Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

ficat sanatos

Cum iti afecteaza kilogramele in plus sanatatea?

Cum iti afecteaza kilogramele in plus sanatatea?

Actualizat la data de: 20 Aprilie 2021

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Surplusul de kilograme ne poate afecta grav sanatatea. S-a constatat ca tesutul adipos, nu este doar un rezervor de energie, el este responsabil de producerea unor hormoni, factori de crestere si cytokine. Cei mai importanti hormoni ai tesutului adipos includ leptina (factorul de satietate) si adiponectina (factor cu rol antiinflamator si in reglarea nivelului de glucoza). Acesti biofactori circula prin organism si transporta informatii catre alte organe metabolice active, cum ar fi: ficatul, pancreasul,muschii si creierul. Persoanele obeze, in comparatie cu cele cu o greutate normala, sunt expuse unui risc mai crescut de a dezvolta boli grave, cum ar fi: • Hipertensiune arteriala • Dislipidemie (Colesterol LDL ridicat, colesterol HDL scazut sau niveluri ridicate de trigliceride) • Diabetul de tip 2 • Boala coronariana • Accident vascular cerebral • Boli Osteoarticulare • Probleme de respiratie -apnee in somn • Cancer [continuare]

5 vitamine pentru o dezvoltare sanatoasa a copilului

5 vitamine pentru o dezvoltare sanatoasa a copilului

Actualizat la data de: 29 Ianuarie 2025

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Dezvoltarea sanatoasa a copilului Din momentul in care devenim parinti prioritatea principala devine cel mic. Tot timpul suntem preocupati ca acesta sa fie sanatos, sa se dezvolte armonios si sa nu ii lipseasca nimic. Tot timpul ne gandim care este cea mai buna alimentatie pentru copii, ce activitati sa cuprinda programul si cum sa asiguram educatia potrivita. Pentru ca toate acestea trebuie sa aiba la baza o structura sanatoasa, care sa ii permita copilului sa se bucure de momentele speciale ale copilariei, va recomandam cateva vitamine importante pentru elementele esentiale ale organismului. Vitamine importante pentru elementele esentiale ale organismului Vitamina A pentru ochi ageri si piele sanatoasa Vitamina A are rol in eficienta functiilor vizuale: mentine buna functionare a ochilor si creste acuitatea vizuala pe timp de noapte. Vitamina A ajuta si la hidratarea corespunzatoare a pielii si la mentinerea aspectului sanatos si stralucitor al acesteia, precum si la... [continuare]

Importanta vitaminei d pentru sanatate

Importanta vitaminei d pentru sanatate

Actualizat la data de: 20 Mai 2021

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Despre Vitamina D Vitamina D a fost descoperita in 1920, dupa o lunga cautare a unui mod de a vindeca rahitismul, o boala a oaselor copilului. Descoperirea ei a dus la eradicarea rahitismului in multe tari. Rezultatele cercetarilor sugereaza ca vitamina D poate avea un rol si in alte aspecte ale sanatatii umane. Vitamina D3, cunoscuta si sub numele de „vitamina soarelui”, are mai multe roluri in organism. Este esentiala in absorbtia calciului si a fosforului, ceea ce ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Este deasemenea esentiala pentru a avea un sistem imunitar puternic. Beneficii Vitamina D Vitamina D este benefica pentru starea de spirit, sanatatea inimii si chiar pierderea in greutate. Studii recente au concluzionat ca incetineste multiplicarea celulara, reducand angiogeneza tumorilor. Desi vitamina D este cunoscuta ca una dintre cele patru vitamine liposolubile, tehnic nu este o vitamina. Este adevarat, este esentiala pentru sanatate si sun [continuare]

Afectiuni infectioase si toxice ale ficatului – caracteristici si evaluare

Afectiuni infectioase si toxice ale ficatului – caracteristici si evaluare

Actualizat la data de: 23 Septembrie 2022

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Ficatul impreuna cu vezica biliara si caile biliare sunt considerate o unitate comuna datorita rapoartelor anatomice apropiate si a functiilor fiziologice interdependente. O serie de boli pot afecta concomitent atat ficatul cat si arborele biliar. Rolul ficatului in organism este unul de extrema importanta, iar o afectiune la acest nivel poate avea consecinte grave la nivelul intregului organism. Functiile ficatului constau in procesarea aminoacizilor din dieta, procesarea carbohidratilor, lipidelor si a vitaminelor, sinteza unor proteine plasmatice, sinteza factorilor de coagulare si nu in ultimul rand detoxifierea organismului si excretia sarurilor biliare care au un important rol in digestie. Orice afectiune care impiedica ficatul sa isi execute functiile fiziologice va duce in cele din urma la insuficienta hepatica. Insuficienta hepatica apare in momentul in care ficatul nu mai poate compensa anumite pierderi ale functiei si apare o decompensare. Acest lucru... [continuare]

Simptome banale care arata ca poti avea probleme cu ficatul

Simptome banale care arata ca poti avea probleme cu ficatul

Actualizat la data de: 11 Mai 2022

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Ficatul este unul dintre cele mai importante si cele mai mari organe din corpul uman, care are rolul de a elimina toxinele din corp. De asemenea, tot ficatul este cel care ajuta la transformarea substantelor nutritive din organism in energie, de care ai atata nevoie pentru ca organismul tau sa functioneze normal. In afara de aceste sarcini pe care multi dintre noi le stim, ficatul are de indeplinit peste 500 de functii in corp. Astfel, se mai ocupa si de reglarea nivelului de zahar din sange, ajuta la reglarea nivelului de colesterol si fabrica bila, care elimina toxinele si ajuta in procesul de digestie. Efectele nocive ale alcoolului si ale excesului de kilograme Dar, pe cat de mare si de puternic este acest organ, pe atat este de sensibil la abuzuri. Doua elemente ale stilului nostru de viata il influenteaza foarte mult, si anume obezitatea si consumul de alcool in exces. Cand vine vorba de consumul de alcool, dr. Morris Sherman, medic gastroenterolog la Toronto General... [continuare]

Cum iti dai seama ca ai o boala de ficat

Cum iti dai seama ca ai o boala de ficat

Actualizat la data de: 14 Martie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Factori care cresc riscul de boli hepatice Ficatul este organul care ajuta la procesul de digerare al mancarii, la asimilarea substantelor nutritive, cat si la detoxifierea organismului. Unele persoane sunt mai predispuse la afectiuni ale ficatului. Cei care fumeaza, persoanele care fac exces de alcool si cei care au o alimentatie nesanatoasa au un grad mai ridicat de risc. Riscul creste si in cazul celor care intretin contacte sexuale neprotejate, in cazul persoanelor care sufera de obezitate, dar si la persoanele care au un indice crescut al nivelului de colesterol “rau” LDL si al trigliceridelor in sange. Factorii genetici pot fi si ei de vina in aparitia bolilor de ficat, din cauza unor mutatii care apar in anumite gene. Semnele unui ficat bolnav Cel mai adesea, bolile hepatice se manifesta prin icter, stari de oboseala, greata, varsaturi, iritatii ale pielii, aparitia de pete pe piele, pierderea apetitului sau pierderea inexplic [continuare]

11 alimente pentru mentinerea sanatatii ochilor

11 alimente pentru mentinerea sanatatii ochilor

Actualizat la data de: 20 Aprilie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta joaca un rol important in mentinerea sanatatii vederii, iar oamenii de stiinta au descoperit ca aceleasi alimente benefice pentru sistemul cardiovascular ajuta si la pastrarea acuratetei organelor de vaz. Simtul vederii depinde de sanatatea micilor vase capilare care furnizeaza retinei si celorlalte componente ale ochilor nutrientii si oxigenul de care au nevoie. Ca parte a unei alimentatii sanatoase, o serie intreaga de substante nutritive sunt in mod special importante pentru mentinerea sanatatii ochilor. Nutrienti de baza pentru sanatatea vederii Studiile de specialitate au descoperit ca vitamina C, vitamina E, beta carotenul si zincul participa activ la prevenirea degenerarii maculare, o afectiune vizuala specifica inaintarii in varsta. Alti doi nutrienti, luteina si zeaxantina, au fost asociati in cadrul demersurilor stiintifice cu un risc scazut de degenerare maculara si cataracta. Un studiu efectuat de Universitatea Tufts pe un esantion de 1.800 de... [continuare]

Topul alimentelor pentru oase sanatoase

Topul alimentelor pentru oase sanatoase

Actualizat la data de: 24 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cand ne referim la construirea oaselor puternice trebuie sa luam in calcul doua elemente cheie calciul si vitamina D. Calciul sustine structura si sanatatea oaselor si a dintilor in timp ce vitamina D imbunatateste absorbita calciului si contribuie la cresterea oaselor. Aceste substante nutritive au un rol important inca din primii ani de viata dar pot mentine starea de sanatate a oaselor pe masura ce o persoana inainteaza in varsta. Adultii cu varsta de pana la 50 de ani ar trebuie sa consume zilnic 1000 mg de calciu si 200 de UI de vitamina D pe zi. Persoanele adulte care au peste 50 de ani ar trebui sa utilizeze peste 1200 mg de calciu si 400-600 UI de vitamina D. Iata mai jos cateva dintre alimentele care pot oferi organismului vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie pentru a avea oase puternice si rezistente. Alimente necesare pentru mentinerea sanatatii oaselor Iaurt - cei mai multi dintre oameni considera ca este suficient sa se expuna la... [continuare]

7 combinatii alimentare care va pot afecta digestia si sanatatea

7 combinatii alimentare care va pot afecta digestia si sanatatea

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Problemele digestive pot fi cauzate de anumite alimente pe care nu le combinati tinand cont de proprietatile lor particulare. Medicina ayurvedica, traditional indiana, sugereaza o serie de principii alimentare privind combinatiile mai multor tipuri de hrana, in raport cu consecintele lor asupra starii de sanatate. Efectele nedorite si imediate ale asocierilor gresite de alimente sunt balonarea, crampele stomacale, starile de greata, oboseala, diareea sau constipatia. Pe termen lung, combinatiile alimentare incorecte pot provoca halena, uscarea pielii, eruptiile cutanate, inflamatiile cronice, tulburarile de somn sau problemele digestive cronice. Care sunt combinatiile alimentare periculoase? Urmatoarele combinatii alimentare pot fi periculoase in anumite cazuri, efectele putand fi diferite de la o persoana la cealalta. Asocierile enumerate mai jos au potentialul de a cauza o serie de probleme digestive, in special din pricina intervalului de timp... [continuare]

11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa

11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Cum poti avea o alimentatie sanatoasa? O alimentatie mai sanatoasa este cheia unei vieti lungi si de calitate, insa urmarea unei diete corecte nu se intampla de la sine. Sunt necesare mici schimbari pe care sa le adoptati treptat, fara sa simtiti ca va privati de hrana preferata sau ca duceti o lupta continua cu senzatia de foame. De altfel, medicii nutritionisti spun ca pana si modificarile minore din alimentatie pot aduce rezultate benefice importante pe termen lung. Simpla inlocuire a painii albe cu cea integrala sau prepararea cafelei cu lapte degresat, in locul celui gras, sunt exemple de modalitati prin care va puteti transforma radical dieta, cu eforturi mici. Moduri usoare de a manca mai sanatos Daca doriti sa va imbunatatiti regimul alimentar, sa va controlati mai bine portiile si sa va hraniti, astfel, mult mai sanatos, trebuie sa creati si circumstantele propice acestor schimbari importante, dar si sa adoptati obisnuinte menite sa se integreze permanent in... [continuare]

Beneficiile apei asupra detoxifierii ficatului

Beneficiile apei asupra detoxifierii ficatului

Actualizat la data de: 01 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Detoxifierea ficatului se numara printre cele mai importante beneficii ale apei asupra organismului. O hidratare corespunzatoare este esentiala pentru eliminarea toxinelor din organul supranumit bucataria corpului, cu peste 500 de functii complexe. Dupa ingestia alimentelor, acestea sunt prelucrate in tubul digestiv si metabolizate pana la forma nutrientilor diferentiati, care sufera o serie intreaga de transformari inainte sa ajunga la tesuturile beneficiare. Adaugarea sucului proaspat de lamaie intr-un pahar de apa plata stimuleaza procesul detoxifierii ficatului, cea mai importanta cale prin care toxinele sunt evacuate din corp. Rolul apei in functionarea ficatului Organismul este constituit in proportie de 67%-70% din apa, de aceea numeroase probleme de sanatate survin pe fondul deficientei in acest compus esential. In afara de beneficiile aduse diverselor tesuturi, organe si sisteme, apa sustine si sanatatea ficatului. Apa este responsabila pentru... [continuare]

Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate

Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sucul de struguri este mai rar asociat cu posibile beneficii pentru sanatate, desi proprietatile sale unice au efecte surprinzatoare asupra pielii, parului sau a functionarii sistemului cardiac si imunitar. Antioxidantii din sucul de struguri au efect protector asupra vaselor de sange, imbunatatesc circulatia sangelui si previn bolile cardiovasculare. Efectele laxative naturale ale acestei bauturi ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Proprietatile principale ale sucului de struguri Sezonul de coacere a strugurilor este excelent pentru urmarea unei cure cu suc obtinut din aceste fructe benefice pentru sanatatea organismului si frumusetea parului si a pielii. Sucul de struguri ofera aproape aceleasi beneficii precum vinul rosu, ale caror efecte pozitive asupra sanatatii cardiace s-au demonstrat in numeroase studii de specialitate. La fel ca in cazul vinului, sucul obtinut din struguri negri prezinta mai multe proprietati benefice pentru... [continuare]

Impactul pozitiv si negativ al alcoolului asupra sanatatii

Impactul pozitiv si negativ al alcoolului asupra sanatatii

Actualizat la data de: 06 Ianuarie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Impactul alcoolului asupra sanatatii inimii si a organismului in general poate oscila cu usurinta de la o extrema la cealalta. In timp ce studiile recente asociaza consumul cumpatat de alcool cu un risc redus de boli cardiovasculare, acest obicei alimentar se poate transforma rapid intr-o posibila sursa de imbolnavire. Moderatia este cea care traseaza linia fina dintre efectele pozitive si negative ale consumului de alcool, spun specialistii. Beneficiile consumului moderat de alcool Studiile de specialitate ale ultimilor ani au adus intr-o lumina noua implicatiile consumului moderat de alcool, identificand posibile beneficii ale acestei substante in organism - Reducerea riscului dezvoltarii bolilor cardiace si a decesului din aceste cauze; - Scaderea riscului de producerea unui accident vascular cerebral ischemic; - Diminuarea riscului de instalare a diabetului. Chiar si asa, dovezile despre posibilele efecte pozitive ale alcoolului asupra organismului nu... [continuare]

Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip ii

Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip ii

Actualizat la data de: 07 Ianuarie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata si un program regulat de miscare sunt doua componente de baza controlul diabetului de tip II, insa cercetatorii au descoperit ca alimentatia sanatoasa poate sa constituie, in anumite cazuri, un tratament propriu-zis pentru aceasta boala cronica. Restrictiile calorice regleaza nivelul glicemiei in sange, deoarece afecteaza productia de glucoza la nivelul ficatului, sustin specialistii. Prin urmare, diabeticii au nevoie de o planificare atenta a dietei, prin reducerea numarului de calorii consumate in fiecare zi. Alimentatia corecta in diabet Alimentatia sanatoasa constituie o cale principala de prevenire, control si tratare a unui numar foarte mare de afectiuni, de la bolile cardiace, pana la diversele forme de cancer. Cele mai noi cercetari in domeniu arata ca o dieta echilibrata poate fi in sine un tratament pentru diabetul de tip II, in special atunci cand este asociata cu un program regulat de miscare. Un studiu restrans, derulat in... [continuare]

Ce aspecte despre sanatate arata cosurile?

Ce aspecte despre sanatate arata cosurile?

Actualizat la data de: 05 August 2015

Autor: SfatulMedicului

Pielea reflecta igiena vietii dumneavoastra. Imperfectiunile care par inevitabile au, in realitate, o semnificatie. Locul in care apar cosurile reflecta starea de sanatate. Ati incercat orice, insa nu este nimic de facut; aveti intotdeauna un cos pe fata si nu puteti sa il faceti sa dispara. Aveti impresia ca pielea si tenul se impotrivesc bunastarii dumneavoastra. Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, insa fata este oglinda starii de sanatate generala. Cosurile apar in locuri strategice. Cum? Specialistii sustin ca fiecare zona a fetei corespunde unui organ din corpul uman, iar zona sa de aparitie este o modalitate de a va alarma asupra sanatatii interne. Zone in care apar cosurile Pe frunte = sistem digestiv + vezica Cosurile de pe frunte arata o problema la nivelul sistemului digestiv. Produsele de tip fast-food pot influenta aparitia cosurilor pe frunte. O [continuare]

Mentinerea unui simt olfactiv sanatos

Mentinerea unui simt olfactiv sanatos

Actualizat la data de: 29 Iulie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sanatatea simtului olfactiv este foarte importanta pentru o buna interactiune cu mediul exterior. Functia olfactiva se afla intr-o conexiune stransa cu simtul gustului, participand activ la perceperea aromelor alimentelor si bauturilor ingerate. De asemenea, un simt olfactiv sanatos ne ajuta sa distingem diferentele de gust si miros intre vin, cafea sau ceai, aromele subtile ale florilor, mirosul natural al pielii etc. Oamenii cu un simt olfactiv sanatos pot distinge pana la 10.000 de mirosuri distincte, percepute totusi diferit de fiecare individ in parte. Acuratetea simtului olfactiv descreste direct proportional cu inaintarea in varsta, iar acest declin este aproape insesizabil. Consecintele pierderii simtului olfactiv Persoanele cu un simt olfactiv sanatos nu constientizeaza importanta acestei functii senzoriale de baza a organismului, decat atunci cand resimt consecintele pierderii capacitatii de a percepe si interpreta mirosurile din mediu. Declinul... [continuare]

Beneficiile telinei pentru sanatate

Beneficiile telinei pentru sanatate

Actualizat la data de: 20 Ianuarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Telina se numara printre cele mai sanatoase legume, aducand nenumarate beneficii asupra sanatatii. Este bogata in vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. Telina este o leguma cu o traditie veche in ceea ce priveste tratamentele medicinale. Se spune chiar ca frunzele de telina s-au numarat printre ramasitele gasite in mormantul faraonului Tutankhamon, care a murit in 1323 i.Hr. Oamenii consumau telina datorita proprietatilor de detoxifiere ale organismului, dar si pentru ca aceasta actiona ca un tonic, datorita bogatiei de minerale si vitamine. In Antichitate se foloseau leacuri pe baza de seminte de telina pentru ameliorarea durerii. Beneficiile telinei In prezent, in scop medicinal sunt folosite atat radacina, cat si frunzele si semintele. Poate fi utilizata sub forma de infuzie, suc, decoct, dar si sirop. Compozitie In 100 de grame de telina se gaseste 37% vitamina K, 9% acid folic si vitamina A, 8% potasiu, 5% vitamina C, dar i... [continuare]

Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate

Beneficiile consumului de anghinare pentru sanatate

Actualizat la data de: 13 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Planta numita anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante. Din punct de vedere botanic, anghinarea apartine familiei Asteraceae si genului Cynara. Numele stiintific al anghinarei este Cyanara scolymys si este cultivata in special pentru solzii carnosi ai inflorescentei sale, dar si pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea este folosita in gastronomie (bulbul florii) si in medicina naturista (radacinile si frunzele de anghinare). Consumata in stare proaspata, poate sa trateze diareea cronica, diabetul, hemoroizii, varsaturile si migrenele. Beneficiile anghinarelor pentru sanatate Consumul anghinarelor atrage dupa sine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, in special daca planta este gatita la aburi si isi conserva astfel toti nutrientii. Pentru a beneficia de... [continuare]

Secretele unei vieti lungi si sanatoase

Secretele unei vieti lungi si sanatoase

Actualizat la data de: 26 Aprilie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca ar fi sa ne uitam intr-o simpla carte de recorduri o sa observam ca exista multiple recorduri in ceea ce tin de varsta. In Romania se aude tot mai des de persoane ce ating varstele de 80 si chiar, 90 de ani si care inca reusesc sa isi poarte singure de grija (mai mult sau mai putin) si persoane care sunt cu o sanatate relativ buna. Evident urmatoarea stire care succede acest record de longevitate este urmat de ce inseamna sanatate buna pentru acea varsta. Iar mai precis ce inseamna o viata lunga si sanatoasa si ce putem face pentru a putea obtine acest deziderat. Ce inseamna sanatate buna Din punct de vedere medical, fiecare etapa de varsta are predispozitia spre anumite patologii lasand la o parte afectiunile generale care pot sa apara la orice varsta. In primul rand trebuie pornit de la viata embrionara, adica de la prima celula care va reprezenta omul. Fiecare celula are in centrul sau (in nucleu) un cod genetic denumit ADN. Mai mult, acest ADN poate sa... [continuare]

Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier

Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier

Actualizat la data de: 22 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]

Cat de importanta este detoxifierea pentru sanatate

Cat de importanta este detoxifierea pentru sanatate

Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Autor: SfatulMedicului

O cura de detoxifiere a organismului este utila pentru ficat, caci ajuta la eliminarea toxinelor, cat si pentru stimularea metabolismului si a pierderii de kilograme. Insa o astfel de cura nu trebuie tinuta de catre oricine, caci poate avea efecte negative, fiind saraca in proteine si elemente nutritive. Cura de detoxifiere nu trebuie tinuta de cei care nu au implinit 18 ani, de catre varstnici, de persoanele care sufera de diabet, anemie, dar nici de femeile insarcinate sau de cele care alapteaza. Cel mai indicat este sa ceri parerea unui medic inainte de a tine o astfel de cura. Regimul se poate tine sub mai multe forme: - poate sa dureze intre una si sapte zile - poate sa se bazeze doar pe consumul de fructe - regim bazat doar pe legume - regim care presupune numai sucuri din fructe si smoothie - regim bazat pe alimentatie de tip vegetarian Cele mai indicate alimente Indiferent de tipul de detoxifiere pe care o alegi, exista anumite alimente pe care este indicat sa le... [continuare]

Buna,in urma unei ecografii abdominalle s-a vazut un ficat cu LD-18,5,LS-6,17,LC-1,81, cu dimensiuni crescute,suprafata regulata,ecografic neomogen prin prezenta unei formatiuni hipoecogene rotund ovalare bine delimitate cu consistenta apparent solida de 5,4/4,10 situata in LS segmentul II,fara dilatatii de CBIH. Vreau sa subliniez prezenta formatiuni hipoecogene,ce parere aveti desprea asta? [continuare]

Salut ,tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani si sa intins la ficat am aflat azi ,am mers la oncologie si medicul i-a spus adevarul trebuie sa-i faca biopsie dar el a refuzat orice fel de interventie ,medicul i-a spus ca nu-l poate ajuta fara biopsie,nu stiu ce sa fac este foarte incapatanat si a slabit foarte mult.... [continuare]

Buna ziua.Am 54 ani,am avut hepatita C,am folosit tratament cu interferon+ribavirina,am facut fibrotestul din care a rezultat o fibrozare a ficatului de 6,2 pe o scara de la 1la 10,stadiul F3.Intrebarea mea este:-se mai reface ficatul cu ceaiuri naturale de plante sau alt tratament? si care ar fi acesta.Medicul curant mi-a spus ca partea fibrozata nu se mai reface.este adevarat sau nu?Va multumesc anticipat ! [continuare]

Buna ziua,acum am venit de la doctor cu mama,a fost diagnosticată cu multiple chisturi la ficat,acestea sn fara semnal vascular,încă nu i s a dat tratament pentru ca urmează ca peste câteva zile sa i se facă un computer tomograf abdominal,sn destul de ingrijorata!este grav ceea ce are?va rog mult sa mi rasp,multumesc [continuare]

Buna ziua!Acum o luna de zile am fost operata de chisturi de echinococ...am mai ramas cu un chist la ficat si unul la splina...urmez un tratament cu albendazol si pratiquzantel....Chisturile le pot elimina prin alte interventii,in afara operatiei? [continuare]

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Trigliceridele,colesterolul,virusii hepatici,ggt,glicemie,transaminazele,valori normale ; pot avea ciroza ?am ficatul gras si fierea marita,usoare dureri in zona ficatului .multumesc [continuare]

Comunitate medicala

Viermi la ficat

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Parazitoze

Eozinofilele crescute peste limită semnifică viermi la ficat? Mă confrunt cu dese grețuri și vărsături,crezând că sufăr de afecțiuni biliare. Aș vrea să-mi recomandați ce analize pot identifica cu precizie tipurle de paraziți cu care sunt infestat și să-mi recomandați un program terapeutic de detoxifiere! [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)