Consumul legumelor cu frunze verzi incetineste declinul memoriei la varstinici
Stire medicala
In urma unui studiu s-a dovedit existenta unei legaturi intre incetinirea degenerescentei neuronale la persoanele in varsta si consumul de legume.
La persoanele care consuma cel putin 2,8 portii de legume zilnic, rata de diminuare a capacitatii cognitive este incetinita cu aproximativ 40% comparativ cu persoanele care consuma mai putin de o portie zilnic. Aceasta scadere a progresiei degenerescentei este echivalenta unei prelungiri cu 5 ani a capacitatii cognitive.
"Noi am descoperit ca legumele cu frunze verzi au un puternic efect asupra incetinirii degenerescentei cognitive, iar acest efect s-ar putea datora conform unor studii recent efectuate prezentei vitaminei E in componenta legumelor" a afirmat Dr. Martha Clare Morris de la Universitatea de Medicina din Chicago.
Acest studiu a fost publicat in numarul 24 al revistei de neurologie din octombrie.
Studiul a inclus 3718 de persoane, fiind efectuat in perioada 1993-2002 la persoanele cu varsta de 65 de ani si peste 65 de ani, din partea de sud din Chicago.
Articole recomandate
-
Mai multa energie in cinci zile, cu ajutorul vitaminelor
-
Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanesc
-
Obiceiuri surprinzatoare care iti pot afecta rinichii
-
10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta
-
9 alimente care imbunatatesc memoria
-
Fructe si legume care ard grasimile
-
Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea
-
Trucuri pentru o memorie de invidiat
-
EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii ...