colesterol mic
Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Colesterolul ridicat este adesea denumit „ucigasul tacut” pentru pacienti. Asta pentru ca nu discrimineaza cand vine vorba pe cine afecteaza, barbate sau femei, tineri sau batrani. Exista totusi diferente in nivelurile de risc crescut de colesterol in functie de varsta si sex. O inima eficienta si functionala este una dintre fortele motrice din spatele unei vieti lungi si sanatoase. Atat barbatii, cat si femeile pot avea un nivel ridicat de colesterol, o substanta lipicioasa, asemanatoare grasimii, care poate infunda vasele de sange si poate limita fluxul de sange catre organe vitale precum inima si creierul. Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la un risc crescut de boli de inima, care se pot dezvolta si se pot agrava in timp ducand chiar la decesul persoanei. Riscurile crescute ale colesterolului sunt adesea legate de alte afectiuni medicale, cum ar fi diabetul si hipertensiunea arteriala, dar pot fi afectate si de varsta si sex. In timp ce barbatii pot... [continuare]
Colesterolul bun vs colesterolul rau
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este o substanta asemanatoare grasimii, care se gaseste in toate celulele corpului. Organismul are nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si substante care ajuta la digestia alimentelor. Astfel, corpul uman produce tot colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se gasese si in alimente din surse animale, cum ar fi galbenusurile de ou, carnea si branza.Atunci cand nivelul colesterolului este crescut, acesta se poate combina cu alte substante din sange pentru a forma placa de aterom. Placa se lipeste de peretii arterelor, iar procesul este cunoscut sub numele de ateroscleroza. Poate duce la boala coronariana, in care arterele coronare devin inguste sau chiar blocate. Nu orice tip de colesterol este nociv pentru organism. Exista doua tipuri de colesterol - HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterol bun) si LDL (lipoproteine cu densitate mica sau colesterol rau). In timp ce colesterolul rau provoaca blocaje in... [continuare]
Ce inseamna de fapt nivelul ridicat de colesterol
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este un lipid insolubil in apa, ce intra in compozitia tuturor celulelor si este indispensabil pentru o buna functionare a organismului uman. Colesterolul, o substanta grasa regasita in numeroase parti ale organismului, este necesar pentru digestia alimentelor si productia de hormoni si vitamina D. Cand devine el periculos, de cate tipuri este si cum se poate controla eficient, aflati mai jos. Pericolele nivelului ridicat de colesterol Mentinerea unui nivel optim al coletsreolului total( 50mg/dl reprezinta baza prevenirii bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora. Atunci cand surplusul de colesterol din organism se ataseaza de peretii arterelor, se transforma intr-o placa tare, ce obstructioneaza treptat fluxul sangelui. Odata cu trecerea timpului, apar ateroscleroza sau rigiditatea arterelor, una dintre principalele cauze ale infarctului miocardic. Astfel, persoanele cu un nivel crescut de colesterol sunt expuse unui risc semnificativ... [continuare]
3 metode simple de a-ti tine colesterolul sub control
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Ce este colesterolul? Colesterolul este un compus natural, avand la baza steroli sau lipide simple, insolubil in apa. El se sintetizeaza in organismul animal, concentrandu-se la nivelul ficatului, maduvei spinarii, creierului si vaselor sangvine. In concentratii normale, colesterolul are efecte benefice, find necesar la mentinerea integritatii, sinteza acizilor produsi de vezica biliara si metabolismul vitaminelor liposolubile (vitamine care se dizolva in grasimi): A, D, K, E. Acumulat in cantitati mari in corpul uman, colesterolul mareste riscul de accident vascular cerebral si afectiuni cardiace grave, uneori fatale. Colesterolul “bun” versus colesterolul “rau” Termenul traditional de colesterol nu se refera la compusul natural in sine, ci la lipoproteinele care il transporta. Astfel, se face distinctia intre colesterolul “rau” sau LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterolul “bun” sau HDL (lipoproteine cu densitate mare). Diferenta intre cele... [continuare]
Lucruri surprinzatoare despre colesterol
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Ce este riscul cardiovascular Riscul cardiovascular reprezinta probabilitatea unui eveniment cardiovascular pe care o persoana il poate suferi intr-o anumita perioada de timp. Printre factorii de risc cardiovascular, se regaseste colesterolul, ale carui nivele crescute se coreleaza direct cu un eveniment coronarian/ accident vascular cerebral. In realitate, colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat, responsabila de formarea membranei celulelor si anumitor hormoni. Fiecare om are nevoie de aproximativ 300 de mg de colesterol pe zi. In cazul cardiacilor, cantitatea de colesterol nu trebuie sa depaseasca 200 de mg. Si persoanele care mananca sanatos pot avea colesterolul mare Studiile de specialitate au demonstrat ca factorul genetic reprezinta, de cele mai multe ori, cauza nivelului ridicat de colesterol si trigliceride din sange. Cu alte cuvinte, poti sa ai colesterolul mare si daca esti vegetarian sau daca mananci putine grasimi de origine... [continuare]
Care este nivelul normal al colesterolului?
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Ateroscleroza este afectiunea principala responsabila de deces ca urmare a nivelelor crescute de colesterol si trigliceride in sange. Principalii factori care cauzeaza cresterea numarului persoanelor afectate de hipercolesterolemie sunt regimul alimentar bogat in grasimi si sedentarismul. Inca de la inceput trebuie subliniat faptul ca organismul uman are nevoie de colesterol, deoarece acesta prezinta un rol important in diverse procese biochimice. Tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Colesterolul „rau” (LDL), care se depune pe peretii vaselor de sange, si cel „bun” (HDL), pe care ficatul il proceseaza si ulterior il elimina din organism. Ce este LDL colesterol LDL colesterol se poate depune pe peretii arterelor, ducand la cresterea riscului de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. De aceea, cu cat valoarea acestuia este mai mica, cu atat riscul de a dezvolta astfel de probleme este mai scazut. Valorile normale si cele... [continuare]
Colesterol marit: cum il mentii la valori normale
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Riscul cardiovascular Riscul cardiovascular se refera la posibilitatea ca o persoana sa dezvolte un accident cardovascular la un momentdat. Bolile cardiovasculare sunt frecevente in randul populatiei, iar colesterolul crescut prezice riscul unor evenimente cardiovasculare. Colesterolul este un tip de grasime produsa in mare parte de catre ficat, dar care, insa, poate fi preluata si din alimentatie. Rolul colesterolului in organism este de a mentine integritatea celulara, de a sintetiza anumiti hormoni si bila, de a metaboliza vitaminele liposolubile si, intr-o anumita masura, este responsabil cu buna functionare a sistemului nervos si imunitar. Colesterol bun si colesterol rau Exista doua tipuri de colesterol, HDL, considerat colesterol bun, si LDL, considerat colesterol rau. Rolul acestora este diferit in organism, colesterolul bun avand functia de reciclare a colesterolului rau si, totodata, este responsabil de protectia vaselor de sange. Colesterolul rau, insa, se... [continuare]
Cum sa tii colesterolul sub control?
Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog
Generalitati Colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat, foarte importanta pentru organism, intrucat este implicata in formarea membranei celulelor, a anumitor hormoni, a vitaminei D si a substantelor care ajuta la digerarea alimentelor. Organismul creeaza colesterolul de care are nevoie. Colesterolul se gaseste, de asemenea, in alimente provenite din surse animale, cum ar fi oua, carne si branza. Un nivel optim este ideal pentru organism, intrucat nivelul prea ridicat de colesterol in sange poate forma placi, care se fixeaza pe peretii arterelor sanguine. Aceasta acumulare de placa este cunoscuta sub denumirea de ateroscleroza, care poate conduce la boala coronariana. Tipuri de colesterol HDL - lipoproteine cu densitate mare. Se numeste colesterolul "bun", deoarece transporta colesterolul din alte parti ale corpului inapoi in ficat. LDL - lipoproteine cu densitate scazuta. Se numeste colesterolul "rau" deoarece un nivel ridicat al LDL determina acumularea placii in... [continuare]
Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Colesterolul este asociat in general cu sursele alimentare nesanatoase, al caror consum creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Insa acest alcool organic se regaseste in membrana celulara si in tesuturile organismului, fiind transportat in sange si necesar proceselor metabolice de la nivel celular. Valorile colesterolului sunt un bun indicator al starii de sanatate, de aceea monitorizarea lor este foarte importanta, mai ales la varste inaintate. Informatiile esentiale despre rolul colesterolului in organism si situatiile in care aceste devine periculos ajuta la o mai buna intelegere a modului in care functioneaza organismul si a factorilor de risc asociati cu excesul de lipide in sange. Rolul colesterolului in organism Colesterolul este un compus lipidic, sterol, regasit in compozitia membranelor celulare ale corpului uman. Cea mai mare proportie a sa este sintetizata de ficat (aproximativ 75%), iar restul provine din alimentele consumate... [continuare]
Moduri surprinzatoare de a scadea colesterolul
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Pentru a scadea colesterolul, exercitiile si consumul de alimente sarace in grasimi saturate sunt perfecte. De cate ori ati auzit aceste sfaturi? Cu totii am constatat ca o alimentatie ce contine alimente grase va bloca arterele cu colesterol. Cu siguranta ca ati auzit de multe ori ca zaharul poate afecta nivelul colesterolului. Si acest lucru este foarte adevarat. Zaharul poate afecta trigliceridele. Trigliceridele - ce sunt si cum ne afecteaza Cei mai multi dintre noi stim ca exista doua tipuri de colesterol, si anume: HDL (colesterolul bun) si LDL (colesterolul rau). In afara de acestea, sangele nostru contine o alta grasime, numita triglicerida. Aceste grasimi sunt stocate in celule pentru a va oferi energie intre mese. Un nivel normal este de 150 de mg/dl sau mai putin. Daca nivelul depaseste 200 de mg/dl, el este considerat ridicat. Aproape o treime din adulti au niveluri foarte ridicate de trigliceride, ceea ce inseamna ca se depaseste 500... [continuare]
Generalitati Colesterolul marit este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, mai ales din cauza unui stil de viata haotic. Fiind un factor care poate duce la aparitia unor nenumarate afectiuni, in special cardiovasculare, este important sa tinem nivelul colesterolului in limite normale. Ce inseamna valori crescute ale colesterolului Valorile normale ale colesterolului total sunt mai mici de 200 mg/dl, iar daca depasesc aceasta valoare acest lucru poate insemna ca suferi de afectiuni precum diabet, hipotiroidism ori de afectiuni ale ficatului. In cazul LDL, cunoscut si drept colesterolu "rau" valorile normale sunt considerate cele mai mici de 150 mg/dl, in timp ce persoanele care au valoarea intre 150-199 mg/dl au nivelul crescut la limita, iar valoarea de peste 200 mg/dl este considerata foarte crescuta. Valorile mai mari pot semnala afectiuni precum diabetul zaharat, insuficienta renala, obezitate. Lipsa exercitiilor fizice si fumatul pot determina o... [continuare]
Ai probleme cu colesterolul? iata 7 modalitati prin care il aduci in limite normale
Autor: SfatulMedicului
Un nivel crescut al colesterolului din sange este un inamic al inimii, se depune pe vasele de sange si poate duce la aparitia a numeroase afectiuni. Este important ca aceasta substanta pe care o produce organismul, dar care se gaseste si in unele alimente de origine animala, sa se pastreze in limite normale. In cazul in care in urma unor analize de sange ai descoperit ca ai colesterolul marit, poti lua cateva masuri care te vor ajuta sa scapi de aceasta problema. Mananca nuci Cercetarile referitoare la impactul pe care il au nucile, alunele, migdalele si fisticul facute la Universitatea Loma Linda din California au relevat faptul ca persoanele care mananca 67 de grame pe zi din aceste fructe au crescut nivelul de lipoproteine cu densitate inalta (colesterol HDL) cu 8,3%. De asemenea, un studiu al cercetatorilor japonezi a aratat ca polifenolii din ciocolata cresc productia de colesterol bun, deci poti manca si ciocolata cu alune sau cu nuci, in cantitati moderate. Opteaza... [continuare]
10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Colesterolul este o substanta care are o consistenta ce se aseamana cu ceara, fabricata de ficat, dar si de alte celule ale corpului. Colesterolul poate fi asimilat prin consumul de produse alimentare care il contin, cum ar fi lactatele, ouale, carnea etc. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de colesterol. Membranele celulelor au nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si acizi biliari, care au un rol important in digestia grasimilor. Totusi, organismul are nevoie de o cantitate limitata de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand exista un surplus de colesterol, se vor dezvolta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare. Colesterolul joaca un rol important in digestie, intrucat sustine functia ficatului de producere a acizilor necesari digestiei. Informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti, despre colesterol - In timpul sarcinii, femeile insarcinate au in mod natural un nivel mai mare de... [continuare]
Cum sa reduceti nivelul de colesterol in mai putin de 5 minute
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Colesterolul este asociat deseori cu o substanta nociva pentru organism, cand in realitate el are un rol important in mentinerea sanatatii. Acest alcool policiclic este mediul de care se leaga acizii grasi, fiind o grasime regasita in toate alimentele de origine animala. Cele doua tipuri de lipide care constituie colesterolul total din organism, numite LDL (lipoproteine de densitate mica) si HDL (lipoproteine de densitate mare), sunt produse de ficat, intrucat sunt necesare pentru functionarea corecta a proceselor organice. Colesterolul devine periculos pentru sanatate atunci cand nivelul lipoproteinelor de tip LDL creste, organismul devenind mai susceptibil bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau bolii vasculare periferice. Oamenii de stiinta au descoperit ca cea mai buna metoda de a mentine nivelul colesterolului in echilibru nu sunt dietele fade si private de grasimi, ci regimurile alimentare bogate in alimente care reduc nivelul colesterolului rau in... [continuare]
De ce este micul dejun atat de important pentru sanatate si silueta
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Micul dejun este numit, pe buna dreptate, cea mai importanta masa a zilei. Organismul are nevoie de nutrienti pentru a functiona in mod corect si pentru a se mentine in forma, iar privarea acestuia de hrana la inceputul zilei inseamna inducerea unor disfunctionalitati la nivel organic. Sanatatea si silueta au nevoie de un mic dejun echilibrat si nutritiv. Senzatia de foame care apare la jumatatea zilei, in lipsa mesei de dimineata, conduce intotdeauna la excese alimentare si la ingrasare. Kilogramele in plus si alti factori implicati in privarea organismului de micul dejun aduc prejudicii importante starii de sanatate in general. Consecintele renuntarii la micul dejun Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul cercetarilor efectuate de-a lungul timpului, ca renuntarea la micul dejun este asociata cu numeroase riscuri pentru sanatate, de la hipertensiunea arteriala, pana la obezitate si nivel ridicat de colesterol in sange. Interesant este faptul ca... [continuare]
Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca obisnuiti sa sariti peste micul dejun, inseamna ca nu cunoasteti importanta acestei mese extrem de importante din zi. Alimentele consumate dimineata cresc rata metabolica (viteza cu care organismul arde calorii) si furnizeaza energia necesara corpului pentru a functiona in mod optim in tot restul zilei. In cazul in care va numarati printre persoanele care nu pot manca dimineata, cateva idei de preparate pentru un mic dejun atractiv pot fi de folos in dezvoltarea acestui obicei foarte sanatos. Consecintele saltului peste micul dejun Atunci cand decideti sa sariti peste micul dejun, dintr-un motiv sau altul, organismul nu mai poate procesa alimentele de la urmatoarea masa la fel de rapid, incercand sa retina cat mai multi nutrienti din hrana. Iar din moment ce nu a primit combustibilul de care avea nevoie la inceputul zilei, corpul nu se va grabi sa arda caloriile ingerate, ci va incerca mai degraba sa le stocheze sub forma de grasimi. Studiile de... [continuare]
Facilitati de tratament
Clinici si cabinete medicale
Cele mai bune alimente pentru micul-dejun
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Majoritatea oamenilor sunt de parere ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei pentru ca iti asigura energia necesara pentru intreaga zi, stimuland metabolismul. Cu toate acestea, alimentele populare care se consuma la micul-dejun, precum gogosile, produsele de patiserie si clatitele, sunt bogate in grasimi saturate si zahar si contin putine proteine sau fibre. Un mic-dejun sanatos este unul care contine alimente nutritive care ofera energie si satietate, ce ajuta la prevenirea exceselor alimentare. In acest articol vor fi prezentate alimentele recomandate pentru micul-dejun. Fulgii de ovaz Fulgii de ovaz reprezinta o forta nutritiva. Contin beta-glucan, o fibra care ajuta la senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp si scade nivelul colesterolului din sange. Fulgii de ovaz sunt bogati in antioxidanti, acizi grasi Omega-3, folati si potasiu. Un studiu a aratat ca persoanele care au consumat fulgi de ovaz la micul-dejun s-au simtit... [continuare]
Generalitati Daca suneti ingrijorati de nivelul de colesterol din sange si doriti sa mentineti valorile acestuia in parametrii normali, este important sa va ganditi la alimentele pe care ar trebui sa le introduceti sau elimina din dieta dumneavoastra. Prin limitarea consumului anumitor alimente care contin grasimi trans (carnea grasa, lactatele nedegresate sau produse de patiserie), puteti reduce valorile colesterolului rau (LDL) si ridica nivelul de colesterol bun (HDL). Specialistii sustin ca pentru majoritatea oamenilor sunt necesare doar cateva modificari in dieta, pentru a atinge aceste scopuri. O parte dintre persoanele care au colesterol ridicat vor lua medicamente pentru diminuarea colesterolului rau din sange. Pentru un grup restrans dintre cei care au colesterol ridicat, va fi nevoie de combinatia dintre modificari dietetice si medicatie. Puteti sa scadeti cu pana la 20-30% valorile colesterolului prin pierderea surplusului de greutate, a consumului ridicat de... [continuare]
Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent
Autor: SfatulMedicului
Generalitati O zi productiva incepe intotdeauna cu un mic-dejun sanatos! Micul-dejun este considerat, pe buna dreptate, cea mai importanta masa, intrucat iti asigura energia necesara de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. Masa de dimineata reface nivelul de glucoza si asigura aportul de substante nutritive de care organismul are nevoie pe durata intregii zile, pentru o buna functionare. Este foarte important, insa, sa alegem cu grija alimentele pe care sa le consumam la micul-dejun. Nutritionistii recomanda produse cu o valoare energetica ridicata, bogate in fibre, proteine si carbohidrati, care sa asigure energie si sa stimuleze metabolismul dupa orele de somn. Din pacate, multi dintre noi sarim peste micul-dejun, iar acest lucru se intampla, in mare parte, din lipsa de timp. Nutritionistii trag, insa, un semnal de alarma si ne sfatuiesc sa nu ignoram importanta mesei de dimineata. De ce nu este bine sa omiti micul-dejun? Cand este compus din alimentele potrivite,... [continuare]
Buna ziua, Anul tercut in urma analizelor mi-a iesit colesterolul 307 , medicul mi-a prescris crestor de 100 pe care il iau . Cred ca aceste valori mari de colesterol sunt asociate unei hipotiroidii- mixedem . Dupa 7 luni de tratament am colesterolul 130. Am niste nelamuriri : colesterolul depus odata in artere se mai dizolva (dispare) daca mentin valorile de colesterol in limite normale ? Daca valoarea colesterolului total este buna, dar valoarea colesterolului bun este prea mica ce se intampla ? Cum ma afecteaza acest lucru? [continuare]
la analize mi-au iesit urmatoarele valori: -trigliceride 178 -colesterol total 220 -HDL colesterol 42 as dori sa stiu,care ar fi valorile normale,si tratament in acest caz.multumesc. [continuare]
Am facut zilele trecute un set de analize,si mi-au iesit foarte mici valorile.HGB-8.8;hematocritul29.7;volumul eritrocitar mediu 64,;MCH 19;MCHC 29.6;RDW-CV 19; DOAR MONOCITE 14.2 SUNT PESTE LIMITA NORMALA..Medicul de fam este in concediu.Nu am inceput nici-un tratament.As dori sa stiu ce fel de alimente ar trebui sa consum....Nu mananc deloc carne rosie.Asta ar fi problema?Acum 2 ani eram insarcinata si mi-au iesit la fel de mici analizele.Domnule DR Ionescu,puteti sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra? [continuare]
Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie
Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]
Buna ziua, am 30 ani, 1-63 inaltime si 49 kg, si in urma unor analizelor mi-a iesit colesterul marit, colesterol total 211.18, colesterol HDL 71.5 si LDL 122.6. , Precizez ca trigliceridele si rstul ananlizelor sunt in limite normale. VA rog sa imi spuneti daca este grav si daca in afara de regim alimentar trebuie sa iau medicamente, ce fel de meidicamente? Va multumesc anticipat [continuare]
Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]
Buna ziua Am efectuat analizele pt colesterol si rzultatul a fost urmatorul: Colesterol total=172 HDL =39 LDL=122 Trigliceride=125 Sunt ingrijorata pentru ca HDL este mic, sub limita admisa, adica in buletinul de analize apare ca valoarea normala ar fi > sau egala cu 60 Va rog imi puteti spune ce este de facut? Multumesc Dali [continuare]
Am colesterolul 345 si trigliceridele 1200 ce pot face imi este frica sa incep un tratament pentru toata viata.am doar 30 de ani si poate stie cineva un remediu in care pot sa scap fara tratament. [continuare]
am colesterolul mare 250 as dori o mica dieta in acest sens si ce as putea lua pentru ami scade colesterolul mentionez ca sunt o mare gurmanda fapt care a determinat cresterea in greutate cu 13 kg am suferit de ;spasmofilie,anxietate,sindrom vertiginos va rog sa-mi spuneti daca pot sa iau si slim&flit Multumesc foarte mult [continuare]
Bună seara! Sunt o tânără, de 21 de ani. Recent mi-am făcut un set de analize (hemograma,VSH,Ca,Mg,sideremie,acid uric, TGO,TGP, colesterol, trigliceride,glicemie,proteinemie,ASLO,PCR). Toate au ieşit în limite normale. Cu excepția eozinofilelor care au ieşit la limită, cu o valoare de 0.04 mii/µL (normal: 0.05-0.7 mii/µL) , fiind o valoare înrămată pe buletinul de analize. Ce m-a speriat mai tare a fost VSH-ul cu o valoare de 2 mm/h ( normal: < 20 mm/h) -fiind o valoare neînrămată pe buletin. La ce ar trebui să mă gândesc? [continuare]
SOTUL MEU (57 ANI) ARE DOUA STENTURI (2002-2005) , HCV DESCOPERIT RECENT , TRATAMENT CU SORTIS 10MG; ASPENTER 75MG; ANALIZE RECENTE : COLESTEROL TOTAL 130; HDL 32; LDL 86; TRIGLICERIDE 120; TGO SI TGP MARITE AM CITIT RECENT DESPRE KRILL OIL (CRESTE HDL, SCADE LDL)AR PUTEA INLOCUI SORTISUL (TOXIC PTR FICAT) CU KRILL OIL DACA IA ASPENTER? PRINTRE CONTRAINDICATII SE AFLA SI ANTICOAGULANTELE - DOAR CU ACORDUL MEDICULUI. VA MULTUMESC ANTICIPAT RODICA DIN BISTRITA [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter