fasolea uscata
Constipatia: tratamente alternative
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Tranzitul intestinal normal difera de la o persoana la alta, si se incadreaza in limite largi – de la de 2 ori pe zi la o data la 2-3 zile. Deci, nu este obligatoriu ca in fiecare zi sa avem cate un scaun. Constipatia este definita ca scaderea frecventei scaunului la un numar de 2 ori pe saptamana sau mai putin. De regula, in cazul constipatiei scaunele sunt uscate, de dimensiuni mici si foarte greu de eliminat, motiv pentru care persoanele sunt extrem de incordate si balonate. Totodata, constipatia este un simptom, nu o afectiune, de care majoritatea persoanelor vor fi afectate la un moment dat. Pentru a intelege cum apare constipatia, oamenii trebuie sa stie cum functioneaza intestinul subtire si cel gros. Alimentele ajung in colon, unde este absorbita apa, mineralele etc., transformandu-se in materii fecale sau reziduuri alimentare. Contractiile musculare de la nivelul colonului imping scaunul spre rect. Cand ajunge la nivelul rectului scaunul este solid,... [continuare]
Ingrijirea pielii in anotimpul rece
Dr. Karina Ilonca
Medic specialist dermatolog
Afectiunile pielii Ati observat vreodata cum reactioneaza pielea dumneavoastra la anotimpurile in schimbare? Daca da, probabil ati observat ca pielea dvs. pare sa devina adesea mai uscata si mai putin sclipitoare in lunile mai reci de iarna. Aerul rece, caldura interioara uscata, nivelurile scazute de umiditate si vantul aspru de iarna va pot afecta pielea. Acest lucru va poate lasa pielea sa arate mult mai putin stralucitoare decat in mod normal - nu numai fata, ci si mainile, picioarele si alte zone ce sunt expuse la frig. Exista pasi pe care ii puteti urma pentru a va mentine pielea sanatoasa, chiar si atunci cand temperaturile scad si nu exista scapare din aerul rece si uscat al iernii. Care sunt semnele pielii uscate? Unele dintre cele mai frecvente semne si simptome ale pielii uscate includ: descuamare, roseata, textura aspra, mancarime, pielea iritata, crapaturi in piele. Termenul medical pentru pielea uscata este xeroza. Simptomele pot varia ca severitate si pot arata... [continuare]
Alimentele procesate la copii – pericol in farfurie
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Ce sunt alimentele procesate Alimentele procesate se refera la orice aliment care s-a schimbat fata de starea sa naturala. Aceasta poate include alimente care au fost pur si simplu taiate, spalate, incalzite, pasteurizate, conservate, gatite, congelate, uscate, deshidratate, amestecate sau ambalate. De asemenea, poate include alimente care au adaugat conservanti, nutrienti, arome, saruri, zaharuri sau grasimi. De obicei, oamenii cred ca alimentele procesate sunt „rele”. Desi exista o multime de optiuni procesate care sunt mai putin hranitoare, unele alimente procesate sunt sanatoase. Cum afecteaza alimentele procesate sanatatea Unele alimente usor procesate pot face parte dintr-o dieta sanatoasa. Dar alte optiuni foarte procesate pot duce la riscuri pentru sanatate. Iata si cateva exemple: • Consum excesiv necontrolat. Unele alimente procesate contin multa sare, grasimi si zahar. Acest lucru poate face ca alimentele sa para mai atragatoare, sa aiba un gust mai... [continuare]
10 trucuri pentru a reduce colesterolul
Dr. Zarva Maria
Medic specialist medicina de familie
1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar l [continuare]
Alimente care determina constipatia
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati O dieta cu un continut scazut de fibre poate sa determine constipatia. Sentimentul de blocaj rectal si eliminarea unui scaun la mai mult de 24 de ore poate creste riscul dezvoltarii constipatiei cronice. O data ce apar primele simptome trebuie consultat medicul. Printre factorii care contribuie la instalarea constipatiei sunt: lipsa exercitiilor fizice, rutina si utilizarea anumitor medicamente. La toate acestea se adauga alegerile alimentare gresite si consumul insuficient de apa. Alimente care constipa Fibrele (atat solubile cat si insolubile) sunt partile constituitive ale plantelor, fructelor sau cerealelor pe care organismul nu le poate digera. Fibrele solubile se dizolva usor in apa, iar consistenta lor, in intestin, va fi vascoasa sau asemanatoare cu a unui gel. Fibrele insolubile trec prin intestin intr-o stare aproape neschimbata fata de cea initiala. Textura moale a fibrelor ajuta la prevenirea formarii de scaune tari si uscate, dificil de... [continuare]
Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]
Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala
Autor: SfatulMedicului
Ce reprezinta carnea si leguminoasele? Carnea si leguminoasele sunt principalele componente ale uneia dintre grupele alimentare de baza din noua piramida nutritionala. Care sunt alimentele incluse in grupa carne si leguminoase? Toate preparatele din carne, pestele, mazarea si fasolea uscata, ouale, nucile si semintele, sunt considerate ca facand parte din aceasta grupa. Mazarea si fasolea uscata apartin atat acestei grupe, cat si grupei legumelor. Se recomanda ca sortimentele de carne alese, sa fie carnea macra sau cu continut redus de grasime. Sortimentele cu un continut mai ridicat de grasimi, precum carnea tocata sau carnea de pui cu piele, aduc un plus de grasimi si calorii. Pestele, nucile si semintele contin uleiuri cu efecte benefice, motiv pentru care pot fi considerate substituenti ai carnii, atat alba cat si rosie. Este incurajat consumul cat mai frecvent de peste bogat in acizi grasi Omega-3 (cu efect protector asupra inimii): somon, pastrav,... [continuare]
Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Incercam sa reabilitam in acest articol familia fasolei, pentru ca pe nedrept, mai degraba din snobism, alimentele din aceasta categorie incep sa fie uitate. Dorim sa va spunem doar ca la restaurantele marilor hoteluri nu lipsesc niciodata: mancarea de fasole boabe, lintea sau mazarea si ca soia si-a castigat si ea definitiv locul in alimentatia sanatoasa. Atunci de ce sa uitam de ele? Aceasta categorie de alimente (leguminoasele) este formata din familia fasolei: fasole, linte, mazare, soia, naut etc. Leguminoasele (la fel ca si cerealele de altfel) tind sa dispara din meniul omului modern. In plus, la noi in tara, datorita usurintei cu care se cultiva si deci disponibilitatii lor foarte mari, leguminoasele si-au castigat reputatia de hrana a saracului. De unde si ideea ca ele sunt un aliment de calitate inferioara, de mana a doua, spre deosebire de produsele animale, care sunt privite ca fiind cele mai valoroase. Beneficiile leguminoaselor [continuare]
4 vitamine esentiale pentru un par sanatos
Autor: SfatulMedicului
Sfaturi esentiale Caderea parului intervine atunci cand regimul alimentar nu este suficient de bogat in Vitamina B, acid folic, minerale, sulf, zinc. Pentru a favoriza cresterea parului, este necesara imbunatatirea circulatiei in scalp, prin asigurarea unei doze optime de vitamina E si C. Lipsa vitaminei A in organism creaza o deficienta de sebum la nivelul scalpului, rezultand un par uscat si fragil. Vitamine 1. Vitamina A Vitamina A are un rol foarte important in producerea de sebum. Fara ea, parul este uscat, subtire si exista o mare predispozitie pentru matreata. Toate aceste simptome, pot determina caderea parului. Absorbtia vitaminei A in organism poate fi impiedicata de: - administrarea de aspirina sau alte medicamente; - fumul de tigara. La polul opus, o doza prea mare de vitamina A poate avea acelasi efect: caderea parului, prin cantitati crescute de sebum. Cu toate acestea, daca doza recomandata de vitamina A este asigurata prin consumul de alimente... [continuare]
Defectele de nastere si dieta mamei
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alimentatia corecta inainte de conceptie si in timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea defectelor congenitale. Defectele de nastere, care reprezinta anomalii structurale sau functionale prezente la nastere, determina disabilitati fizice sau mentale. Ele reprezinta, de asemenea, cauza principala de deces la copii cu varsta sub un an. Cu o alimentatie adecvata a mamei sau suplimente alimentare administrate inainte de conceptie si in timpul sarcinii, cateva mii din aceste defecte pot fi prevenite. Dieta materna si defectele congenitale Lipsa vitaminei B9, cunoscuta de obicei sub numele de acid folic, din dieta mamei poate detemina defecte de tub neural la copil. Defectele de tub neural, cum sunt spina bifida si anencefalia, sunt probleme de dezvoltare ale creierului sau coloanei vertebrale, dezvoltare care incepe in timpul primului trimestru de sarcina. La un copil cu spina bifida, coloana vertebrala nu se inchide complet, determinand leziuni ale... [continuare]
Generalitati Acest plan de alimentatie se axeaza pe trei cai de atac: detoxifierea, cresterea rezistentei naturale la boli a organismului si stimularea producerii de substante chimice din creier care ofera o stare generala de bine. Dieta nu se recomanda a fi adoptata zilnic si ar trebui sa fie urmata maxim de trei-patru ori pe an. Scopul acesteia este eliminarea kilogramelor in plus, in doar sapte zile. Cum functioneaza Prima zi a planului de dieta va fi destul de dificila, intrucat se vor bea doar sucuri de fructe si iaurt degresat. Consumul de calorii va varia in fiecare zi de la 800 de calorii la 1300 calorii. Dieta va contine alimente cu un continut scazut de grasimi, iar concentratia ridicata de fructe si legume va contribui la cresterea nivelului de vitamine si minerale din organism. Rezultatul va fi nu doar o sanatate de invidiat si o silueta frumoasa ci si o piele stralucitoare si luminoasa! Cui i se adreseaza aceasta dieta? Planul dietetic se... [continuare]
Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]
Magneziul in alimentatia sportivului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Magneziul (Mg) este la fel de important ca si calciul (Ca) pentru transmiterea influxului nervos si a contractiei musculare. De asemenea Mg intervine in sinteza proteica permitand ADN-ului si ARN-ului sa-si joace rolul. Principalele surse de Mg sunt putin reprezentate in alimentatia actuala. Tehnica de tra [continuare]
Generalitati Proteinele au un rol important in mentinerea sanatatii masei osoase, musculare, a sistemului imunitar dar si in prevenirea oboselii. Cei care nu sunt familiarizati cu alimentatia vegetariana presupun deseori ca este foarte dificil sa se obtina suficiente proteine dintr-o dieta vegana, in timp ce altii considera ca plantele nu contin proteine (fapt neadevarat). Dieta vegana Veganii, care sunt mult mai informati in acest sens, au un punct de vedere diametral opus, considerand ca este imposibil pentru oricine adopta o dieta vegana sa nu asimileze suficiente proteine. Adevarul este undeva la mijloc. Se poate obtine o cantitate indestulatoare de proteine dintr-o dieta vegetariana daca din dieta zilnica vor face parte mancaruri preparate cu legume. Daca un vegan consuma preparate care nu contin legume, este dificil pentru acesta sa aiba un nivel normal de aminoacizi lizina. Printre legume sunt incluse chiar si soia si preparatele derivate din acest produs (tofu, lapte... [continuare]
Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale. [continuare]
Leguminoasa
Planta dicotiledonata al carei fruct este o pastaie. Sunt comestibile numeroase varietati de leguminoase: bobul, fasolea uscata, lintea, mazarea etc. Acestea sunt legume uscate care se deosebesc de legumele proaspete prin bogatia lor in proteine (25% in medie) si prin valoarea lor calorica mai ridicata (intre 120 si 340 kilocalorii pentru 100 grame). Leguminoasele contin o mare proportie de amidon (intre 55 si 60%) si de fibre vegetale. Aceste fibre pot fi iritante pentru mucoasa intestinala, ceea ce le face nerecomandabile persoanelor cu colon iritabil; piureurile de leguminoase sunt totusi tolerate mai bine. Continutul leguminoaselor in vitaminele grupului B este insemnat, desi acestea sunt partial distruse in cursul gatitului. In plus, ele sunt bogate in fosfor, in iod, in calciu, in fier. absorbtia fierului si calciu lui este totusi de nivel mediocru. Aceste diferite proprietati nutritive fac din ele un aliment indispensabil echilibrului alimentar, mai ales pentru... [continuare]
Care este dieta cea mai exacta din punct de vedere al alimentelor pentru bolnavii de guta?
Sunt informatii pe internet care se bat cap in cap...unele diete spun ca nu ai voie carne rosie (vita,oaie) altele spun ca numai carnea animalelor batrane (peste 1 an) este buna (deci ai voie vita si oaie, nu miel si vitel). De asemenea, unii spun ca puiul si curcanul e bun, altii dimpotriva. La fel cu fasolea - pastai da, fasole uscata nu - sau invers. Sau varza. Eu sufar de guta de vreo 4 luni, timp in care nu am scapat de inflamatia la halucele drept (cu dureri care revin din cand in cand). Valorile acidului uric din sange a fost initial 7,63 - am urmat tratament cu milurit 100mg si apoi 300mg si mi-a scazut la 4, apoi a mai crescut la 6 si acum am tot 7,3 deci iar trebuie sa iau iar milurit...Problema mea e dieta. Care este va rog, dieta cea mai precisa? ce am voie si ce nu? Sunt destul de confuz si multi carbohidrati m-au ingrasat! Multumesc! [continuare]
Am probleme cu fetita mea de la 6 luni cu constipatia cronica in urma unui trat cu aerius pt o alergie..atunci a inceput totul...,acum are 1 an si 2 luni si am incercat totul pana acum:sucuri din toate fructele laxative,prune uscate,miere dim.,duphalac,humana milchzucher.dulcopic,,ovaz cu prune,tarate,iaurturi,doar paine neagra,fara orez,banane,morcov in manacaruri si nimic.Face cam la 2-3 zile f greu ca niste bilute si cu firisoare de sange,de supozitoare m-am saturat..e groaznicSimt ca nu mai pot...ce sa mai incerc?E prea mica sa merg sa-i fac o colonoscopie,e traumatizant pt un copil asa mic.De mers la dr cred ca am mers la toti din orasul meu.E periculos daca mai continuie asa?ce se poate intampla?Va rog ajutati-ma cu un sfat ...simt ca nu mai pot.Va multumesc! [continuare]
Buna ziua. Am fost operat de hemoroizi interni gr.2 prin metoda miniinvaziva(laser). Doctorul spunea ca insanatosirea vine dupa 2-6 saptamini. Imediat dupa interventie au aparut dureri, disconfort. Credeam ca e durere postoperatorie, dupa 2 luni am fost la alt medic care prin palpare interna a gasit ceva umflat, trombat, dupa supozitorii si unguente si baite timp de 25 zile la verificare ulterioara doctorul a spus ca tot e ok a ramas doar ca o fasola si nu are ce face mai mult. Durerile sunt mai rare, dar de multe ori dupa defecatie apar, ca o presiune, ca o durere a muschiului. Cum ma pot vindeca ? Multumesc [continuare]
de 2 sapt am inflamat cat un bob de fasole un loc de langa orificiul de unde imi fac nevoia(pipi)si mam interesat ce ar putea fi si am aflat ca poate fi glanda bartholin imi puteti da un sfat o parere despre aceasta problema [continuare]
buna ziua! Care sunt alimentele ce NU le pot consuma la aceasta boala(hipertensiune arteriala) ?? De exemplu : ceapa, usturoi, orez, oua, lapte, dulciuri, CARTOFI, varza, fasole, rosii, carne gratar, mezeluri, peste, conserve, icre, pate-uri. In special m-ar interesa ce nu pot consuma !!! VA MULTUMESC ! [continuare]
am 25 de ani si in urma cu 2 zile am descoperit o umflatura cat un bob de fasole la orificiul anal exterior.ma jeneaza foarte tare si am mici sangerari.e posibil sa am hemoroizi de la varsta asta?va rog sa imi dati un sfat [continuare]
Sunt foarte speriat... constipatie, clisma si hemoroizi...
Buna ziua, Am 28 de ani si am urmatoarea problema. In urma cu o luna m-am constipat datorita unor ultime 2-3 luni in care nu m-am odihnit, in multe zile nu am mancat mai deloc, am consumat uscaturi si mancare picanta si nu-n ultimul rand, fiind foarte ocupat/solicitat si avand de-a face de asemenea si cu niste situatii foarte solicitante si extrem de stresante, cand eram la toaleta stateam foarte putin, in sensul ca nu asteptam "sa termin", ma ridicam cu mult inainte. Asadar m-am constipat, mi-am bagat 3 supozitoare cu glicerina unul dupa altul si am rezolvat problema. Imediat dupa insa, fiind prins de alte lucruri, fara sa-mi dau seama m-am dus si iar am consumat ceva picat si mancare uscata. Bineinteles ca m-am constipat iar si am stat asa vreo 5 zile incercand iar cu supozitoarele cu glicerina si de data asta si cu dulcolax sa-mi revin. Nu am reusit asa ca am ajuns la spital si am facut clisma. Jumatate din apa recipientului a intrat destul de greu, urmand ca restul... [continuare]
Poate fi cancer la gat ??? va rog doresc daca se poate sa rasp un medic
Bunaziua am 13 ani si in urma cu 2 luni am pufait tigari cam 2 pe zi dar nu iin fiecare zi si cateodata nu luam deloc deci in total nush cat ar veni ca am pufait ...in fine deci de vreo 4-5 sapt au aparut niste simptome primele simptome au fost durerea de urechi si o mica jena in gat ...dupa ce au aparut aceste simptome am fost la un ORL-ist care sa uitat in gat si urechi si nas si a zis ca este o faringita (chestia este ca sa uitat foarte repede ) mi-a dat sa iau Klabax antibiotic timp de 7-8 zile . La doua zile dupa ce am primit diagnosticul faringita mama mea ma dus sa facem un exudat faringian care a iesit negativ .Dupa 8 zile de luat antibioticul ma simteam umpic mai bine dar tot parca aveam o mica jena in gat ....am ignorat-o crezand ca va trece de la sine dar nu a fost asa .......acum au aparut si alte simptome ca durere de ceafa , gatul si gura foarte uscate, iar a aparut durerea de urechi dar de acesta data la ambele urechi iar cand ma uit in gat vad mereu ca si cum din... [continuare]
Myrtilli folium (afin), fragmente
Din frunze se prepara un ceai avand proprietatea de a scadea zaharul din sange la bolnavii de diabet. Pentru a mari eficacilalea ceaiului, frunzele de afin se asociaza cu pastai de fasole si frunze de dud. Se bea cate o ceasca inaintea fiecarei mese principale, neindulcit sau induicil cu zaharina. Din fructe se prepara un ceai pentru combaterea diareei, dizenteriei, afectiunilor hepatice si tulburarilor circulatorii din fructe uscate care se fierb in apa timp de o jumatate de ora, dupa care ceaiui se bea caldut, sau, peste o lingurita si jumatate de fructe uscate, se toarna doua pahare de apa fiarta si racita. Se lasa fructele la macerat opt ore, iar dupa aceea se bea intreaga cantitate de lichid in cursul unei zile. Pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica a frunzelor de afin se adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta. Tot din fructe de afin se mai poate prepara lichior si vin cu proprietati antiseptice si astringente. Consumate in stare proaspata... [continuare]
Duoneb, solutie inhalatorie
Actiune terapeutica Agent blocant colinergic si simpatomimetic. tratamentul bpoc la pacientii sub tratament cu aerosoli bronhodilatatori, ce necesita un al doilea bronhodilatator. Contraindicatii Istoric de hipersensibilitate la lecitina din soia sau la produse inrudite cu soia (de ex. alune, fasole). lactatia. Precautii Utilizati cu prudenta la cei cu tulburari cardiovasculare, in special insuficienta coronariana, tulburari cardiace, hipertensiune. Folositi cu precautie la pacientii cu unghi inchis, hipertrofie de prostata, obstructie de vezica urinara, tulburari convulsive, hipertiroidism, diabet zaharat, la cei cu raspuns anormal la amine simpatomimetice, boli renale si hepatice. Eficacitatea administrarii la copii nu a fost determinata. Tubul de aerosoli contine cantitatea de medicament suficienta pentru 200 de inhalari. Pastrati Combivent la 15-30°C, ferit de umezeala. Inainte de utilizare, flaconul trebuie pastrat la temperatura camerei. Pastrati DuoNeb la... [continuare]
Aqua algin, granule
Compozitie Extract uscat de: musetel, frasin, mesteacan, salcie, tataneasa, fasole, sanziene, cimbrisor, coada calului, obligeana, nuc; ulei volatil de pin, excipienti de conditionare. Actiune terapeutica Antiinflamatoare, usor analgezica. Indicatii afectiuni reumatismale. Mod de administrare Sub forma de bai, prin dizolvarea continutului unui flacon in 300 l apa. Se vor face minim 10 bai pentru o cura, in conditiile prescrise de medicul curant. [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter