Clickmed
programare rapida la medic

Ganoderma: beneficii asupra sanatatii

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2018

Generalitati

Sus
Ganoderma: beneficii asupra sanatatii

Cunoscuta in special sub denumirea de "reishi", Ganoderma este o ciuperca rara, cunoscuta in Medicina Traditionala Chineza drept promotoare a vitalitatii si longevitatii. Sustinatorii sai aclama efectele miraculoase ale ciupercii in cazul slabiciunii/oboselii, mentinerii nivelului optim de colesterol si a tensiunii arteriale, combaterii inflamatiilor, conferirii de energie si forta si sustinerii sistemului imunitar.

Beneficiind de o buna popularitate in randul remediilor naturiste, ciuperca este recomandata doar cu uz medicinal si nu si in bucatarie.

Clasificare

Exista sase tipuri de ciuperci ganoderma:
- Ganoderma Lucidum (cunoscuta si sub denumirea de Reishi sau Ciuperca Rosie, este considerata ca avand cele mai multe valori terapeutice);
- Ganoderma applanatum;
- Ganoderma philippii;
- Ganoderma tsugae;

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Cercetari desfasurate
  3. Proprietati curative
  4. Mod de utilizare
  5. Citeste pe aceeasi tema

Cercetari desfasurate

Sus

Conform studiilor desfasurate pe animale, ganoderma are efecte benefice in scaderea nivelului colesterolului si remedierea alergiilor inflamatorii.

1. Cancerul si sistemul imunitar
Deseori utilizata ca imunostimulator pentru persoanele cu cancer (sau HIV), ganoderma s-a dovedit a fi un bun intaritor pentru organism si un bun combatant al proliferarii celulelor canceroase.

In 2003, un studiu desfasurat pe 34 de pacienti in stadii avansate de cancer, a demonstrat o crestere semnificativa a celulelor T (celule ale sistemului imun cu rol important in prevenirea afectiunilor autoimune) in urma administrarii ganoderma de 3 ori pe zi - pe parcursul a 12 saptamani.

Testele de laborator efectuate pe celulele de cancer mamar, au relevat ca o combinatie de extract de ganoderma si ceai verde imbunateste abilitatea ciupercii de a incetini dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Beneficii antioxidante
Cateva studii minore sugereaza ca utilizarea regulata a suplimentelor pe baza de ganoderma cresc nivelul de antioxidanti din organism, componenti necesari protejarii impotriva bolilor si imbatranirii.

3. Calmarea simptomelor infectiei urinare
In 2008, un studiu desfasurat pe 88 de barbati ce prezentau simptome de infectie urinara, a demonstrat ca, ganoderma a avut un efect superior terapiilor placebo, in ameliorarea simptomelor.

Proprietati curative

Sus

Printre principalele proprietati se regasesc:

- proprietati anti-aging;
- fortifica sistemul imunitar;
- eficienta in lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer;
- ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor coronariene;
- imbunatateste circulatia sanguina;
- utila in detoxifierea organismului si refacerea celulara;
- proprietati anti-oxidante ce ajuta la mentinerea metabolismului;
- previne degenerarea tesuturilor protejand astfel organismul de o serie de boli;
- protejeaza si regleaza o serie de organe, precum ficatul si intestinele;
- este indicata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala;
- nu are efecte adverse in cazul utilizarii pe perioade indelungate.

Mod de utilizare

Sus

Ganoderma este disponibila sub forma de capsule sau extras lichid, ce pot fi achizitionate din farmaciile naturiste. Ganoderma se gaseste, de asemenea, si sub forma de ceai sau cafea, insa aroma poate fi mai amara.

Unele persoane experimenteaza uscaciunea cailor respiratorii (nas, gat), greata sau probleme gastrointestinale dupa administrarea de ganoderma.

Deoarece ciuperca poate interfera cu anumite tratamente medicamentoase (anticoagulante, agenti chimioterapeutici), se recomanda consultarea medicului inaintea administrarii.


Medici specialisti Medicina alternativa

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate