Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

aditiv alimentar

6 cauze principale ale cancerului

6 cauze principale ale cancerului

Actualizat la data de: 08 Iulie 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Cancerul reprezinta principala cauza a mortii la nivel mondial. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul de plamani, de stomac, ficat, colon si san cauzeaza cele mai multe decese anual. Se estimeaza ca, in 2020, atunci cand populatia lumii va ajunge la 7,5 miliarde de persoane, aproximativ 15 milioane vor suferi de cancer. Ce este cancerul Cancerul reprezinta o grupa de boli cauzata de cresterea necontrolata a celulelor. Aceasta dezvoltare este declansata de mutatii, de schimbari la nivelul AND-ului, care afecteaza genele, astfel incat determina inmultirea celulelor canceroase. O alta cauza care declansaza cancerul o reprezinta factorii de mediu: dieta, radiatiile, infectiile etc. Exista peste 100 de tipuri de cancer. Tumori maligne vs. tumori benigne Celulele se divid in mod normal atunci cand organismul are nevoie. Insa, atunci cand ele se inmultesc fara sa fie necesar, se formeaza o masa de tesut suplimentara numita tumora. Tumora... [continuare]

Cum putem trata cu succes migrenele

Cum putem trata cu succes migrenele

Actualizat la data de: 06 Martie 2018

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Cum se manifesta migrenele De obicei, migrenele se manifesta ca dureri puternice, intepatoare la nivelul capului. Pot fi cauzate de activarea fibrelor nervoase din vasele sangvine ale creierului. Pe langa durerea de cap puternica, migrenele prezinta o serie de simptome. Printre acestea se numara sensibilitatea la sunete si lumina, greata, voma si oboseala. Conform Institutului National de Boli Neurologice, 12% din populatia Statelor Unite sufera de migrene.Pe parcursul vietii, indiferent de varsta, sex sau etnie, oricui i se poate intampla sa sufere de migrene. Cercetatorii cred ca anumite evenimente pot declansa sau pot duce la migrena.Pentru fiecare persoana, declansatorul migrenei este diferit. Daca migrena s-a instalat deja trebuie tratata si pentru asta exista diferite tratamente sau metode alternative, insa cel mai bine este sa identificati cauzele migrenelor si o modalitate eficienta de a le inlatura. Cum sa evitati cauzele declansatoare de migrena Prevenirea... [continuare]

Adhd la adulti si copii: cauze, simptome si recomandari

Adhd la adulti si copii: cauze, simptome si recomandari

Actualizat la data de: 17 Decembrie 2018

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD) sau tulburarea cu deficit de atentie (ADD) si cu hiperactivitate este un nou nume adresat unui grup de tulburari cauzate de diverse mecanisme ale sistemului nervos central. Desi este o tulburare a copilariei, nu este exclus ca aceasta sa se intalneasca si la adulti. Unii specialisti declara ca opt milioane de adulti pot fi afectati si aproximativ 80% din ei nu-si dau seama si raman nediagnosticati. Unele studii declara ca aproximativ 30-70% dintre copiii diagnosticati cu ADHD continua sa aiba simptome si cand sunt adulti, tulburarea devinenind mult mai complexa odata cu inaintarea in varsta. Se manifesta nu doar ca o incapacitate legata de atentie, ci si ca o problema legata de autocontrol. Fara acest autocontrol, adultul nu poate duce la bun final sarcinile zilnice si se ajunge la consum de alcool, droguri sau chiar certuri familiale pe probleme financiare si nu numai. Adultii cu ADHD pot fi infideli, deoarece... [continuare]

Alimente care pot declansa alergii cutanate

Alimente care pot declansa alergii cutanate

Actualizat la data de: 19 Septembrie 2025

Dr. Claudia Adriana Nicolae
Medic primar Alergologie si Imunologie

Ce este urticaria? Urticaria este o afectiune cutanata care se manifesta prin eruptii trecatoare avand aspectul unor umflaturi ale pielii de regula bine delimitate, cu dimensiuni foarte variate si care asociaza roseata si mancarimi intense. Leziunile sunt similare celor care apar la atingerea pielii cu o urzica. Angioedemul se caracterizeaza tot prin umflaturi dar ale tesutului subcutanat care apar in anumite arii predilecte ca buzele, pleoapele, palmele, organele genitale, iar in cazuri grave, limba si glota, avand un caracter fugace, trecator si nefiind insotite de roseata sau mancarime. Cand apare urticaria Poate asocia raguseala si senzatie de lipsa de aer in situatiile in care localizarea este de gravitate si poate pune in pericol viata pacientului. Poate insoti sau nu o eruptie urticariana si ambele pot completa tabloul unei reactii de tip soc anafilactic. Un procent cuprins intre 15% si 25% din populatie poate prezenta macar un episod de urticarie si angioedem... [continuare]

Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii?

Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii?

Actualizat la data de: 25 Mai 2022

Dr. Claudia Adriana Nicolae
Medic primar Alergologie si Imunologie

Ce este anafilaxia? Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie si imunologie clinica: Pe scurt, este un eveniment imunologic nefericit, care survine brusc. Este foarte grava si poate fi uneori fatala. Ea rezulta din eliberarea unor cantitati masive de substante chimice din acele celule care sunt implicate in raspunsurile alergice ale organismului. Acei mediatori chimici pot afecta un numar variabil de organe tinta ca pielea, mucoasele, aparatul respirator, tractul digestiv, sistemul cardiovascular si sistemul nervos. Este bine de precizat faptul ca o reactie aparuta in contextul expunerii organismului la o anumita substanta se numeste anafilaxie doar atunci cand se identifica prezenta anticorpilor de tip IgE specifici (anticorpi asociati cu alergia) fata de aceasta substanta, anticorpi produsi dupa o sensibilizare, adica dupa o intalnire prealabila a organismului cu ea. Ce poate cauza aparitia unei reactii alergice atat de severe la un copil? Dr. Claudia Adriana... [continuare]

Sindromul gurii arse

Sindromul gurii arse

Actualizat la data de: 23 August 2022

Autor: SfatulMedicului

 Ce este sindromul gurii arse Sindromul gurii arse este termenul medical pentru senzatia cronica, de lunga durata, de arsura la nivelul cavitatii bucale, fara sa existe o cauza cunoscuta. Disconfortul poate afecta limba, gingiile, buzele, partea din interior a obrajilor, palatul moale si dur, sau o combinatie dintre acestea, senzatia de arsura fiind haotic raspandita. Acest sindrom debuteaza de regula brusc, dar poate aparea si treptat, in timp, prin senzatie de arsura din ce in ce mai severa. Cauza exacta nu a fost descoperita, pana in acest moment. Semne si simptome Simptomele acetui sindrom variaza de la pacient la pacient, insa simptomele si semnele principale includ: • Senzatie puternica de arsura, la nivelul limbii de cele mai multe ori. Poate afecta si buzele, gingiile, palatul, obrajii sau intreaga cavitate bucala • Senzatie de gura uscata, deshidratata, asociata cu sete intensa • Modificari ale gustului, precum gustul amar sau metalic prezent constant •... [continuare]

Sindromul metabolic: sindromul x metabolic; sindromul de rezistenta la insulina

Sindromul metabolic: sindromul x metabolic; sindromul de rezistenta la insulina

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2024

Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala

Definitie, semne si simptome, investigatii, diagnostic Sindrmul metabolic este o afectiune cu multiple cauze ce consta din asocierea mai multor factori de risc in care rezistenta la insulina se insoteste de o depunere si o functie anormala a tesutului gras. El cuprinde o combinatie de afectiuni care, prezente impreuna la aceeasi persoana, reprezinta factori de risc pentru boala coronariana ischemica (angina pectorala, infarct miocardic acut, fibrilatie atriala cronica, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, moarte subita etc), pentru diabet zaharat, pentru ficat gras si pentru unele forme de cancer. Semne si simptome • Hipertensiune arteriala (valori crescute ale TA 140/85 mm Hg) • Hiperglicemie (valori ale glucozei sanguine 100 mg/dl) • Hipertrigliceridemie (valori ale trigliceridelor serice 150 mg/dl) • Valori scazute ale HDL-colesterol (colesterol “bun”, cu efect protector)(valori scazute • Obezitate de tip abdominal • Semne sugestive pentru... [continuare]

Alimentele procesate la copii – pericol in farfurie

Alimentele procesate la copii – pericol in farfurie

Actualizat la data de: 29 Februarie 2024

Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie

Ce sunt alimentele procesate Alimentele procesate se refera la orice aliment care s-a schimbat fata de starea sa naturala. Aceasta poate include alimente care au fost pur si simplu taiate, spalate, incalzite, pasteurizate, conservate, gatite, congelate, uscate, deshidratate, amestecate sau ambalate. De asemenea, poate include alimente care au adaugat conservanti, nutrienti, arome, saruri, zaharuri sau grasimi. De obicei, oamenii cred ca alimentele procesate sunt „rele”. Desi exista o multime de optiuni procesate care sunt mai putin hranitoare, unele alimente procesate sunt sanatoase. Cum afecteaza alimentele procesate sanatatea Unele alimente usor procesate pot face parte dintr-o dieta sanatoasa. Dar alte optiuni foarte procesate pot duce la riscuri pentru sanatate. Iata si cateva exemple: • Consum excesiv necontrolat. Unele alimente procesate contin multa sare, grasimi si zahar. Acest lucru poate face ca alimentele sa para mai atragatoare, sa aiba un gust mai... [continuare]

Alimentatia si microbiomul intestinal

Alimentatia si microbiomul intestinal

Actualizat la data de: 29 Aprilie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este microbiomul intestinal? Microbiomul intestinal este format din intreaga comunitate microbiana care se afla la nivelul tractului gastrointestinal. Este localizat cu precadere la nivelul colonului si se afla intr-o relatie de simbioza cu organismul gazda, prin interactiunea cu epiteliul intestinal si cu sistemul imunitar al mucoasei intestinale, mentinand homeostazia intestinala. Care sunt bacteriile bune din tractul intestinal? Numarul bacteriilor il depaseste pe cel al celulelor gazda, fiind aproximativ 3,8 x 1013 la adult, regasindu-se cel putin 160 din totalul de 1150 de specii posibile care pot coloniza tractul gastrointestinal. Tipurile principale sunt reprezentate de Bacteroides, Firmicutes, Actinobacteria, Proteobacteria si Verrucomicrobiota, iar increngaturile dominante care insumeaza aproximativ 90% din microbiota sunt Bacteroides si Firmicutes. Ce este disbioza? Conform rezultatelor studiilor, o microbiota intestinala diversificata si numeroasa este un... [continuare]

Substituentii zaharului si impactul asupra sanatatii

Substituentii zaharului si impactul asupra sanatatii

Actualizat la data de: 29 Aprilie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este zaharul? Zaharul este un carbohidrat precum fibrele sau amidonul, insa nu este esential dietei. Zaharul defineste mai multe tipuri de carbohidrati simpli, precum zaharul de masa (zaharoza), care reprezinta cel mai des intalnit indulcitor din deserturi. Este tot mai populara adoptarea unei diete fara zahar prin utilizarea unui substituent, ale carui efecte nu sunt la fel de nocive precum cele ale zaharului. Zaharoza este doar unul dintre zaharurile intalnite in alimente (fructe, legume, cereale) in mod natural, de asemenea, se mai pot intalni: glucoza, fructoza, maltoza, galactoza si lactoza. Surse de zahar Zaharul in sine nu este nociv, corpul uman avand nevoie de zahar pentru a produce energie, intrucat organismul proceseaza carbohidratii din alimente si il transforma in glucoza. Glucoza este absorbita in sange ulterior si este folosita drept sursa de energie. Daca se elimina complet zaharul si alte surse de carbohidrati din dieta, se priveaza organismul de... [continuare]

Influenta consumului de alimente ultraprocesate asupra sanatatii tiroidiene

Influenta consumului de alimente ultraprocesate asupra sanatatii tiroidiene

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Impactul alimentatiei asupra sanatatii In ultimele decenii, alimentatia populatiei s-a modificat profund, odata cu industrializarea masiva a productiei alimentare. Pe fondul unui ritm de viata alert, al comoditatii si al marketingului agresiv, consumul de alimente ultraprocesate a crescut considerabil, devenind o componenta semnificativa a dietei zilnice, in special in randul tinerilor si al populatiei urbane. Desi impactul negativ al acestor produse asupra obezitatii, diabetului si bolilor cardiovasculare este bine documentat, in ultimii ani s-a acordat tot mai multa atentie efectelor lor asupra sistemului endocrin, in special asupra glandei tiroide – un organ extrem de sensibil la dezechilibre nutritionale si factori toxici. Glanda tiroida joaca un rol esential in reglarea metabolismului, temperaturii corporale, functiei cardiovasculare si dezvoltarii sistemului nervos. Orice perturbare a functiei sale poate genera tulburari complexe, de la hipotiroidism si gusa,... [continuare]

Tipuri de soc si masuri de prim ajutor

Tipuri de soc si masuri de prim ajutor

Actualizat la data de: 29 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Ce este socul? In prezent, socul este de definit drept o insuficienta circulatorie ce determina un dezechilibru intre necesarul si oferta de oxigen. O alta definitie face referire la o distributie gresita si generalizata a fluxului sanguin ce impiedica distributia ori utilizarea cantitatilor suficiente de oxigen, ce poate pune viata in pericol daca nu se intervine la timp. Clasificarea socurilor Dupa etiologie, starile de soc sunt clasificate in 4 categorii: 1. soc hipovolemic ce apare in urma unei hemoragii masive sau nonhemoragii si este cauzat de scaderea volumului circulat. 2. soc cardiogen determinat de disfunctia inimii. 3. soc distributiv, unde sunt incluse tipurile de soc anafilactic, neurogen si socul septic. 4. socul obstructiv determinat de obstructia fluxului sanguin de cauze extracardiace, cum ar fi o posibila embolie pulmonara, pneumotorax, tamponada cardiaca etc. Cauzele socului hipovolemic Socul hipovolemic are drept consecinta scaderea volumului... [continuare]

Beneficii si efecte adverse ale uleiului de ricin

Beneficii si efecte adverse ale uleiului de ricin

Actualizat la data de: 29 Ianuarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Probabil sunteti constienti de faptul ca uleiul de ricin este considerat de catre unii specialisti ca fiind un remediu perfect pentru cresterea parului si a unghiilor. Dar s-ar putea sa nu fiti constienti ca utilizarea sa a fost raportata ca fiind buna si ca un antiviral, antibacterian, antifungic sau ca a fost utilizat pentru a trata o varietate de boli ale pielii. De altfel, uleiul de ricin este bun pentru reducerea durerilor sau pentru a stimula sistemul imunitar. Cu toate acestea, indiferent de ceea ce unii cercetatori sugereaza despre uleiul de ricin, ar trebui sa fiti foarte precauti cand experimentati acest tip de ulei, deoarece exista multe efecte secundare neplacute intampinate de unii utilizatori. Uleiul de ricin provine dintr-o compozitie chimica foarte neobisnuita. Este o triglicerida, este format din acizi grasi, dintre care 90% este acidul ricinoleic. Acest acid gras unic se gaseste in concentratii mai mici in alte cateva seminte si uleiuri si este... [continuare]

Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre salam

Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre salam

Actualizat la data de: 28 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati La nivel mondial, principala cauza a mortalitatii este data de bolile cardiovasculare. De aceea, este foarte important sa mananci sanatos, pentru a-ti proteja inima. Miscarea, combinata cu o alimentatie corecta reprezinta cel mai bun sistem de prevenire a acestor afectiuni. Fie ca vorbim de salam sau alte mezeluri, medicii recomanda sa eviti astfel de alimentele din carne grasa, aflate pe “lista neagra” a produselor care afecteaza inima. Salamul, un aliment cu multe chimicale Salamul este fabricat dintr-un amestec de ingrediente tocate, la care se adauga aditivi si substante chimice precum nitrati, coloranti sau aromatizanti. Salamul de vara, de exemplu, contine doar 8% carne, cu 2% mai putin decat procentul minim prevazut de lege. In rest, un salam contine apa, proteine vegetale din soia, sare, diferite condimente naturale, aditivi si conservanti, precum si o pasta obtinuta din carnea dezosata mecanic, tendoane, oase, sorici si pielite, cu un continut... [continuare]

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Actualizat la data de: 25 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Excluderea glutenului din alimentatie, necesara doar in cazul persoanelor diagnosticate cu boala autoimuna celiaca, a inceput sa fie asociata cu scaderea in greutate si imbunatatirea aspectului fizic. Numeroase celebritati au adoptat o astfel de metoda de slabit, popularizandu-i asa-zisele rezultate uimitoare. Insa specialistii spun ca nu exista dovezi stiintifice palpabile care sa ateste efectele de reducere a greutatii corporale prin excluderea surselor de gluten din dieta zilnica. Ce este glutenul Glutenul este o proteina regasita natural in grau, orz, secara, introdusa deseori si in compozitia produselor procesate. De altfel, glutenul este introdus in numeroase alimente si medicamente, nu doar in paine sau biscuiti. Cerealele, sosul de soia, bauturile alcoolice (precum berea) sau chiar cosmeticele (balsamul de buze, de pilda) contin si ele anumite cantitati de gluten. Una din 100 de persoane poate suferi de o boala autoimuna, numita boala celiaca, in care... [continuare]

Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de paste?

Ce trebuie sa stii la cumpararea preparatelor de paste?

Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ouale fierte, cozonacul, pasca, pateul de ficat, drobul sunt doar cateva dintre produsele traditionale pe care fiecare gospodina le pune pe masa in duminica Pastelui. Acum insa multe dintre acestea pot fi achizitionate din supermaket, semipreparate si gata de pus pe masa. Problema care se pune este cat de sigure sunt. Materiile prime pentru gatit, cum ar fi carnea, cerealele, legumele si fructele sunt acum produse in ferme mari, ferme industriale care utilizeaza produse chimice ajutatoare, cum ar fi medicamente de uz veterinar pentru animalele de ferma si pesticide pentru culturi. Totodata, mai multe alimente preparate si rafinate, traditionale, dar si specialitati locale sunt oferite de industrie. Industrializarea implica un numar de produse chimice in productia de alimente, de exemplu, in scopul de a pastra produsele alimentare sau de a mentine culori si arome in timpul transportului si depozitarii sau pentru a pregati alimentele traditionale proaspete pentru... [continuare]

9 schimbari minore in modul de viata care aduc beneficii majore sanatatii

9 schimbari minore in modul de viata care aduc beneficii majore sanatatii

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati De cele mai multe ori, detaliile sunt cele care fac diferenta, inclusiv in privinta mentinerii unei stari de sanatate depline de-a lungul timpului. Cateva schimbari minore in modul de viata sunt suficiente pentru culegerea unor beneficii importante pentru trup si minte. Cele mai multe persoane cred ca forma fizica si sanatatea se mentin prin eforturi majore, cand in realitate sunt suficiente schimbari minore in stilul de viata, transformate treptat in obiceiuri. Obiceiuri zilnice benefice pentru sanatate 1. Monitorizarea greutatii corporale Persoanele supraponderale nu au o perceptie realista asupra propriei constitutii corporale, au aflat cercetatorii in studiile ultimilor ani. Cei mai multi oameni cu probleme de greutate isi supraestimeaza surplusul ponderal si iau masuri in acest sens foarte tarziu, cand deja primesc diagnosticul obezitatii de gradul I. Din acest motiv, monitorizarea regulata a greutatii corporale trebuie sa se transforme intr-un obicei.... [continuare]

Cele mai bune moduri naturale prin care digestia poate fi imbunatatita

Cele mai bune moduri naturale prin care digestia poate fi imbunatatita

Actualizat la data de: 17 Decembrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Orice persoana are simptome digestive la un moment dat in viata, cum ar fi greata, varsaturi, pirozis, constipatie sau diaree. Cu toate acestea, atunci cand simptomele apar frecvent, acestea pot provoca tulburari majore. Din fericire, modificarile privind dieta si stilul de viata pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii tractului gastro-intestinal. Evitarea elementelor nesanatoase Dieta tipica occidentala bogata in carbohidrati rafinati, grasimi saturate si aditivi alimentari a fost legata de un risc crescut de a dezvolta tulburari digestive. Aditivii alimentari, inclusiv glucoza, sarea si alte substante chimice au fost sugerate cum ca ar contribui la aparitia inflamarii intestinale. Grasimile trans se gasesc in alimentele prelucrate. Acestea sunt cunoscute pentru efectele lor negative asupra sanatatii inimii, dar au fost de asemenea, asociate cu un risc crescut de aparitie al colitei ulcerative sau a bolii inflamatorii intestinale. In plus, alimentele... [continuare]

Alergiile alimentare la copii

Alergiile alimentare la copii

Actualizat la data de: 25 August 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Alergiile alimentare sunt reactii ale sistemului imunitar la o proteina din anumite alimente care este considerata inofensiva pentru organism. Alergiile alimentare sunt mai frecvente la copii decat la adulti, la persoanele cu antecedente familiale de alergii, astm, febra fanului sau eczeme. La adulti si copii, alergiile alimentare apar in mod inegal. Daca doar 3,5% dintre adulti sunt subiectii unei astfel de probleme, aproape 10% dintre copii sunt inclusi. Toleranta naturala la proteinele alimentare straine este o particularitate biologica originala. La unii copii, exista un teren familial, o predispozitie genetica de a elabora anticorpi impotriva alergenilor naturali care intra in contact cu organismul prin cai naturale: piele si mucoase (respiratorii si digestive). In cazul in care copilul dumneavoastra are o alergie alimentara, va avea cu siguranta o reactie cutanata, dureri abdominale, nasul care curge, dureri de gat, mancarimi, ochii care curg, eruptii... [continuare]

Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2

Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2

Actualizat la data de: 08 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Legatura dintre consumul de vegetale si reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 Expertii afirma ca nu toate dietele bazate pe plante sunt la fel. Astfel, efectele benefice maxime pot fi obtinute doar daca aceste diete sunt urmate in mod corespunzator. Unul dintre aceste efecte benefice consta in reducerea semnificativa a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Dietele bazate pe plante sunt, in mare parte, cele care implica veganismul, dar care permit si consumul de alimente sanatoase si naturale care contin proteine animale si carbohidrati. Alimente procesate vs plante Dietele bogate in alimente procesate au un impact negativ asupra nivelurilor de zahar din sange, dar si asupra rezistentei la insulina. Dietele pe baza de vegetale reprezinta contrariul, iar specialistii sugereaza ca impactul lor benefic este mult mai larg. Astfel, dietele pe baza de plante pot reduce riscul de diabet zaharat de tip 2 prin reducerea riscului de crestere excesiva in greutate.... [continuare]

când mănânc dulciuri,mă ia o stare de rău amețeală ,oboseala etc a mai plătit cineva așa ? [continuare]

Comunitate medicala

Vreau sa slabesc.

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Buna Seara/Ziua Ma cheama Marius si am 14 , 171 si 70 de kg. As dori sa slabesc si eu ca nu imi place cum arat.. As vrea o reteta ce sa fac, ce sa nu fac , ce sa mananc ,ce sa nu mananc..cand sa mananc. Va rog ajutati-ma sa slabesc. Va Multumesc [continuare]

Comunitate medicala

E uri

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

Ce înseamnă E uri suspecte ? [continuare]

Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic

Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca numeroasele diete promovate intens in mass-media va fac dificila alegerea uneia dintre ele, incercati sa va personalizati regimul alimentar zilnic. Cu alte cuvinte, va puteti transforma in propriul nutritionist, alegand cele mai importante principii nutritionale din toate dietele celebre propuse de specialisti. Optarea pentru o cura de slabire sau alta naste numeroase polemici in randul persoanelor care aleg un regim alimentar si incearca sa ii convinga pe toti din jur ca acesta este cel sanatos, corect sau cu adevarat eficient. Vestea buna este ca nu trebuie sa va alaturati neaparat unei tabere anume, ci puteti pune laolalta cateva reguli de nutritie pentru propria dieta zilnica, preluate din mai multe surse. Intocmirea unei diete personalizate Adeptii dietei Dukan acuza dieta Atkins ca ar fi o varianta mult mai extrema si nesanatoasa. Cei care urmeaza o dieta vegana sau vegetariana cred cu tarie ca oricine mananca proteine de origine animala isi... [continuare]

Comunitate medicala

Regim alimentar

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Obezitatea

ce regim alimentar ar trebui sa ia o persoana care sufera de epilepsie ? si are 76 de kg 1.60 inaltime si 24 de ani de sex feminin. [continuare]

Pagina 5 din 34 (1000 rezultate)