Excesul de carne rosie conduce la pierderea vederii
Stire medicala
Persoanele care consuma mai mult de 10 portii de carne de vita, miel sau porc, saptamanal, prezinta un risc cu 50% mai mare de a-si pierde vederea, in comparatie cu cei care consuma doar 5 portii pe saptamna din aceste tipuri de carne, avertizeaza un studiu.
Totodata, carnea de pui se pare ca protejeaza impotriva afectiunii oftalmologice care apare odata cu inaintarea in varsta, numita degenerescenta maculara.
Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne, Australia, au ajuns la aceste concluzii dupa ce au finalizat un studiu care a durat 13 ani si la care au participat 5600 barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 60 ani.
Astfel, persoanele care au consumat o cantitate considerabila de carne rosie prezentau un risc cu 57% mai mare de a-si pierde vederea in comparatie cu cei care au consumat cel mult 4 portii pe saptamana de carne rosie.
„Consumul unei cantitati ridicate de carne rosie creste riscul aparitiei degenerescentei maculara, sau actioneaza ca un factor decisiv in aparitia acestei afectiuni cand persoane este expusa anumitor factori de mediu”, sustine purtatorul de cuvant de la Colegiul Royal de Oftalmlogie.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Oftalmologie .
Articole recomandate
-
Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
-
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
-
Glaucomul si cataracta duc la pierderea vederii
-
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
-
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
-
Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii
-
Pierderea vederii este strans legata de depresie
-
Consumul de carne si cancerul de colon
-
Teste pentru autoevaluarea vederii
-
Celulita orbitala, infectia care duce la pierderea vederii copiilor
-
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
-
Beneficiile consumului de carne de curcan
-
Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Atentie la sare! Excesul poate fi fatal
-
Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara


Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
Glaucomul si cataracta duc la pierderea vederii
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii
Pierderea vederii este strans legata de depresie
Consumul de carne si cancerul de colon
Teste pentru autoevaluarea vederii
Celulita orbitala, infectia care duce la pierderea vederii copiilor
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
Beneficiile consumului de carne de curcan
Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Atentie la sare! Excesul poate fi fatal
Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara