Coronavirus Update

Incaltamintea MBT recomandata pacientilor cu afectiuni ale soldurilor

Actualizat la data de: 07 Iulie 2011

Un studiu realizat de catre Universitatea din T�bingen, Germania, in parteneriat cu specialistii kinetoterapeuti MBT releva o imbunatatire substantiala a starii de sanatate, in cazul persoanelor care sufera de probleme ale articulatiei sodului, in urma purtarii incaltamineti MBT timp de 10 saptamani.

Potrivit statisticilor medicale tot mai multe persoane sufera de afectiuni degenerative ale articulatiilor, in mod special de coxartroza. Cele mai frecvente cauze ale acestei afectiuni sunt: obezitatea, scaderea tonusului muscular, traumatismele, imbatranirea tesuturilor, ereditatea, conditiile statice defectuoase, malformatiile congenitale (de ex. luxatia congenitala de sold), dar si incaltamintea inadecvata.

Problemele articulatiilor soldurilor sunt frecvente dupa varsta de 50 de ani, cauzand dureri, invalidante, redoare, reducerea mobilitatii, dificultate in mers ducand cu timpul la anchiloza, cracmente la mobilizare, deformatii articulare si in final schiopatarea. Astfel, aceste simptome duc la dificultati in mentinerea unei posturi corecte, a stabilitatii si sigurantei corpului si, nu in ultimul rand, la reducerea calitatii vietii cauzata de durerile resimtite.

Persoanele suferinde pot alege o interventie chirurgicala pentru tratarea afectiunilor articulatiei soldului pentru a-si imbunatati functia locomotorie insa optiunea operatiilor se poate dovedi o alegere traumatizanta si extrem de complexa. Numeroase terapii pot alina durerea asociata conditiilor mai sus-mentionate si pot amana nevoia apelarii la o incheietura artificiala. Insa pentru pacientii care au suferit deja o operatie, astfel de probleme sunt inevitabile.

Incaltamintea MBT intervine pozitiv atat in prevenirea afectiunilor cat si in perioada de recuperare post-operatorie, conform unui studiu realizat de una dintre cele mai prestigioase universitati din Europa, Eberhard Karl, din T�bingen, Germania. Timp de 10 saptamani, 59 de subiecti suferind de artroza sau cu proteza pentru articulatia soldului au urmat un tratament diferentiat prin integrarea alaturi de terapia conventionala a exercitiilor cu incaltamintea speciala MBT in grupul de antrenament.

Programul terapeutic pregatit si monitorizat de specialistii MBT a inclus miscari usoare zilnice, exercitii sportive, alergare usoara, precum si un orar de mers intensiv, pentru verificarea si intarirea rezistentei la un astfel de efort.

Studiile efectuate de catre specialistii MBT si Universitatea din T�bingen au demonstrat imbunatatiri semnificative in urma utilizarii incaltamintei MBT. Abilitatile de coordonare au fost ameliorate iar durerile specifice afectiunilor soldului au fost reduse considerabil. Prin caracteristicile sale – tehnologia talpii instabile si structura unica a incaltarii – MBT asigura o stare generala de sanatate atat pacientilor care sufera de coxartroza cat si celor cu incheietura artificiala implantata.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate