alimente permise gastrita
Intoleranta la gluten
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca si oricenina, in secara ca si secalinina, iar in porumb ca si zeanina. Insa glutenul la care se face referire cand vorbim despre o intoleranta la gluten este cel din grau adica la glutenina. Glutenul este folosit in produsele de panificatie deoarece confera acestuia elasticitatea. In schimb glutenul se poate regasi si in anumite produse de patiserie precum foietajele la anumite prajituri, sau in anumiti biscuiti pentru a conferi acestor produse fragezimea. Alimente permise si nepermise Din punct de vedere medical, glutenul la persoanele cu intoleranta la gluten se regaseste in produsele cu continut bogat in grau, secara, orz sau ovaz, germenii de grau sau faina de cartofi. Restul alimentelor de tipul quinoa, porumb,... [continuare]
Boala de reflux gastroesofagian - simptome si tratament
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este una dintre cele mai frecvente patologii digestive, milioane de romani fiind inregistrati la medicul de familie cu aceasta boala. BRGE este o afectiune digestiva cronica determinata de refularea continutului gastric acid din stomac in esofag, din cauza relaxarii inadecvate a sfincterului esofagian inferior. Concret, refluxul acidului gastric inseamna ca acidul din stomac se ridica in esofag si sunt cazuri in care ajunge inclusiv in gat sau in gura. Sunt pacienti care au reflux de acid gastric ocazional, insa boala de reflux gastroesofagian devine o patologie grava, care necesita tratament in clipa in care refluxul de acid este des si se cronicizeaza. Mai mult, datele statistice arata ca 10% dintre pacientii cu BRGE pot dezvolta boala numita esofag Barrett, adica celulele mucoasei esofagului se transforma in celule care pot fi mai des observate in intestine, crescand riscul de cancer esofagian. Cauze Principala cauza a... [continuare]
Litiaza biliara si complicatiile sale
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Litiaza biliara reprezinta prezenta calculilor, popular vorbind a pietrelor, la nivelul vezicii biliare (colecist sau fiere) sau la nivelul cailor biliare. Pietrele sunt formate din aglomerari cristalizate de colesterol, calciu sau alte saruri, iar ca dimensiuni pot varia de la cativa milimetri la cativa centimetri. In vezica biliara se depoziteaza si concentreaza un lichid numit bila ce are o culoare galben-verzuie, aceasta culoare fiind data de doi pigmenti numiti bilirubina si biliverdina. Acesta este evacuat in duoden in timpul digestiei, ajutand la digerarea lipidelor si la buna functionare a tranzitului intestinal. Cauze Desi o cauza exacta nu este cunoscuta, se presupune ca formarea calculilor este determinata de prezenta in bila a unor cantitati excesive de colesterol sau bilirubina. Principalii factori de risc care contribuie la formarea calculilor sunt: - ereditatea; - obezitatea; - diabetul; - alimentatia saraca in fibre si bogata in grasimi; - unele... [continuare]
Alimentatia copilului intre 1 si 2 ani
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Sanatatea copilului Alimentatia copilului intre 1-2 ani este piatra de temelie a dezvoltarii armonioase a viitorului adult. Sanatatea copilului este, de fapt, compusa dintr-o alimentatie cat mai echilibrata si complexa, care sa cuprinda: proteine, lipide, glucide, minerale si vitamine, fibre, toate in proportii echilibrate. Totodata, acest interval de varsta este foarte important, deoarece acum cel mic invata sa manance sanatos, iar parintii trebuie sa insiste in stabilirea unor obiceiuri alimentare sanatoase. Reguli de alimentatie Ca regula generala trebuie sa se introduca un singur aliment nou odata. Ulterior se va creste cantitatea alimentului nou introdus, treptat, pentru a evita posibile alergii sau intolerante. Totodata, alimentele noi se introduc numai atunci cand copilul este sanatos. Orice mancare pentru cel mic se va prepara la gratar sau la cuptor si nu va fi prajita. De asemenea, se va evita utilizarea cuptorului cu microunde, pentru prepararea sau incalzirea... [continuare]
10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Ficatul este un organ parenchimatos, al doilea ca marime din corpul omenesc si poate ajunge la o greutate de 3 kilograme. Se afla localizat in partea dreapta, mai exact in hipocondrul drept, sub rebordul costal (sub coaste) si reprezinta pentru organism “uzina”, fiind responsabil atat pentru metabolizarea unor substante, cat si pentru producerea de energie necesara zilnic. Boala numita steatoza hepatica sau cum se mai spune in popor “ficat gras” este consecinta acumularii grasimii la nivelul celulelor din ficat numite hepatocite. Exista doua tipuri de steatoza hepatica: steatoza alcoolica si steatoza non-alcoolica, diferenta dintre cele doua fiind consumul de alcool si alimentatie bogata in grasimi. Atunci cand steatoza hepatica alcoolica este asociata si cu inflamatie, apare asa-numita steatohepatita alcoolica, ce poate progresa pana la aparitia cirozei hepatice de cauza etanolica si chiar spre hepatocarcinom. Iar cand steatoza hepatica non-alcoolica... [continuare]
Enterocolita acuta – semnele care trebuie sa te trimita la medic!
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Ce este enterocolita acuta? Enterocolita acuta este o inflamatie a mucoasei intestinului subtire si a colonului, determinata de diverse infectii cu bacterii, virusuri, ciuperci si paraziti. Este o afectiune destul de des intalnita in randul adultilor, dar si a copiilor, preponderent intalnita mai frecvent in sezonul cald. Transmiterea enterocolitei acute se face pe cale digestiva prin contact direct sau prin obiecte contaminate. Mai exact, enterocolita acuta se transmite prin consumul apei nepotabile, a carnii insuficient preparate termic, a lactatelor nepasteurizate, a fructelor si legumelor nespalate, la cultivarea carora au fost folosite ingrasaminte naturale, dar si prin ingestia de alimente sau lichide contaminate cu fecale de la o persoana la alta, mai ales in situatiile in care cand nu sunt respectate normele elementare de igiena. Simptomele enterocolitei acute Enterocolita debuteaza brusc si se manifesta prin scaderea apetitului si stari de greata. Crampele... [continuare]
Regim alimentar in boala de reflux gastroesofagian si hernia hiatala
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Ce este refluxul gastro-esofagian Refluxul gastro-esofagian se produce atunci cand o cantitate de lichid mai mare decat normal, se intoarce din cavitatea gastrica (stomac) in esofag, cauzand simptome care pot fi asociate, sau nu, cu inflamatia mucoasei esofagiene (esofagita). Simptomele tipice ale BRGE sunt: arsuri retrosternale (in spatele sternului), regurgitatii (alimentare, acide, bilioase), disfagia (dificultate la inghitire). Refluxul anormal mai poate cauza si alte simptome, extradigestive: tuse persistenta +/- wheezing (respiratie suieratoare); raguseala; otita medie durere de piept non-cardiaca; eroziuni ale smaltului dentar sau alte anomalii ale dentitiei. Tratamentul in BRGE presupune o abordare in trepte, cu adaptarea recomandarilor in functie de pacient. Scopurile tratamentului sunt: controlul simptomelor; vindecarea eventualelor leziuni de esofagita; prevenirea eventualelor complicatii. Ce este hernia hiatala Hernia hiatala: se produce atunci cand o portiune de... [continuare]
Regimul alimentar in hiperuricemie – guta, litiaza renala urica
Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala
Ce este hiperuricemia Hiperuricemia este definita prin valorile acidului uric in sange 6.8 mg/dl- (intervalul de valori normale poate diferi usor in functie de laborator, dar este situat la max 7 mg/dl pt barbati, in jur de 6 mg/dl la femei si 5 mg/dl la copii). Desi acidul uric a fost descoperit acum peste 200 de ani, anumite aspect ale implicarii lui in organism sunt, inca, necunoscute. Hiperuricemia nu este echivalenta cu guta, asa cum s-a considerat multi ani, deoarece acidul uric are multe alte implicatii metabolice in organismul uman. Purinele sunt substante chimice care cotin azot (N). Rolul lor in organism este foarte important, deoarece intra in formula chimica a acizilor nucleici prezenti in toate celulele organismului, precum si in metabolismele energetice ale celulelor. Acidul uric este un derivat chimic al purinelor. El este produsul final al metabolismului purinelor; este un produs chimic greu solubil si trebuie eliminat de organism. Din totalul uratului din... [continuare]
Gastrita
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce este gastrita Gastrita este o afectiune tot mai frecventa in randul tinerilor, pusa adesea pe seama stresului, dar care apare in urma afectarii mucoasei gastrice ce se inflameaza fie de la anumite alimente, fie de la consumul exagerat de alcool, cafea in combinatie cu fumatul si alte tabieturi nesanatoase. Aceste leziuni intalnite la nivelul mucoasei stomacului pot avea o evolutie autolimitanta ducand la cicatrizare intr-un termen relativ scurt de timp sau dimpotriva pot duce la complicatii grave reprezentate in special de ulceratii, hemoragii sau perforatii. Inflamatia din gastrita poate fi deseori si rezultatul unei infectii cu o bacterie ce traieste si este rezistenta la aciditatea sucului gastric numita Helicobacter Pylori care cauzeaza aparitia ulcerului gastric in majoritatea cazurilor. Utilizarea excesiva a anumitor analgezice sau a alcoolului poate contribui de asemenea la dezvoltarea gastritei, iar un stil de viata dezechilibrat,acompaniat cu stari de stres... [continuare]
Probleme cu fierea: semnele de alarma si cum le poti tine sub control
Autor: SfatulMedicului
Digestia grasimilor si functionarea sistemului digestiv Fierea, cunoscuta si sub denumirea de bila, joaca un rol esential in digestia grasimilor si in buna functionare a sistemului digestiv. Atunci cand apar probleme la nivelul vezicii biliare sau al cailor biliare, acestea pot provoca disconfort abdominal, greata, dureri intense si tulburari digestive frecvente. Afectiunile biliare sunt tot mai raspandite, in special la persoanele care au o alimentatie bogata in grasimi, un stil de viata sedentar sau un nivel crescut de stres. Cunoasterea cauzelor si a semnelor de avertizare este esentiala pentru preventie si tratament. Ce este fierea si care este rolul ei Vezica biliara este un mic organ situat sub ficat, avand forma unei pungute. Rolul sau principal este de a stoca bila produsa de ficat si de a o elibera in intestinul subtire atunci cand mancam, mai ales dupa mese bogate in grasimi. Bila contine apa, saruri biliare, colesterol, pigmenti biliari (precum... [continuare]
Cat de importanta este detoxifierea pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
O cura de detoxifiere a organismului este utila pentru ficat, caci ajuta la eliminarea toxinelor, cat si pentru stimularea metabolismului si a pierderii de kilograme. Insa o astfel de cura nu trebuie tinuta de catre oricine, caci poate avea efecte negative, fiind saraca in proteine si elemente nutritive. Cura de detoxifiere nu trebuie tinuta de cei care nu au implinit 18 ani, de catre varstnici, de persoanele care sufera de diabet, anemie, dar nici de femeile insarcinate sau de cele care alapteaza. Cel mai indicat este sa ceri parerea unui medic inainte de a tine o astfel de cura. Regimul se poate tine sub mai multe forme: - poate sa dureze intre una si sapte zile - poate sa se bazeze doar pe consumul de fructe - regim bazat doar pe legume - regim care presupune numai sucuri din fructe si smoothie - regim bazat pe alimentatie de tip vegetarian Cele mai indicate alimente Indiferent de tipul de detoxifiere pe care o alegi, exista anumite alimente pe care este indicat sa le... [continuare]
diagnosticul e stabilit de medicul dermatolog dar nu mi-a dat nici un tratament afectiunea dureaza de 2 luni apare intr-un loc dispare apoi apare in altul,limba e incarcata albicioasa.ce alimente sunt permise analizele mi-au iesit bune(hemoleucograma completa si examen lingual si exudat) [continuare]
Băiatul de 15 ani este diagnosticat cu insuficiență renală cronică în stadia a doua. El dă analize lunare, printre acestea se găsește și nivelul de creatinină, aceasta adesea depășește limita normală, peurmă revine la normal, și tot așa. Băiatul se simte bine ce mai des, dar uneori are slăbiciuni și amețeli. Bea multă apă și are micțiuni frecvente. Medicul din Chișinău îi limitează alimentația, acum a spus că nu i se mai piermite să mănânce carne. Deci, dacă aveți un sfat referitor la această boală, tratament posibil, dietă, etc. [continuare]
Ce alimente sunt permise pentru helicobacter pylori ?
Un exemplu di meniu [continuare]
Dieta de slabit in care aveti voie sa mancati alimente care ingrasa
Autor: SfatulMedicului
Generalitati O dieta propice pierderii in greutate este considerata de multi echivalenta cu un regim alimentar restrictiv, in care sunt permise doar alimente fade, cu un continut foarte mic de calorii. In realitate, o cura de slabire echilibrata permite si consumul limitat de alimente care ingrasa, dar in cantitati mici si la orele potrivite. Practic, orice aliment hipercaloric poate sa fie o parte ajutatoare intr-un plan nutritional de eliminare a kilogramelor in plus, din mai multe motive. Savurat in portii limitate nu mai constituie o bomba calorica, induce starea de satietate persistenta si ofera un confort psihic al lipsei de restrictii. Alimente hipercalorice care pot ajuta la slabit Cu toate ca suna paradoxal, exista o serie intreaga de alimente cu o reputatie proasta in raport cu silueta, care au fost reintroduse de nutritionisti in planurile alimentare recomandate pacientilor cu exces de greutate corporala. Aceste alimente, chiar daca furnizeaza grasimi si un... [continuare]
Gastrita cronica la copii. cauze, simptome si tratament
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Gastrita reprezinta inflamatia acuta sau cronica a mucoasei gastrice. Este o afectiune care afecteaza atat adultii, cat si copiii. Gastrita cronica este cauzata de bacteria Helicobacter Pylori si se caracterizeaza prin simptome persistente care duc la agravarea bolii. Cauzele gastritei cronice Principala cauza a aparitiei gastritei cronice o reprezinta infectia cu bacteria Helicobacter Pylori. Ea se declanseaza atunci cand mucoasa gastrica este iritata constant si determina o simptomatologie continua si evolutiva. Aceasta bacterie este contractata adesea in timpul copilariei. Atunci cand Helicobacter Pylori patrunde in straturile mucoasei care acopera suprafata gastrica epiteliala sau in portiunile superioare ale foveolelor gastrice apare un raspuns inflamator care este gastrita. In afara bacteriei mai exista cateva boli care pot deter [continuare]
Generalitati Gastrita este o afectiune medicala care se defineste prin iritatia mucoasei gastrice si are la baza mai multe cauze, majoritatea lor fiind provocate de un stil de viata dezorganizat sau de un consum irational de medicamente. Principala cauza a gastritei este administrarea prelungita si necontrolata a medicamentelor din categoria antiinflamatoarelor nesteroidiene sau a celor care contin ibuprofen ori aspirina. Si consumul excesiv de alcool, stresul sau infectiile bacteriene pot declansa aparitia gastritei. Simptome si diagnosticare Gastrita este diagnosticata prin numeroase examene medicale, anamneza, adica informatiilor medicale relevante din istoricul personal al pacientului si a stilului de viata pe care il duce, dar si pe baza simptomatologiei manifeste la momentul prezentarii la medic. Investigatia medicala mai poate cuprinde si alte teste, in vederea stabilirii diagnosticului final, precum analize de sange, endoscopie digestiva superioara sau... [continuare]
Generalitati Gastrita inseamna de fapt, inflamatia mucoasei stomacului. Aceasta afectiune poate sa se caracterizeze prin aparitia unor zone de eroziune, de iritare epiteliala superficiala dar si de modificare profunda si ireversibila a structurii stomacului. Gastrita poate fi acuta sau cronica, in functie de agentul etiologic, de capacitatea stomacului si a organismului, in general, de a lupta impotriva sa, si de timpul care trece pana la diagnosticarea corecta si tratarea cauzei. Gastrita acuta este adesea mult mai zgomotoasa din punct de vedere clinic. Starea de sanatate este profund alterata, fenomenele dispeptice (pirozis, eructatii, varsaturi, dureri epigastrice) ne afecteaza serios calitatea vietii si ne obliga sa ne prezentam grabnic la medic. Gastrita cronica, insa, este un proces cu evolutie lunga, nu de putine ori asimpotmatic, care poate sa puna mari probleme de diagnostic si tratament daca se complica. Cele mai periculoase complicatii sunt cele de natura... [continuare]
Generalitati Gastrita reprezinta inflamatia sau iritarea mucoasei gastrice (cea care captuseste suprafata interna a stomacului). Gastrita este o afectiune cu o patogenie foarte complexa si cu o serie de factori etiologici care pot face uneori ca diagnosticarea bolii in sine sa fie destul de complicata si anevoioasa. Prin gastrita se inteleg de fapt toate afectiunile inflamatorii ale stomacului: infectia cu Hellicobacter pylori, infectii gastrice virale si parazitare, lezarea epiteliala indusa de administrarea cronica sau in doze mari a unor medicamente din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), agresiunea prin refluxul biliar sau atrofia de mucoasa gastrica. Gastrita se poate manifesta brusc, in forma ei acuta, sau poate avea o evolutie trenanta, de-a lungul mai multor ani (cum este cazul gastritei cronice). Un exemplu clasic de gastrita acuta este reprezentata de cea indusa de ingestia de cantitati exagerate de alcool sau aspirina. Aspirina este capabila sa... [continuare]
Generalitati Gastrita acuta reprezinta termenul medical ce semnifica inflamatia mucoasei gastrice (a stomacului). Etiologia acesteia este foarte variata, insa aspectul clinic si simptomele sunt relativ asemanatoare in toate cazurile. Inflamatia poate sa afecteze intreaga mucoasa (caz in care boala se numeste pangastrita) sau doar anumite zone (cum este cazul gastritei antrale). Specialistii au impartit gastrita acuta in 2 mari categorii: gastrite erozive si gastrite nonerozive (cele care sunt in general, cauzate de Helicobacter pylori). Gastrita acuta poate fi o afectiune asimptomatica si doar foarte rar exista o proportionalitate directa intre aspectul histopatologic (inflamatia microscopica) si intensitatea simptomelor. De obicei diagnosticul de gastrita acuta se pune endoscopic, cand aceasta investigatie se realizeaza pentru alte probleme de sanatate si gastrita se descopera intamplator. Gastrita acuta afecteaza toate segmentele de varsta. Se pare insa ca tipul... [continuare]
Generalitati Dieta ideala, cea care poate pune bazele unei sanatati de invidiat, se bazeaza pe combinarea echilibrata a celor 3 principii alimentare, astfel: carbohidrati 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins intre 20- 30 grame/zi este considerat a fi suficient pentru a regla tranzitul intestinal si a evita neplaceri de tipul constipatiei cronice. Recomandarile dieteticienilor nu sunt insa respectate intotdeauna cu strictetea cu care ar trebui si din cauza modului de viata haotic si dezordonat, stresant si mereu contra cronometru, din ce in ce mai multe persoane calca stramb si aleg mancarea de tip fast-food, gustarile in graba, chipsurile sau alte produse din categoria junk-food. Rezultatele sunt vizibile: procentul populatiei obeze este in crestere, problemele de sanatate cu componenta metabolica sunt resimtite de un numar crescand de persoane (fie ca e vorba de diabet zaharat tip II , dislipidemii severe, sindroame metabolice, boli... [continuare]
Generalitati Gastrita cronica reprezinta termenul ce descrie inflamatia persistenta a mucoasei gastrice (mucoasa stomacului). Gastritele pot fi clasificate in functie de mai multe criterii, cum ar fi agentul etiologic (Helicobacter pylori, reflux biliar, antiinflamatoare nesteroidiene, mecanism autoimun, raspuns alergic), criterii histologice, aspect endoscopic si multe altele. Gastrita cronica este legata cel mai adesea de infectia cronica cu Helicobacter pylori. Aceasta bacterie gram negativa are o capacitate uimitoare de a infecta si coloniza stomacul. Ea poate sa supravietuiasca in mediul extrem de acid din stomac, unde pH-ul poate atinge si valoarea 1, si populeaza mucoasa gastrica o perioada impresionanta de timp. Se pare ca infectia este contactata in copilarie. Germenele se cantoneaza adanc in stratul mucos unde declanseaza un raspuns inflamator intens din partea tesutului gazda. Helicobacter pylori are un sistem foarte complex de aparare, care ii permite sa... [continuare]
Ce sunt intolerantele alimentare si cum se pot verifica
TESTE DE INTOLERANTA ALIMENTARA Ce este intoleranța alimentară? Intoleranța alimetară este un disconfort, o stare de rău, o stare de continuă de indispoziție în urma consumării anumitor substanțe din alimente. • Tulburările pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca în cazul alergiilor); ele pot apărea și dupa 3 zile sau mai mult. În realitate, reacția este datorită faptului că anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolerează sunt consumate zilnic. • Datorită intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli. • Atunci când aveți o intoleranță la un aliment, indiferent ce cantitate veți consuma din acel aliment, efectul va fi același. • Mecanismul intoleranței alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbările imunologice ale organismului. Starile patologice care se datorează intoleranței alimentare și care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor... [continuare]
Daca am gastrita ce alimente nu am voie sa mananc? Doctorul mi-a dat o fisa unde scrie ce am voie si ce nu am voie sa mananc. Pe fisa scrie ca nu am voie legume si fructe: ceapa, usturoi, gogosari, varza, zarzavaturi crude. Nu am voie sa le mananc crude, sau nicicum, nici macar fierte? Rosii, ardei am voie? [continuare]
Originea durerii în gastrită şi ulcer gastric. pirozisul.
Am unele presupuneri referitor la originea durerilor în gastrită şi ulcer gastric, vă rog să mă ajutaţi să înţeleg de sunt adevărate. Presupun că durerea poate apărea datorită a 3 consecinţe principale: iritarea locală de către alimente, de către sucurile gastro-intestinale şi de către peristaltismul gastric (în timpul senzaţiei de foame, amestec şi propulsaţie). Diferenţa pe care o găsesc e: în gastrită se simte durere datorita iritării alimentelor şi motilităţii, pe cînd în ulcer - datorită sucurilor şi motilităţii. De nu am dreptate sau de mai sunt cauze majore, vă rog să mă elucidaţi. Pirozisul apare datorită hiperacidităţii sau e şi o consecinţă a senzaţiei de calor a inflamaţiei? [continuare]
Buna!AS vrea sa stiu daca sunt permise in sarcina urmatoarele suplimente alimentare:NONI sirop,Rodhiolin,CAT,s and CLAW,Apilarnil,propolis,polen ,Silimarina,la nevoie Passiflora,Osteozone? [continuare]
Gastrită acută? mă mai vindec? s-a vindecat cineva complet?
Bună ziua! Am 18 ani, am avut un stil de viață alimentar foarte sănătos până acum, dar în urmă cu două luni am început un regim de sală hiperproteic pentru a mă tonifica, în sensul că am consumat alimente mai multe decât eram obișnuită, care erau mai grele, probabil, pentru stomacul meu, și am băut și shake-uri din pudră proteică. Pot zice că am ținut acest regim 10 zile, nu mai mult, după care brusc, într-o seară, m-a apucat o durere oribilă de stomac, ca o arsură. Următoarea zi mi-a dispărut, chiar am avut poftă de mâncare, dar seara iar m-a luat acea durere puternică. În următoarele zile, parcă mă simțeam ciudat, nu mai aveam poftă de mâncare deloc, și am început să simt reflux după ce mănânc, ca și cum mâncarea cu acidul îmi urcă înapoi, și am început să mai am și eructații după mese sau între ele. La recomandarea medicului de familie, am luat o lună Debridad înainte de fiecare masă cu jumătate de oră și... [continuare]
Buna ziua, ma numesc Liuba, am 57 ani si am fost diagnosticata cu gastrita ulceroasa si as dori sa stiu tratamentul si dieta indicate in aceasta afectiune. Multumesc anticipat. [continuare]
intolerante alimentare Buna Ziua Va rog din suflet sa-mi recomandati unde as putea sa ma adresez pentru a putea vedea ce se intampla cu mine ca mi-e rau la orice mancare. [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Gastroenterologie , Hepatologie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter