Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

bacteria salmonella

Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?

Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?

Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2023

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Intoxicatia alimentara si indigestia sunt doua afectiuni care nu trebuie confundate, desi unele manifestari pot fi asemanatoare. Intoxicatia alimentara este cauzata de consumul de alimente sau de bauturi contaminate cu bacterii, paraziti sau virusuri, pe cand indigestia se produce atunci cand alimentele sunt fie alterate, fie sunt consumate exagerat. De cele mai multe ori, nu este necesara instituirea unui tratament medicamentos in cazul intoxicatiei alimentare, fiind recomandata o hidratare optima, iar in cazul indigestiei, tratamentul medicamentos consta in suplimente de enzime digestive. Ce este intoxicatia alimentara Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau parazitii. Foarte multe organisme pot provoca intoxicatii alimentare, iar cele mai des intalnite sunt: infectia cu Norovirus, Salmonella, E. coli, Campylobacter si Listeria... [continuare]

Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire

Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2023

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi care contin toxine, bacterii, virusuri sau paraziti daunatori. In timp ce multe alimente contin organisme potential daunatoare, acestea sunt de obicei distruse in timpul prepararii termice. Cu toate acestea, depozitarea inadecvata a alimentelor, dar si igiena necorespunzatoare a mainilor pot determina contaminarea. Femeile gravide, copiii, persoanele in varsta si cele care sufera de boli cronice prezinta un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare. O toxiinfectie alimentara poate fi inconfortabila dar majoritatea oamenilor se recupereaza in cateva zile fara un tratament medicamentos. Simptome ale toxiinfectiei alimentare Simptomele pot varia in functie de sursa de contaminare. Acestea pot fi de la usoare la severe: - dureri abdominale si crampe abdominale; - diaree; - dureri de cap usoare sau severe; - varsaturi; - febra; - frisoane; - slabiciune si oboseala; - greata; - dureri... [continuare]

Cat timp rezista microbii in spatiile comune?

Cat timp rezista microbii in spatiile comune?

Actualizat la data de: 29 Martie 2023

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Microbii exista peste tot in jurul nostru. Fiecare centimetru patrat de piele contine cel putin 100.000 de bacterii, iar un singur stranut poate pulveriza picaturi de saliva infestate cu bacterii si virusuri chiar si un metru.  Conform specialistilor, durata de viata a microbilor depinde de multi factori. Deoarece virusurile trebuie sa invadeze celulele unei gazde vii pentru a se reproduce, durata vietii lor este, in general, mai scurta decat cea a bacteriilor, care se pot reproduce singure si oriunde. Desi virusurile pot supravietui in afara unei gazde, pe suprafetele comune, capacitatea lor de inmultire este compromisa, iar durata de viata este limitata. De asemenea, umiditatea reprezinta un factor esential in supravietuirea si rezistenta germenilor in spatiile comune. Nicio bacterie sau virus nu poate trai pe suprafete uscate cu o umiditate mai mica de 10%.  Rezistenta germenilor in spatiile comune Buretele de bucatarie este un teren optim de reproducere,... [continuare]

Enterocolita acuta – semnele care trebuie sa te trimita la medic!

Enterocolita acuta – semnele care trebuie sa te trimita la medic!

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Ce este enterocolita acuta? Enterocolita acuta este o inflamatie a mucoasei intestinului subtire si a colonului, determinata de diverse infectii cu bacterii, virusuri, ciuperci si paraziti. Este o afectiune destul de des intalnita in randul adultilor, dar si a copiilor, preponderent intalnita mai frecvent in sezonul cald. Transmiterea enterocolitei acute se face pe cale digestiva prin contact direct sau prin obiecte contaminate. Mai exact, enterocolita acuta se transmite prin consumul apei nepotabile, a carnii insuficient preparate termic, a lactatelor nepasteurizate, a fructelor si legumelor nespalate, la cultivarea carora au fost folosite ingrasaminte naturale, dar si prin ingestia de alimente sau lichide contaminate cu fecale de la o persoana la alta, mai ales in situatiile in care cand nu sunt respectate normele elementare de igiena. Simptomele enterocolitei acute Enterocolita debuteaza brusc si se manifesta prin scaderea apetitului si stari de greata. Crampele... [continuare]

Durerile de stomac: cauze si afectiuni posibile

Durerile de stomac: cauze si afectiuni posibile

Actualizat la data de: 11 Mai 2023

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Localizarea durerii abdominale ca fiind izolata la nivelul stomacului, este adeseori dificila, stomacul fiind inconjurat de nenumarate organe si structuri care pot cauza durere. Durerea de stomac poate avea nenumarate cauze, cele mai comune fiind: indigestia, gastrita, ulcerul, intoleranta alimentara. Principalele afectiuni corelate cu durerile stomacale Va prezentam principalele afectiuni corelate cu durerile stomacale, precum si principalele simptome ale acestora. Durerea de stomac dupa servirea mesei- Durerea de stomac dupa servirea mesei este uzuala in cazul persoanelor care consuma cantitati prea mari de alimente, fiind mai comuna, de regula, in randul persoanelor supraponderale sau a copiilor. Consumarea unei cantitati alimentare mai mare decat poate digera organismul provoaca senzatia de oboseala si nevoia de somn; acest obicei - somnul de dupa masa - este in multe situatii responsabil de durerea de stomac. Supraalimentarea, dieta nesanatoasa si somnul dupa... [continuare]

Miocardita pediatrica

Miocardita pediatrica

Actualizat la data de: 18 Iulie 2023

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Generalitati Miocardita pediatrica este o boala inflamatorie ce afecteaza miocardul si care apare la copii, deseori fiind declansata de o infectie virala ce afecteaza si inima. Din punct de vedere histopatologic, ea se caracterizeaza prin aparitia necrozei miocitare si infiltrate inflamatorii asociate. Majoritatea cazurilor au etiologie virala, insa exista si cauze nonvirale. Miocardita este o complicatie care poate sa apara in foarte multe boli infectioase ale copilariei, insa poate fi indusa si de medicamente, reactii alergice, radiatii, reactii autoimune declansate impotriva propriilor antigeni. Factori de risc Severitatea acestei boli variaza de la asimptomatica pana la fulminanta, cu decesul pacientului . Studiile epidemiologice au demonstrat ca miocardita este o boala ce apare sporadic la copii, iar cel mai frecvent este cauzata de virusul coxsackie B. Nu se cunosc cu exactitate factorii de risc, insa varsta, sexul sau predispozitia genetica pot influenta severitatea... [continuare]

Muscaturile de animale si intepaturile de insecte

Muscaturile de animale si intepaturile de insecte

Actualizat la data de: 05 Mai 2021

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Plagi muscate Plagile muscate pot fi produse de catre animale domestice, salbatice sau chiar de catre om. Acestea sunt de la bun inceput plagi contaminate, iar acest mecanism se realizeaza prin introducerea in organism odata cu saliva animalului, a unor germeni ce pot genera chiar boli infectioase grave (turbare - rabie, febra zgarieturii, spirochetoza ictero-hemoragica, febra muscaturii de sobolan, hepatita B, tetanosul etc). Pe langa aceste boli, apare si riscul infectarii plagilor, risc de fracturi (daca muscaturile au fost cauzate de mamifere mari) chiar si riscul de cicatrici sau sechelele estetice. Gravitatea bolii depinde de tipul de animal, de bolile caracteristice pe care le pot transmite: - muscatura de liliac, viezure si vulpe produce boli foarte grave - muscatura de caini si pisici comunitare produce boli de gravitate medie (virusul rabic, germeni microbieni de tip Salmonella, Pasteurella, Pasteureloza, Leptospira, toxocaroza, toxoplasmoza... [continuare]

Superbacteriile: informatii esentiale

Superbacteriile: informatii esentiale

Actualizat la data de: 02 Martie 2020

Autor: SfatulMedicului

Ce sunt superbacteriile Superbacteriile sunt germeni care au deveni rezistenti la medicamentele care ar trebui sa le distruga. Aceste bacterii, dar si ciupercile rezistente la medicamente, sunt greu de controlat si de tratat, provocand numeroase complicatii. Antibioticele sunt o clasa vitala de medicamente care ajuta la salvarea multor vieti. Acestea trateaza o mare varietate de infectii, de la cele mai usoare, precum cele ale tractului urinar, pana la cele mai grave si care pot pune viata in pericol. Cu toate acestea, cresterea recenta a frecventei superbacteriilor se refera partial la utilizarea excesiva de antibiotice, ceea ce contribuie la rezistenta la aceste medicamente. Este important de stiut ca nu exista nicio modalitate care sa opreasca total rezistenta la antibiotice, deoarece face parte din evolutia naturala a germenilor. Chiar si asa, este esential ca atat medicii cat si pacientii sa ia masuri pentru a evita rezistenta la antibiotice. Iata informatii esentiale... [continuare]

Alimentele pe care expertii nu le-ar manca niciodata

Alimentele pe care expertii nu le-ar manca niciodata

Actualizat la data de: 01 Februarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Ce produse cresc riscul de toxiinfectie alimentara Fiecare aliment pe care il consumam ne influenteaza intr-o oarecare masura sanatatea. Bacteriile, parazitii si virusurile pot ajunge in alimente si bauturi, iar persoanele care le consuma pot sa se confrunte cu toxiinfectii alimentare. Anual, in Statele Unite ale Americii exista aproximativ 48 de milioane de cazuri de toxiinfectii alimentare, potrivit statisticilor Administratiei Nationale pentru Alimente si Medicamente. Unele dintre aceste cazuri sunt foarte grave si duc chiar si la decesul celor care au consumat alimentele contaminate. Persoanele care au cel mai mare grad de risc la toxiinfectie alimentara sunt femeile insarcinate, copii, varstnicii, cat si cei care au un sistem imunitar slabit. Printre simptomele intoxicatiei cu alimente sunt greata, starile de voma, diareea, febra, frisoanele, durerile de cap, crampe stomacale si lipsa apetitului. Iata o serie de produse de care ar trebui sa ne ferim si care, in opinia... [continuare]

Lucruri neasteptate care au mai multi microbi decat ati crede

Lucruri neasteptate care au mai multi microbi decat ati crede

Actualizat la data de: 05 Septembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe obiecte pe care avem obiceiul de a le utiliza zilnic, fie din necesitate, fie din placere, contin foarte multi microbi si bacterii care ne pot imbolnavi. Principalele lucruri contaminate • Unele studii au demonstrat ca tastatura unui computer sau a unui laptop poate fi adeseori mult mai murdara si mai plina de microbi decat vasul de toaleta. Este indicat ca aceste obiecte sa fie sterse o data pe zi cu un servetel umezit in solutie antibacteriana, dezinfectant sau alcool sanitar. • Telefonul mobil este si el o sursa de infectie. Se pare ca acesta are de peste zece ori mai multi microbi decat scaunul de toaleta, sustin anumiti cercetatori. De aceea, zilnic ar trebui curatat si sters cu solutii dezinfectante, deoarece riscul de imbolnavire este mare. Telefoanele mobile contin peste o mie de bacterii, printre care salmonella, stafilococul auriu, cat si E. coli. Totodata, dupa ce ati folosit [continuare]

Top 10 suprafete pline de microbi

Top 10 suprafete pline de microbi

Actualizat la data de: 04 Martie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Zonele principale de raspandire a germenilor sunt posibile surse de imbolnavire, in special la tranzitia de la un anotimp la celalalt, marcata de epidemiile de gripa si raceala. Germenii, un termen care se refera la bacterii, virusuri si alte microorganisme invizibile, contamineaza toate suprafetele mediului inconjurator. Daca 99% dintre microbi sunt inofensivi si nu produc imbolnaviri, restul agentilor patogeni pot cauza infectii respiratorii si alte boli care, in cazuri izolate, pot pune viata in pericol. Suprafete care pot fi contaminate cu germeni Locurile asociate in general cu un potential crescut de contaminare cu germeni, precum toaletele, clanta usilor sau talpa pantofilor, nu sunt singurele medii de raspandire a agentilor patogeni. Cunoasterea acestor zone potential periculoase ajuta la mentinerea unei igiene atat de necesare prevenirii imbolnavirilor, mai ales in sezonul gripelor si al racelilor. 1. Carucioarele de cumparaturi din... [continuare]

Sfaturi de calatorie pentru vacante in deplina siguranta

Sfaturi de calatorie pentru vacante in deplina siguranta

Actualizat la data de: 29 Aprilie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O calatorie peste hotare poate fi o experienta perfecta pentru reincarcarea bateriilor, dar si un prilej deloc binevenit de imbolnavire. Schimbarea mediului obisnuit de viata si contactul direct cu agenti patogeni fata de care organismul nu a dezvoltat deja o imunitate sunt motive suficiente sa va pregatiti temeinic inainte de a imbratisa statutul de turist dornic sa cunoasca si alte colturi ale lumii. Masuri de precautie pentru vacantele in strainatate Incepand cu luna mai, concediile anuale incep sa fie planificate la scara larga. Sezonul calatoriilor in strainatate determina milioane de oameni sa rezerve pachete turistice atractive, in destinatii dintre cele mai exotice. Daca va inscrieti in lista viitorilor turisti in tari indepartate, nu uitati ca puteti reveni acasa cu unele dintre cele mai periculoase virusuri si bacterii. Malaria, febra galbena sau poliomielita afecteaza inca sanatatea celor care obisnuiesc sa calatoreasca, de aceea este esential sa va... [continuare]

Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua

Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ouale trebuie sa fie depozitate in mod corespunzator, in scopul de a se evita aparitia anumitor boli sau a intoxicatiei alimentare. Multe frigidere sunt dotate cu suporturi speciale pentru oua, care se afla pe usa frigiderului. In realitate, aceste rafturile nu sunt recomandate pentru pastrarea oualor, deoarece usa este cea mai calda locatie din interiorul frigiderului. Cele mai bune modalitati de a pastra ouale Uitati de acele dispozitive special concepute pentru depozitarea oualelor in frigider si urmati in schimb, urmatorii pasi: Pastrati ouale in cutia lor de carton originala si asezati-le in cea mai rece parte a frigiderului. Verificati data de expirare. In cazul in care este depasita, este important sa le aruncati. Daca aveti mai multe oua decat stiti ca puteti sa consumati intr-un anumit interval de timp, congelati-le. Ouale se vor pastra pana la un an in cazul in care sunt congelate. Turnati ouale intr-un vas conceput pentru... [continuare]

60 de secunde pentru o viata mai sanatoasa

60 de secunde pentru o viata mai sanatoasa

Actualizat la data de: 09 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Faceti zilnic mici schimbari. Va veti convinge ca doar 60 de secunde ar putea fi un inceput bun pentru a fi cu un pas mai aproape de o viata mai sanatoasa. Iata 5 trucuri simple pe care le puteti aplica zi de zi. Imbunatatiti rutina Ajustati-va scaunul de birou. Postura gresita pe scaunul de birou poate cauza probleme la gat, spate, solduri si picioare. Scaunul ar trebui sa fie suficient de mare, astfel incat, atunci cand spatele este drept si picioarele sunt pe sol, genunchii vor fi indoiti la 90 de grade. Dezinfectati buretele de bucatarie in cuptorul cu microunde. In buretele dvs. se pot ascunde salmonella si alte bacterii, care ar putea cauza toxiinfectii alimentare care va pot imblonavi. Amintiti-va deci sa-l dezinfectati prin introducerea la cuptorul cu microunde la putere maxima, aproximativ 30 de secunde, pentru a elimina cat mai multi germeni. Condimentati-va regimul alimentar Adaugati in alimentatia dvs. seminte macinate. Suplimentele... [continuare]

Strategii de prevenire a gripei

Strategii de prevenire a gripei

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Esti in cautare de strategii care sa te apere de gripa din acest an? Vrei sa te feresti de simptomele pe care le provoaca gripa, precum febra, oboseala si dureri musculare? Conform cercetatorilor americani, intre 5 si 20% din populatie se imbolnavesc de gripa anual. Mai mult de 200.000 de persoane sunt spitalizate in fiecare an din cauza complicatiilor gripei, si aproximativ 36.000 de oameni mor anual din cauza acestei boli. Cum se transmite gripa? Gripa este cauzata de un virus care infecteaza nasul, gatul si plamanii. Acest virus se transmite de la o persoana la alta prin tuse si stranut. Virusul trece din plamani prin faringe si nas ajungand in aerul expirat, si de aici la persoanele sanatoase, care vor capata boala. Mai mult, simpla atingere a unei suprafete sau a unei persoane care are acest virus poate transmite boala, daca gestul este urmat de dusul mainii la ochi, nas sau gura. Care este cea mai potrivita metoda de a preveni gripa? Pentru a preveni gripa... [continuare]

Tulburarile gastrointestinale sau problemele de digestie

Tulburarile gastrointestinale sau problemele de digestie

Actualizat la data de: 28 Decembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Tractul gastrointestinal este un tub lung si musculos care functioneaza ca un procesor de alimente pentru organismul uman. Sistemul digestiv este format din cavitatea bucala si glandele salivare, stomac, intestin subtire si intestin gros, ficat, pancreas, colon si vezicula biliara. Iritatia si inflamatia a diverse portiuni ale tractului gastrointestinal sunt indentificate sub forma gastritei (stomac), colitei (colon), ileitei (intestinul subtire sau ileon), hepatita (ficat) si colecistita (vezicula biliara). Sistemul gastrointestinal nu este un sistem pasiv. Acesta are rol senzorial si reactioneaza la materialele care circula prin acesta. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, fiecare persoana are nevoie de tipuri si cantitati diferite de alimente. Procesul digestiei Sistemul gastrointestinal descompune alimentele prin intermediul unor mijloace mecanice (mestecatul) si apoi actioneaza asupra acestora printr-o serie de procese chimice complexe. Aceste... [continuare]

Boli care pot fi contactate din apa contaminata

Boli care pot fi contactate din apa contaminata

Actualizat la data de: 18 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bolile care pot fi contactate din apa contaminata sunt o cauza majora de mortalitate, mai ales in cazul copiilor. Salubritatea inadecvata, epurarea incorecta a apei si contaminarea apei cu diverse deseuri produc afectiuni precum: gastroenterita, hepatita virala, febra tifoida si holera. Afectiuni cauzate de apa contaminata Principalele boli contactate din apa contaminata sunt: 1. Gastroenterita (dizenteria, diareea) Aceasta afectiune este rezultatul consumului de apa contaminata cu diverse virusuri: rotavirus, bacterii (e-coli, salmonella, sighella, holera) sau protozoare (amoebia, giardia). Cel mai frecvent simptom este debutul brusc de scaune apoase. Acesta poate fi asociat cu varsaturi, febra, dureri abdominale si sange prezent in scaun (dizenterie). Cel mai adesea, aceste infectii sunt autolimitate si dureaza doar cateva zile. Unele, totusi, pot dura mai mult de 3-4 saptamani. O complicatie comuna este deshidratarea manifestata prin sete... [continuare]

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Actualizat la data de: 07 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ati aflat ca sunteti, in sfarsit, insarcinata ! Dar, oare cat de vigilenta trebuie sa fiti la pericolele care sunt prezente in mediu? Poluare, substante toxice, virusuri si medicamente. Parca toate ameninta bucuria unei sarcini si evolutia normala a bebelusului. Desigur, stiti cu siguranta ca trebuie sa evitati tutunul, alcoolul si sa fiti mai retinuta in legatura cu mangaiatul si alintatul pisicutelor din vecini, oricat de dragalase ar fi. Dar oare ce alte pericole mai exista ? Cat de sigure sunt lacurile de unghii ? Dar produsele de menaj ? Aditivii alimentari si apa imbuteliata ? Mediul devine din ce in ce mai putin ospitalier, iar o viitoare mamica trebuie sa fie pregatita pentru orice. Ca sa nu va autoizolati intr-o camera perfect decontaminata si ferita de orice contact cu lumea inconjuratoare, va oferim cateva sfaturi in legatura cu ce este bine sa evitati cat timp sunteti insarcinata, ce este adevarat si ce este mit referitor la interactiunea... [continuare]

Ceapa, beneficii pentru sanatate

Ceapa, beneficii pentru sanatate

Actualizat la data de: 01 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde si fiecare are propria sa aroma, unica - de la intensa la usoara. Ceapa poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si se amesteca in diverse feluri de mancare. Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeasi familie ca si usturoiul, prazul, arpagicul, salotul. Exista peste 600 de soiuri de ceapa, care se intalnesc in toata lumea. Proprietati Ceapa este caracterizata prin continutul ei bogat in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si... [continuare]

Dieta vegetariana in timpul sarcinii

Dieta vegetariana in timpul sarcinii

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Multe dintre femeile insarcinate, care urmeaza dieta vegetariana, isi fac griji in privinta efectului pe care il poate avea regimul lor alimentar asupra dezvoltarii fatului in perioada de sarcina. Cu toate acestea, printr-un plan nutritional ales cu atentie, nu este nevoie sa va ingrijorati. Dietele vegetariene in timpul sarcinii pot oferi atat mamelor cat si copiilor, nutrientii de care au nevoie. Chiar si viitoarele mamici pescatariene (vegetarieni care consuma si carne de peste), pot trece peste poftele carnivore din timpul sarcinii si pot sa consume doar fructe si legume fara sa afecteze sanatatea fatului. Sarcina si dieta vegetariana argumente pro Exista multe aspecte pozitive pentru a mentine o dieta vegetariana in timpul sarcinii. De exemplu, sursele de proteine vegetariene ajuta rinichii. Urmarea unei diete vegetariene va poate feri de cariile dentare - o problema des intalnita in timpul sarcinii. In plus, alimentatia vegetariana,... [continuare]

Inundatiile: afectiuni provocate

Inundatiile: afectiuni provocate

Actualizat la data de: 17 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Deoarece in ultima perioada natura s-a dezlantuit frecvent ne-am propus sa va prezentam care sunt consecintele inundatiilor asupra sanatatii si calitatii vietii! Inundatiile reprezinta un factor de risc pentru sanatatea celor care traiesc in zonele calamitate din cauza contaminarii apei potabile; atat apa din fantani cat si cea de la robinet pot fi contaminate motiv pentru care acestea nu vor fi utilizate, nici macar pentru spalarea dintilor. Pentru consum si igiena se recomanda numai folosirea apei imbuteliate. Apa ramasa in urma inundatiilor este o sursa reala de infectie; din aceasta cauza copiii nu vor fi lasati sa se joace in apa, intreaga casa va fi curatata cu dezinfectant lichid iar jucariile copiilor si tacamurile vor fi sterilizate. Potrivit expertilor, jucariile din plus si saltelele de pat ar trebui aruncate deoarece pot fi focare de bacterii si fungi. Din cauza mizeriilor aduse de ape, a hranei pregatita necorespunzator si a rozatoarelor si... [continuare]

Bună ziua, Caut un sfat de la cei cu experiență similară. Am analize la sânge ok, doar cu o leucocitoza ușoară. La scaun mi-a ieșit calprotectina peste 1000 dar fără sânge sau mucus în scaun. Fără paraziți sau bacterii. Pentru bacterii au testat doar de Campylobacter, Salmonella si Shigella. Eu am avut diaree doar 1 zi; pe urma am mers moale peste doua zile. Dar constant sunt balonată, și am crampe și câteodată usturime pe intestin. Am impresia ca se plimba aerul in intestine. Și durerile sunt mari. Acum le țin sub control cu spasmomen, Colospasmin și Ibutin, recomandat de gastro Am programare pentru o colonoscopie într-o săptămână, dar ma tot îngrijorează calprotectina foarte ridicată, și me se pare o săptămână imposibil de lungă. Sunt extrem de anxioasa. Mai este cineva cu o experiență similară și dacă da, ce vi s-a dat ca diagnostic? [continuare]

Comunitate medicala

Scaune cu sange

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli intestinale

ce analize medicale mai pot face pt un copil de 4 ani care face cam la o luna scaune cu sange?sangele este inchis la culoare miros urat se afla la sffarsitul scaunului in scaun nu pe margine.Am facut colonoscopie si medicul a zis ca are o inflamatie la rect.Ne-a dat tratament cu salofalc si regim dat tot a facut si cu acest tratament.raspunde foarte bine la ciprofloxacina o luna de zile a avut scaune perfecte dar dupa o luna a inceput din nou.calprotectina fecala are valori mari,proteina c reactiva e pozitiva nu are salmonella,giardia,e-coli .Am facut si helicobacter pilory igg valorile crescute peste limite dar medicul a zis ca asta nu inseamna ca are bacteria.Ce poate sa fie ?suntem disperati de aproape un an nu-i dam de capat la boala. [continuare]

Pagina 4 din 6 (164 rezultate)