Clickmed
programare rapida la medic

Opreste rapid diareea acuta si intareste sistemul de aparare al intestinului

Actualizat la data de: 04 Iulie 2019
Opreste rapid diareea acuta si intareste sistemul de aparare al intestinului

Un nou tratament al diareei – Tasectan Duo cu bacterii lactice tindalizate

Recomandat si in diareea cauzata de gastroenterita infectioasa, tratamentul cu antibiotice sau chimioterapice.

Prezenta diareei afecteaza semnificativ starea de bine a oricarei persoane, indiferent de varsta.

Atunci cand digestia noastra este afectata, nimic nu ne prieste: toate simptomele neplacute ne influenteaza si ne limiteaza semnificativ activitatile si libertatea de miscare.

In acele momente avem nevoie rapid de un tratament eficient pentru diaree – acesta ar trebui sa fie capabil sa ne scape de cauza diareei, sa ajute organismul sa elimine germenii si astfel sa-i permita sa se regenereze.

Tasectan este deja o solutie dovedita pentru diareea acuta.

El contine gelatina tanat, un mucoprotector*, si este conceput specific pentru a controla si reduce simptomele asociate cu diareea provocata de diverse cauze.

Acum gama Tasectan este completata cu Tasectan Duo care pe langa gelatina tanat contine bacterii lactice (producatoare de acid lactic) tindalizate** si este indicat in prevenirea si tratamentul afectiunilor digestive, cum ar fi diareea si alte simptome asociate precum balonarea si tensiunea abdominala ca rezultat, printre altele, al gastroenteritei infectioase, al tratamentului cu antibiotice si al chimioterapiei, efectul aparand in primele 12 ore.

Bariera intestinala – un sistem complex de aparare care necesita ajutor in caz de diaree

O bariera intestinala intacta este decisiva pentru toate bolile diareice. Ea este organizata ca un sistem multistrat care actioneaza ca un sistem complex de aparare1. Totusi , in caz de diaree, bariera intestinala isi pierde functia de protectie fiziologica atat de importanta2.

Imagine adaptata dupa Norman JM et al.3

In plus, tractul gastro-intestinal gazduieste un ecosistem microbian complex si echilibrat care coexista cu gazda. Daca acest ecosistem important devine dezechilibrat (disbioza) - de ex. cand avem diaree - simptomele de diaree pot dura mai mult.

Diareea ca urmare a dezechilibrului microbiotei intestinale

Principalele cauze de perturbare a microflorei intestinale sunt tratamentul cu antibiotice sau diversi factori de risc cum ar fi malnutritia, varsta inaintata, diabetul / sindromul metabolic si stresul.4

Prezenta dezechilibrului (disbioza) creste in mod special susceptibilitatea la diaree recurenta sau prelungita.
Deci ar fi logic sa prevenim prelungirea diareei si pentru a face acest lucru, trebuie sa intarim sistemul de apararea al intestinului. Noul Tasectan Duo se bazeaza pe aceasta abordare inovatoare.

Tasectan si Tasectan Duo: Pentru orice tip de diaree

Tasectan (Gelatina tanat) este un agent mucoprotector* si datorita eficientei si blandetei dovedite atat prin studii clinice cat si prin experienta a devenit un produs popular recomandat de doctori si farmacisti , preferat de pacienti in diaree acuta de orice tip, indiferent de varsta

Astfel Tasectan opreste rapid diareea acuta prin 3 actiuni care duc la refacerea funciei de bariera normala a mucoasei intestinale
• Protejeaza mucoasa intestinala cu un film mucoadeziv
• Neutralizeaza agenii patogeni si toxinele prin evitarea contactului cu mucoasa intestinala
• Elimina agentii patogeni prin reinnoirea celulelor

Tasectan Duo este o noua optiune de tratament pentru diaree care functioneaza intr-un mod inovativ:
Opreste diareea si restabileste conditiile intestinale optime

Tasectan Duo contine pe langa gelatina tanat si un amestec de bacterii lactice tindalizate. Este o solutie sigura si inovatoare pentru nevoile specifice ale intestinului in timpul diareei - un tratament complet care pe langa efectele gelatinei tanat, prin bacteriile lactice, intareste apararea intestinului

Tasectan Duo controleaza rapid simptomele in decurs de 12 ore si restabileste conditiile optime intestinale.
Tasectan Duo este potrivit pentru tratamentul diareei acute si pentru prevenirea disbiozelor asociate cu diareea - de exemplu, ca urmare a tratamentului cu antibiotice sau chimioterapice.

Tasectan si Tasectan Duo sunt disponibile atat sub forma de plicuri pulbere pentru copii cat si comprimate/ capsule pentru adulti .
Datorita profilelor de siguranta favorabile, Tasectan si Tasectan Duo sunt potrivite pentru adulti si copii de toate varstele, incepand cu varsta de 3 luni.

Tasectan si Tasectan Duo sunt extrem de bine tolerate indiferent de varsta - nu au gust, miros, nu contin lactoza, gluten, drojdie sau soia. Nu sunt absorbite si datorita modului lor de actiune pur fizic-mecanic nu au efect farmacologic, metabolic.

Tasectan Duo si Tasectan sunt dispozitive medicale marca CE, disponibile in farmacii. Pentru mai multe informatii referitoare la efectele sau la posibilele efecte secundare, adresati-va medicului sau farmacistului si cititi prospectul din interiorul ambalajului.

Mai multe informatii : https://montavit.ro/ro/produse/dispozitive-medicale/tasectan sau https://montavit.ro/ro/produse/dispozitive-medicale/tasectan-duo

*Protectorii mucoasei intestinale (mucoprotectoarele) sunt polimeri ce actioneaza in acelasi fel ca bariera naturala de mucina (mucomimetice). Ei sunt capabili sa formeze un film mucoadeziv protector in intestin astfel reducand agresiunile intestinale care cauzeaza inflamatie si simptome de diaree. In plus agentii patogeni care deja au patruns sunt izolati si neutralizati de sistemul imunitar propriu.

**Tindalizare = expunerea la temperaturi ridicate (aproximativ 80-100oC) pentru o anumita perioada de timp la fiecare cateva zile. Cu fiecare etapa de incalzire, bacteriile dezvoltate sunt distruse; sporii neafectati germineaza in perioadele intermediare si sunt ulterior sterilizati. In acest fel se pastreaza structura antigenica capabila de declansarea raspunsului imun.

Referinte 1. Lopetuso L. et al., The therapeutic management of gut barrier leaking: the emerging role for mucosal barrier protectors. European Review for Medical and Pharmacological Sciences. 2015; 19: 1068-1076; 2.Franceschi F. et al., Management of acute dyarrhea: current and future trends.

European Review of Medical and Pharmacological Services. 2014; 18: 2065-206 3.Norman JM, Handley SA, Virgin HW. Kingdom-agnostic Metagenomics and the Importance of Complete Characterization of Enteric Microbial Communities. Gastroenterology.2014;146(6):1459-1469 4. More M et al. Clinical and Experimental Gastroenterology 2015


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter