Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

paine copii 1 an

Reguli pentru mese sanatoase

Reguli pentru mese sanatoase

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Dr. Alice Burcea
Medic specialist endocrinologie

Generalitati Sunt din ce in ce mai multi oameni obezi. Anual sunt diagnosticati din in ce mai multi oameni cu diabet. Apar din ce in ce mai multe diete “minune” care “ne slabesc” rapid intr-o perioada scurta de timp si apoi, cand renuntam la dieta, luam un numar dublu de kilograme. Ce putem face pentru a ne mentine o greutate constanta? Ce trebuie sa mancam? Cum trebuie sa mancam? Oare alimentele pe care le consumam sunt cele mai bune? Ce dieta ni se potriveste? Iata intrebari care le auzim zilnic in familie, la prieteni, la colegii de serviciu. Nu cred ca exista cineva care sa nu aiba cel putin un supraponderal, daca nu un obez in familie. Cum putem sa ne ajutam pe noi si pe cei apropiati?...Mancand sanatos. Cum sa mancam sanatos? Adoptand un mod de a manca sanatos. Da, am spus bine un mod de a manca sanatos. A manca sanatos este ca si cum ai adopta un mod de viata. Reguli pentru a fi sanatosi Dar cum putem manca sanatos si mai ales ce alimente si sub ce forma de... [continuare]

Toleranta alterata la glucoza (prediabetul)

Toleranta alterata la glucoza (prediabetul)

Actualizat la data de: 28 Aprilie 2022

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Generalitati Prediabetul (toleranta alterata la glucoza, TAG) se caracterizeaza prin valori crescute ale zaharului (glicemiei) din sange, dar nu suficient de mari pentru a defini diabetul. La persoanele cu toleranta alterata la glucoza riscul de a evolua spre diabet in urmatorii ani este crescut. Majoritatea bolnavilor cu diabet zaharat de tip 2 prezinta un debut al bolii prin alterarea tolerantei la glucoza. Cauze Prediabetul apare cand organismul raspunde inadecvat la secretia de insulina, neputand mentine nivelul glicemiei sanguine in limite normale. Glicemia este mai mare decat limita superioara admisa dar nu suficient de crescuta pentru a defini diabetul. Alimentele ingerate sunt sursa de energie (de glucoza) pe care celulele organismului o utilizeaza pentru a functiona. In mod normal, pancreasul secreta o cantitate suficienta de insulina, care stimuleaza intrarea glucozei in celule. In cazul in care celulele organismului nu raspund la actiunea insulinei, situatie numita... [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport Omega 6/Omega 3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire/recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati Omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (Omega 6) Acid linolenic (Omega 3) - - ... [continuare]

Zaharul si hiperactivitatea

Zaharul si hiperactivitatea

Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Starea de hiperactivitate reprezinta o tulburare ce apare caracteristic in copilarie, chiar inainte de varsta de 7 ani, si include in tabloul clinic o stare permanenta de neliniste psiho-motorie, incapacitate de concentrare, impulsivitate sau combinarea acestora. Manifestarile trebuie sa fie prezente timp de minim 6 luni pentru a ridica suspiciunea de hiperactivitate, sa aiba o intensitate moderata spre severa si sa fie excluse alte cauze ce pot determina un astfel de comportament din partea copilului (de exemplu, instalarea pubertatii). Hiperactivitatea sau ADHD este o problema de sanatate ce afecteaza un numar crescut de copii. In Statele Unite, de exemplu, 10% dintre copiii de varsta scolara fiind diagnosticati deja ca avand aceasta tulburare. Gradul de activitate fizica, dar si psihica se coreleaza cu varsta si influenteaza in mod direct necesarul caloric al copilului. La 2 ani un copil normal este considerat a fi mai activ decat unul de 10 ani, precum si... [continuare]

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele

Actualizat la data de: 29 August 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Incercam sa reabilitam in acest articol familia fasolei, pentru ca pe nedrept, mai degraba din snobism, alimentele din aceasta categorie incep sa fie uitate. Dorim sa va spunem doar ca la restaurantele marilor hoteluri nu lipsesc niciodata: mancarea de fasole boabe, lintea sau mazarea si ca soia si-a castigat si ea definitiv locul in alimentatia sanatoasa. Atunci de ce sa uitam de ele? Aceasta categorie de alimente (leguminoasele) este formata din familia fasolei: fasole, linte, mazare, soia, naut etc. Leguminoasele (la fel ca si cerealele de altfel) tind sa dispara din meniul omului modern. In plus, la noi in tara, datorita usurintei cu care se cultiva si deci disponibilitatii lor foarte mari, leguminoasele si-au castigat reputatia de hrana a saracului. De unde si ideea ca ele sunt un aliment de calitate inferioara, de mana a doua, spre deosebire de produsele animale, care sunt privite ca fiind cele mai valoroase. Beneficiile leguminoaselor [continuare]

Dieta vegetariana in timpul sarcinii

Dieta vegetariana in timpul sarcinii

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe dintre femeile insarcinate, care urmeaza dieta vegetariana, isi fac griji in privinta efectului pe care il poate avea regimul lor alimentar asupra dezvoltarii fatului in perioada de sarcina. Cu toate acestea, printr-un plan nutritional ales cu atentie, nu este nevoie sa va ingrijorati. Dietele vegetariene in timpul sarcinii pot oferi atat mamelor cat si copiilor, nutrientii de care au nevoie. Chiar si viitoarele mamici pescatariene (vegetarieni care consuma si carne de peste), pot trece peste poftele carnivore din timpul sarcinii si pot sa consume doar fructe si legume fara sa afecteze sanatatea fatului. Sarcina si dieta vegetariana argumente pro Exista multe aspecte pozitive pentru a mentine o dieta vegetariana in timpul sarcinii. De exemplu, sursele de proteine vegetariene ajuta rinichii. Urmarea unei diete vegetariene va poate feri de cariile dentare - o problema des intalnita in timpul sarcinii. In plus, alimentatia vegetariana,... [continuare]

Topul vitaminelor pentru iarna

Topul vitaminelor pentru iarna

Actualizat la data de: 18 Ianuarie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati La primul semn de frig, chiar inainte de venirea iernii, multi dintre noi consuma produse sau chiar suplimente de vitamina C, gandindu-se ca aceasta face parte din topul vitaminelor pentru iarna. Dar exista si alte vitamine de care organismul are nevoie. Probabil considerati ca aveti nevoie de multe minerale si vitamine despre care tot auziti ca sunt importante, inainte de anotimpul rece. Multe dintre acestea, joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, pastrarea frumusetii tenului si mentinerea unei stari de vitalitate. Vom incerca sa va ghidam prin labirintul de suplimente alimentare, oferindu-va o lista cat mai completa de vitamine care va pot ajuta la contracararea unora din efectele anotimpului rece. Vitamina C Ce rol are: Este una dintre vitaminele esentiale in lupta cu gripa in sezonul rece. Contrar credintelor populare, vitamina C nu impiedica raceala si gripa dar poate reduce durata si severitatea... [continuare]

Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii

Necesitatile nutritionale ale femeii de-a lungul vietii

Actualizat la data de: 24 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pentru prima decada din viata, din punct de vedere nutritional nu exista multe diferente intre alimentatia fetelor si cea a baietilor de aceeasi varsta. Dar odata ce este atinsa varsta adolescentei, lucrurile incep sa se schimbe. Necesitatile nutritonale se modifica nu numai din punct de vedere cantitativ ca urmare a noii perioade, dar si calitativ, deosebind alimentatia fetelor de cea a baietilor de aceeasi varsta. Si aceste schimbari continua pe tot parcursul vietii. In cele ce urmeaza poti afla care sunt principiile nutritive care iti pot asigura o viata sanatoasa si mereu in forma, si in ce alimente se pot gasi acestea. Perioada fertila: Fier si acid folic Daca va simtiti obosita in majoritatea timpului, de vina poate fi lipsa fierului din alimentatie. Femeile au nevoie de mai mult fier in perioada fertila a vietii, datorita faptului ca acesta se pierde in fiecare luna prin ciclul menstrual. De asemenea, fierul este necesar si in timpul sarcinii. De-a lungul... [continuare]

Dieta bernstein

Dieta bernstein

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta Bernstein, recomandata persoanelor care sufera de diabet, presupune consumul unei cantitati scazute de carbohidrati, dar ridicata de grasime. In realitatea, aceasta este tocmai opusul dietei conventionale in cazul persoanelor cu diabet, recomandata de majoritatea cadrelor medicale, care presupune consumarea alimentelor cu un continut ridicat de carbohidrati si scazut in grasimi. Aceasta dieta a fost descoperita de medicul endocrinolog Richard K. Bernstein, iar in 1997 acesta a publicat cartea numita „Dr. Bernstein’s Diabetes Solution: A Complete Guide to Achieving Normal Blood Sugars” / “Solutiile Dr. Bernstein pentru Diabet: Ghid complet pentru reglarea zaharului din sange”. Cartea Dr. Bernstein se adreseaza tuturor pacientilor care dezvolta sindromul de rezistenta la insulina. Desi caracterizeaza diabetul de tip II, rezistenta la insulina este un factor important si in cazul diabetului de tip I (insulino-dependent). Totodata, rezistenta la... [continuare]

Cat de sanatoase sunt alimentele dietetice?

Cat de sanatoase sunt alimentele dietetice?

Actualizat la data de: 06 Decembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista opinii contradictorii cu privire la beneficiile si efectele adverse ale dietelor pentru slabit. Acestea presupun consumul de alimente care au mai putine grasimi si mai putin zahar, dar si anumite substante chimice adaugate pentru a le imbunatati gustul. Au fost realizate diverse cercetari care au studiat acesti aditivi chimici controversati si s-au analizat efectele pozitive ale acestora pe termen lung. Dieteticienii recomanda, in cazul in care nu este prezenta o alta boala - cum este diabetul - sa se manance portii mici de alimente naturale pentru a se evita orice substanta chimica adaugata. Sorbitol Sorbitolul (E 420) este un substitut pentru zahar folosit pentru diminuarea cantitatii de zahar dintr-o dieta alimentara. Spre deosebire de zahar, care contine 4 calorii per gram, sorbitolul contine aproximativ 2.6 calorii per gram. Acesta este utilizat pentru prepararea bauturilor, inghetatei dietetice, siropurilor pentru tuse, bomboanelor... [continuare]

Boala celiaca - sfaturi nutritionale generale

Boala celiaca - sfaturi nutritionale generale

Actualizat la data de: 17 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Boala celiaca mai este cunoscuta si sub denumirea de enteropatie gluten sensibila, sprue celiac sau nontropical. Este o afectiune de natura autoimuna a intestinului subtire ce apare la persoanele cu o anumita predispozitie genetica, putand-se manifesta la orice varsta. Evolutia bolii este caracterizata prin perioade de exacerbare si acalmie. Procesul patogen este cauzat de intoleranta la gluten (proteina prezenta in cereale precum grau, orz, secara si uneori ovaz), fractiunea proteica toxica fiind mai ales gliadina. Atunci cand o persoana cu intoleranta la gluten consuma produse ce il contin (alimente, suplimente nutritionale sau medicamente), sistemul imunitar al gazdei sa autoactiveaza si sintetizeaza anticorpi antigliadina pe care ii secreta la nivel intestinal, determinand aparitia unei reactii inflamatorii la nivelul mucoasei. Modificarile ce apar vor interfera cu functia normala a epiteliului intestinal, determinand o scadere a absorbtiei... [continuare]

Tratament naturist pentru anemia nutritionala

Tratament naturist pentru anemia nutritionala

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Anemia nutritionala este determinata de absenta unor substante necesare hematopoiezei din cauza unor carente alimentare. Astfel, cantitatea de hemoglobina din globulele rosii este diminuata. Globule rosii, celulele care transporta oxigenul la tesuturi, constituie aproximativ jumatate din sangele care curge prin vene si artere, iar, zilnic, aproximativ 100 milioane de celule sanguine se formeaza in maduva osoasa. Materiile prime necesare pentru producerea unor noi globule rosii (eritrocite) sunt: fier, proteine si vitamine, dar mai ales acidul folic si vitamina B12. Dintre acestea fierul si proteinele sunt esentiale in construirea materiei colorata in rosu, numita hemoglobina. Durata medie de viata a unei globule rosii este de 120 zile, dupa care este distrusa si inlocuita. Fiecare persoana ar trebui sa aiba intre 12-15 g de hemoglobina la 1dL de sange (diferit in functie de sex, varsta si alti factori), iar in sistemul sanguin aproximativ 3.5 -... [continuare]

