Clickmed
programare rapida la medic

Progres important in dezvoltarea unui tratament pentru scleroza multipla

Actualizat la data de: 04 Septembrie 2014
Progres important in dezvoltarea unui tratament pentru scleroza multipla

Cercetatorii britanici sustin ca au facut un progres important in lupta contra scelrozei multiple, dupa ce au descoperit metoda prin care pot "opri" sistemul imunitar sa mai atace celulele sanatoase ale corpului.

Descoperirea britanicilor ar putea pava calea catre crearea unui tratament revolutionar pentru scleroza multipla sau in placi, o afectiune neurologica considerata incurabila in prezent.

Savantii au reusit sa identifice celulele din organism care declanseaza boala autoimuna si sa inhibe actiunea lor agresiva asupra tesuturilor corpului, apoi le-au transformat in celule capabile sa lupte impotriva maladiei.

Pe baza acestor noi descoperiri, oamenii de stiinta spera sa dezvolte un tratament eficient pentru tratarea mai multor boli autoimune. Printre afectiunile care ar putea fi tratate cu ajutorul unei astfel de forme de imunoterapie se numara si diabetul de tip 1, Boala Basedow Graves sau lupus erythematosus sistemic.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate