Clickmed
programare rapida la medic

Anticonceptionalele cresc cu pana la 50% riscul de scleroza multipla la femei

Actualizat la data de: 03 Martie 2014
Anticonceptionalele cresc cu pana la 50% riscul de scleroza multipla la femei

Anticonceptionalele cresc riscul de scleroza multipla in randul femeilor, este cea mai recenta descoperire a cercetatorilor americani, desi alte studii evidentiau faptul ca acestea ar scadea cu aproape 40% riscul acestei boli neurologice grave, pentru care nu exista tratament.

Scleroza multipla este o afectiune neurologica grava, caracterizata prin distrugerea tecii protectoare din jurul fibrelor nervoase ale sistemului nervos central (mielinei), pentru care inca nu s-a inventat un tratament.

Oamenii de stiinta au prezentat studiul in cadrul conferintei anuale a Academiei Americane de Neurologie din Philadelphia. Acestia au prezentat rezultatele cercetarilor pe care le-au facut privind modul in care au luat anticonceptionale 305 femei cu diagnosticate cu scleroza multipla si a 3050 femei sanatoase si cum le-a influentat aceste pilule sanatatea.

Femeile care luasera anticonceptionale ralizate printr-o combinatie de doi hormoni prezentau un risc cu 35-50% mai mare de a dezvolta scleroza multipla, in functie de perioada de timp in care le administrasera.

Oamenii de stiinta americani trag, astfel, un semnal de alarma si avertizeaza ca folosirea anticonceptionalelor si a altor metode contraceptive hormonale ar putea creste incidenta de scleroza multipla printre femei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate