biscuiti bio din orez cu ciocolata fara gluten
Avantajele unui stil de viata sanatos: alimente bio, suplimente nutritive bio si produse bio fara gluten
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Preocuparea din ultimele decenii in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos si a unei alimentatii cat mai naturale s-a facut tot mai simtita si in Romania actuala. Romanii isi schimba, incet dar sigur, obiceiurile alimentare si imbratiseaza cu draga inima alimentele bio, suplimentele nutritive naturale si chiar produsele bio fara gluten. Populatia a inteles, in sfarsit, cat de daunatoare pot fi substantele chimice folosite in agricultura moderna si cat rau pot face mancarurile procesate si a ales, constient, sa se hraneasca mai natural si mai sanatos pentru a-si proteja corpul de aceste efecte nocive si pentru a-i asigura longevitatea. Ce sunt alimentele bio si de ce sunt benefice sanatatii Aceste produse includ fructele, legumele si cerealele naturale, cultivate si crescute intr-un mediu lipsit de pesticide sau fertilizatori chimici si a caror crestere nu a fost stimulata prin radiatii ionizate sau bioinginerie. Tot in categoria alimentelor... [continuare]
Generalitati Dieta fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. Glutenul este o proteina care se gaseste in numeroase soiuri de cereale: grau, orz, secara, ovaz. Glutenul este un tip specific de proteina care nu se gaseste insa in compozitia carnii sau a oualor. La inceput, o dieta fara gluten poate fi frustranta. Cu rabdare si creativitate, veti descoperi ca exista destul de multe alimente pe care le puteti consuma si de care va puteti bucura. Alimente permise Este important sa va asigurati ca toate aceste produse alimentare nu sunt prelucrate sau amestecate cu gluten, aditivi sau conservanti. Printre alimentele sanatoase, delicioase si care nu contin gluten in mod natural se numara: fasolea, nucile - in forma lor simpla si neprelucrata ouale proaspete ... [continuare]
Se gasesc inghetata si ciocolata fara zahar ?ce mai au in compozitie ? fructoza ?
Se gasesc Inghetate si ciocolate fara zahar ? Unde si ce mai au in compozitie ? Fructoza e buna ? Multumesc. [continuare]
Boala celiaca si dieta fara gluten
Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta
Ce este glutenul Glutenul, o proteina gasita in cereale precum graul, ovazul, orzul, secara si are rolul principal de a lega ingredientele, contribuind astfel la cresterea aluatului pentru paine. Desi nu este bogat in valori nutritive, glutenul este esential in panificatie. Boala celiaca Cand o persoana cu predispozitie genetica consuma alimente ce contin gluten, aceasta poate declansa o reactie imunitara in intestinul subtire, provocand inflamatie cronica. Aceasta inflamatie poate duce la deteriorarea vilozitatilor intestinale, esentiale pentru absorbtia nutrientilor, si poate declansa o gama variata de simptome. Aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de boala celiaca. Simptome Simptomele bolii celiace pot varia semnificativ de la o persoana la alta, afectand diferite sisteme ale corpului si pot include: Simptome Digestive: Diaree cronica sau constipatie Balonare si gaze Dureri abdominale Greturi si varsaturi Steatoree (scaune deschise la culoare, lipicioase si cu... [continuare]
Generalitati Boala celiaca este cunoscuta si sub numele de intoleranta la gluten. Aceasta este o tulburare genetica ale carei simptome pot varia de la diaree, pierdere in greutate, dureri abdominale si malabsorbtie, la deficiente latente izolate de nutrienti. Atunci cand persoanele care sufera de boala celiaca consuma alimente care contin gluten, va avea loc o reactie imuna la nivelul intestinelor mici, care se va solda cu afectarea suprafetei interioare a intestinului subtire si va fi insotita de incapacitatea de absorbitie a anumitor substante nutritive. Ca urmare a sindromului de malabsorbitie care poate fi prezent daca boala celiaca nu este tinuta sub control, ar putea exista un deficit de vitamine care va priva creierul, sistemul nervos periferic, oasele, ficatul si alte organe ale corpului de nutrienti vitali. Boala celiaca nu se poate trata. Totusi, aceasta poate fi gestionata eficient prin urmarea unei diete din care se va exclude glutenul. Acesta poate fi regasit in... [continuare]
Poate avea gaze din cauza formulei nan fara lactoza și de la alta nu??
Am un bebe de 3 luni jumate și are foarte multe gaze,și un somn agitat..Am început cu formula de lapte nan comfortis și în urma unui consult la pediatru am trecut pe nan fara lactoza dar tot sunt multe gaze...ar trebui sa încerc alt tip de formula?Multumesc [continuare]
Adevarul despre intoleranta la gluten
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Dietele bazate pe alimente fara gluten reprezinta o necesitate pentru aproximativ doua milioane de americani diagnosticati cu boala celiaca. Pentru ei, consumul de gluten poate declansa un raspuns imun la intestinul subtire si poate duce la slabirea capacitatii acestuia de a absorbi nutrientii. Astfel, apar dureri abdominale, balonare, flatulenta, dar si diaree, dureri de cap, oboseala. Insa pentru multe alte persoane, eliminarea acestei proteine din alimentatie usureaza foarte putin aceste simptome, pentru ca nu sufera de boala celiaca. In anul 2011, Peter Gibson, profesor de gastroenterologie la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, a coordonat o cercetare care sugera ca multi oameni au sensibilitate la gluten, chiar daca nu sufera de boala celiaca. Insa, pentru ca a considerat ca rezultatele nu sunt concludente, a repetat studiul. Rezultatele noii cercetari, la care au luat parte 37 de persoane, au fost cu totul altele. Astfel, la cea de-a doua cercetare,... [continuare]
Intoleranta la gluten
boala ereditara caracterizata printr-o atrofiere a vilozitatilor mucoasei intestinului subtire si favorizata de absorbtia glutenului (proteina prezenta in grau, secara si orz). boala celiaca afecteaza mai ales copiii. simptome - La sugar, simptomele apar la aproximativ 6 luni dupa introducerea glutenului in alimentatie: pierdere in greutate, scaune grasoase, deschise la culoare si dezgustatoare, paloarea si oboseala semnaland o anemie. La adult, boala se evidentiaza progresiv sub forma de diaree cronica si carente diverse, provocand o anemie, dureri osoase (din cauza carentei in vitamina D si in calciu), pierdere in greutate, oboseala, anorexie. Tratament - Tratamentul este dietetic: regim fara gluten, excluzandu-se fainile de grau, de secara si de orz si toate alimentele care le contin (paine, biscuiti, paste fainoase etc.). Acest regim, constrangator, trebuie sa fie urmat toata viata, dar aduce o ameliorare rapida: reducerea diareei in decurs de cateva zile, luarea in... [continuare]
Abdomen fara pregatire (radiografie)
Examen radiologic simplu al abdomenului vazut din fata. Radiografia abdomenului fara pregatire (sau radiografia abdominala pe gol) este un examen care se desfasoara fara administrarea prealabila a unui medicament opacifiant si nu necesita sa fie efectuat pe nemancate, ceea ce ramane totusi preferabil. [continuare]
Alimentatia scolarului si a prescolarului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Copilul aflat la inceputul scolii sau al gradinitei este in crestere continua si are nevoie de o alimentatie cat mai sanatoasa pentru a se putea dezvolta armonios. Este esential ca acesta sa manance cat mai variat: legume, fructe, lapte, peste si carne slaba, cereale integrale, orez, paine integrala, fara zahar in exces si, de preferat, cat mai putine dulciuri din comert. Concret, scolarul are nevoie de o nutritie bogata, variata, echilibrata, care sa fie adaptata varstei. El trebuie sa manance de mai multe ori pe zi, deoarece are nevoie de multa energie pentru a creste, a invata si a se juca sau pentru diverse activitati fizice. Nu trebuie uitat ca performantele scolare sunt influentate de alimentatie, mai exact de structura si distributia meselor. In plus, nu trebuie uitat faptul ca o alimentatie incorecta alaturi de viata sedentara fac ca tot mai multi copii sa sufere de obezitate infantila. Ce trebuie sa manance un copil de varsta scolara Copilul de varsta... [continuare]
13 trucuri pentru a ne stapani pofta de dulciuri
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Simti nevoia sa mananci ceva dulce la nici doua ore dupa micul dejun? Te trezesti ca te infrupti dintr-un baton de ciocolata fara sa iti dai seama? Simti nevoia sa bei o cola pentru a combate somnul care te pandeste dupa o masa de pranz indestulatoare? Iata cateva trucuri cu ajutorul carora sa iti poti stapani pofta de dulciuri, atunci cand aceasta iti da tarcoale. Daca simti nevoia sa mananci dulciuri la scurt timp dupa ce tocmai ai mancat o ciocolata sau o prajitura si acesta este motivul pentru care nu reusesti sa iti mentii silueta, ei bine, nu esti singura persoana in aceasta situatie: ingestia de zaharuri neacompaniate de proteine sau grasimi determina o revigorare a organismului, intrucat carbohidratii ofera multa energie, insa aceasta dispare foarte repede, facand loc unei senzatii imperioase de a manca dulciuri. Apare astfel un cerc vicios. Vestea buna este ca exista metode eficiente cu ajutorul carora sa iti poti controla pofta de dulciuri. De ce simtim... [continuare]
Atrofie vilozitara primitiva
Boala ereditara caracterizata printr-o atrofiere a vilozitatilor mucoasei intestinului subtire si favorizata de absorbtia glutenului (proteina prezenta in grau, secara si orz). Boala celiaca afecteaza mai ales copiii. Simptome - La sugar, simptomele apar la aproximativ 6 luni dupa introducerea glutenului in alimentatie: pierdere in greutate, scaune grasoase, deschise la culoare si dezgustatoare, paloarea si oboseala semnaland o anemie. La adult, boala se evidentiaza progresiv sub forma de diaree cronica si carente diverse, provocand o anemie, dureri osoase (din cauza carentei in vitamina D si in calciu), pierdere in greutate, oboseala, anorexie. Tratament - Tratamentul este dietetic: regim fara gluten, excluzandu-se fainile de grau, de secara si de orz si toate alimentele care le contin (paine, biscuiti, paste fainoase etc.). Acest regim, constrangator, trebuie sa fie urmat toata viata, dar aduce o ameliorare rapida: reducerea diareei in decurs de cateva zile, luarea in... [continuare]
Boala celiaca
Boala ereditara caracterizata printr-o atrofiere a vilozitatilor mucoasei intestinului subtire si favorizata de absorbtia glutenului (proteina prezenta in grau, secara si orz). Boala celiaca afecteaza mai ales copiii. Simptome - La sugar, simptomele apar la aproximativ 6 luni dupa introducerea glutenului in alimentatie: pierdere in greutate, scaune grasoase, deschise la culoare si dezgustatoare, paloarea si oboseala semnaland o anemie. La adult, boala se evidentiaza progresiv sub forma de diaree cronica si carente diverse, provocand o anemie, dureri osoase (din cauza carentei in vitamina D si in calciu), pierdere in greutate, oboseala, anorexie. Tratament - Tratamentul este dietetic: regim fara gluten, excluzandu-se fainile de grau, de secara si de orz si toate alimentele care le contin (paine, biscuiti, paste fainoase etc.). Acest regim, constrangator, trebuie sa fie urmat toata viata, dar aduce o ameliorare rapida: reducerea diareei in decurs de cateva zile, luarea in... [continuare]
Sprue nostras
boala ereditara caracterizata printr-o atrofiere a vilozitatilor mucoasei intestinului subtire si favorizata de absorbtia glutenului (proteina prezenta in grau, secara si orz). boala celiaca afecteaza mai ales copiii. simptome - La sugar, simptomele apar la aproximativ 6 luni dupa introducerea glutenului in alimentatie: pierdere in greutate, scaune grasoase, deschise la culoare si dezgustatoare, paloarea si oboseala semnaland o anemie. La adult, boala se evidentiaza progresiv sub forma de diaree cronica si carente diverse, provocand o anemie, dureri osoase (din cauza carentei in vitamina D si in calciu), pierdere in greutate, oboseala, anorexie. Tratament - Tratamentul este dietetic: regim fara gluten, excluzandu-se fainile de grau, de secara si de orz si toate alimentele care le contin (paine, biscuiti, paste fainoase etc.). Acest regim, constrangator, trebuie sa fie urmat toata viata, dar aduce o ameliorare rapida: reducerea diareei in decurs de cateva zile, luarea in... [continuare]
Dacă știe cineva ce posibilități sunt ca celiachia instalată la un an de zile și urmata de un regim alimentar fară gluten de 15 ani de zile,să se poată vindeca.Băiatul meu acum are 16 ani.Timp de 15 ani a tinut regim alimentar și s-a dezvoltat destul de bine fără probleme .De un an de zile manincă normal dar acum a inceput sa apara din nou probleme.Conform analizelor facute se para ca boala s-a instalat din nou.Aș vrea să știu daca boala se mai vindecă. [continuare]
Reti-nat forte
