Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

alimentatie ulcer

Factorii declansatori ai ulcerului si gastritei

Factorii declansatori ai ulcerului si gastritei

Actualizat la data de: 21 Mai 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Ulcerul gastro-duodenal este o afectiune des intalnita si se caracterizeaza prin episoade dureroase care alterneaza cu perioadele de remisie. In aparitia acestei boli sunt implicati diversi factori, precum genetici, alimentari sau de mediu. Ulcerul duodenal este mai frecvent decat cel gastric, fiind mai des intalnit la barbati, 10-15% din populatie avand ulcer de-a lungul vietii. De cele mai multe ori, afectiunea este declansata de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori. Mai mult, aceasta bacterie produce peste 80% dintre ulcerele gastrice si peste 95% dintre ulcerele duodenale. Cea mai des intalnita manifestare a ulcerului este durerea, cu toate acestea sunt si ulcere care evolueaza asimptomatic. Factorii de risc ai ulcerului gastric Factori de mediu: Consumul exagerat de alcool; Fumatul; Anumite medicamente, ex.: aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene, corticosteroizii; Dieta neadecvata compusa din alimente care stimuleaza secretia gastrica precum:... [continuare]

Alimentatia copilului intre 1 si 2 ani

Alimentatia copilului intre 1 si 2 ani

Actualizat la data de: 22 Aprilie 2024

Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie

Sanatatea copilului Alimentatia copilului intre 1-2 ani este piatra de temelie a dezvoltarii armonioase a viitorului adult. Sanatatea copilului este, de fapt, compusa dintr-o alimentatie cat mai echilibrata si complexa, care sa cuprinda: proteine, lipide, glucide, minerale si vitamine, fibre, toate in proportii echilibrate. Totodata, acest interval de varsta este foarte important, deoarece acum cel mic invata sa manance sanatos, iar parintii trebuie sa insiste in stabilirea unor obiceiuri alimentare sanatoase. Reguli de alimentatie Ca regula generala trebuie sa se introduca un singur aliment nou odata. Ulterior se va creste cantitatea alimentului nou introdus, treptat, pentru a evita posibile alergii sau intolerante. Totodata, alimentele noi se introduc numai atunci cand copilul este sanatos. Orice mancare pentru cel mic se va prepara la gratar sau la cuptor si nu va fi prajita. De asemenea, se va evita utilizarea cuptorului cu microunde, pentru prepararea sau incalzirea... [continuare]

Ulcerul gastroduodenal, rezultatul lezarii mucoasei gastrice

Ulcerul gastroduodenal, rezultatul lezarii mucoasei gastrice

Actualizat la data de: 15 Ianuarie 2018

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Ulcerul gastroduodenal este o leziune situata la nivelul peretelui stomacului sau al duodenului, ce nu are tendinta de a se vindeca spontan. Daca nu este depistata la timp si tratata corespunzator, aceasta afectiune poate avansa, putand determina complicatii. Se disting mai multe tipuri de ulcere: ulcerul gastroduodenal acut, cauzat cel mai frecvent de ingestia medicamentelor gastrotoxice (antiinflamatoarele), dar si de alti factori, cum ar fi: alcoolul, fumatul, alimente afumate, condimentate, gastrite netratate etc. In cazul ulcerului gastroduodenal cronic, pe langa factorii incriminati in cadrul afectiunii acute se mai adauga si infectia cu Helicobacter pylori, un germen localizat la nivelul stomacului, foarte rezistent la aciditatea sucului gastric, care poate determina in timp leziuni ulcerative. Tratamentul infectiei cu Helicobacter pylori include doua tipuri de antibiotice administrate concomitent, la care se adauga un medicament antisecretor pentru a reduce... [continuare]

Ce alimentatie sa adoptati pentru a preveni cancerul de colon

Ce alimentatie sa adoptati pentru a preveni cancerul de colon

Actualizat la data de: 23 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cancerul de colon poate fi prevenit prin gestionarea factorilor de risc care pot fi controlati, precum alimentatia pe care o adoptati si programul regulat de miscare. Majoritatea studiilor de specialitate arata ca supraponderalitatea si obezitatea cresc riscul cancerului colorectal in randul ambelor sexe, cu o incidenta crescuta la barbati. O talie mai mare (mai mult tesut gras in jurul abdomenului) determina de asemenea o susceptibilitate crescuta in fata cancerului de colon. Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in legume, fructe si cereale integrale, din care sunt excluse carnea rosie si produsele procesate de origine animala, este benefica in prevenirea cancerului colorectal. Alimentatia care scade riscul dezvoltarii cancerului de colon Prima regula in respectarea unei alimentatii care scade riscul dezvoltarii cancerului de colon este evitarea tuturor surselor alimentare de grasimi saturate si grasimi trans. Carnea de vita, porc, miel si mezelurile... [continuare]

Ce trebuie sa stiti despre suplimentarea nutrientilor in alimentatia bebelusilor

Ce trebuie sa stiti despre suplimentarea nutrientilor in alimentatia bebelusilor

Actualizat la data de: 17 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Suplimentarea nutrientilor in alimentatia bebelusilor asigura dezvoltarea optima a copiilor in primul an de viata, asigurand tot complexul de nutrienti necesar in aceasta perioada importanta de crestere. Medicii recomanda suplimentul de lapte la bebelusi in conditiile lactatiei insuficiente, pana la varsta de 6 luni, de cand se incepe diversificarea alimentatiei. Nutrientii de care au nevoie bebelusii In primul an de viata, copiii isi tripleaza greutatea de la nastere, iar pentru a se dezvolta in acesti parametri, au nevoie de mai multi nutrienti de calitate decat in orice alta perioada a vietii. Laptele matern acopera nevoile nutritionale ale bebelusilor in primele 6 luni de viata, insa atunci cand lactatia este insuficienta sau copilul nu poate fi hranit la san, se impune suplimentarea hranei cu ajutorul formulelor speciale de lapte praf. Cei mai importanti nutrienti de care au nevoie bebelusii pana la diversificarea hranei sunt - Calciul. Ajuta la... [continuare]

Afectiuni inflamatorii intestinale: boala crohn si colita ulcerativa

Afectiuni inflamatorii intestinale: boala crohn si colita ulcerativa

Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generaliatati Afectiunile inflamatorii intestinale sunt un grup de tulburari gastroinestinale cronice care cauzeaza inflamatia si ulceratia tractului digestiv si, implicit, episoade severe de scaune cu sange si dureri abdominale. Boala Crohn si colita ulcerativa sunt cele mai frecvente dintre acestea. Cele doua afectiuni au o baza patologica comuna, dar si particularitati care le individualizeaza. Simptome similare si particulare Durerile abdominale si scaunele dese sunt puncte comune in boala Crohn si colita ulcerativa, insa au anumite caracteristici care le diferentiaza. De exemplu, in cazul primei afectiuni, durerile abdominale sunt initial de durata mai scurta si atat in intensitate cat si in durata pana ce devin o stare permanenta. Iar in situatia colitei ulceroase o persoana poate avea pana la 20 de scaune pe zi, perturband inclusiv perioada de odihna din timpul noptii. [continuare]

Combateti oboseala prin alimentatie

Combateti oboseala prin alimentatie

Actualizat la data de: 10 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alimentatia este una dintre cele mai eficiente cai prin care puteti sa combateti oboseala, mai ales in perioadele in care rezervele de energie par sa se epuizeze in mod inexplicabil. Sindromul de oboseala cronica poate fi tinut sub control printr-o dieta energizanta, care sa alimenteaze celulele, muschii si creierul cu substantele necesare vigorii fizice si psihice. Aflati cum ar trebui sa arate meniul zilnic, astfel incat sa scapati de toate simptomele oboselii diurne! Dieta recomandata in combaterea oboselii Intrucat alimentele sunt combustibilul organismului, modul in care ele sunt alese va avea un impact direct asupra randamentului fizic si psihic. Pana si momentul in care consumati un anumit tip de hrana face diferenta intre o vitalitate crescuta si o stare de epuizare greu de tinut sub control. Influenta dietei asupra nivelului de energie de care beneficiati incepe inca de la primele ore ale diminetii. Micul dejun este o masa usor de sarit, mai ales... [continuare]

11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa

11 schimbari simple pentru o alimentatie mai sanatoasa

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Cum poti avea o alimentatie sanatoasa? O alimentatie mai sanatoasa este cheia unei vieti lungi si de calitate, insa urmarea unei diete corecte nu se intampla de la sine. Sunt necesare mici schimbari pe care sa le adoptati treptat, fara sa simtiti ca va privati de hrana preferata sau ca duceti o lupta continua cu senzatia de foame. De altfel, medicii nutritionisti spun ca pana si modificarile minore din alimentatie pot aduce rezultate benefice importante pe termen lung. Simpla inlocuire a painii albe cu cea integrala sau prepararea cafelei cu lapte degresat, in locul celui gras, sunt exemple de modalitati prin care va puteti transforma radical dieta, cu eforturi mici. Moduri usoare de a manca mai sanatos Daca doriti sa va imbunatatiti regimul alimentar, sa va controlati mai bine portiile si sa va hraniti, astfel, mult mai sanatos, trebuie sa creati si circumstantele propice acestor schimbari importante, dar si sa adoptati obisnuinte menite sa se integreze permanent in... [continuare]

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Actualizat la data de: 25 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Excluderea glutenului din alimentatie, necesara doar in cazul persoanelor diagnosticate cu boala autoimuna celiaca, a inceput sa fie asociata cu scaderea in greutate si imbunatatirea aspectului fizic. Numeroase celebritati au adoptat o astfel de metoda de slabit, popularizandu-i asa-zisele rezultate uimitoare. Insa specialistii spun ca nu exista dovezi stiintifice palpabile care sa ateste efectele de reducere a greutatii corporale prin excluderea surselor de gluten din dieta zilnica. Ce este glutenul Glutenul este o proteina regasita natural in grau, orz, secara, introdusa deseori si in compozitia produselor procesate. De altfel, glutenul este introdus in numeroase alimente si medicamente, nu doar in paine sau biscuiti. Cerealele, sosul de soia, bauturile alcoolice (precum berea) sau chiar cosmeticele (balsamul de buze, de pilda) contin si ele anumite cantitati de gluten. Una din 100 de persoane poate suferi de o boala autoimuna, numita boala celiaca, in care... [continuare]

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie

Actualizat la data de: 26 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai noi studii efectuate de cercetatori incearca sa aduca noi raspunsuri despre cat de periculoasa este, de fapt, sarea in alimentatie. Consumul excesiv al acestui aliment a fost asociat ani intregi cu riscul instalarii hipertensiunii arteriale, bolilor cardiace sau a accidentului vascular cerebral. Statisticile medicale arata ca, in Romania, se consuma de doua ori mai multa sare decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii. Mai nou, oamenii de stiinta sustin ca sodiul nu este atat de periculos pentru organism precum s-a crezut pana acum. Noile concluzii ale expertilor despre consumul de sare Cercetatorii Universitatii Alabama din Birmingham au analizat concluziile a trei studii dedicate consumului de sare si impactului sau real asupra starii de sanatate. In linii mari, expertii in cardiologie implicati in acest demers au ajuns la concluzia ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze atat de mult referitor la cantitatea de sodiu ingerata. Doua dintre... [continuare]

Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii

Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii

Actualizat la data de: 04 Martie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Medicii nutritionisti incurajeaza consumul frecvent de peste, in cel putin doua portii saptamanal. Alimentatia intregii familii poate deveni mult mai sanatoasa cu ajutorul acestui tip de carne cu proprietati unice pentru organism. Pestele nu trebuie sa lipseasca din niciun regim alimentar, datorita vitaminelor, mineralelor si nutrientilor esentiali pe care ii contine. Exista cateva metode prin care puteti sa suplimentati aportul de peste in alimentatia intregii familii, recomandate de specialistii in nutritie. Beneficiile consumului regulat de peste Carnea de peste este unul dintre cele mai sanatoase alimente pentru organismul uman, fiind cea mai importanta sursa de acizi grasi omega-3, proteine si alte grasimi sanatoase, despre care s-a demonstrat stiintific ca previn numeroase afectiuni si imbatranirea prematura, protejeaza tesutul cutanat si asista procesul de slabire. - Prevenirea hipertensiunii . Grasimile esentiale omega-3 din pestele gras (somonul,... [continuare]

Necesarul de fibre in alimentatie

Necesarul de fibre in alimentatie

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fibrele sunt elemente de baza in alimentatia omului, cu rol esential in buna functionare a sistemului digestiv. Organismul nu poate digera fibrele alimentare, de aceea ele sunt eliminate cu rapiditate prin intestinul gros. Acesti nutrienti pot fi preluati din fructe, legume si cereale, iar aportul lor insuficient conduce la cresterea in greutate, debutul afectiunilor cardiace sau chiar la instalarea cancerului. O cantitate optima de fibre in dieta contribuie si la un mai bun control al greutatii corporale, intrucat participa la mentinerea starii de satietate o perioada mai lunga de timp. Rolul fibrelor in organism Principalul rol al fibrelor alimentare este acela al reglarii digestiei. Odata ce enzimele metabolizeaza nutrientii din hrana consumata, fibrele si toxinele se ataseaza de reziduurile alimentare si faciliteaza eliminarea materiilor fecale. Respectarea necesarului zilnic de fibre este o conditie de baza pentru sustinerea functiei digestive.... [continuare]

Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip ii

Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip ii

Actualizat la data de: 07 Ianuarie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O dieta echilibrata si un program regulat de miscare sunt doua componente de baza controlul diabetului de tip II, insa cercetatorii au descoperit ca alimentatia sanatoasa poate sa constituie, in anumite cazuri, un tratament propriu-zis pentru aceasta boala cronica. Restrictiile calorice regleaza nivelul glicemiei in sange, deoarece afecteaza productia de glucoza la nivelul ficatului, sustin specialistii. Prin urmare, diabeticii au nevoie de o planificare atenta a dietei, prin reducerea numarului de calorii consumate in fiecare zi. Alimentatia corecta in diabet Alimentatia sanatoasa constituie o cale principala de prevenire, control si tratare a unui numar foarte mare de afectiuni, de la bolile cardiace, pana la diversele forme de cancer. Cele mai noi cercetari in domeniu arata ca o dieta echilibrata poate fi in sine un tratament pentru diabetul de tip II, in special atunci cand este asociata cu un program regulat de miscare. Un studiu restrans, derulat in... [continuare]

Transplantul de fecale, tratament eficient contra colitei ulcerative

Transplantul de fecale, tratament eficient contra colitei ulcerative

Actualizat la data de: 20 Aprilie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colita ulcerativa este o afectiune care se manifesta prin aparitia de ulceratii la nivelul intestinului gros, iar pacientul se confrunta cu simptome neplacute precum sangerari rectale, anemie, stari de oboseala, dureri articulare. Tratamentul poate sa includa administrarea de corticosteroizi, dar si medicamente contra diareei, cat si pentru ameliorarea durerilor. Mai pot fi administrate si medicamente imunomodulatoare. Exista si cazuri in care este nevoie de interventie chirurgicala pentru indepartarea colonului, la aproximativ 30% dintre cei diagnosticati cu colita. Transplantul de fecale, o metoda noua de tratament Un tratament care presupune insa transplantul de fecale da sperante celor care sunt diaganosticati cu aceasta afectiune. Dupa ce au trecut 8 saptamani de la un transplant de fecale, unii pacienti care sufereau de colita ulcerativa nu au mai avut sangerari rectale si nici diaree, potrivit unui nou studiu. Rezultatele cercetarii au fost prezentate la... [continuare]

Alimentatia adecvata pentru o lactatie normala

Alimentatia adecvata pentru o lactatie normala

Actualizat la data de: 26 Mai 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista numeroase si poate mult prea multe site-uri care emit fel si fel de opinii sau de sfaturi care se refera la ce trebuie sa contina alimentatia pentru o lactatie buna, sau cazuri in care se recomanda ce sa nu se consume in perioada de alaptare. Problema ar fi ca totusi un numar foarte mare de aceste opinii de pe site-uri sau alte tipuri de materiale nu au si un fundament medical realizat cu opinia unui medic, cum este cazul acestui articol. Este esential inainte de a incepe ascultarea de oricare opinie legata de lactatie, ca mamicile sa inteleaga ca perioada de alaptare si lactatie in sine este un fenomen complet natural si nu trebuie privit ca pe o conditie suplimentara care nu trebuie tratata cu prea multe restrictii, sau cu prea multe indicatii. Lactatia Lactatia in sine este fenomenul prin care glandele galactifere din cadrul sanului vor produce lapte. Fenomenul de pregatire pentru alaptare incepe inca din trimestrul 2 si 3 al sarcinii, moment in care... [continuare]

Sfaturi pentru gestionarea colitei ulcerative

Sfaturi pentru gestionarea colitei ulcerative

Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Colita ulcerativa este o boala cronica al carui principal simptom este inflamarea peretelui interior al intestinului gros sau al colonului. La persoanele care sufera de colita ulcerativa, sistemul imunitar actioneaza in mod necorespunzator prin atacarea peretelui intestinului, rezultand manifestari de genul inflamatiei, leziunilor, sangerarilor si diareei. In functie de sectiunea de colon afectata, boala poate purta diverse denumiri. Cum puteti mentine sub control episoadele de colita ulcerativa Desi nu exista nicio modalitate sigura pentru a preveni aparitia episoadelor de colita ulcerativa, conditia poate fi gestionata printr-o combinatie de tratamente si ajustari ale stilului de viata. - Dieta este foarte importanta pentru bolnavii diagnosticati cu colita ulcerativa. Produsele alimentare nu determina aparitia colitei ulcerative, dar un regim alimentar sanatos este o parte importanta a gestionarii episoadelor acute. Persoanele care sufera de colita ulcerativa ar... [continuare]

Alimentatia scolarului si a prescolarului

Alimentatia scolarului si a prescolarului

Actualizat la data de: 21 Septembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Copilul aflat la inceputul scolii sau al gradinitei este in crestere continua si are nevoie de o alimentatie cat mai sanatoasa pentru a se putea dezvolta armonios. Este esential ca acesta sa manance cat mai variat: legume, fructe, lapte, peste si carne slaba, cereale integrale, orez, paine integrala, fara zahar in exces si, de preferat, cat mai putine dulciuri din comert. Concret, scolarul are nevoie de o nutritie bogata, variata, echilibrata, care sa fie adaptata varstei. El trebuie sa manance de mai multe ori pe zi, deoarece are nevoie de multa energie pentru a creste, a invata si a se juca sau pentru diverse activitati fizice. Nu trebuie uitat ca performantele scolare sunt influentate de alimentatie, mai exact de structura si distributia meselor. In plus, nu trebuie uitat faptul ca o alimentatie incorecta alaturi de viata sedentara fac ca tot mai multi copii sa sufere de obezitate infantila. Ce trebuie sa manance un copil de varsta scolara Copilul de varsta... [continuare]

Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa

Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa

Actualizat la data de: 05 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Meiul, lintea si hameiul sunt elemente-cheie intr-o alimentatie sanatoasa, furnizand o gama larga de beneficii pentru bunastarea fizica si psihica. Meiul previne eficient afectiunile digestive si ajuta la mentinerea greutatii corporale optime., Lintea protejeaza sistemul cardiovascular, iar hameiul este un bun calmant pentru sistemul nervos si un remediu eficient in disconfortul menstrual. Beneficiile meiului in alimentatie Meiul este o cereala cu aroma de nuca, considerata a fi una dintre cele mai usor digerabile si non-alergice grane pe care oamenii le pot introduce in dieta. Meiul se numara totodata printre putinele cereale cu efect alcalinizant pentru organism. In ciuda faptului ca meiul este asociat de regula cu hrana pentru pasari, el poate fi un ingredient delicios in meniul oamenilor de pretutindeni. Odata gatit, are o consistenta cremoasa similara cu cea a piureului sau a orezului foarte bine fiert. Meiul poate fi alb, gri, galben sau rosu. Circa... [continuare]

10 mituri despre dieta si alimentatia sanatoasa

10 mituri despre dieta si alimentatia sanatoasa

Actualizat la data de: 07 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta si alimentatia sanatoasa sunt doua preocupari prioritare intr-o epoca a exceselor si a hranei nocive, care au condus la cresterea ratei obezitatii la scara globala. Proportional cu interesul crescand al oamenilor pentru un fizic armonios si sanatos, s-au dezvoltat si o serie de mituri si perceptii gresite despre ceea ce inseamna o dieta echilibrata si o alimentatie sanatoasa. De altfel, specialistii in nutritie spun ca mentalitatea tipica a urmarii curelor de slabire drastice este gresita. Secretul este adoptarea unei diete corecte pe termen lung si imbratisarea unui stil de viata sanatos, ce cuprinde mese complete, in cantitati moderate. Cele mai frecvente mituri despre dieta Cele mai multe dintre miturile despre dieta si respectarea unei alimentatii sanatoase s-au imprimat adanc in constiinta multor generatii, fara sa fie sustinute de puncte de vedere stiintifice. Care sunt acestea, aflati mai jos. Mesele de seara predispun ingrasarii Indemnul de a nu... [continuare]

Stresul poate cauza ulcer gastric?

Stresul poate cauza ulcer gastric?

Actualizat la data de: 01 Martie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ulcerul apare atunci cand tesutul dintr-o zona a gurii, stomacului, esofagului sau alte parti ale sistemului digestiv se deterioreaza. Zona devine iritata si inflamata si creeaza o rana dureroasa. Ulcerele sunt expuse riscului de sangerare, astfel ca acestea trebuie sa fie monitorizate, in special daca se regasesc in stomac sau in tractul intestinal. Relatia dintre stres si mai multe tipuri de ulcere: • ulcere de stres: mai frecvente in zonele tractului digestiv (stomac, esofag) • ulcere peptice: se gasesc in stomac si in zona superioara a intestinului subtire • ulcere la nivelul gurii: regasite la nivelul buzelor, pe gingii sau pe limba (ulcerul la nivelul gurii difera de ranile la nivelul buzelor) Stresul si ulcerul Stresul vine in doua forme. Exista stres mental sau psihologic si exista si stres fizic. Anumite tipuri de stres pot fi mai susceptibile de a produce diferitele tipuri de ulcere. Multi medici nu sunt de acord cu legatura dintre stres si... [continuare]

Comunitate medicala

Ulcer varicos

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli de inima

buna ziua,ma confrunt cu un ulcer varicos f.urat,toata laba piciorului s-a facut neagra,s-au format rani care au inceput sa puroieze si sa sape in carne.junghiurile sunt insuportabile ca imi vine sa ma sinucid.fac tratament de un an de zile,dar nimic concret,cred doar ca datorita antibioticului mai tin cat de cat infectia sub control.daca ma poate ajuta cineva in vreun fel....va multumesc [continuare]

Comunitate medicala

O alimentatie sanatoasa

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Buna ziua. Am citit mute pe sfatulmedicului.ro in care se vorbeste despre o alimentatie sanatoasa insa nimeni nu a facut referire exact la alimentatia sanatoasa si mod de a te alimenta sanatos in fiecare zi. Cum trebuie consumate alimentele, trebuie facuta o dieta in care in fiecare zi consumi fibre, proteine si carbohidrati su zile diferite pentru fiecare grupa. 1 zi fibre, a doua zi proteine, a treia carbohidrati? [continuare]

Buna seara. Azi dimineata am mers la toaleta si am sesizat ca am scaun ff inchis la culoare, cu unele parti din ele negre. Care ar putea fi cauzele? Tin sa mentionez ca acum cativa ani am fost diagnosticata cu ulcer duodenal iar in urma cu o luna-doua aproximativ, in multe din scaune a fost prezent sangele, uneori sange rosu deschis iar alteori ca un fel de chiaguri cu o culoare un pic mai inchisa. [continuare]

Care este diferenţa între simptomele gastritei şi ulcerului gastric? Care este diferenţa între simptomele duodenitei si ulcerului duodenal? Prin alte cuvinte, cum putem diferenţia exact un ulcer gastric de un ulcer duodenal, de o gastrită sau de o duodenită, doar prin intermediul simptomelor. Mulţumesc anticipat. [continuare]

am 17 ani , ma trezesc dimineata la 5 si mananc pe la 6:30 sau 7 intru la ore la 8 si ies la 14 . pe la ora 14 merg la alergat + exerciti . Cum ar trebui sa fie mesele mele pentru o alimentatie corecta fara sa sar peste micul de jun si sa nu mananc dupa ora 18 . La ce ora ar trebui sa fie mesele mele ? :-D [continuare]

Comunitate medicala

Ulcerul duodenal hemoragic

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Ulcer

Buna,ma numesc Cosmin,am 16 ani, Sufar de ulcer gastroduodenal hemoragic,se poate sa scap definitiv de el,sau macar sa amelioreze durerea? Imi puteti sugera un tratament medicamentos mai puternic, in aces moment iau Nexium 20 Mg si Maalox . Si o ultima intrebare.Medicul meu mia spus ca reteta prescrisa de el trebuia sa fie compensata 100% dar nu am primit nici o compensatie.Fiind copil am platit 92 lei pentru niste pastile pe care trebuia sa le primesc gratis,de ce? [continuare]

Comunitate medicala

Ulcer bulbar cronic

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Ulcer

Buna ziua. Ma numesc Claudiu, am 42 de anisi am fost diagnosticat cu gastro-duodenita si ulcer bulbar cronic.Rezultatul examinarii radiologice eso-gastro-duodenala cu bariu, spune asa:-deglutitie normala;esofag cu traiect si tranzit normale; stomac hipotonic, normochinetic; hipersecretie accentuata, pliuri ingrosate,fete si curburi libere; fara reflux GE,fara hernie transhiatala; pilor spastic,cu evacuare intirziata;bulb duodenal asimetric, cu opacifiere neomogena;reflux bulboantral; cadru duodenal morfologic normal,dischinetic,cu miscari de brasaj. Doctorita de familie, dupa ce a vazut asta, mi-a dat urmatorul tratament:-FAMOTIDINA-20 mg (1 cp. dimineata inainte de masa); - KLABAX-500 mg (1 cp dimineata si 1 cpseara la 30 minute dupa masa); -AUGMENTIN-875mg/125mg (1 cp dimineata si 1 cp seara la 30 minute dupa masa).Tratamentul dureaza o saptamina, dupa care pauza 20de zile si apoi repetat. Dar dupa ce am inceput sa iau acest tratament am avut dureri mari.I-am spus dpamnei doctor, dar a... [continuare]

am voie sa mananc dulciuri daca am fost operat de ulcer perforat [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)