9 alimente recomandate cand aveti gripa

9 alimente recomandate cand aveti gripa

Actualizat la data de: 09 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este foarte important ca in aceasta perioada sa se consume alimente care pot imbunatati starea de sanatate si care pot oferi organismului forta de care are nevoie pentru a lupta impotriva bolii. Alimente recomandate Indiferent daca suferiti sau nu de gripa, proteinele sunt intotdeuna necesare pentru un organism puternic.  Carnea fara grasimi, pestele, legumele, ouale si alunele sunt surse importante de proteine. Carne de curcan Carnea de curcan este bogata in proteine si contine foarte multe substante nutritive. Carnea de curcan ofera organismului energia necesara in lupta impotriva bolii. Suc de legume Probabil ca o salata ar fi unul din ultimele lucruri pe care doriti sa le consumati in timp ce aveti gripa. Un pahar... [continuare]

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Actualizat la data de: 07 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ati aflat ca sunteti, in sfarsit, insarcinata ! Dar, oare cat de vigilenta trebuie sa fiti la pericolele care sunt prezente in mediu? Poluare, substante toxice, virusuri si medicamente. Parca toate ameninta bucuria unei sarcini si evolutia normala a bebelusului. Desigur, stiti cu siguranta ca trebuie sa evitati tutunul, alcoolul si sa fiti mai retinuta in legatura cu mangaiatul si alintatul pisicutelor din vecini, oricat de dragalase ar fi. Dar oare ce alte pericole mai exista ? Cat de sigure sunt lacurile de unghii ? Dar produsele de menaj ? Aditivii alimentari si apa imbuteliata ? Mediul devine din ce in ce mai putin ospitalier, iar o viitoare mamica trebuie sa fie pregatita pentru orice. Ca sa nu va autoizolati intr-o camera perfect decontaminata si ferita de orice contact cu lumea inconjuratoare, va oferim cateva sfaturi in legatura cu ce este bine sa evitati cat timp sunteti insarcinata, ce este adevarat si ce este mit referitor la interactiunea... [continuare]

Importanta fierului in dieta

Importanta fierului in dieta

Actualizat la data de: 16 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Importanta fierului in organism Fierul reprezinta un macroelement ce se gaseste in toate celulele corpului. Importanta lui in economia organismului deriva din cantitatea in care se gaseste, 2,5-5 grame si din faptul ca peste 65% din total intra in structura hemoglobinei din hematii (proteina cu rol esential in transportul oxigenului catre celule si tesuturi). Organismul uman are nevoie de un aport consecvent si crescut de fier pentru a-si putea indeplini functiile. Fierul trebuie sa existe in permanenta si la un nivel cat mai ridicat deoarece functiile sale sunt multiple si au interesare plurisistemica, de exemplu: transporta oxigenul catre tesuturi, transporta diverse substante chimice implicate in metabolismul energetic, are actiune antioxidanta si este implicat in promovarea cresterii si dezvoltarii armonioase, in mentinerea imunitatii la niveluri optime si asigurarea functiei reproductive. Fierul se gaseste in organism in structura hemoglobinei si mioglobinei (proteina din... [continuare]

Importanta calciului in dieta

Importanta calciului in dieta

Actualizat la data de: 16 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Calciul este cel mai abundent mineral din organismul uman, cu functii structurale atat de importante incat daca rezervele sale s-ar pierde in intregime, corpul s-ar reduce la o masa tisulara lipsita complet de forma si consistenta. Acest lucru se datoreaza prezentei calciului in structurile ce determina arhitectura corpului, cum ar fi scheletul, cartilajele, dintii. Mai precis, 99% din calciul total este stocat in aceste structuri dure, restul de 1% distribuindu-se in celulele nervoase, sange, precum si in alte structuri tisulare importante. Calciul este un macromineral de care omul are nevoie in permanenta. In trecut specialistii considerau ca dieta trebuie fortificata cu calciu doar pana in jurul varstei de 20-30 de ani, insa studii recente au demonstrat ca necesarul de calciu se mentine crescut pe tot parcursul vietii, in special in cazul femeilor tinere, care alapteaza, sau in cazul celor care intra la menopauza. Acesta este unul din motivele pentru care este... [continuare]

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Actualizat la data de: 23 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]

Primul ajutor in cazul diareei

Primul ajutor in cazul diareei

Actualizat la data de: 27 Septembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Tratament la domiciliu Diareea acuta poate fi tratata la domiciliu. De fapt, in cele mai multe cazuri, diareea se vindeca in 2-3 zile chiar si fara terapie specifica. Diareea la adulti Se recomanda evitarea deshidratarii si consumul se lichide in cantitate suficienta.Tipul de bautura consumata nu este la fel de important ca inlocuirea lichidelor pierdute. A se evita laptele. Acesta poate inrautati diareea. Bauturile dietetice nu asigura necesarul caloric de care ar avea nevoie persoanele deshidratate, de aceea se recomanda consumul de bauturi mineralizate sau plate pentru inlocuirea lichidelor pierdute. Alimentatia nu se suspenda. Alimentatia nu trebuie sa fie usoara, dar e bine de evitat consumul de mancare grasa sau uleioasa. Copii mici si nou-nascutii ar trebui incurajati sa consume banane, orez, piure de mere si paine prajita, combinatie folosita de secole in tratamentul diareei. Daca diareea este insotita de greata, se pot administra produse antidiareice pe baza de... [continuare]

10 pericole alimentare

10 pericole alimentare

Actualizat la data de: 13 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta ideala, cea care poate pune bazele unei sanatati de invidiat, se bazeaza pe combinarea echilibrata a celor 3 principii alimentare, astfel: carbohidrati 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins intre 20- 30 grame/zi este considerat a fi suficient pentru a regla tranzitul intestinal si a evita neplaceri de tipul constipatiei cronice. Recomandarile dieteticienilor nu sunt insa respectate intotdeauna cu strictetea cu care ar trebui si din cauza modului de viata haotic si dezordonat, stresant si mereu contra cronometru, din ce in ce mai multe persoane calca stramb si aleg mancarea de tip fast-food, gustarile in graba, chipsurile sau alte produse din categoria junk-food. Rezultatele sunt vizibile: procentul populatiei obeze este in crestere, problemele de sanatate cu componenta metabolica sunt resimtite de un numar crescand de persoane (fie ca e vorba de diabet zaharat tip II , dislipidemii severe, sindroame metabolice, boli... [continuare]

Copilul stangaci

Copilul stangaci

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cand un copil este stangaci sau dreptaci, iti dai seama de acest lucru inca de la varsta de 5 luni. Trebuie doar sa observi tendinta copilului de a dormi pe partea stanga sau pe partea dreapta, de a apuca obiectele cu manuta stanga sau cu cea dreapta, de a misca mai mult piciorul stang sau piciorul drept. Stangaci adevarati sau omogeni (care utilizeaza partea stanga pentru a executa orice miscare) sunt doar aproximativ 5% din populatie. In schimb, dreptacii omogeni (care se servesc in mod preferential si cu mai multa indemanare de mana dreapta si piciorul drept) reprezinta 50% din populatie. Ceilalti de 45% sunt ambidextri, adica se servesc de ambele parti in mod nediferentiat. Acesti dreptaci sau stangaci partiali intind mana dreapta, de exemplu, dar taie paine cu stanga. Moduri de gandire Lateralizarea se explica prin dominanta pe care o exercita una dintre emisferele cerebrale. "Persoanele care scriu cu dreapta functioneaza la nivel cerebral pe emisfera... [continuare]

Buna seara, am un copil in vârstă de 7 ani (băiat), nu înțeleg de ce nu ia in greutate are 110cm si 19kg. El are aceste Kg de 2 ani, analizele sunt ok nici o valoare nu este nici scazuta nici crescuta, sunt in parametri normali. Mă interesează daca este normal sa aiba kg acestea la varsta lui si daca nu, unde trebuie sa merg cu el ce analize a-și putea sa ii mai fac? El este foarte energic ziua, mananca, dar mananca puțin și cu puțină paine. Mulțumesc! [continuare]

Buna ziua! Ma numesc CIUCIUDAU VALENTINA ,am 22 de ani,sunt din Iasi si doresc sa va aduc la cunostinta cateva lucruri ce se petrec in spitalele Romaniei anului 2008,o tara ce se doreste a fi civilizata, moderna, o tara in care in schimbul taxelor si impozitelor platite cu varf si indesat nu ti se ofera nimic, nici macar un banal ”Buna ziua”. Acum doua saptamani, dupa analize repetate, mi s-a pus diagnosticul ”TOXOPLASMOZA” in timpul unei sarcini de aproape 3 luni. In urma discutiei cu medicul ce m-a supravegheat de la inceputul sarcinii-dna dr. CARAULEANU MAGDA mi s-a spus ca trebuie sa intrerup aceasta sarcina, efectele bolii putand fi unele ce ar putea da peste cap vietile tuturor:atat al nostru, in calitate de parinti, cat si a viitorului bebelus, ce poate avea diverse malformatii oa nastere sau pe parcursul vietii.Nu stiu daca puteti intelege ce e in sufletul unei viitoare mame, fericita ca va avea un copil, in momentul in care afla ca trebuie sa renunte la sarcina. Am... [continuare]

Buna seara am un baietel de 2 ani si 4 luni si de vreo 3 luni tot ma tine in cate o alergie cel mai grav ii ca nu pot sami dau seama de la ce ii,pot spune ca ii mare mancator de produse lactate(iaur,branza topita,lapte),paste fainoase ,paine mai rar si mezeluri cum ar fi parizer si salam victoria.problema ii ca mi se pare ca le face cam des si nu stiu de la ce si imi aduc aminte ca prima oara dupa o febra iau iesit pe piele aceste pete apoi la vreo 2 sapt intr-o noapte mia vomitat toata ziua si apoi dimineata mia facut o diaree.Am fost la doctor mia spus ca nu are nimica ca ii posibil sa fie un virus luat de la gradinita.Dupa vreo 3 sapt am plecat in Romania ca noi locuim in Italia si la ceva timp dupa o raceala ia venit o alta alergie de aceasta data i sau facut pe o mana cateva punctulete rosii la care el se scarpina de numa dar nu avea nimic altceva,decat ca mi se vaita de dureri de burta.Acu cand am venit inapoi in Italia pe drum a mancat paine,parizer si branza topita pt... [continuare]

Comunitate medicala

Se cheama infidelitate?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Depresie

buna ziua! desi stiu ca dupa ceea ce am sa va spun ce am de spus, commenturile vor fi ceva de genul "oare ce mai vrei de la viata"? imi asum acest "risc" si ma confesez in fata voastra, fetelor; pentru inceput, eu sunt o tipa la 29 de ani, casatorita de 6 ani jumate, cu un sot de nota 200, si avem impreuna un bebe de nici 2 ani; pana aici toate bune si frumoase, cu mana pe inima va zic ca am o casnicie fericita si sunt multumita de cursul ei; dar sa intram in paine cum s-ar zice.....inainte de al cunoste pe sotul meu si de a ne casatori, am fost cu cineva aproape 2 ani si ceva, cineva care la randul lui s-a casatorit si are si 2 copii; el m-a parasit pentru ea, s-a casatorit si la scurt timp au avut primul bebe; in tot acest timp noi mai vb pe mess, dar doar ca 2 amici, confensandu-ne unul altuia, el mai mult, ca e f nefericit! (tin sa mentionez ca s-a casatorit din interes cu acea persoana, ptr sit financiara si statutul social ce-l avea fata) intre timp ma casatoritsem si eu, dar... [continuare]

Are 7 ani si se pare ca are gastrita. De Revelion a fost internata in spital cu urmatorul diagnostic: gastroenterocolita acuta cu rotavirus, acidoza metabolica decompensata, hipoglicemie, dificultati de alimentatie, sd hepatocitoliza frust, stomatita micotica. A avut proteina c reactiva 22,25, glicemie 59,80, tgo/ast 39,90, uree 63,10. Tratamentul a fost: amoxiplus 1,2 fl, arnetin 50mg/2ml fi, controloc 40mg i.v. fl, hidrasec 10 mg pl, paracetamol, refflor copii 2gr.pl, ser fiziologic 250 ml fl. La ecografia abdominala nu i-a iesit nimic anormal.Dupa 3 saptamani de la externare, azi, s-a trezit cu dureri mari de cap si stomac, a vomat de 2 ori, un lichid verzui cu mucozitati albe si spuma alba si dupa vreo 5 ore a mancat putina paine prajita si nu mai are nimic. Ce se intampla cu fetita mea de fapt. Va rog, AJUTOR! [continuare]

Pagina 5 din 14 (407 rezultate)