supliment nutritiv continind acizi grasi omega-3 DHA si EPA. Continut per capsula: acizi grasi omega-3 minim 540mg, 420mg DHA si 120mg EPA ca trigliceride. Ingrediente: ulei de peste,antioxidant alfa tocoferol, lecitina din soia. Doza recomandata : o capsula sau doua pe zi in timpul mesei, fara gluten, zahar, lactoza si ulei de arahide este recomandat si pentru diabetici sau celiaci. Indicatii: Degenerescenta maculara forma umeda si uscata. Conform studiului AREDS(Age Related Eye Disease Study) acizii grasi omega-3(DHA/EPA)inhiba dezvoltarea DMLV forma umeda,reducind riscul de aparitie a DMLV cu 46%! 30 capsule [continuare]
Ip6
Ce este IP6 si pentru ce se utilizeaza Indicatii Antioxidant hidro si liposolubil, antiaging. Antitumoral: activeaza celulele natural ucigase NK cu rol cheie in sistemul imunitar, inhiba proliferarea celulelor maligne, progresia ciclului celular anormal, dezvoltarea metastazelor, invazia, angiogeneza, sustine activitatea genei antitumorale p53, favorizeaza diferentierea celulara normala, induce apoptoza celulelor tumorale. Blocheaza actiunea carcinogenilor exogeni (nitrozaminele, benzenii, etc.), sustine organismul si actioneaza sinergic cu chimio si radioterapia. Amelioreaza inflamatiile cronice potential precanceroase (ex.: colita ulcerativa, cervicita, etc.). Detoxifiant general al organismului prin chelatarea selectiva a metalelor in exces din tesuturi si eliminarea lor pe cale urinara (IP6 leaga mercurul, plumbul, cadmiul, fierul, cuprul, uraniul); IP6 nu elimina potasiul, sodiul, magneziul necesare bunei functionari cardiace, calciul din oase si fierul din globulele... [continuare]
Am 23 de ani,sunt masteranda pentru inca un an in Belgia, iar povestea se poate rezuma astfel. Primele simptome au aparut in aprilie 2009 si anume - amortire usoara picior si mana stanga plus jumatatea stanga fata (obraz si frunte), insotite de usoare dureri de cap (ce au durat vreo 2 zile, dureri ce erau intermitente si suportabile). Aveam putere in maini si in picioare, doar ca simteam ca partea stanga nu e la fel cu cea dreapta, sa spun asa. Starile au tinut o saptamana, nu au fost continue dupa care au disparut de la sine, fara nici un medicament. Apoi in septembrie si in octombrie, au revenit amortirile - doar mana si picior, mult mai reduse in intensitate. Dureri de cap nu au fost, dar in schimb au fost ameteli - cand intorceam capul stanga/dreapta spre exemplu, iar cand mergeam nu ma simteam stapana pe mine, usoara pierdere de echilibru sa spun asa. M-au tinut cate 2 zile aceste simptome si din nou au disparut fara vreun medicament. Mentionez ca port ochelari cu -0,5 la... [continuare]
Anticorpi anti-gliadin igg
Boala celiaca este o tulburare autoimuna, caracterizata prin raspuns imun inadecvat la gluten. Desi boala celiaca este destul de frecventa, majoritatea persoanelor sunt asimptomatice. In cazul pacientilor simptomatici, semnele si simptomele variaza de la o persoana la alta. Boala celiaca este mai frecventa la persoanele cu diabet zaharat tip 1, boala hepatica autoimuna, boala tiroidiana, sindromul Down, sindromul Turner sau sindromul Williams. Analiza se recomanda pentru a ajuta in depistarea bolii celiaca si in evaluarea dietei fara gluten. Printre simptomele care sugereaza boala celiaca se numara diareea cronica, durerea abdominala, anemia sau pierderea in greutate. Testarea se poate recomanda si celor care au rude cu boala celiaca. [continuare]
Life care
Life Care Corp este numele BIO in Romania! Cu peste 60.000 de clienti parteneri, peste 800 de articole si o cifra de afaceri de 48 milioane lei (valoare 2010) Life Care si-a deschis portile spre intreaga Europa, livrand in momentul de fata in tari precum Ungaria, Spania, Italia. Life Care Corp este detinatoarea brandurilor Life Impulse (suplimente alimentare lichide organice), BioHAUS (detergenti ecologici), Krauter (cosmetice terapeutice cu ingrediente controlate biologic), BIOstyle, BIOTISSIMA si Ganoderma for Life. Portofoliul Life Care Corp cuprinde peste 800 de articole, produse BIO si naturale, marci de renume mondial precum: Logona, Fitne, Hoyer sau Acorelle. Gama de produse este formata in special din produsele BIO: detergenti, produse de ingrijire corporala naturale, cosmetica decorativa (make-up) si suplimente nutritive. * In prezent are peste 60.000 de clienti parteneri. Oricine poate deveni consumator. Daca doreste, poate chiar porni o afacere personala (similara... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter