Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

ulei de peste cu vitamina d

Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace

Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace

Actualizat la data de: 13 Martie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Colesterolul este o substanta chimica ceroasa, asemanatoare grasimii, sintetizata in ficat si care se gaseste in anumite alimente, precum cele de origine animala, produsele lactate (laptele integral), oua si carne. Organismul are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru diverse functii. Membranele celulare contin colesterol, organismul folosind de asemenea colesterolul pentru a sintetiza hormoni, vitamina D si acizii biliari necesari digestiei lipidelor. Cu toate acestea, organismul are nevoie doar de o cantitate mica de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand cantitatea de colesterol din organism este prea mare, pot aparea anumite probleme de sanatate, precum boala coronariana. Boala coronariana Atunci cand exista o cantitate mare de colesterol in organism se formeaza placile de aterom (un depozit dur si gros) la nivelul vaselor ce iriga inima(arterele coronare), ingustandu-se astfel lumenul vascular, iar fluxul sangvin spre tesutul... [continuare]

Arsurile solare

Arsurile solare

Actualizat la data de: 25 Octombrie 2021

Dr. Karina Ilonca
Medic specialist dermatolog

Generalitati Beneficiile expunerii corecte si rationale la soare sunt foarte bine cunoscute. Pe langa cele de ordin estetic sau psihologic (expunerea la soare avand un rol favorizant in combaterea starilor depresive), acesta favorizeaza sinteza de vitamina D, intervenind astfel in combaterea rahitismului (la copii), a osteomalaciei (la adulti) - prin favorizarea absorbtiei calciului si fosforului din alimente si fixarea lor in oase. De asemenea, expunerea la soare amelioreaza durerile articulare si intareste sistemul imun. Expunerea prelungita insa, poate constitui un factor de risc pentru aparitia unor anumite boli cu evolutie indelungata (de exemplu, cancerul de piele) sau a unor probleme imediate la nivelul pielii (arsurile solare) sau poate agrava o conditie patologica preexistenta (de exemplu, boli cardio-vasculare, boli autoimune -lupus eritematos sistemic sau diferite colagenoze). Efecte negative ale expunerii la soare Arsurile tegumentare sunt leziuni ale pielii... [continuare]

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Actualizat la data de: 14 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare Reducerea semnificativa a colesterolului total, colesterolului LDL si trigliceridelor, cresterea colesterolului HDL (studiu de faza 3, la 120 de pacienti cu hiperlipidemie). Rezultatele cu NKO sunt mai bune decat placebo, si mai bune decat uleiul de peste. In urma administrarii de Krill Oil de 1 gram/zi timp... [continuare]

Superalimente pentru sanatatea oaselor

Superalimente pentru sanatatea oaselor

Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista o categorie aparte de superalimente bogate in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor, din care puteti sa faceti in fiecare zi alegeri inspirate pentru o viata lunga, lipsita de boli. Un regim alimentar cu adevarat echilibrat nu exclude din meniul zilnic sursele alimentare de baza pentru sanatatea osoasa. Dieta pentru oase puternice Un organism sustinut de un sistem osos puternic are nevoie de doi nutrienti-cheie calciul, care intareste structura oaselor si a dintilor si vitamina D, care asigura absorbtia calciului si dezvoltarea osoasa. Acest duo inegalabil este esential in copilarie, in perioada de crestere si maturizare, insa nu isi pierde din importanta nici la varsta adulta. Dupa 30 de ani, oasele incep sa isi piarda lent si progresiv din densitate, procesul accelerandu-se dupa varsta de 50 de ani. Fara un aport suficient de nutrienti responsabili cu intarirea oaselor si a dintilor, se poate instala osteoporoza, o... [continuare]

Aditivii periculosi din alimente

Aditivii periculosi din alimente

Actualizat la data de: 20 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta care contine prea multe alimente procesate poate provoca multiple probleme in diverse parti ale organismului. Alimentele procesate nu contin prea multi nutrienti, intrucat fie nu contin prea multe vitamine si minerale, ori acestea au fost pierdute in procesul de prelucrare. In al doilea rand, pentru a se satura, oamenii au tendinta de a manca prea multe alimente, cum ar fi chipsurile, prajiturile, alimentele semipreparate si sosuri. In general, senzatia de satietate nu intervine dupa consumul de alimente integrale, fructe si legume cu fibre, asa ca multe persoane au tendinta de a manca in continuare, dar cel mai infricosator aspect, din punctul de vedere al alimentelor procesate, este ca acestea sunt consumate in proportii mai mari. Aditivii alimentari care trebuie evitati Aditivii alimentari au multiple roluri si chiar daca multi oameni nu le acorda atentie, acestia pot avea multe efecte negative asupra sanatatii. 1. Colorantii alimentari -... [continuare]

Semne care indica ca dieta de slabire nu este sanatoasa

Semne care indica ca dieta de slabire nu este sanatoasa

Actualizat la data de: 28 Septembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dietele drastice care priveaza organismul de vitamine si nutrienti importanti lasa urme vizibile asupra aspectului fizic si asupra sanatatii in general. Semne care indica ca dieta aleasa nu este sanatoasa Pielea lasata Pierderea brusca in greutate face ca pielea sa isi piarda elasticitatea si sa se lase, avand un aspect neplacut. Aceasta problema este mult mai intalnita in randul persoanelor de peste 40 de ani si a femeilor care au nascut. Calitatea pielii poate fi insa imbunatatita cu ajutorul vitaminei E si a sportului. Vitamina E reda pielii elasticitatea si protejeaza celulele organismului. Pentru a aduce organismului un aport semnificativ de vitamina E este indicat sa se consume [continuare]

Punctele negre sau comedoanele

Punctele negre sau comedoanele

Actualizat la data de: 21 Februarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Acneea este una din cele mai des intalnite afectiuni ale pielii. Aceasta este o boala cronica ce afecteaza peste 85% din adolescentii si adultii tineri. Studiile au demonstrat ca doua treimi din adolescentii care au avut acnee au avut intentia de a consulta medicul dar doar o treime au facut acest lucru. Tipuri de acnee Exista mai multe tipuri de acnee. Principalele manifestari ale acneei sunt umflaturile rosii si comedoanele negre/albe. Aceasta distinctie este importanta deoarece fiecare tip este tratat diferit. Punctele albe si negre sunt cunoscute sub denumirea de comedoane si pot fi mult mai des intalnite pe fata si umeri decat cele care contin puroi. O igiena adecvata si consecventa a pielii poate ajuta la ameliorarea acestei conditii. Prin urmare, cunoasterea factorilor declansatori ai comedoanelor si a modalitatilor corecte de tratament sunt esentiale pentru o piele curata. De ce apare acneea? - Punctele negre - cunoscute si sub numele de... [continuare]

10 greseli in ingrijirea pielii

10 greseli in ingrijirea pielii

Actualizat la data de: 30 August 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pielea este un organ viu, intr-un continuu proces de regenerare. Desi foarte subtire, stratul exterior, cunoscut sub numele de epiderma, constituie bariera protectoare dintre organism si bacterii. In profunzime, se regasesc dermul si hipodermul, doua straturi care produc ulei si colagen, oferind pielii suport, elasticitate si stralucire. Ingrijirea pielii reprezinta un pas foarte important in mentinerea sanatatii, insa este necesara acordarea unei atentii sporite in alegerea produselor si a tratamentelor cosmetice pentru care se opteaza. 10 greseli in ingrijirea pielii • Folosirea solarului - Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca solarul este una dintre cauzele aparitiei cancerului. Printre alte efecte negative ale acestuia se enumera formarea ridurilor, accelerarea cancerului de piele, aparitia petelor inestetice, etc. • Neutilizarea zilnica a cremelor cu factor de protectie soalara - In urma unor studii s-a descoperit ca folosirea zilnica a... [continuare]

Probleme de sanatate ale ochilor

Probleme de sanatate ale ochilor

Actualizat la data de: 02 Iunie 2011

Autor: SfatulMedicului

Miopia Aproximativ 26% din populatia lumii nu vede clar obiectele aflate la distanta. Aceasta afectiune se numeste miopie, iar din 1970, incidenta sa a crescut cu peste 25%. Factorii de risc includ: - istoricul familial al bolii (indiferent ca miopia este prezenta la unul sau la ambii parinti); - lecturarea la distanta mica de ochi. Miopia implica dificultati in a conduce, a desfasura activitati sportive, a vedea la tabla in timpul orelor sau la televizor. Simptomele includ dureri de cap, oboseala si vedere in crucis. Afectiunea poate fi tratata cu ochelari, lentile de contact, iar in unele cazuri tratamentul poate fi chirurgical. Miopia - ce se intampla De obicei, in cazul miopiei globul ocular este prea lung. Dar cauza poate fi si forma anormala a corneei sau cristalinului. Razele de lumina se focalizeaza in fata retinei ci nu pe retina asa cum ar fi normal. Nervul optic trimite semnale creierului, pe care acesta le transforma in imagini. In cazul miopiei, imaginea... [continuare]

Dieta sonoma

Dieta sonoma

Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte rafinate, nu... [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Actualizat la data de: 24 Iulie 2009

Autor: SfatulMedicului

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Curcan vs. pui: beneficii nutritionale

Curcan vs. pui: beneficii nutritionale

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Probabil ca deja multi oameni stiu ca este important sa scada cantitatea de carne rosie si sa suplimenteze cantitatea de legume si fructe din dieta. Un rol la fel de important il au pestele si fructele de mare, pentru ca organismul sa beneficieze de un regim alimentar care sa satisfaca toate nevoile nutritive. Totusi, multe persoane se intreba care tip de carne alba este mai sanatoasa, carnea de pui sau cea de curcan. Adevarul este ca atat carnea de pui cat si cea de curcan sunt destul de sanatoase atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator. Pentru acest lucru, trebuie sa indepartati pielea si sa mancati doar carnea, fara grasime, sa nu o prajiti in mult ulei si sa nu adaugati sosuri sau alte ingrediente cu multe calorii. Principalele diferente nutritionale dintre carnea de pui si cea de curcan Principalale diferente nutritionale dintre carnea de pui si cea de curcan de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti carnea potrivita pentru dvs:... [continuare]

Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate

Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 04 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de nuca au fost remarcate inca din 1931 cand cercetatorii au descoperit ca nucile sunt o sursa importanta de vitamina C. Uleiul de nuca este bogat in acizii grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. S-au facut numeroase studii pentru a se evalua efectele si rezultate in urma consumului de ulei de nuca, privind prevalenta bolilor, mortalitatii si factorilor de risc pentru diverse conditii. In prezent, se poate afirma ca un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este ca se va diminua riscul aparitiei afectiunilor cardiace coronariene. Nucile sunt bogate in fitonutrienti si sunt o sursa excelenta de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu. Cum se obtine si se pastreaza uleiul de nuci? Uleiul nerafinat de nuci este obinut din fructul lemnos al nucului, dupa uscare si este presat la rece. Un ulei de nuca de calitate va avea gust de nuci si... [continuare]

Beneficiile uleiului de ricin

Beneficiile uleiului de ricin

Actualizat la data de: 05 Septembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Uleiul de ricin este un lichid galbui care este extras din semintele de ricin. Are proprietati antiinflamatorii si este antioxidant. A fost folosit de secole in scopuri terapeutice. Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Desi are un gust puternic si destul de neplacut, acest ulei este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent. Avantajele folosirii uleiului de ricin Uleiul din seminte de ricin este util in ameliorarea multor probleme de sanatate, printre care: - Constipatie - ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, in cazul constipatiei si diareii. - Impetigo - acidul undecilenic este unul dintre compusii activi ai uleiului de ricin care poate fi folosit cu succes in lupta impotriva infectiilor fungice de... [continuare]

Buna ziua,bunicul meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica toxic nutritionala (pe fondul alcolului)decompensata clasa child B 9 puncte cu insuficienta hepatica cronica,varice esofagiene fara sangerare(pentru moment) gastrita cronica I sa dat tratament cu ursofalk nexium silivit f sargenor llyphantyl la care domul doctor gastroenterolog a spus sa nul administram ca nui face bine ficatului,dna doctor de la fundeni a spus sal administram...propranolol hepaMertz si albumina umana care ne costaa peste 5000 de lei. Intreebarea mea este urmatoarea: ce sanse de recuperare are in conditiile in care el nu mananca suficient si uneori nici tratamentul nu vrea sal ia,este si encefalopatic are icter urina este inchisa la culoare la fel si scaunul. Ce putem face ? Toate analizele iau iesit extrem de prost. Este foate irascibil. Ce sanse are? [continuare]

Comunitate medicala

Tratament giardia

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Parazitoze

Buna seara, In urma unui examen coproparazitologic efectuat recent, am fost diagnosticat cu giardia. Simptomatologia pe care o acuzam era una deosebit de severa, incluzand: stare de astenie postprandiala si dupa scaun si, de altfel, stare de slabiciune puternica pe parcursul intregii zile (seara parea a fi ceva mai bine), ameteala, constipatie (si nu diaree!), balonari frecvente, flatulenta, lipsa de concentrare (minte incetosata, senzatia de blocare in gandire). Problema este ca eu acuz aceste simptome de aprox. 1,5 ani, perioada in care, la toate analizele facute, mi-au iesit eosinofilele putin marite, colesterolul marit (cu tot regimul alimentar si tratamentul urmat) si VSH-ul sensibil crescut. Am urmat tot soiul de tratamente, mai putin acesta pentru paraziti (giardia). Acum mi s-a recomandat tratament cu DUADOR 200, dar dupa prima serie de 5 zile nu se vad rezultate notabile. Am mai observat ca daca iau un complex de vitamine (in ideea in care-mi simt organismul epuizat),... [continuare]

ce sa fac sa nu-mi mai cada parul?de fiecare data cand bag mana prin el imi raman peste 10 fire,ca sa nu mai zic la baie ca iau o mana de par.ce sa fac?ajutati-ma! [continuare]

