alergia la lapte
Cum te afecteaza alergiile alimentare
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Introducere Alergiile alimentare apar atunci cand organismul dumneavoastra are un raspuns imunitar la anumite alimente. Alergiile alimentare comune includ alergiile la lapte, oua si arahide. Cel mai bun tratament pentru o alergie alimentara este evitarea alimentelor declansatoare. Daca aveti simptome severe de reactie alergica, cum ar fi umflarea gatului, sunati la 112 sau mergeti la cea mai apropiata camera de urgenta. Ce sunt alergiile alimentare? Alergiile alimentare apar atunci cand corpul dumneavoastra reactioneaza exagerat la proteinele din anumite alimente. Aceasta reactie excesiva se numeste reactie alergica. Care sunt tipurile de alergii alimentare? Puteti avea o alergie la orice tip de mancare. Opt tipuri de alimente reprezinta aproximativ 90% din toate alergiile alimentare. Aceste alimente sunt: • Oua. • Peste. • Lapte. • Arahide. • Crustacee. • Soia. • Nuci. • Grau. Cum imi afecteaza alergiile alimentare corpul? Sistemul tau imunitar... [continuare]
Cum se manifesta alergia alimentara
Dr. Neculae Adina
Medic specialist alergologie si imunologie clinica
Ce este alergia alimentara? Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2% pana la 5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aproximativ 3,5% din populatia generala. Alergia alimnetara la copii La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica. Copiii sunt mai afectati decat adultii; majoritatea copiilor vor deveni toleranti in cativa ani, cu exceptia cazurilor de alergie la arahide, nuci, fructe de mare. Alergia alimentara trebuie deosebita de “reactii adverse la alimente” ce nu au mecanisme imune, dar mimeaza alergia alimentara in ceea ce priveste manifestarile clinice. Evitarea stricta a alergenului... [continuare]
Alergiile copiilor
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Ce este alergia De cate ori copiii nostri nu s-au confruntat cu suparatoarele alergii! Fie ca erau cauzate de fructele mult dorite, cum sunt capsunile, fie in urma unei plimbari pe un camp sau printr-o livada inflorita, senzatia de mancarime, eruptia si, mai grav, problemele respiratorii stricau toata bucuria zilei. De ce apare alergia si mai ales ce putem face in cazul ei? Acestea sunt cele mai frecvente intrebari care mi se pun ca medic de familie cu privire la alergie si la care voi incerca sa raspund in acest articol. Alergia reprezinta o reactie de hipersensibilitate a organismului capatata la contactul cu anumite substante alergene, care in mod normal sunt inofensive (par, praf, polen, ciocolata, peste, lapte etc.), fie la un produs medicamentos sau la o anumita bacterie. Pot fi intalnite reactii ale organismului dintre cele mai neasteptate, dar cele mai frecvente reactii alergice se produc la nivelul pielii, al mucoaselor si al cailor respiratorii. Cauze Cele mai... [continuare]
Alergiile alimentare
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Alergia alimentara este un raspuns anormal la un aliment, mediat de sistemul imun. In mod obisnuit, sistemul imun contribuie la mentinerea sanatatii prin apararea organismului impotriva atacului daunator al bacteriilor si virusurilor. In cazul unei alergii alimentare, sistemul imun identifica anumite alimente ca fiind daunatoare si produce o reactie alergica in momentul ingestiei lor. Alergiile alimentare se intalnesc mai frecvent la copii decat la adulti. Un procent cuprins intre 6% si 8% in cazul copiilor, dar doar 2% in cazul adultilor, au astfel de alergii. Alergiile alimentare apar in special la persoanele cu teren atopic, ceea ce inseamna ca au o tendinta mostenita de a dezvolta reactii alergice. Aceste persoane sunt predispuse sa faca astm bronsic, diferite alergii si o afectiunea a pielii, numita dermatita atopica. Cauze Alergiile alimentare apar atunci cand sistemul imun reactioneaza anormal la substantele continute in alimentele ingerate, producand... [continuare]
Alergia la cerealele pe baza de grau
Dr. Antoniu Cerasela
Medic specialist pediatru
Generalitati Alergia reprezinta un raspuns anormal, exagerat al organismului, declansat de expunerea lui la substante comune, prezente in mediul inconjurator, bine tolerate de persoanele fara predispozitie genetica la dezvoltarea unor boli alergice, dar percepute ca fiind alergene de catre persoanele susceptibile. Compotamentul de tip alergic are tendinta familiala de aparitie. Riscul ca un nou-nascut sa dezvolte simptome atopice este strans legat de prezenta acelorasi simptome la unul dintre parinti. Alergiile alimentare pot aparea la orice varsta, dar mai frecvent la copii si, in special, la sugari deoarece atat sistemul imunitar, cat si cel digestiv sunt inca in formare, fiind mai susceptibile sa dezvolte o reactie alergica la o proteina continuta intr-un aliment sau aditiv alimentar. Exista sugari foarte sensibili la aceste alimente incat pot dezvolta o reactie alergica prin intermediul laptelui matern, daca mama a consumat aceste alimente. Au fost descrise 8 alimente sau... [continuare]
Alergiile alimentare Alergiile alimentare sunt foarte comune, afectand 6% dintre adulti si 8% dintre copii, la nivel mondial. Desi este posibil ca orice aliment sa produca alergie, exista cateva alimente, mai exact 8, responsabile de aparitia majoritatii cazurilor de alergie alimentara. Alergia alimentara apare atunci cand anumite alimente declanseaza un raspuns imun anormal. Sistemul imun al organismului recunoaste eronat anumite proteine sau alte macromolecule din aliment, ca fiind periculoase, crescand astfel raspunsul imun. Astfel, persoanele alergice vor avea acest raspuns imun, caracterizat prin inflamatie, la consumul unor cantitati foarte mici din alimentul alergen. Cele mai comune 8 alimente alergene 1. Lapte de vaca alergia la laptele de vaca este frecvent intalnita la nou-nascuti si copii tineri. 90% dintre acestia vor depasi alergia pana la varsta de 3 ani, fiind considerate o alergie trecatoare, rar intalnita la adulti. Reactia alergica apare variabil, intre... [continuare]
Alergiile la copii din ce in ce mai frecvente - cum le identificam si tratam
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Ce sunt alergiile Alergiile sunt probleme ale sistemului imunitar. Majoritatea reactiilor alergice apar atunci cand sistemul imunitar reactioneaza la o „alarma falsa”. In mod normal, corpul uman se apara impotriva lucrurilor daunatoare precum virusii sau bacteriile. Dar, uneori, apararea ataca violent in mare parte lucruri usoare, cum ar fi praful, mucegaiul sau polenul. Cum se manifesta In mod normal, alergenii sunt inofensivi. Cand substantele chimice irita tesutul nazal din apropiere, acest lucru provoaca simptome de alergie nazala. Cand acest lucru se intampla in tuburile respiratorii ale plamanilor, poate provoca simptome de astm, cum ar fi tusea si respiratia suieratoare. Cand reactia implica intregul corp, aceasta poate fi o reactie alergica severa. Semne si simptome Cele mai frecvente simptome includ: • Eruptii cutanate sau urticarie (dermatita atopica sau eczema) • Dificultati de respiratie (astm) • Stranut, tuse, nas care curge sau mancarimi la ochi •... [continuare]
Alergiile copiilor nostri - cauze, simptome, tratament si profilaxie
Dr. Cristina Anca Dascalescu
Medic specialist in medicina de familie, competenta in api-fitoterapie
Generalitati De cate ori nu s-au confruntat copiii nostri cu suparatoarele alergii? Fie ca erau cauzate de fructele mult dorite, cum sunt capsunile, fie dupa o plimbare pe un camp sau intr-o livada inflorita, senzatia de mancarime, eruptia sau, mai grav, problemele respiratorii stricau toata bucuria zilei. De ce apare alergia si mai ales ce putem face in cazul ei? Acestea sunt cele mai frecvente intrebari care mi se pun, ca medic de familie, cu privire la alergie si la care voi raspunde in acest articol. Ce este alergia Alergia reprezinta o reactie de hipersensibilitate dobandita a organismului unei persoane la contactul fie cu anumite substante alergene, care in mod normal sunt inofensive (par, praf, polen, ciocolata, peste, lapte), fie cu un produs medicamentos sau cu o anumita bacterie. Pot fi intalnite reactii ale organismului dintre cele mai neasteptate, dar cele mai frecvente reactii alergice se produc la nivelul pielii, al mucoaselor si al cailor respiratorii. Care... [continuare]
