Clickmed
programare rapida la medic

Tratamentul oaselor fragile la ora actuala. Osteoporoza

Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2011

Generalitati

Sus
Tratamentul oaselor fragile la ora actuala. Osteoporoza

La ora actuala tendinsa globala este de "imbatranire" a populasiei. Se apreciaza ca in prezent exista aproximativ 200 mil. osteoporotici in intreaga lume, iar in 2050, cand peste 25% din populasia globului va avea peste 65 de ani, numarul acestora va creste. Femeile la menopauza, din cauza deficiensei de estrogeni, prezinta scaderea densitasii minerale osoase. 75% din fracturile persoanelor peste 60 ani aparpe un fond de osteoporoza instalata silensios, inca din perioada de premenopauz.

In prezent nu exista nici un medicament care sa vindece bolile osteoporotice. Cercetarile au aratat ca este dificil de restabilit complet structura osoasa care a fost alterata in osteoporoza. Obiectivul comun altratamentului medicamentos si al administrarii de suplimente nutritive este acela de a scadea riscul fracturilor prin reducerea pierderii osoase, imbunatatind formarea oaselor, densitatea si rezistenta lor.

Prevenirea osteoporozei este foarte importanta, iar consumul regulat de vitamina K2 (in cantitatea recomandata) este foarte important si usor de realizat cu Mena Q7 Vitamina K2 naturala. La ora actuala, pentru a preveni osteoporoza, se recomanda schimbarea stilului de viata, cum ar fi renuntarea la fumat, consumul limitat dealcool, exercitii fizice regulate si consumul de suplimente nutritive care combina calciul si vitamina D.

Administrarea de calciu este frecvent recomandata femeilor sanatoase aflate la post-menopauza pentru a asigura sanatatea oaselor. Se crede ca suplimentarea cu calciu este sigura si foarte bine tolerata, putand sa aparadoar usoare efecte adverse. Totusi, rezultatele unui studiu clinic recent din Noua Zeelanda (2008) arata contrariul.

Acest studiu a investigat efectele consumului zilnic de calciu (1000 mg) pe o perioada de 5 ani consecutiv, asupra metabolismului si densitatii oaselor la femeile sanatoase aflate la post-menopauza. In urma studiului s-a dezvaluit faptul ca suplimentarea de calciu este buna pentru oase, dar in acelasi timp este asociata cu cresterea frecventei evenimentelor cardiovasculare, in mod particular a infarctului miocardic. Asadar, desi efectul suplimentarii cu calciu a fost benefic pentru sanatatea oaselor, el a fost in detrimentul sanatatii cardiovasculare (in lipsa vitaminei K2 in cantitatea necesara, calciul se depune pe vasele de sange, provocand fragilizarea acestora).

Medicamentele recomandate in osteoporoza au drept scop stoparea pierderii masei osoase, stimularea procesului de formare a oaselor si cresterea rezistentei acestora. Tratamentul poate preveni evolutia osteoporozei sireduce riscul de fracturi. Bifosfonatii sunt medicamentele cele mai mult prescrise si care sunt mult mai eficiente in prevenirea fracturilor osteoporotice decat terapia hormonala.

Rata resorbtiei osoase este evident scazuta la femeile aflate la post - menopauza care iau bifosfonati. Ca mecanism de actiune, ei inhiba resorbtia osoasa prin inducerea apoptozei osteoclastelor (moartea naturala a celulelor), imbunatatind astfel densitatea oasoasa si reducand rata fracturilor. Pacientii sub administrarede bifosfonati au raportat experienta unor efecte adverse neplacute, precum arsuri gastrice, dureri de cap, de muschi si de articulatii. Este recomandat aportul de bifosfonati impreuna cu calciu si vitamina D, dar s-a observat ca suplimentele de calciu pot reduce absorbtia bifosfonatilor.

Din pacate, nici unul din tratamentele pentru osteoporoza disponibile in prezent nu pot vindeca aceasta boala. Cercetarile au aratat ca este dificil de restabilit complet structura osoasa care a fost slabita in osteoporoza. Asadar, prevenirea osteoporozei este foarte importanta, iar consumul regulat de vitamina K2 (in cantitatea recomandata) este foarte important si usor de realizat cu MenaQ7 Vitamina K2 naturala.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Vitamina K2 naturala
  3. Mod de administrare
  4. Atentionari
  5. Citeste pe aceeasi tema

Vitamina K2 naturala

Sus

Sustine sanatatea vaselor sanguine si integritatea oaselor

Mena Q7 Vitamina K2 naturala contine vitamina K2 naturala si vitamina D3, cu efect benefic la nivelul oaselor si arterelor:

  • vitamina D3 stimuleaza sinteza osteocalcinului, iar vitamina K2 naturala activeaza osteocalcinul, care fixeaza calciului la nivelul matricei osoase;
  • vitamina D3 contribuie la cresterea sintezei proteinei Matrix Gla (MGP), cea care inhiba fixarea calciului in artere, iar vitamina K2 naturala activeaza MGP-ul.

Mod de administrare

Sus

Adulti si copii peste 12 ani: Se recomanda, in general, cate o capsula o data pe zi, administrata cu un pahar cu apa, inainte de masa.

Atentionari

Sus

Se recomanda avizul medicului la administrarea produsului in sarcina si alaptare, in cazul celor care sunt sub tratament cu anticoagulante.

Mena Q7 Vitamina K2 naturala este un produs original obtinut din alimentul japonez Natto. S-a observat ca la femeile din Japonia, mari consumatoare de Natto, incidenta bolilor cardiovasculare si a osteoporozei este mult maiscazuta.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter