alimente ce nu contin colesterol
10 trucuri pentru a reduce colesterolul
Dr. Zarva Maria
Medic specialist medicina de familie
1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar l [continuare]
Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Fie ca este vorba de cartofi dulci, de struguri sau de un pahar de cabernet, veti fi surprinsi sa aflati ca sunt foarte multe alimente ce contin fitonutrienti cu rol esential in promovarea repararii tisulare, reinoirii celulare si prevenirii lezarii tesuturilor vitale organismului; iar un astfel de efect constituie baza prevenirii afectiunilor cardiace. Un regim adecvat bolilor cardiovasculare nu trebuie sa fie guvernat doar de restrictii. Desigur, cu totii stim ca daca suferim de boli de inima, sau daca avem probleme cu tensiunea, nu trebuie sa mancam sarat, gras, condimentat, trebuie sa ne abtinem de la muraturi, carne de porc, frigarui, si uneori trebuie sa fim atenti chiar si la ce fructe consumam. Pentru ca deja cu restrictiile ne-am obisnuit si le cunoastem destul de bine, specialistii au dorit sa realizeze si un top al celor mai sanatoase alimente, al caror consum ne poate face foarte mult bine, mai ales daca avem probleme de sanatate de natura... [continuare]
Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol
Dr. Baicu Ana Maria
Medic specialist Cardiologie
Generalitati Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare. Tipuri de colesterol Exista trei tipuri de colesterol: colesterol HDL (lipoproteine cu densitate mare),colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica) si colesterol VLDL (lipoproteine cu densitate foarte mica) . Colesterolul HDL este deseori numit tipul „bun” de colesterol intrucat ajuta la eliminarea din organism a colesterolului celular in exces pe cale intestinala. LDL, sau colesterolul „rau”;... [continuare]
Generalitati Stresul este, in ziua de azi, un factor important care ne influenteaza viata. Peste tot, acasa, la serviciu, in relatiile personale si chiar la bucatarie, prin mancarea nesanatoasa pe care o consumam, stresul isi face aparitia. Totusi, vestea cea buna este ca puteti sa contracarati stresul. Alegerile alimentare corecte pot ajuta mult organismul sa-si sporeasca rezistenta la stres. Cand suntem stresati, in loc sa mancam tot felul de alimente nesanatoase, putem sa alegem alimente destresante, care sa ne linisteasca organismul. Alimente care reduc stresul In cele ce urmeaza vom prezenta o serie de alimente care sunt extrem de benefice pentru reducerea stresului: 1. Telina contine o serie de compusi care scad concentratia de hormoni ai stresului. Trebuie explicat ca acesti hormoni provoaca vasoconstrictie asupra vaselor sangvine. Compusii din telina fac ca vasele sa se dilate si scad tensiunea arteriala, actionand astfel impotriva acestor hormoni ai stresului. De... [continuare]
Zaharul poate influenta nivelul colesterolului?
Autor: SfatulMedicului
Ce este colesterolul Colesterolul este un tip de lipid esential pentru buna functionare a organismului, fiind prezent in toate celulele corpului. Acesta este implicat in formarea membranelor celulare, sinteza unor hormoni esentiali si producerea acizilor biliari necesari digestiei grasimilor. Rolul colesterolului in organism Una dintre cele mai importante functii ale colesterolului este formarea acizilor biliari, substante esentiale pentru digestia si absorbtia grasimilor. De asemenea, colesterolul joaca un rol esential in sinteza hormonilor steroidieni, inclusiv a hormonilor sexuali (estrogen, testosteron) si a hormonilor corticosuprarenali (cortizol, aldosteron). De asemenea, este un precursor al vitaminei D, care contribuie la sanatatea oaselor si a sistemului imunitar. Colesterolul – prieten sau dusman? Desi colesterolul este vital pentru organism, nivelurile sale trebuie mentinute in limite normale. Excesul de colesterol din sange, in special colesterolul LDL... [continuare]
Zece beneficii ale unei alimentatii sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati O alimentatie sanatoasa include o varietate de fructe si legume, cereale integrale si alimente bogate in amidon, grasimi bune si proteine slabe. O dieta sanatoasa se bazeaza, de asemenea, pe evitarea alimentelor in care au fost adaugate cantitati mari de sare si zahar. Acest articol are scopul de a prezenta primele 10 beneficii ale unei diete sanatoase. Beneficiile unei alimentatii sanatoase 1. Pierderea in greutate Pierderea in greutate poate ajuta la reducerea riscului de afectiuni cronice. Daca o persoana este supraponderala sau chiar obeza, aceasta prezinta un risc mult mai mare de a dezvolta diferite afectiuni, printre care: afectare cardiaca, diabet zaharat non-insulino-dependent, scaderea densitatii osoase, diferite forme de cancer. O persoana care doreste sa slabeasca trebuie sa reduca aportul de calorii la limita necesarului caloric zilnic. Determinarea necesarului caloric zilnic poate fi usor realizata prin diferite ghiduri dietetice. Mentinerea unei... [continuare]
Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine
Autor: SfatulMedicului
Proteinele sunt substante organice, formate aproape integral din aminoacizi si prezente in toate celulele vii. Ele indeplinesc in organism functii fundamentale variate, fiind indispensabile vietii. Proteinele provenite din produsele animale (carne, lapte, branza, oua) contin toti cei 25 de aminoacizi existenti si se numesc proteine complete, de mare calitate. Proteinele vegetale nu contin toti aminoacizi, dar sunt mai sanatoase si pot fi combinate intre ele pentru o alimentatie completa. Iata topul celor mai bogate alimente in proteine: Pestele In functie de specie, pestele poate contine pana la 94% proteine, cum este cazul tonului. Somonul, pe de alta parte, contine 46% proteine. Pestele este totodata bogat in grasimi esentiale (Omega 3 si 6), care reduc inflamatiile, fluidizeaza sangele si sustin buna functionare a creierului. Carnea slaba Carnea reprezinta cea mai cunoscuta sursa de proteine, insa trebuie aleasa si preparata cu grija, pentru a nu da peste cap... [continuare]
Alimente daunatoare ficatului. alternative sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ficatul este unul dintre organele vitale ale omului. Are un rol esential in curatarea sau detoxifierea organismului de toxine si substante nocive, dar si in transformarea alimentelor ingerate in energie, esentiala pentru executarea activitatilor uzuale (mers, miscat, alergat etc.) Exista o legatura stransa intre alimentele pe care le consumi si ficat, deoarece acesta din urma ajuta extrem de mult in procesul digerarii alimentelor, secretand bila, care contribuie la descompunerea alimentelor. De asemenea, ficatul transforma aminoacizii in glucoza - principala sursa de energie pentru creier. Ficatul actioneaza ca un soi de sita, ajutand la cernerea sau filtrarea toxinelor si a altor substante nocive din sange. Exact asa cum ficatul afecteaza capacitatea de metabolizare a alimentelor, si anumite categorii de produse alimentare pot afecta functionarea lui corecta. Categorii de alimente care afecteaza grav ficatul Fast-food-ul Alimentele de tip fast-food... [continuare]
Generalitati Orice persoana doreste sa manance sanatos si sa consume cat mai multe alimente bogate in substante nutritive, dar oricine se afla in fata raftului cu produse alimentare ar putea alege cu dificultate intre alimente similare, cum ar fi de exemplu, carne de pui sau cea de curcan. Mancarea pe care o consumati va ofera energia necesara zi de zi. Selectati cele mai bune optiuni din punct de vedere nutritiv pentru a optimiza dieta dvs. si a satisface necesitatile organismului. Capsuni versus afine Ambele sunt unele din cele mai sanatoase alimente, dar specialistii considera ca afinele (in special cel salbatice) au o puternica actiune antioxidanta, comparativ cu alte fructe. Antioxidantii ajuta la mentinerea puterii sistemului imunitar si reduc prejudiciile tesutului muscular rezultat in urma excercitiilor fizice. O alegere sanatoasa ar fi sa se adauge afine peste carne macra, fara grasimi. Gratie sucului fructelor carnea va fi cat mai zemoasa. Piept de pui... [continuare]
Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente. O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]
Chitosanul: reducerea nivelului de colesterol si a greutatii corporale
Autor: SfatulMedicului
Indicatii Multi oameni cauta, de-a lungul timpului, cel mai bun supliment alimentar care sa-i ajute sa piarda in greutate. Un procent ridicat dintre acestia ignora un lucru important legat de diminuarea numarului de kilograme: orice supliment de acest gen trebuie sa fie insotit de o alimentatie sanatoasa. In cele din urma, procesul slabirii este dependent ori de reducerea aportului caloric zilnic ori stimuleaza arderea unui numar mai mare de calorii pe parcursul unei zile. Cele mai multe suplimente dietetice vor sustine una dintre aceste actiuni: fie vor contribui la diminuarea numarului de calorii prin simpla lor administrare, fie vor ajuta la o ardere mai usoara a acestora. Chiar daca nu i s-a acordat importanta meritata, chitosanul este o substanta excelenta, recomandata pentru slabire. Acesta nu face parte din componenta unor alimente utilizate in mod frecvent. Chitosanul este extras din crusta unora dintre animalele marine (crustacee, mai ales) si este un material... [continuare]
Alimente care imbunatatesc nivelul de concentrare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive sau alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nicio indoiala ca, pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Vestea buna este ca pot fi sporite sansele de a mentine sanatatea creierului doar prin adaugarea unor alimente si bauturi "inteligente" in dieta. Alimente recomandate Cofeina creste nivelul de energie Nu exista niciun stimulent magic care sa creasca IQ-ul sau sa faca o persoana mai inteligenta decat este, dar anumite substante cum fi cofeina, ar putea sa-i ofere vitalitate si i-ar putea mari capacitatea de concentrare si de atentie, chiar daca acest lucru se intampla doar pe termen scurt. Cofeina se gaseste in ciocolata, cafea, bauturi energizante si in unele medicamente. In cazul acestei substante, deseori, mai putin, inseamna mai mult: consumul excesiv de cofeina poate... [continuare]
Top 5 alimente care indeparteaza durerile
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ghimbirul, somonul, cafeaua, salvia sau uleiul de masline sunt cateva dintre ingredientele pe care natura le-a inzestrat cu numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Bogate in antioxidanti, acizi grasi omega 3 si compusi chimici naturali, aceste alimente lupta impotriva durerilor si previn imbatranirea prematura. 5 alimente care indeparteaza durerile Ghimbir pentru dureri musculare Ghimbirul este o radacinoasa ideala pentru inlaturarea durerilor stomacale si a racelilor. Este insa si un aliment cu puternice proprietati antiinflamatorii, care reduc durerile produse de [continuare]
Generalitati Dieta ideala, cea care poate pune bazele unei sanatati de invidiat, se bazeaza pe combinarea echilibrata a celor 3 principii alimentare, astfel: carbohidrati 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins intre 20- 30 grame/zi este considerat a fi suficient pentru a regla tranzitul intestinal si a evita neplaceri de tipul constipatiei cronice. Recomandarile dieteticienilor nu sunt insa respectate intotdeauna cu strictetea cu care ar trebui si din cauza modului de viata haotic si dezordonat, stresant si mereu contra cronometru, din ce in ce mai multe persoane calca stramb si aleg mancarea de tip fast-food, gustarile in graba, chipsurile sau alte produse din categoria junk-food. Rezultatele sunt vizibile: procentul populatiei obeze este in crestere, problemele de sanatate cu componenta metabolica sunt resimtite de un numar crescand de persoane (fie ca e vorba de diabet zaharat tip II , dislipidemii severe, sindroame metabolice, boli... [continuare]
Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Rolul alimentatiei nu se rezuma doar la satisfacerea papilelor gustative - o alimentatie sanatoasa si echilibrata induce o stare de bine, ajutand doamnele sa se simta si sa ramana vesnic sexy. O alimentatie sanatoasa presupune consumarea a diferite alimente: carne, oua, lactate, fructe si legume, cereale, grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un program de slabit adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in dieta o varietate de alimente. In cele ce urmeaza va prezentam cele 5 legi ale alimentatiei, care asigura mentinerea frumusetii si sanatatii corpului decenii intregi! Legea 1 - Culoarea alimentelor Antioxidantii sunt acele substante care dau culoare alimentelor - rosu pentru tomate,... [continuare]
Generalitati Credeti ca intr-adevar stiti ce contin uleiul de masline sau cafeaua dvs. preferata? Ulei este obtinut din masline si cafeaua din boabe macinate de cafea, evident, ati putea raspunde. Specialistii infirma acest lucru. Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi contin ingrediente care nu ar trebui sa existe in compozitia acestora. In scopul de a reduce costurile, companiile diminueaza cantitatea ingredientelor principale si adauga altele mai putin costisitoare. Iata 7 dintre alimentele a caror compozitie este frecvent modificata. Ulei de masline Nu este atat de simplu sa gasim un tip de ulei la fel de sanatos ca uleiul de masline. In varianta sa extravirgina, uleiul de masline ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste functia gastrica si ofera stralucire pielii. Cercetatorii au descoperit insa ca uleiul de masline extravirgin este cel mai des falsificat, de obicei in compozitia acestuia adaugandu-se ulei de alune (deloc indicat mai ales... [continuare]
Alimente indicate in dieta Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi. Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca mai mult de o duzina de alimente, de la fasole pana la carnea de vita, ajuta la reducerea poftei de mancare si dependentei de dulce, accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat. Ouale Renuntati la chifle la micul dejun. Ouale, alimente bogate in proteine, va pot oferi energia necesara inceperii unei dimineti active. Un studiu desfasurat pe un numar de 30 de femei supraponderale sau obeze a demonstrat ca femeile care au consumat la micul dejun o omleta din doua oua (cu 2 felii de paine prajita), au avut un apetit redus in urmatoarele 36 de ore fata de cele care au servit la micul dejun un sandwich cu acelasi numar de calorii. Un ou contine 78 de Kilocalorii si peste 6g de proteine; cu exceptia vitaminei... [continuare]
10 beneficii pentru sanatate ale alimentelor condimentate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Mancarea condimentata este apreciata in toata lumea, intrucat condimentele adauga un surplus incredibil de savoare alimentelor. Culturile din intreaga lume consuma preparate culinare care starnesc senzatii si bucura papilele gustative cu ajutorul mirodeniilor si aromelor ingredientelor folosite zilnic. Totusi, cei care prefera mancarea condimentata si sosurile iuti ar trebui sa fie putin mai prevazatori in ce priveste efectul acestora. Beneficii condimentelor pentru sanatate Cercetari recente au demonstrat ca folosirea mirodeniilor la mesele zilnice poate oferi destul de multe beneficii pentru sanatate. Pe langa faptul ca vor incanta cu gustul lor placut, alimentele condimentate furnizeaza, in plus, o serie de avantaje sanatatii. Contribuie la scaderea in greutate Ardeiul iute contine capsaicina, care poate accelera metabolismul si ajuta organismul sa arda calorii intr-un mod rapid. Acest lucru este explicat de faptul ca aceasta substanta creste... [continuare]
5 alimente ce trebuie incorporate in dieta
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca se doreste o imbunatatire a sanatatii si longevitatii trebuie introduse cinci alimente esentiale in dieta de zi cu zi. Cheia, afirma unii cercetatori, este pacalirea organismului, care odata cu inaintarea in varsta produce mai multe substante ce distrug celulele si mai putine celule noi, rezistente la cancere, imbatranire sau alte afectiuni. Aceste substante daunatoare sunt asa-numitii radicali liberi, un grup de atomi cu un numar impar de electroni foarte instabili si reactivi. Cand acesti radicali liberi patrund in ADN-ul uman cauzeaza la deteriorarea acestuia si determina aparitia unor celule cu un comportament anormal, precum cele canceroase. Ce este de facut? Organismul are deja un sistem de aparare reprezentat de antioxidanti, substante ce intrerup reactia de deteriorare a celulelor de catre radicalii liberi. Antioxidantii pot fi gasiti si in alimente, precum vitamina E, betacarotenul si vitamina C. Parerile cercetatorilor despre efectul antioxidant al... [continuare]
Ce este piramida alimentara La cat de multe tentatii sunt in jurul nostru nu este de mirare ca fiecare dintre noi si-ar dori sa guste din toate bunatatile. Dar pentru ca mancarea sa nu se "transforme" in celulita, colesterol, grasimi abdominale este indicat ca oamenii sa se hraneasca tinand cont de piramida alimentatiei. Rolul piramidei alimentare Rolul piramidei alimentare este de a usura alegerea alimentelor sanatoase, astfel incat fiecare persoana, familie sa adopte o alimentatie sanatoasa care le ofera o sanatate indelungata si o buna conditie fizica, psihica si intelectuala. Ce si cat consumam Dulciuri Cantiate: 30 grame de 2 - 3 ori pe saptamana. Optiuni sanatoase: fructe uscate neindulcite, ciocolata neagra, sorbet de fructe, miere. Argumente: ciocolata neagra contine o cantitate semnificativa de antioxidanti. In mod special se recomanda consumul a 30 de grame de ciocolota neagra cu 70% cacao de 2-3 ori pe saptamana. Spre deosebire de alte deserturi cu inghetata... [continuare]
Generalitati Amestecul dintre caldura rezultata in urma prepararii alimentelor si caldura verii nu este deloc placut. In timpul verii, ideea de a petrece timp in bucatarie nu este, probabil, una atragatoare. In plus, alimentele care ar putea fi reconfortante si care incalzesc corpul pe timp de iarna nu sunt ideale pentru o seara fierbinte de vara. In schimb, puteti alege alimente racoroase care necesita putin timp de preparare si care va vor oferi mai mult timp pentru a va bucura de soare si vacanta. Alimentele racoroase si cu mai putine calorii sunt o modalitate potrivita de a va incepe ziua, oferind in acelasi timp organismului energia de care acesta are nevoie pentru un stil de viata activ. Mic dejun sanatos, de vara Atunci cand planificati meniul pentru micul dejun vara, incercati sa includeti alimente din urmatoarele grupe alimentare: cereale integrale, proteine cu putine grasimi, lactate cu un continut redus de grasimi, precum si fructe si legume. Prin consumul... [continuare]
Generalitati Ceea ce mancati in timpul zilei poate avea un impact mare asupra modului in care va desfasurati activitatea in dormitor. Este adevarat ca cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a stimula libidoul, este sa consumati alimente sanatoase si sa va mentineti greutatea corporala normala. Exista totusi, o serie de produse alimentare specifice, care au efect direct asupra libidoului. Afrodisiacele si capacitatea acestora de a creste apetitul sexual au fascinat de-a lungul timpului, oameni din toate culturile. Unele dintre aceste alimente cresc secretia de hormoni masculini si feminini, in timp ce altele imbunatatesc starea de spririt sau stimuleza productia de sperma. In marea lor parte, produsele alimentare afrodisiace joaca un rol important in cresterea fluxului sanguin. Sexualitatea se bazeaza in mare masura si pe sistemul circulator si cel nervos. Prin consumul de alimentele care cresc dorinta sexuala sunt stimulate aceste doua sisteme, se mareste... [continuare]
Ce trebuiesa fac in cazul care am colesterolul total de 370??
Am colesterolul total 370 ce trebuie să fac? Mulțumesc [continuare]
Va rog sa-mi spuneti daca LIPOFIB 160mg este un tratament suficient ptr a scadea colesterolul si trgliceridele,am 64 de ani,1,52 inaltime,64kg ,cu colicistectomie la 55 de ani si urmatoarele rezultate obtinute pe 2 feb 2010 :col total 291mg/dl,hdl 52mg/dl,ldl 189 mg/dl,trigliceride 250mg/dl,tgo 21 ul/l,tgp 42ul/L,glicemie 115 mg/dl,creatinina serica0,69mg/dl,fibrinogenemie 360 MG%,vsh 20mm/1h ,restul in valori normale din hemoleucograma,biochimia urinara ,val normale.recomandat dieta adecvata , va multumesc SAVIA [continuare]
Soacra mea are 71 de ani si si-a facut analizele de curand iar colesterolul i-a iesit 282 mg/dl iar tigliceridele 92mg/dl. I s-a dat un tratament cu ofloxin ,oare ar putea si alceva pa baza naturista? [continuare]
buna ziua! Care sunt alimentele ce NU le pot consuma la aceasta boala(hipertensiune arteriala) ?? De exemplu : ceapa, usturoi, orez, oua, lapte, dulciuri, CARTOFI, varza, fasole, rosii, carne gratar, mezeluri, peste, conserve, icre, pate-uri. In special m-ar interesa ce nu pot consuma !!! VA MULTUMESC ! [continuare]
colesterol marit,,, total,,,,247.16 ,,,,,6.43,,, care este tratamentul si dieta??? [continuare]
De ce am Colesterolul HDL mic? [continuare]
elena piatra neamt.am 44 de ani si am colesterolul 293 mg si trigliceridele 212 mg.Ce pot face sa ajung la valori normale.va rog ajutati-ma. [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter