o concentratie serica obisnuita, el fiind un constituent biochimic normal, dar, ulterior concentratiei serice exagerate, incepe sa se depuna in tesuturi, in special in sinoviala articulara. Sunt preferate articulatiile suprasolicitate circulator si gravitational, cum ar fi articulatia metatarso - falangiana a degetului unu al membrului inferior (degetul mare al piciorului). Criza articulara debuteaza brusc, adesea noaptea, cu inflamarea serioasa a articulatiei respective (tumefiere, roseata, caldura locala), cu dureri intense, neameliorate de analgeticele tipice (algocalmin, paracetamol) sau de antiinflamatoarele comune (diclofenac, ketonal etc). Puseul de guta are factori precipitanti... [continuare]

Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste

Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste

Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2018

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Ce este tensiunea arteriala? Teoretic tensiunea reprezinta forta cu care sangele impinge peretii arterelor in timpul circulatiei. Aceasta este codificata de doua valori,valoarea cea mai mare poarta denumirea de tensiune arteriala sistolica si indica presiunea din aorta proximala in momentul in care inima pompeaza sange,iar valoarea cea mai mica este denumita tensiune arteriala diastolica ce indica presiunea in aorta inainte de urmatoarea bataie a inimii. Tensiunea variaza in functie de nevoile organismului,insa valorile care depasesc constant 140/90mmHg sunt considerate valori mari si discutam de hipertensiune ce reprezinta un factor de risc in aparitia accidentelor vasculare cerebrale,infarct miocardic si aparitia problemelor renale. Anumite activitati fac ca presiunea arteriala sa creasca sau sa scada. De exemplu, daca alergati dupa autobuz presiunea arteriala creste. Cand dormiti presiunea arteriala scade. Aceste variatii ale presiunii arteriale sunt normale,insa ele... [continuare]

Alimentatia in functie de varsta: 0-6 luni

Alimentatia in functie de varsta: 0-6 luni

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2024

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Alimentatia bebelusului Primele 6 luni de viata ale unui bebelus sunt cruciale pentru dezvoltarea sa. In aceasta perioada, nutritia joaca un rol fundamental in cresterea si dezvoltarea copilului. Laptele matern este considerat hrana ideala pentru bebelusi. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva in primele 6 luni de viata, urmata de introducerea treptata a alimentelor solide, continuand alaptarea pana la 2 ani sau mai mult. Beneficiile alaptarii 0 - 6 luni - Contine toti nutrientii necesari in proportiile corecte - Se adapteaza la nevoile in schimbare ale bebelusului - Ofera anticorpi care ajuta la protejarea impotriva bolilor - Promoveaza dezvoltarea sistemului digestiv - Poate reduce riscul de obezitate si diabet de tip 2 mai tarziu in viata - Favorizeaza legatura emotionala intre mama si copil - Reduce riscul mamei de a dezvolta cancer de san Frecventa si cantitatea hranirilor 0-1 luna: 8-12 hraniri pe zi, aproximativ 45-90 ml per... [continuare]

Colesterolul si trigliceridele Cele mai importante doua tipuri de grasimi din organismul uman sunt reprezentate de colesterol si trigliceride. Consumul regulat de mancare sanatoasa (protectiva) va tine concentratiile de colesterol si trigliceride intr-un interval benefic pentru sanatate. Ficatul, intestinele si chiar pielea contribuie la metabolismul colesterolului. Acesta este legat de proteine si transportat in intreg organismul formand astfel complexe numite lipoproteine. Colesterolul participa la o serie de procese din organism cum ar fi - intervine in procesul de formare al membranelor celulare, izoleaza fibrele nervoase, ajuta la formarea unor hormoni, a vitaminei D si a sarurilor biliare. Doua tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Unul cu potential daunator organismului - LDL colesterolul - si unul cu efecte benefice - HDL colesterol. Rolul colesterolului LDL este acela de a transporta grasimile de la ficat la nivelul intregului organism, unde vor... [continuare]

Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului

Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului

Actualizat la data de: 04 Octombrie 2023

Dr. Claudia Topea
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Bolile la care apare deficitul de vitamine Vitaminele reprezinta familii neinrudite de compusi organici care sunt esentiale, in cantitati mici, in mersul normal al metabolismului. Deoarece vitaminele (cu exceptia vitaminei D) nu pot fi sintetizate de corpul uman, ele trebuie sa fie incorporate in alimentatie pentru a preveni diverse tulburari in metabolism. Vitaminele nu trebuie confundate cu mineralele (de exemplu calciu, fier), care, de asemenea, pot fi microelemente esentiale. Prevalenta deficitelor de vitamine in randul celor care au o dieta tipic occidentala este mai mare decat se presupune la o prima vedere, mai ales in randul persoanelor de varsta a treia. Sarcina si consumul de alcool pot creste deficitul din anumite vitamine. Studii observationale au asociat deficitul mic de vitamine (aflat la limita inferioara a valorilor normale) cu boli precum ateroscleroza, cancerul, osteoporoza. Diversi factori genetici pot influenta modul in care vitaminele sunt metabolizate,... [continuare]

Sfaturi nutritionale pentru adulti in perioada covid 19

Sfaturi nutritionale pentru adulti in perioada covid 19

Actualizat la data de: 14 Mai 2020

Farmacist primar Nicoleta Raducanu
Specialist in nutritie clinica

O alimentatie corespunzatoare, echilibrata in nutrienti, are un rol deosebit de important in functionarea adecvata a organismului si de protejare a acestuia impotriva diverselor afectiuni. Alimentele bogate in nutrienti si hidratarea corespunzatoare sunt vitale in aceasta perioada speciala generata de Covid 19. Nu exista alimente “miraculoase” pentru aceasta situatie. Exista insa dovezi stiintifice imbatabile care sustin teoria ca persoanele care adopta o dieta echilibrata isi pot mentine starea de sanatate, beneficiaza de un sistem imunitar mai puternic si prezinta un risc mai mic de a dezvolta boli cronice sau afectiuni infectioase. Ce inseamna o dieta echilibrata? Acea dieta care contine o gama diversificata de alimente proaspete, neprocesate, capabile sa furnizeze vitaminele, fibrele alimentare, proteinele si antioxidantii atat de necesari functionarii organismului nostru. Beti suficienta apa! Evitati consumul de zahar, grasime si sare, pentru a reduce semnificativ... [continuare]

Efectele benefice ale consumului de cereale

Efectele benefice ale consumului de cereale

Actualizat la data de: 02 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Inca de la inceputurile agriculturii, cerealele au furnizat beneficii nelimitate in ceea ce priveste sanatatea. Pentru oameni, cerealele sunt un aliment de baza in dieta zilnica. Cerealele sunt bogate in glucide complexe, care ofera energie si ajuta la prevenirea cancerului, constipatiei, tulburarilor de colon, la pastrarea nivelului corespunzator de zaharuri din sange si, de asemenea, imbogatesc starea generala de sanatate cu proteine abundente, grasimi, lipide, minerale, vitamine si enzime. Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, riboflavina si tiamina, iar cele mai multe cereale au un continut abundent de fibre, mai ales orzul, ovazul si graul. Cerealele au in componenta lor tarate solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si tin la distanta bolile de inima. Consumul de cereale inseamna un aport de cantitati mari de proteine, cerealele pentru micul dejun sunt adesea consumate cu lapte, care presupun o masa bogata in proteine. Pentru... [continuare]

Dieta asiatica

Dieta asiatica

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati De mii de ani, oamenii care traiesc in Asia au urmat o dieta bazata pe vegetale, orez, legume si fructe proaspete. Spre deosebire de dietele occidentale, carnea este rareori felul de mancare principal al unei mese. Pestele este in schimb consumat destul de des. In multe dintre culturile asiatice, dieta este strans legata de practicile religioase si de traditie. Dieta asiatica este extrem de sanatoasa. Persoanele din Asia care mananca traditional sunt unele dintre cele mai sanatoase din lume si traiesc o viata indelungata. Multe dintre bolile cronice care afecteaza culturile occidentale, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul sau obezitatea, apar destul de rar in aceste culturi. Secretul este moderatia. Dieta asiatica incurajeaza consumul echilibrat si moderat de alimente. In acest mod, se vor oferi organismului nutrientii necesari. La fel de important este un stil de viata sanatos in ansamblu, care va avea efecte pozitive asupra greutatii corporale si a... [continuare]

Dieta south beach

Dieta south beach

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Ce este dieta South Beach? Desi par asemanatoare, dieta South Beach este mai mult decat o varianta a dietei Atkins. Cu toate acestea, ele au multe lucruri in comun: - sunt creatii ale unor medici specialisti; autorul dietei South Beach este medicul cardiolog Arthur Agatston, doctor in medicina, director al Centrului Mount Sinai de Prevenire a Bolilor Cardio-Vasculare situat in Miami Beach, Florida - ambele diete, South Beach si Atkins sunt best-sellere: numai cine locuieste intr-o pestera nu a auzit inca despre dieta South Beach a doctorului Agatston (plina de alimente delicioase, creata de un medic, un proiect sigur de pierdere in greutate rapida si sanatoasa) - constau in limitarea consumului de carbohidrati nesanatosi (cu indice glicemic ridicat); carbohidratii potriviti, cu indice glicemic scazut sunt permise; in primele doua saptamani ale dietei South Beach, pacientii nu au voie sa consume paine sau produse de patiserie de orice fel, cereale, orez, cartofi, fructe,... [continuare]

Dieta vegetariana in timpul sarcinii

Dieta vegetariana in timpul sarcinii

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe dintre femeile insarcinate, care urmeaza dieta vegetariana, isi fac griji in privinta efectului pe care il poate avea regimul lor alimentar asupra dezvoltarii fatului in perioada de sarcina. Cu toate acestea, printr-un plan nutritional ales cu atentie, nu este nevoie sa va ingrijorati. Dietele vegetariene in timpul sarcinii pot oferi atat mamelor cat si copiilor, nutrientii de care au nevoie. Chiar si viitoarele mamici pescatariene (vegetarieni care consuma si carne de peste), pot trece peste poftele carnivore din timpul sarcinii si pot sa consume doar fructe si legume fara sa afecteze sanatatea fatului. Sarcina si dieta vegetariana argumente pro Exista multe aspecte pozitive pentru a mentine o dieta vegetariana in timpul sarcinii. De exemplu, sursele de proteine vegetariene ajuta rinichii. Urmarea unei diete vegetariene va poate feri de cariile dentare - o problema des intalnita in timpul sarcinii. In plus, alimentatia vegetariana,... [continuare]

Alimentatia corecta in bolile hepatice

Alimentatia corecta in bolile hepatice

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Functiile ficatului Ficatul este un organ cu multiple functii in economia organismului. O parte din aceste functii sunt legate de metabolismul energetic (ficatul jucand un rol cheie in transformarea nutrientilor in surse energetice). Bolile hepatice (cum ar fi hepatitele, ciroza) pot influenta in mod dramatic functionarea corecta a organului, acest lucru avand repercusiuni asupra intregului organism (care astfel ajunge sa fie privat de o gama larga de nutrienti esentiali). Ficatul primeste o mare parte din nutrientii absorbiti si vehiculati in sistemul circulator. Acestia sunt depozitati sau sunt transformati astfel incat sa poata fi utilizati imediat de organism (in functie de nevoi). In acelasi timp, ficatul indeplineste si un rol de detoxifiere generala a organismului. Toate aceste functii sunt mult diminuate in prezenta unor afectiuni ale organului. Dieta hepatoprotectoare Prin adoptarea unei diete corespunzatoare, pacientul cu diverse hepatopatii poate evita instalarea... [continuare]

Dieta anti-anxietate

Dieta anti-anxietate

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Anxietatea este o conditie pe care cei mai multi dintre oameni o intalnesc la un moment dat, pe parcursul vietii lor. Stresul declanseaza deseori aceasta problema de sanatate. Anxietatea cronica poate indica o tulburare de anxietate, tratabila cu medicatie si psihoterapie. Dieta ajuta in general la ameliorarea anxietatii pe termen scurt sau lung. Organismul raspunde la substantele din alimentele pe care le consumati, substante care pot influenta activitatea creierului si starea dumneavoastra de spirit. O dieta sanatoasa va poate oferi o conditie fizica buna care ajuta la prevenirea anxietatii. Studiile au aratat ca anumite alimente ii pot face pe oameni sa se simta mai relaxati, in timp ce altele pot actiona ca stimulente - cel putin temporar. Daca sunteti stresati, experimentati anxietate sau panica, poate este timpul sa faceti unele modificari in dieta dumneavoastra, pentru a ameliora simptomele. Curcanul si alimentele bogate in triptofan Unii cercetatori... [continuare]

Cum sa aveti o dieta sanatoasa

Cum sa aveti o dieta sanatoasa

Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase nu inseamna sa urmati o dieta restrictiva. Principiul de baza al unei diete sanatoase este de a include in alimentatie o mare varietate de alimente care sa ofere organismului substante nutritive diferite. De asemenea, nu se vor face excese alimentare. Indicat ar fi sa obtineti vitaminele, mineralele, dar si alti compusi, dintr-o dieta sanatoasa si nu prin utilizarea de suplimente alimentare. Principiile unei diete sanatoase Specialistii recomanda ca o dieta sanatoasa sa fie compusa din: - 6-8 portii de cereale pe zi. Acestea pot include: paine, cereale, orez si paste. Cel putin jumatate din cantitatea indicata zilnic trebuie sa fie compusa din cereale integrale. O portie de paine este compusa dintr-o felie de paine, iar o portie de cereale integrale reprezinta o ceasca de cereale. In aceasta categorie este permis, doar ocazional, consumul de cornuri, briose sau gogosi. - 2-4 portii de fructe si 4-6 portii de... [continuare]

Regim alimentar pentru diabetul de tip 2

Regim alimentar pentru diabetul de tip 2

Actualizat la data de: 04 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Diabetul de tip 2 este o afectiune care se dezvolta lent. Este mai frecvent intalnit decat diabetul zaharat de tip 1, reprezentand aproximativ 75% din totalul cazurilor de diabet. Diabetul de tip 2 apare adesea mai tarziu in viata, desi exista cazuri ale bolii, intalnite si in randul copiilor (in special, obezi) si la adultii tineri. Diabetul zaharat de tip 2 este puternic asociat cu obezitatea. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 trebuie, in primul rand, sa faca modificari in dieta si stilul de viata pentru ca boala sa fie tinuta sub control. In cazul bolnavilor de diabet zaharat, devine esentiala o gestionare eficienta a aporturilor de carbohidrati, fibre si grasimi. Carbohidratii in dieta persoanelor care prezinta diabet zaharat de tip 2 Carbohidratii reprezinta una dintre cele mai importante categorii de alimente (celelalte fiind proteinele si grasimile) in dieta persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Carbohidratii ofera energie organismului, sub forma de... [continuare]

Diverticulita

Diverticulita

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Diverticulita reprezinta o afectiune uneori dureroasa, care se dezvolta atunci cand diverticulul (asemanator cu o punga) care se formeaza in peretele colonului (o parte a intestinului gros) se inflameaza sau se infecteaza. De cele mai multe ori, diverticulita poate fi tratata prin schimbari in regimul alimentar si in cazul unei infectii, prin tratament antibiotic. Cauze Diverticulita apare atunci cand bacteriile sunt blocate in interiorul diverticulului care este format de-a lungul peretelui intestinului gros, determinand infectia. Bacteriile se dezvolta si determina inflamatia si cresterea presiunii in interiorul diverticulului, putand determina o mica perforatie sau ruptura in peretele intestinal. Peritonita, care este o infectie a mucoasei peretelui abdominal, poate complica diverticulita, daca infectia se extinde in cavitatea peritoneala (abdominala). Motivul pentru care apar diverticulii in peretele intestinal nu este pe deplin inteles.... [continuare]

Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina

Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina

Actualizat la data de: 29 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pana recent s-a considerat ca nutritiei trebuie sa i se acorde atentie abia in a doua jumatate a sarcinii, cand fatul castiga cel mai mult in greutate. Astfel s-a crezut ca importanta nutritiei in timpul sarcinii creste odata cu fatul, lucru ce parea logic la acea vreme, fiind confirmat si de cateva studii. Era, de asemenea si un lucru practic de vreme ce femeile insarcinate nu primeau ingrijiri prenatale decat spre a doua jumatate a sarcinii. Aceasta situatie este pe cale sa se schimbe datorita noilor cercetari aparute in domeniu, a grijii si interesului femeii pentru perioadele de preconceptie si a primului trimestru de sarcina. Noile informatii arata ca nutritia in timpul primelor luni de sarcina este mult mai importanta decat s-a crezut. Acest lucru reprezinta un atu extraordinar deoarece femeile au inceput sa-l cunoasca si sa-l aplice inca din perioada preconceptionala. Alimentatia din perioada preconceptionala si primele luni de sarcina Alimentatia... [continuare]

Dieta atkins: ghid pentru incepatori

Dieta atkins: ghid pentru incepatori

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2010

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a slabi o persoana trebuie sa consume cantitati ridicate de grasimi si scazute de carbohidrati. Filosofia dietei Atkins Organismul uman este capabil sa arda atat grasimile cat si carbohidratii pentru a produce energia necesara functionarii adecvate. Carbohidratii, sub forma de glucoza, sunt prima sursa utilizata de organism pentru a produce energie. Dr. Atkins sugereaza ca prin reducerea semnificativa a cantitatii de carbohidrati consumati, organismul uman trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor pentru a produce energie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de lipoliza, rezultatul secundar al acestui proces fiind cetoza. Cand grasimile sunt dizolvate pentru producerea de energie, prin... [continuare]

Boli diverticulare: diverticuloza si diverticulita

Boli diverticulare: diverticuloza si diverticulita

Actualizat la data de: 11 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Un procent ridicat din populatie prezinta de-a lungul cadrului colic mici proeminente saciforme. Acestea sunt de fapt diverticuli colonici, formati prin hernierea mucoasei intestinului gros in afara lumenului. Prezenta acestor diverticuli in numar mare realizeaza ceea ce specialistii numesc diverticuloza. Datele epidemiologice demonstreaza faptul ca diverticuloza este o boala cu mare raspandire in populatia generala, iar frecventa este legata in principal de varsta: 10% din populatia are diverticuli la 40 de ani, 30% la 60 de ani si 65 % la 80 de ani (in Statele Unite procentul tinde spre 90% la 80 de ani). Diverticuloza este o conditie asimptomatica in general, devenind clinic manifesta in momentul in care asociaza complicatii. Diverticulita este situatia in care diverticulii se infecteaza, peretele lor devenind inflamat. Este cea mai frecventa complicatie a diverticulozei, aparand la 10-25% din cazurile de diverticuloza. Diverticuloza si diverticulita formeaza... [continuare]

Comunitate medicala

Ceai pt bebe de 3 luni

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

as dori un ceai pt bebe meu de 3 luni,pana acum 2 sapt avea probleme de constipatie din a doua sapt de viata,iar de 2 sapt face scaunul,gen dearee,de ex,aseara am mancat fasole verde cu usturoi verde si dimineata a facut scaunul de un verde spre negru diareic,va rog recomandati ceva,eu ai mai dau si ceai de chimen de cand avea 2 sapt de viata.il alaptez la san. [continuare]

Comunitate medicala

Nu mananca nimic

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Nutritia copiilor

copilul meu are varsta de 2 ani si 3 luni si pot spune ca nu mananca nimic vreau sa spun ca nu mananca mancare solida (supe,fructe,biscuiti,iaurtele, etc) mananca lapte la biberon milumil de la 2 ani mentionez ca nu este rahitic sau slab arat bine pt varsta lui asa a spus medicul de familie dar nu cred ca este normal sa nu manance. Ce ar trebui facut? va multumesc. [continuare]

De pe la 6-7 luni cand am inceput diversificarea mai serios,am inceput sa avem probleme cu apetitul si cu varsaturile..dupa mai multe investigatii am fost diagnosticati cu fiere sugrumata..ce presupune asta??? Afecteaza cu ceva dezvotarea copilului ?nu a mai luat in greutate de 3-4 luni are tot 9,5 kg,si mancatul pt ea este un chin... S-a nascut la 3,4kg,a fost alaptata la san pana la 6 luni...si s-a dezvoltat f bine pana pe la 7-8 luni. exista vre-un tratament??sau la maturitate va trebui sa se opereze? Va rog din suflet sa imi raspundeti cu detalii pt ca nu stiu mai nimic pe acest subiect,la noi in fam nu a avut nimeni asa ceva... Multumesc anticipat [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)