Ratie alimentara

Din Dictionar Termeni

Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele... [continuare]

Lipid

Din Dictionar Termeni

Substanta care contine acizi grasi. lipidele serului sangvin cuprind acizi grasi liberi, esteri ai glicerolului, sau gliceride, continand unul sau mai multi acizi grasi fixati fiecare pe un grup alcool, colesterol, liber sau esterificat, precum si fosfolipide, lipide complexe care contin acid fosforic. Organismul isi procura lipidele pornind de la alimente, dar le si poate sintetiza prin transformarea glucidelor. El isi constituie rezerve energetice sub forma de trigliceride. Un gram de lipide furnizeaza aproximativ 38 kilojouli, adica 9 calorii de energie. Unele alimente contin lipide "vizibile" (unt, smantana, ulei), altele lipide "invizibile" (carne, peste); ele permit absorbtia vitaminelor liposolubile (A, D, E si K). Intr-o alimentatie echilibrata, energia furnizata de lipide trebuie sa reprezinte maximum 35% din energia totala, cu un aport echilibrat in acizi grasi saturati, mononesaturati si polinesaturati. Pentru aceasta, este recomandata cea mai mare varietate... [continuare]

Ce este Doppelherz Omega-3 extra 1000 mg si pentru ce se utilizeaza Indicatii Organismul uman nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3; acestia trebuie adusi din alimentatie. Reprezentanti imporatanti ai acizilor grasi Omega-3 sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) si docosahexaenoic (DHA). Insa numai putine alimente contin aceste substante importante. Surse bune sunt pestii grasi care traiesc in ape reci, cum ar fi somonul, heringul si macroul. Noi avem nevoie de acesti acizi nesaturati cu catena lunga pentru buna functionare a sistemului nervos si intretinerea acuitatii vizuale. Miscarea suficienta si hrana sanatoasa sunt componente importante pentru buna functionare a inimii. Importanta este, de asemenea, o limitare a aportului de trigliceride si colesterol si cresterea aportului de grasimi corecte. Astazi se stie ca acizii grasi omega-3 sunt componente importante ale unei nutritii sanatoase pentru inima, pentru balanta de colesterol si grasimi / trigliceride din organism. [continuare]

Ce este Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml si pentru ce se utilizeaza Indicatii Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml este o emulsie de uleiuri in apa. Uleiurile din Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml furnizeaza energie si contin acizi grasi esentiali care sunt necesari pentru procesele de crestere sau recuperare din organismul dumneavoastra. Vi se administreaza Lipofundin MCT/LCT 200 mg/mlprin picurare in vena (perfuzie) ca parte a unui regim de nutritie deoarece nu puteti manca in mod adecvat sau nu puteti fi hranit prin intermediul sondei. Mod de administrare Acest medicament se administreaza prin perfuzie (picurare) intravenoasa, adica prin intermediul unui mic tub direct intr-o vena. Urmatoarele doze sunt recomandari pentru indrumarea dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va decide cantitatea din acest medicament de care aveti nevoie si cat de mult timp veti avea nevoie de tratament cu acest medicament. Adulti Doza uzuala este de0,7 - 1,5glipide/kg/zi. O doza maxima de 2,0 glipide kg/ziar... [continuare]

Dino vit cu calciu, tablete

Din Medicamente

Ce este Dino Vit cu Calciu si pentru ce se utilizeaza Indicatii Complex de 12 vitamine plus calciu, in forma de dinozauri, cu arome naturale (portocale, cirese si zmeura). Asigura necesarul zilnic de vitamine si calciu, esential pentru cresterea vitalitatii si rezistentei organismului. Are rol hepatoprotector, imunostimulant si antioxidant. Grupul de vitamine B contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Ajuta la cresterea eficientei mentale. Calciul si D3 contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si dintilor. Ideal in: perioada de crestere, alimentatie dezechilibrata, absorbtie deficitara, lipsa poftei de mancare, oboseala, convalescenta. Mod de administrare Copii peste 4 ani: se mesteca o tableta zilnic, dupa masa. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Informatii... [continuare]

Ferro-folgamma

Din Medicamente

Ce este Ferro-Folgamma si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ferro-Folgamma capsule moi este un medicament ce contine trei substante active: fier, acid folic si cianocobalamina (vitamina B12) si este folosit in tratarea starilor de deficienta combinata de fier, acid folic si vitamina B12 de diverse cauze. Deficienta de fier, vitamina B12 si acid folic se poate produce prin pierderi de sange (de la nivelul stomacului, intestinului, vezicii urinare, hemoroizilor, prin menstruatie, la nastere), in timpul sarcinii si alaptarii (atat la mama cat si la copil), deficienta si malnutritie, consum cronic de alcool, malabsorbtie, hemodializa continua si ca o consecinta a terapiei cu anticonvulsivante si contraceptive orale. Deficienta de fier, vitamina B12 si acid folic se poate exprima sub forma de anemie (scaderea numarului de celule rosii din sange), polineuropatie (senzatie de amorteala, furnicaturi, intepaturi), anemie megaloblastica, tulburari neurologice si psihiatrice,... [continuare]

Ce este Doppelherz Aktiv Omega-3 Forte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Doppelherz Aktiv Omega-3 forte este ideal pentru o nutritie saraca si mentinerea balantei grasimilor sangelui si a nivelului homocisteine. Capacitatea de efort si starea de bine pot fi influentate in mare parte de catre comportamentul nostru.Astfel, miscarea suficienta si hrana sanatoasa sunt componente importante ale unui regim de viata sanatos pentru inima. Alimentatia influenteaza nivelul colesterolului si balanta grasimilor si trigliceridelor precum si nivelul de homocisteina din organism. De cele mai multe ori influentam organismul nostru prin alimentatie gresita, fumatul de tigari, alcool si lipsa de miscare. Stresul din viata profesionala si viata cotidiana precum si surplusul de greutate nu sunt de dorit pentru sanatatea noastra. De cele mai multe ori hrana noastra contine prea mult colesterol si grasimi “gresite”. Asupra acizilor grasi- Omega-3 a fost atrasa atentia printr-un fenomen din... [continuare]

Ce este Baraka si pentru ce se utilizeaza Indicatii Alinarea tusei si minimalizarea manifestarilor bolilor cailor respiratorii superioare; prevenirea aparitiei crizelor paroxistice de astm bronsic si tuse convulsiva; cresterea vitalitatii organismului si prevenirea aparitiei oboselii zilnice; cresterea imunitatii organismului in special in timpul diverselor boli si in convalescenta. Baraka contine uleiul obtinut din presarea semintelor de Nigella sativa (chimen negru), o planta cu o larga raspandire in bazinul mediteranean si amintita din antichitate pentru proprietatile sale curative. uleiul semintelor de chimen negru contine acizi grasi saturati si nesaturati, uleiuri volatile, vitamine, aminoacizi, enzime si saruri minerale, saponine si nigellone (substante specifice plantei Nigella sativa). Baraka (ulei de chimen negru) este folosit in mod traditional pentru a creste capacitatea de aparare a organismului fata de boli atat la copii cat si la adulti. Baraka este un supliment... [continuare]

Alpha d3, capsule

Din Medicamente

Ce este Alpha D3 si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratament curativ al osteodistrofiei renale la pacienti cu insuficienta renala in stadiu de uremie, adulti si copii, inainte de inceperea dializei - clearance al creatininei mai mic de 30 ml/min si 1,73 m2. tratament preventiv al osteodistrofiei renale la copii si adulti cu insuficienta renala, nedializati, numai in caz de hiperparatiroidism diagnosticat si doar dupa corectarea hiperfosfatemiei. Rahitism pseudocarential. Rahitism si osteomalacie prin hipofosfatemie vitamino-rezistente, in asociere cu fosfati si vitamina D. Hipoparatiroidism si pseudohipoparatiroidism. Prevenirea hipocalcemiei post-paratiroidectomie in cazul hiperparatiroidismului primar sau tertiar. Osteoporoza. Mod de administrare Nu este recomadat copiilor cu greutatea sub 20 kg. Osteodistrofie renala: Doza recomandata pentru tratamentul curativ la adult este de 1-2 mg alfacalcidol pe zi. Se recomanda inceperea tratamentului cu 0,5-1 mg alfacalcidol pe... [continuare]

Pagina 3 din 20 (591 rezultate)