AM SI EU O INTREBARE PENTRU CEI CE AU MAI INTILNIT ASA CEVA VA ROG SA MA AJUTATI.AM O FETITA DE 8 LUNI SI ESTE ALERGICA LA LAPTE,LOCUIESC INAFARA ,PEDIATRUL EI MI-A ELIBERAT RETETA DE UN ALTFEL DE LAPTE SPECIAL, LAPTE HIDROLIZAT,CE NU CONTINE LACTOZA DE CARE FETITA MEA E ALERGICA,INTREBAREA MEA ESTE, CUM POT SA O FAC SA-L BEA CACI ARE UN GUST ORIBIL SI NU IL VREA ,VA MULTUMESC.. [continuare]
Am o fetita de 8 luni care are alergie la lapte. I-am facut branza de casa din lapte degresat cu calciu lactic si a manifestat iar semnele alegiei. Cu ce sa-i inlocuiesc branza, astfel incat sa nu aiba carente in alimentatie? Daca ii fac branza cu lamaie in loc de calciu lactic, e mai bine? Multumesc [continuare]
Bună ziua. Fetita mea are 2 ani și 5 luni, de curând am descoperit ca este alergica la laptele de vaca după multe analize. Primele simptome au început la vârsta de 2 ani și 2 luni manifestându-se prin erupții cutanate pe mânuțe și obrăjori. Fetita consuma foarte multe produse zilnic pe baza de lactate încă de la începutul diversificării. Întrebarea mea este: cum este posibil sa devina alergica la laptele de vaca după un 1 an și 8 luni în care a consumat zilnic fără a manifesta nicio reacție alergica pe perioada menționată? [continuare]
Am o fetita de cinci sapt si de cand am adus o din maternitate are diaree,am intrerupt o de la san doua zile si i am dat lapte praf fara lactoza si diareea i a trecut,dupa ce i am dat din nou san ia revenit si i a m ai iesit si niste bubite rosiatice pe fata si pe piept..Ce sa fac s o intrerup de la san?Va multumesc mult pt timpul acordat [continuare]
Metode de prevenire ale alergiilor si anafilaxiei
Autor: SfatulMedicului
Anafilaxia Cea mai buna metoda pentru prevenirea anafilaxiei este evitarea expunerii la medicamentele sau la alimentele sau alte substante care produc alergia. Anumite alergii au nevoie de o pregatire mai atenta din cauza riscului de aparitie a anafilaxiei. Orice persoana care a avut o reactie anafilactica in trecut, poate avea din nou anafilaxie in viitor, dupa expunerea la acelasi factor declansator. O persoana care a avut o roseata sau o reactie alergica la orica tip de penicilina, cefalosporina, medicamente ce contin sulf, latex, intepaturi de insecte, alune, fructe de mare (scoici) sau substante de contrast folosite pentru testele radiologice, poate face anafilaxie la urmatoarea expunere. In cazul substantelor de contrast folosite pentru testele radiologice, se poate folosi un tip de substanta de contrast care este mai putin probabil sa provoace o reactie alergica si se poate recomanda administrarea de antihistaminice si de corticosteroizi inainte si dupa efectuarea... [continuare]
Generalitati Alergiile alimentare sunt reactii ale sistemului imunitar la o proteina din anumite alimente care este considerata inofensiva pentru organism. Alergiile alimentare sunt mai frecvente la copii decat la adulti, la persoanele cu antecedente familiale de alergii, astm, febra fanului sau eczeme. La adulti si copii, alergiile alimentare apar in mod inegal. Daca doar 3,5% dintre adulti sunt subiectii unei astfel de probleme, aproape 10% dintre copii sunt inclusi. Toleranta naturala la proteinele alimentare straine este o particularitate biologica originala. La unii copii, exista un teren familial, o predispozitie genetica de a elabora anticorpi impotriva alergenilor naturali care intra in contact cu organismul prin cai naturale: piele si mucoase (respiratorii si digestive). In cazul in care copilul dumneavoastra are o alergie alimentara, va avea cu siguranta o reactie cutanata, dureri abdominale, nasul care curge, dureri de gat, mancarimi, ochii care curg, eruptii... [continuare]
Mituri despre alergii si informatiile stiintifice din spatele acestora
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Foarte multe persoane sufera anual din cauza alergiilor si, desi este o afectiune foarte frecventa, exista inca numeroase mituri despre alergie. Iata mai jos cateva mituri frecvent intalnite in identificarea si tratarea alergiilor, impreuna cu informatiile stiintifice reale care le sustin sau le combat. Mitul 1: Alergiile sunt doar pentru copii De fapt, alergiile pot fi dezvoltate si de catre adulti. De exemplu, conform unui studiu, jumatate dintre adultii participanti la studiu si alergici la diferite substante din alimentatie au fost diagnosticati cu alergie in perioada adulta, neexistand un istoric din copilarie referitor la alergenul respectiv (substanta care declanseaza alergia). Cei mai multi dintre oamenii care dezvolta alergii noi in perioada adulta devin sensibili la varsta de 20-40 de ani, dar aceasta se poate intampla oricand. Mitul 2: Nu poti invinge o alergie Exista numeroase exemple de situatii in care persoanele afectate au incetat sa aiba... [continuare]
Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ciocolata este un aliment delicios si extrem de popular, gasindu-se intr-o gama larga de deserturi, gustari si bauturi. Cu toate acestea, pentru unele persoane, ciocolata poate provoca o reactie alergica. Acest lucru se intampla deoarece in compozitia sa intra o varietate de ingrediente, iar fiecare ar putea provoca reactii alergice. Cauzele alergiilor la ciocolata si cele mai frecvente simptome, dar si diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata. Manifestarile alergiei la ciocolata Ciocolata contine un amestec de multiple ingrediente. Principalul ingredient din ciocolata este pudra de cacao, o versiune prelucrata din boabele de cacao. Aceasta pulbere este ulterior amestecata cu zahar, grasimi si emulgatori, precum lecitina din soia. Multe tipuri de ciocolata contin, de asemenea, produse lactate. Persoanele alergice sau sensibile la ciocolata dezvolta aceste reactii din cauza unui anumit ingredient, dar poate fi dificila descoperirea sa. Astfel, exista... [continuare]
Nutrientii din diferite tipuri de lapte
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Majoritatea oamenilor stiu ca laptele contine calciu, care contribuie la consolidarea oaselor, dar oare toate tipurile de lapte au aceleasi efecte asupra organismului? Exista mai multe opinii si toate sunt diferite. Ce este laptele de soia? Are aceleasi beneficii pentru sanatate ca si laptele de vaca? Dar laptele de cocos? In mod traditional, laptele este definit ca fiind un lichid secretat de glandele mamare ale femelelor in scopul de a-si hrani puii - cum este cazul laptelui de vaca. Cu toate acestea, laptele poate fi si un lichid derivat dintr-o sursa de plante cum ar fi nuca de cocos sau soia. Laptele care provine din plante a castigat popularitate in ultimii ani, fapt ce a dat nastere la o serie de intrebari cum ar fi care sunt diferentele din punct de vedere nutritiv dintre laptele de vaca si substitutul de lapte. Nutrientii din lapte Calciul - laptele de vaca din dieta unei persoane constituie o sursa importanta de calciu si proteine. Doar o... [continuare]
Generalitati Alergia este un mod special de a reactiona al organismului sub actiunea unor microbi sau substante, numite alergeni. Pacientul intra in contact direct cu alergenii prin piele sau indirect prin mucoasele a diferite organe sau prin sistemul sanguin. Reactiile alergice pot fi cauzate de o gama variata de substante. Printre acestea se afla polenul, praful, produsele cosmetice, parul de animale, diferite plante, seruri, vaccinuri si droguri. Aceste reactii apar si din cauza unor agenti fizici cum ar fi: - frigul; - caldura; - lumina soarelui; - substante care se gasesc in alimente. Alimentele care declanseaza frecvent reactii alergice: portocalele, laptele, ouale, graul, pestele, fructele de mare, ciocolata, tomatele si capsunile. Simptome Simptomele alergice difera in functie de partea corpului care este afectata. Principalele simptome sunt: - dureri de cap; - migrene; - iritabilitate; - nervozitate; - depresie; -... [continuare]
Generalitati Doua pahare de lapte - fie ca este de vaca, soia sau migdale - ofera aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de calciu atat pentru copii, cat si pentru adulti. Laptele de vaca este, de asemenea, o excelenta sursa de proteine. Acesta contine multe elemente nutritive esentiale pentru functionarea optima a organismului, inclusiv fosfor, vitamina D, potasiu, niacina si riboflavina, toate foarte importante pentru mentinerea sanatatii adultilor si copiilor. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti de ce si cum sa includeti laptele in planul dumneavoastra de alimentatie sanatoasa. Informatii utile despre lapte - Persoanele care beau lapte cu regularitate traiesc mai mult. In ciuda contributiilor sale nutritive, multi adulti consuma prea putin lapte in fiecare zi. Ar trebui sa va mai ganditi la acest aspect, deoarece studiile recente arata ca aportul adecvat de lapte poate reduce riscul de boli de inima si [continuare]
Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alergiile acestui sezon va strica buna dispozitie si va impiedica sa va bucurati de vremea frumoasa? Daca raspunsul este afirmativ, specialistii au o veste buna pentru dumneavoastra: cu o dieta potrivita, chiar si cele mai rebele simptome ale alergiilor pot fi ameliorate, iar starea generala va fi imbunatatita semnificativ. Daca va vine greu sa credeti, va putem da cateva exemple, pe cat de practice si la indemana oricui, pe atat de eficiente: supa poate reduce vascozitatea secretiilor nazale si poate decongestiona nasul, iaurtul imbogatit cu tulpini bacteriene de Lactobacillus acidophilus poate ameliora simptomele alergiilor induse de polen, iar fructele si legumele bogate in vitamina C influenteaza pozitiv intregul tablou simptomatic al alergiilor primaverii. Deoarece uneori toate recomandarile teoretice ale nutritionistilor pot fi dificil de transpus in practica, in continuare sunt prezentate meniuri speciale pentru pacientii care sufera de neplacutele... [continuare]
Generalitati Rinita non-alergica este un sindrom ce apare ca urmare a inflamatiei mucoasei nazale, in absenta unor factori declansatori alergici. Aceasta varietate de rinita trebuie deosebita de rinita alergica, afectiune mediata de Ig E. Trebuie precizat insa ca uneori (in functie de etiologia rinitei non-alergice) simptomele celor doua tipuri sunt similare, mai ales din punct de vedere al duratei si severitatii. Inflamatia si congestia nazala, indiferent de tipul rinitei, pot induce chiar aparitia unor episoade tranzitorii de rinosinuzita acuta, datorita blocajelor functionale din interiorul cailor aeriene (nazale). Rinita poate afecta semnificativ calitatea vietii pacientilor, prin perturbarea somnului, favorizarea somnolentei diurne, a problemelor de concentrare si prin cresterea iritabilitatii. In plus, studiile arata faptul ca pacientii cu rinita non-alergica au un risc semnificativ mai crescut de a dezvolta astm, si viceversa. Rinita non-alergica poate fi... [continuare]
Generalitati Alergiile alimentare reprezinta raspunsuri imune directionate impotriva unor proteine din alimente. In unele situatii, astfel de reactii sunt extrem de severe si pot declansa moartea pacientului. Cel mai frecvent incriminate in declansarea alergiilor alimentare sunt: alunele, preparatele cu si din peste, ouale, la copii adaugandu-se si laptele. Se considera ca 6-8% dintre copii sunt alergici la astfel de produse. Exista insa si situatii cand starea de sanatate a pacientului se deterioreaza in urma consumarii anumitor alimente fara a fi vorba de alergie, ci doar de intoleranta digestiva (datorata prepararii necorespunzatoare a produselor). Principiile terapeutice in cazul alergiilor alimentare includ evitarea alimentelor declansatoare si combaterea simptomelor imediat ce apar. In general, in cazul in care episodul alergic nu este foarte grav, pacientul se poate trata si acasa, daca va urma intocmai recomandarile medicului curant. Orice agravare impune insa... [continuare]
Generalitati Soia este un aliment comun care poate provoca alergii. In multe cazuri, alergia la soia debuteaza inca din primii ani de viata prin alergia la formulele de lapte care includ soia. Desi majoritatea copiilor depasesc alergia la soia, manifestarile acesteia pot persista si la varsta adulta. De cele mai multe ori, semnele si simptomele alergiei la soia sunt usoare: urticarie sau mancarime in jurul gurii. In cazuri rare, alergia la soia poate provoca inclusiv reactii alergice grave, care pot pune viata unei persoane in pericol (anafilaxia). Medicul trebuie sa stie daca un individ are diverse reactii in urma consumului de soia. Alergia la soia poate fi depistata cu ajutorul analizelor specifice. Oricine manifesta o astfel de alergie trebuie sa evite orice produs care contine soia. Acest lucru poate fi dificil, intrucat soia se gaseste in compozitia multor produse alimentare: carne, produse de panificatie, ciocolata, cereale. Cauze Toate alergiile alimentare sunt... [continuare]
Cum sa ne protejam de alergiile toamnei?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Desi florile nu mai infloresc, iar iarba nu mai poate face “ravagii”, desi aerul a devenit rece, iar praful verii este spalat de ploile de toamna, persoanele care se confrunta cu alergii sezoniere nu pot spune ca au scapat de pericole nici in aceste luni. Triggeri alergiilor sunt un pic mai diferiti, este adevarat, insa efectele lor raman aceleasi, iar disconfortul creat nu pare sa se fi modificat fata de cel cauzat de polen, flori, iarba, fan si praf... Doar temperaturile sunt mai mici! Cauze Plantele pot elibera, in vederea reproducerii, mici particule, numite polen. Acestea sunt foarte fine si invizibile ochiului liber, iar in interior contin gametul masculin. Acesta este protejat printr-un invelis extern destul de rezistent conditiilor, adesea neprielnice, din mediul extern. Cand granulele de polen ajung in contact cu un pistil compatibil sau cu o floare ce infloreste, o poate poleniza. Cand ajunge insa in contact cu mucoasa nazala, rezultatul nu mai este la... [continuare]
Eu am o fetita de 2 anisori si este alergica alergica.La inceput doctorii mi-au spus ca de vine este laptele si produsele lactate (l-am scos din alimentatie) a inceput tratament cu singuler , 3 luni a fost bine dar au inceput din nou sa-i apara bubite purulente pe piele si face si pe fond bronsic. I-am facut teste la Spitalul Sf.Maria din Iasi si rezultatul a iesit ca nu este alergica la lapte alune, oua etc cecemai alegice produse.Sitotusi fetita mea face alergie dupa alergie fara incetare.Sunt distrusa , mi-e frica sa nu aiba altceva si sa o tratam incorect, practic acum nu stiu ce sa-i mai dau sa manance, numai regim si fara sare pt ca ii dam si predinson.Sunt disperata, astept si va rog daca puteti sa-mi recomandati si altceva sau daca ati auzit de vreun doctor care poate face "minuni".M-am saturat sa tot dau atatea medicamente. Multumesc Gianina [continuare]
as dori sa aflu mai exact daca un tratament mi-ar ajuta copilul sa scape de aceasta alergie [continuare]
Buna ziua. Am un baietel de 2 ani. in urma cu 3 saptamani i-au iesit pe corp bubite rosii, care ii provocau mancarime. am mers la pediatru si mi-a spus ca este alergie alimentara. a urmat tratament cu clorocalcin si zyrtec. dar apareau in continuare bubitele. mi-a schimbat tratamentul si i-am dat ketof si clorocalcin, dar nu i-au disparut bubitele. in fiecare zi apar inca 2-3. in ultimul timp nu vrea sa manance nimic, bea doar lapte si ceai. are dureri mari de burtica, multe gaze, i se face greata aproape din orice si a inceput sa transpire abundent mai ales in timpul somnului. ce pot sa fac? va rog ajutati-ma! as vrea sa stiu daca i-ar fi afectat ficatul. [continuare]
Intoleranta, alergie sau ce?!
buna ziua. am un copil prematur, nascut la 32 de saptamani. pana la 2 luni jumatate l-am hranit cu lapte de la mine, numai la biberon. am inceput sa-i dau si lapte praf ca si completare deoarece laptele meu nu mai era suficient. problema este urmatoarea: la fiecare masa de formula, aproape de jumatatea biberonului incepe sa se agite, sa dea din manute si picioruse, sa se inroseasca, sa-i dea lacrimile si sa planga. trebuie sa-l iau in brate, sa-l linistesc si apoi sa continuam masa. de obicei adoarme si nu mai mananca (cand se trezeste eu insist si abia atunci termina de mancat) sau trebuie sa astept sa-i treaca ca sa poata manca. masa dureaza cam 1 h de fiecare data. momentul limita cu fiecare din formulele de lapte praf incercate pana acum este acela ca vomita tot, isi goleste continutul stomacului cu jet, pur si simplu, dupa care refuza laptele respectiv, astfel incat nici nu pot sa fac trecerea la alt tip, deoarece vomita din nou si trebuie sa-i introduc direct noua formula de... [continuare]
Buna ziua! Am un bebe de 4 săptămâni, i-am dat sân până astăzi dar nu-l mai saturam și am hotărât împreună cu doctora lui de familie să i dăm completare cu lapte praf, după ce i-am dat la 3 ore copilul a început să vomite, să fie de la laptele praf ? [continuare]
sunt intro situatie fara iesire va rog sa mi da ti un sfat fac alergie la metamizol ketoprofen ibuprofen si mai nou la piroxicam nu stiu daca e vreun remediu nu mai pot lua nimic va multumesc buna ziua [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Alergologie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter